• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi değilim..

Babanız bence yalnızlığın etkisi ile özellikle sana yükleniyor.
Babanı spora veyahut bir hobiye yönlendirsen?
Bence biraz ayrı kalmaya ihtiyacınız var... :34:

Sormayın, herkes bodrumun hayalini kurarken ben herkesten uzak bir kır evinin hayalini kurmaktayım. Babamı istemediğimden asla değil, çok seviyorum onu ama bu yükü taşımakta zorlanıyorum işte, elimde değil. Vücut, beyin kaldırmıyor. Gitmiyor ki hiç bir yere, mesela birine çocuklar evde onların başında duruyorum diyormuş, halbuki biz dışarı çıkmak istiyoruz diye bize kızıyor. :)

Anaanneme bile gitmemek için bin bir türlü bahane uyduruyor, artık kış geldi kimse olmaz orada falan diye. Evde oturuyor bu sefer canı sıkılıyor yemeğe vuruyor kendini meyve, çekirdek sırayla gidiyor. Ya da birini çağırıyor eve çaya,

İş yerine başka bir eleman alsanız olmaz mı canım? Sizin yükünüzü hafifletebilecek..

İş yerine başka bir eleman alsanız olmaz mı canım? Sizin yükünüzü hafifletebilecek..

Almaz, ben kızıyım diye para konusu sorun olmuyor, şimdi başkası girse ekstra ücret olacağından buna yanaşmaz. Burada kolay kolay maaşlı eleman durmayacağına da eminim, çünkü işler karışık yürüyor. Babamın isteği ise bu işi tek başıma düzenli yürütmem, anlatamıyorum tek başına hem cari hesap, hem faturalar, hem gelen evrak, hem giden evrak, siparişler, stok takibi, hatta daha aklıma gelmeyen bir çok şeyi benim unutmamamı, düşünmemi istiyor. Tek başına altından kalkılabilir görüyor.

Son düzenleme:
Babanı da anlamaya çalış.Bir erkek hayat arkadaşını kaybetmiş.3 çocukla başbaşa kalmış.Tabi ki senin yükünde ağır ama bu kadar dertlenme.Hayata güzel yanlarından bak.18 değil de daha küçük yaşta kardeşin olsaydı daha da zor olurdu hayat.Sabahın köründe işe gidip gece yarılarına kadar mesai yapıp bir de evle çocukla uğraşan insanlarda var.Sağlık olsun.Gerekirse annenannen veya başka bir yakın akrabanız ara sıra evinize gelsin.Ya da kardeşlerinle iş bölümü yap.Babana bu konudaki sıkıntılarını güzel bir dille ifade et.Birlikte paylaşacağınız planlar hazırla.Ailecek piknik,film izleme,çaybahçesine gitme gibi.Değişiklikler hepinize iyi gelir.Kardeşini kalk ekmek al demek yerine,ablacığım uyandın mı bak kahvaltı hazırladım,hadi sen de ekmek al olur mu de.Onunla otur m uhabbet et.Hedeflerini sor sıkıntılarını dinle.Kendi yükün böyle azalmaya başlar.Aranızda iletişim kurulursa herkes birbirinin derdini anlar.

Babanı da anlamaya çalış.Bir erkek hayat arkadaşını kaybetmiş.3 çocukla başbaşa kalmış.Tabi ki senin yükünde ağır ama bu kadar dertlenme.Hayata güzel yanlarından bak.18 değil de daha küçük yaşta kardeşin olsaydı daha da zor olurdu hayat.Sabahın köründe işe gidip gece yarılarına kadar mesai yapıp bir de evle çocukla uğraşan insanlarda var.Sağlık olsun.Gerekirse annenannen veya başka bir yakın akrabanız ara sıra evinize gelsin.Ya da kardeşlerinle iş bölümü yap.Babana bu konudaki sıkıntılarını güzel bir dille ifade et.Birlikte paylaşacağınız planlar hazırla.Ailecek piknik,film izleme,çaybahçesine gitme gibi.Değişiklikler hepinize iyi gelir.Kardeşini kalk ekmek al demek yerine,ablacığım uyandın mı bak kahvaltı hazırladım,hadi sen de ekmek al olur mu de.Onunla otur m uhabbet et.Hedeflerini sor sıkıntılarını dinle.Kendi yükün böyle azalmaya başlar.Aranızda iletişim kurulursa herkes birbirinin derdini anlar.

Ne güzel yazmışsınız, anlıyorum tabiki anlamaz mıyım? Anaannem annem vefat ettiğinden beri evimize gelemiyor maalesef, babamla da konuştum ama ona göre kız dediğin evde oturur, akşama güzel yemekler hazırlar. Erkek kardeşimle aram çok iyidir, hatta ikimiz iyi anlaşırız birbirimize ne kadar kızsakta küs duramayız normalde zaten ablacım diye hitap ederim her zaman, ama işte biraz yetiştirilme tarzı sanırım, üşengeçlik var. İletişim problemimiz var evet, kız kardeşim annem varkende çekilirdi odasına bir yemekte görürdük yüzünü, yer tekrar odasına geçer huyu bu, kabullendik artık. Hiç ailecek oturmazdık mesela, annemler evde olmazdı salonda otururduk daha gelir gelmez hemen odasına geçerdi. Kız kardeşim ailecek olan paylaşımları sevmiyor maalesef.

Son düzenleme:
ah ah herkes kendi çektiğini bilir.

başkasına akıl vermek kolay.ve şuan akıl verecek halim bile yok çünkü çok kötüyüm ben de biraz içimi dökmüş olayım bu mesajımla.

hayat zor.

inşallah kısa zamanda rahatlarsınız diyorum.ve mesajımı sonlandırıyorumç

Allah yardımcınız olsun.

Almaz, ben kızıyım diye para konusu sorun olmuyor, şimdi başkası girse ekstra ücret olacağından buna yanaşmaz. Burada kolay kolay maaşlı eleman durmayacağına da eminim, çünkü işler karışık yürüyor. Babamın isteği ise bu işi tek başıma düzenli yürütmem, anlatamıyorum tek başına hem cari hesap, hem faturalar, hem gelen evrak, hem giden evrak, siparişler, stok takibi, hatta daha aklıma gelmeyen bir çok şeyi benim unutmamamı, düşünmemi istiyor. Tek başına altından kalkılabilir görüyor.

Peki sen hiç hasta olmuyor musun:26: Kışın grip falan olduğunda ne oluyor:26: Baban yine mi umursamıyor.

Peki sen hiç hasta olmuyor musun:26: Kışın grip falan olduğunda ne oluyor:26: Baban yine mi umursamıyor.

Zaten beni o biraz strese sokuyor, hasta da olsam işe geliyorum. Bir kere kötüydüm eve gideyim dedim, işyerinde dinlen kızım demişti. Yani iş başında :)

Tiroitten şüpelenmişlerdi çarpıntılarım yüzünden, sonra normal çıkınca holter istedi doktor ayrı bir yerde taktırdım çabuk olsun diye, bir sonraki gün çıkarttırdım sonucunu da kuzenime aldırdım, 1 hafta uğraştım yani, kendi doktoruma götürdüm mutlaka kardiyolog görsün dedi, taşikardi gibi birşeyden bahsetti ama gidemedim, iyi tatil yapıyorsun diye dokunduruyor babam veya saat başı arıyor geliyor musun diye. Babamın yanında çalıştığımı duyanlar rahat olduğumu, istediğim zaman izin alabildiğimi düşünüyorlar.

Son düzenleme:
O zaten çok ayrı bir olay, bir kere hastaydım işe gelince kötü oldum eve gideyim dedim burda dinlen kızım dedi, iş başında dinlenme yani :)

Annemin vefatından sonra çarpıntı sorunu çıktı bende, tioritten şüphelendiler bir kaç kez sınırın üstünde, sonra normal değerinde çıktı kontrol etttirmem gerkiyordu arada, doktora gittim tahlil yaptırdım normal çıktı, bu sefer kalp ritim bozukluğundan şüphelendi doktor, holter taktırmamı istedi, ayrı bir gün taktırma, sonucunu alma, doktora gösterme babam iyi tatil yaptın kızım hee demişti. :)

Mesela doktorum bunun sonucunu mutlaka kardiyoloğa göster dedi gitmedim, daha doğrusu babam birşey der diye gidemiyorum.

Of çok kötü ya:14: Çarpıntı bende de oluyor tiroidden dolayı, ilaçlarımın dozu yeterli olmazsa hemen çarpıntı yapıyor, bilirim fena bişey.

Doktora gidiyosun ve baban sana ii tatil yaptın hee diyor :) Allahım ya :) Peki sen babanla konuştun mu çok yoruluyorum vs. eleman alalım, yetişemiyorum gibisinden:26:

Of çok kötü ya:14: Çarpıntı bende de oluyor tiroidden dolayı, ilaçlarımın dozu yeterli olmazsa hemen çarpıntı yapıyor, bilirim fena bişey.

Doktora gidiyosun ve baban sana ii tatil yaptın hee diyor :) Allahım ya :) Peki sen babanla konuştun mu çok yoruluyorum vs. eleman alalım, yetişemiyorum gibisinden:26:

İlerde alırız diyor, normalde ben zaten masa başında sürekli olarak bu işi başkasının yanında çalışıyormuş gibi yapmak yerine genel anlamda ilgilenmeyi istemiştim. Öyle olacağını zannetmiştim, hatta çok istemiştim kendi işyerimizde çalışmayı ama tam tersi oldu :)

Masa başından kalkamıyorum, yemek yemeye gidiyorum daha servis yeni açılıyor yedin mi kızım? :) Hatta lavoboya bile telsizle gidiyorum bide çalıyor mu telefon, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. :37:

İlerde alırız diyor, normalde ben zaten masa başında sürekli olarak bu işi başkasının yanında çalışıyormuş gibi yapmak yerine genel anlamda ilgilenmeyi istemiştim. Öyle olacağını zannetmiştim, hatta çok istemiştim kendi işyerimizde çalışmayı ama tam tersi oldu :)

Masa başından kalkamıyorum, yemek yemeye gidiyorum daha servis yeni açılıyor yedin mi kızım? :) Hatta lavoboya bile telsizle gidiyorum bide çalıyor mu telefon, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. :37:

Bütün önerilere hayır dedin babanın huyunu bildiğin için, öneri kalmadı biliyosun demi smuwilla :1: Allah sana dayanma gücü versin ne diyim daha:26:

ah kadın olmak ne zor...büyünce anlıyorsun..
allah kolaylık versın size.ama malesef tek çare, bunu babanızla oturup konuşmanız...

Bütün önerilere hayır dedin babanın huyunu bildiğin için, öneri kalmadı biliyosun demi smuwilla :1: Allah sana dayanma gücü versin ne diyim daha:26:

Bir çözümü olduğuna inanmadığım için sadece anlatmakta buldum çareyi zaten, yardımcı oldunuz dinlendiniz teşekkür ederim.

Evet çok iyi tanıyorum onu, eve yardımcı çağırmak babamlık değil, bir evi idare edemedi kocaman 2 tane kız, aslında idare edilemeyen ev değil de neyse, buraya eleman almakta smuwila varken ne gerek var? Eleman alırsak sen ne yapacaksın? :)
Diretirsem duyacağım cümleler bunlar maalesef, zaten benide almıyordu başka biri çalışıyordu burada, tam başka iş görüşmesine gidecektim pes etmiştim artık, sabahın körü bayanın işten kendi isteğiyle ayrılacağını, pazartesi de işe geleceğimi söyledi. Ay bide ne sevinmiştim anlatamam yaa. :1::ssz:

Son düzenleme:
Malesef canım,anne gidince ev sorumluluğu daha çok kız çocuklarına geçiyor..
bizde de tam tersi ablam kaçardı biraz işlerden,yemekti temizlikti olsun,ben yapardım.
ama senin gibi bir de iş yüküm yoktu,o yönden çok zorlanmamıştım sonra da evlendim zaten.

babanla konuşman gerek bu durumda
bize anlattıklarını dozuna göre ona da anlat
nefes almaya ihtiyacım var de
her şeyin başı beden ve akıl sağlığı...

Malesef canım,anne gidince ev sorumluluğu daha çok kız çocuklarına geçiyor..
bizde de tam tersi ablam kaçardı biraz işlerden,yemekti temizlikti olsun,ben yapardım.
ama senin gibi bir de iş yüküm yoktu,o yönden çok zorlanmamıştım sonra da evlendim zaten.

babanla konuşman gerek bu durumda
bize anlattıklarını dozuna göre ona da anlat
nefes almaya ihtiyacım var de
her şeyin başı beden ve akıl sağlığı...

Annem olsa keşke, herşeyi üstlenmeye razıyım varlığı yeter, güç verirdi. Böyle hem bir tarafın yarım, hem bir sürü sorumluluk, altından kalkması çok zor oluyor. Bir de huy meselesi, benim babam kendisi kabul eder zaten rahat bir insan, mesela dedem 18 sene hem özürlü amcama, hemde felçli babaanneme baktı. Çamaşır da yıkar asardı, yemekte yapardı, markette. Babaannem vefat ettikten 3 ay sonra vefat etti o da, babam ben yapamazdım diye açıkça söyler mesela. Aslında benim isteğim birbirimize destek olmak, yüklerimizi hafifletmek herkes birazcık birşeyler yapsa eminim daha iyi durumda oluruz.

Bizim en büyük sıkıntımız babamın evde yalnız durmaması, ancak o evden çıkarsa bir yere gidebiliyoruz, ki ben kız kardeşimle birlikte birşeyler yapmayalı '' hadi bi kahve içelim gibi '' çok uzun zaman oldu. Yani bekarken bile ani birşeyler yapamıyoruz eskisi gibi, ben çıkarsam o kalır, o çıkarsa ben kalırım.

Mesela benim bir arkadaşım daha var 3 kız 1 erkek kardeş 27 yaşında 29 yaşında ablası var kardeşleri de küçük, annesini kaybedeli 5-6 yıl oluyor. Ama hayatını o kadar normal devam ettiriyor ki, evde herkes sorumluluk sahibi babasından en küçük kardeşine kadar, ben birşey istediğim de kardeşim bana sesini yükseltip yapmıyorum diyemez diyor, hatta biz babama değil, babam bize bakıyor dediğinde çok şaşırmıştım.

Ben de haftaiçi 5 gün babamda çok zorlanıyorum. Anne olmayınca , anne sen oluyorsun. Durumumuz burdan biraz benzerlik gösteriyor. Ne diyim canım ... Ama her şeyin bir iyi tarafı vardır :) Evlenince hiç zorluk çekmeyeceksin.

Ben de haftaiçi 5 gün babamda çok zorlanıyorum. Anne olmayınca , anne sen oluyorsun. Durumumuz burdan biraz benzerlik gösteriyor. Ne diyim canım ... Ama her şeyin bir iyi tarafı vardır :) Evlenince hiç zorluk çekmeyeceksin.

Hayatın günden güne zorlaştığını düşünüyorum leonela açıkçası evlilik bile bana ekstra large, bana göre değil sanki.. :ssz:

Hayatın günden güne zorlaştığını düşünüyorum leonela açıkçası evlilik bile bana ekstra large, bana göre değil sanki.. :ssz:

Aynen. Ben de bakıyorum şöyle geçmiş acılara, hangisini yaşadıysam yaşadığımda hep, sanki daha büyük bir acı yokmuş, hiç geçmeyecekmiş gibi içimi acıta acıta,hayata küserek yaşamışım.
Ama her seferinde ondan çok daha büyüğü ile sınandım. -Ölümü acıdan ayrı tutuyorum.O başlı başına ayrı bir sınav-
İnsanlar da öyle . Ama bazılarına bakıyorum, gayet güllük gülüstanlıklar. Çok ilginç.
Hayat günden güne daha da zorlaşıyor ama öğrenmesini bilirsek da kolaylaşıyor :) Benim çıkardığım payda bu.
Bir şeye olmaz gözüyle de olur gözüyle de bakmamayı öğrendim artık. Ya nasip deyip geçmek daha az hasarlı.
Evliliği ben de düşününce korkuyorum. Daha şimdiden yürütebilecek gücüm var mı ? Diye düşünüyorum.
Bunun kayınvalidesi var, görümcesi, eltisi ... Ooo... İşi var , eve gel yemeği, eşini memnun et i, çocuğu okuldan al ı .
Çok büyük sorumluluklar. Sağlıklı bir ruh, sağlam sinir ve sabır isteyen şeyler. Ama yaşamadan bilemeyeceğiz.
ALLAH bizi, iyi insanları şerden korusun :16:

Aynen. Ben de bakıyorum şöyle geçmiş acılara, hangisini yaşadıysam yaşadığımda hep, sanki daha büyük bir acı yokmuş, hiç geçmeyecekmiş gibi içimi acıta acıta,hayata küserek yaşamışım.
Ama her seferinde ondan çok daha büyüğü ile sınandım. -Ölümü acıdan ayrı tutuyorum.O başlı başına ayrı bir sınav-
İnsanlar da öyle . Ama bazılarına bakıyorum, gayet güllük gülüstanlıklar. Çok ilginç.
Hayat günden güne daha da zorlaşıyor ama öğrenmesini bilirsek da kolaylaşıyor :) Benim çıkardığım payda bu.
Bir şeye olmaz gözüyle de olur gözüyle de bakmamayı öğrendim artık. Ya nasip deyip geçmek daha az hasarlı.
Evliliği ben de düşününce korkuyorum. Daha şimdiden yürütebilecek gücüm var mı ? Diye düşünüyorum.
Bunun kayınvalidesi var, görümcesi, eltisi ... Ooo... İşi var , eve gel yemeği, eşini memnun et i, çocuğu okuldan al ı .
Çok büyük sorumluluklar. Sağlıklı bir ruh, sağlam sinir ve sabır isteyen şeyler. Ama yaşamadan bilemeyeceğiz.
ALLAH bizi, iyi insanları şerden korusun :16:

Ben şimdi yaşıyorum ya bir takım zorluluklar gücüm iyiden iyiye tükeniyor sanki, dediğin gibi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Back
X