İyi günler demek

purpleflower35

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
208
87
18
Merhaba ben mi abartıyorum normal mi bu durum markette kasiyere işlem bitince iyi günler diyip çıkıyorum cevap gelmeyince sinir oluyorum yada bi insana güler yüzlü davranıp aynı şekilde karşılık görmeyincede takıyorum kişisel algılıyorum acaba ben itici birimiyim neden böyle oluyo diye çocuğumun servis hosteside merhaba bilmez iyi günler bilmez acaba sadece bana mı böyle ben kadına iyi günler diyorum ya ya mıy mıy bi sesle sanki zorla karşılık veriyo yada hiç cevap vermiyo bende bikaç kere hiç demedim iyi günler falan ama kendimi onun gibi medeniyetsiz hissettim selamsız olur mu ya nezakatsizlik. İnsanlsrın geneli mi böyle yoksa bende mi bi sorun olabilir ?

Bana da denk geliyor bazen öyle insanlar. Ya dalgındır ya canı sıkkındır ya da fıtratı böyledir diye düşünüyorum ben. Sizlik bir şey yoktur, hiç kafaya takmayın. Sizin selamınızı almıyorsa başkasının selamını da almıyordur. Kişileri olduğu gibi kabullenmek gerek, kişiselleştirmeyin 💐

Hiç takilmam oyle şeylere, iki parca urun aldiniz diye kimse gulumsemek zorunda degil. Siz haftada belki 1-2 oraya gidiyorsunuz(belki daha az) onlar haftanin cogu gunu orada saatlerce 525262 musteri goruyor robot gibi agzi acik gülüp duramazlar orada. İnsan kırışır zaten o kadar gülse. 😁

Yorgun olabilir, mutsuz olabilir niye kişisel aliyorsunuz ki, sizi tanimiyorlar bile.

Merhaba ben mi abartıyorum normal mi bu durum markette kasiyere işlem bitince iyi günler diyip çıkıyorum cevap gelmeyince sinir oluyorum yada bi insana güler yüzlü davranıp aynı şekilde karşılık görmeyincede takıyorum kişisel algılıyorum acaba ben itici birimiyim neden böyle oluyo diye çocuğumun servis hosteside merhaba bilmez iyi günler bilmez acaba sadece bana mı böyle ben kadına iyi günler diyorum ya ya mıy mıy bi sesle sanki zorla karşılık veriyo yada hiç cevap vermiyo bende bikaç kere hiç demedim iyi günler falan ama kendimi onun gibi medeniyetsiz hissettim selamsız olur mu ya nezakatsizlik. İnsanlsrın geneli mi böyle yoksa bende mi bi sorun olabilir ?

Yahu insanlar ayakta bilmem kaç saat, asgari ücrete çalışıyor. Günde sizin gibi kaç tanesi geliyor. Güleryüz gösterecek halleri mi kalıyor? Bana da cevap vermedikleri çok oldu ama hiç kişisel algılamadım. İnsanlar sevmedikleri işlerde mecburiyetten çalışıyor. Medeniyetsiz, nezaketsiz falan hiç hoş laflar değil. Arkalarından aşağılayacaksanız kimseye güleryüz göstermeyin

Kasiyer günde 200 müşteriyle ilgilense, haftada 5 gün çalışsa 1000 yapıyor, ayda 4000, yılda 48.000 müşteri oluyor. Ve bu müşterilerin hepsine merhaba-iyi günler-nasılsınız demek zorunda kalsa bunun bir sonu yok ki.

Hayatından, maaşından çoğu insan memnun değil. Yaşam kalitesinden memnun değil. Günü iyi geçmiyor ki iyi günler olsun. Tanımadığı insanlara otomatiğe bağlar gibi iyi günler demesi de onu nezaket sahibi yapmıyor inanın. Ben haksız bulmuyorum artık cevap vermemelerini. O kadar problemimiz varken son derdimizin bunlar olduğunu düşünüyorum hatta.

Belki de sessiz diyorlardır duymuyosundur amaan isterse hiç demesinler asla kafama takmam insanları hayat bunları takacak kadar uzun değil

Hiç takilmam oyle şeylere, iki parca urun aldiniz diye kimse gulumsemek zorunda degil. Siz haftada belki 1-2 oraya gidiyorsunuz(belki daha az) onlar haftanin cogu gunu orada saatlerce 525262 musteri goruyor robot gibi agzi acik gülüp duramazlar orada. İnsan kırışır zaten o kadar gülse. 😁

Yorgun olabilir, mutsuz olabilir niye kişisel aliyorsunuz ki, sizi tanimiyorlar bile.
Yahu insanlar ayakta bilmem kaç saat, asgari ücrete çalışıyor. Günde sizin gibi kaç tanesi geliyor. Güleryüz gösterecek halleri mi kalıyor? Bana da cevap vermedikleri çok oldu ama hiç kişisel algılamadım. İnsanlar sevmedikleri işlerde mecburiyetten çalışıyor. Medeniyetsiz, nezaketsiz falan hiç hoş laflar değil. Arkalarından aşağılayacaksanız kimseye güleryüz göstermeyin
Kasiyerden güler yüz bekliyorum demedimki iyi gğnlere cevap vermşyolsr dedim bence vermeleri gerekiyo benim hayatım çok mu mutlu nezakat, saygı gereği diyorum. Güleryüz karşılığını genel olarak söyledim sadece tanımadıklarım için demedim. Ayrıca hergğn gördüğümüz birine selam vermemek almamak bi hüsümet yoksa medeniyetsizliktir evet

Kasiyerden güler yüz bekliyorum demedimki iyi gğnlere cevap vermşyolsr dedim bence vermeleri gerekiyo benim hayatım çok mu mutlu nezakat, saygı gereği diyorum. Güleryüz karşılığını genel olarak söyledim sadece tanımadıklarım için demedim. Ayrıca hergğn gördüğümüz birine selam vermemek almamak bi hüsümet yoksa medeniyetsizliktir evet

Siz çalışıyor musunuz? Ama böyle sürekli insanlarla uğraştığınız bir işiniz oldu mu hiç?

Daha önce çalışmadığınızı söylemişsiniz. Evde otururken günde 9-10 saat ayakta çalışan insanlara ahkam kesmek kolay tabi.

emin olun aynı şeyi işyerinde çok kez yaşıyoruz siz yinede değişmeyen inatçı olunki bazı şeyler değişsin

Saygı bence bu değil. Bence bir toplumda insanın hak ettiği şekilde yaşaması, insan onurunun baz alınması o halka yapılacak en büyük saygı göstergesidir. Tam tersi ise en büyük saygısızlık medeniyetsizliktir. Ülkemizde yeter ki suç oranları düşsün, kimse birbirine hakaret küfür etmesin, iş yerinde ayak kaydırma mobbing olmasın, eğitim seviyemiz yükselsin, kimse çevreyi kirletmesin, insanlar birbirine trafikte yolda falan saldırmasın da varsın olsun iyi günler demesinler. Ben cidden razıyım. Birileri iyi günler deyince hiçbir şey düzelmiyor.

Back
X