İyi hissetmeme yardım eder misiniz :((((

aynadakiceylin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2016
3
0
36
Merhabalar. Çok mutsuzum.... 19 yaşındayım. Ailemle yaşıyorum. Almanca tercümanlık okuyorum.
Ailem çok geri kafalı, akşamları bir yere gitmeme izin vermiyorlar eve birazcık geç kalsam çok kızıyorlar. Güvenle ilgili değil şimdiye kadar hiçbir güvensizlik yaşamadım sevgilim falan da olmadı.
Tüm bunları kabullendim . Mesleğim olunca çalışınca hepsinden kurtulucam özgürlüğüme sahip olucam diye. Ama sorun şu ki babam bana hayatı zehir ediyor. Sinirden saatlerdir ağlıyorum.

Ben küçüklüğümden beri kitap okumaya bağımlıyım kitapsız yapamam. Babamsa hep karşı olmuştur ne zaman beni okurken görse, kıyameti koparır hatta vurduğu bile olmuştu.
Roman okuyarak ahlaksızlık öğreniyormşum. Ben yıllardır okumaya devam ettikçe babam bana kin besledi. "roman" kelimesinden nefret ediyor, ne zaman elimde görse deli gibi bağırıp kızıyor ahlakım bozuluyormuş.

Bugün de İngilizcemi geliştirmek için kitap okuyordum. Gördü yine sinirden yüzü kıpkırmızı oldu. İngilizce okuyorum dedim. Roman okumayacalsın deyip duruyor hala. Böyle olduğunda ondan nefret etmeye başlıyorum. Babam yaşlı, bazı sağlık sorunları da var. Ama Bu kadar kalın kafalı olunmaz. Lütfen iyi hissetmeme yardımcısına çok utanıyorum ailemden. arkadaşlarımı bile tanıştıramıyorum :(

Bi yerde haklısın ben daha önce kitao okumasına kızan bi aile görmedim. Eski insanlar dışında.
Üzüldüm senin adına am anne baba rızası her şeyden önce gelir onları idare etmeye bak. Eğer kendi yaptığında bi yanlış görmüyorsan tabiki yapmaya devam et ama gözlerine de sokma mesela okulda oku kitabını veya başka bi yerde. Evde biraz daha onlara karşı saygılı devam et. Biraz onların istediği gibi davranırsan belki üzerine gelmekten vaz geçerler. Ama senin yaptığın bi yanlış yok hem üniversite okuyorsun bu çok güzel hem de kitap okumayı seviyorsun taktir edilicek bi durumdasın bence hiiç ağlayıp kendini üzme biraz idare etmeye çalış onları çünkü doğru ve güzel şeyler yapıyosun.

İlla herkes senin yaptığını kabul edip taktir etmek zorunda değil. Sen doğru bildiğini yap ve Allaha sığın mutlu olursun. Hele anne baba rızası için onları biraz idare edersen bence zamanla düzelir sabırlı ol

Sanki kotu birsey yapiyor da gizli sakli okumasi soylenmis konu sahibine. Siz devam edin bi yerden sonra susacaktir. Zaten evden ayrilmaniza da az kalmis. duymamazliktan gelin.

Teşekkür ederim. Ama gizlemek çok zor kitabı. Şucsıralar tatildeyim. Gün içinde okumaktan başka yapacak bir şey bulamıyorum. Kışın zaten ders çalışmaktan hiçbir şeye fırsat kalmıyor... Sadece tam okurken huzur buldum derken babamın sanki sevgilimle yakalamış gibi yeri göğü inletmesi zoruma gidiyor. Biraz yaşlı olduğu için dicem ama yine de insan üzülüyor...

Teşekkür ederim. Ama gizlemek çok zor kitabı. Şucsıralar tatildeyim. Gün içinde okumaktan başka yapacak bir şey bulamıyorum. Kışın zaten ders çalışmaktan hiçbir şeye fırsat kalmıyor... Sadece tam okurken huzur buldum derken babamın sanki sevgilimle yakalamış gibi yeri göğü inletmesi zoruma gidiyor. Biraz yaşlı olduğu için dicem ama yine de insan üzülüyor...

Tuvalet geldi aklima oraya da karisamaz ya.

Senin yasinda bir suru kiz okumaktan sikilip kacmayi dusunurken babanin okumana izin vermemesi cok aci ama simdilik saklanmaktan baska caren yok.

Kitap okumak değil de aileden Utanmak nedir ya buna takıldım..evet evet kitap oku devam et ailenden de utan geri kafalı baban kitap okumana izin vermiyor diye..hayırlı evlat dedikleri sen değilsin benCEE. :işsiz:

Boyle bi aileden ben de utanirdim. Kitap okumak, erkek arkadas bulmak degildir. -ki onda bile bu kadar kati olmamak gerek. Konunun gercek oldugunu varsayiyorum.

Öncelikle aileni değiştiremeyeceğin atıp satamayacağın için olanı olduğu gibi kabul et. Hakaret etme, büyük konuşma, kızıp bağırma, surat asma. Bunlar sadece senin hayatını zorlaştıracak. Şartları değiştiremiyorsan şartlara ayak uyduracaksın. Senin ne düşündüğünü bilmeyecekler ama sen bildiğini okuyacaksın. Kitabı gözüne sokmadan onlar yatınca onlar kalkmadan okulda ders arasında, ders çıkışında bir parkta oku mesela. Sabret dört yıl sonra hayatından neredeyse çıkmış olacaklar. Ve sen onları arasan da bulamayacaksın.

Ben inanmadım konuna.
Ailen üniversite okumana birşey demiyor lakin kitap okurken sorun çıkarıyor
Durduk yere böyle şeyler yazmaktan ne keyif alabilirim?
Keşke söylediğiniz gibi olsa keşke.
Ama ders çalışmak başarılı olmak ile kitap okumak arasında çok fark var babam için. Biri yararlıyken biri zararlı ona göre.

Üniversiteyi hangi şehirde okuyorsun? Ailenden uzakta okusaydın daha iyi olurdu senin için. Ailenden kopman için söylemiyorum. Sadece kendi ayaklarn üzerinde durabilirdin daha iyi olurdu. Üstelik dil okuyorsun zor bi alan ben de dil okuyorum çok çalışılıp kendini geliştirmen gereken bi alan bundan normal ne var anlamıyorum. Acaba ailenle konuşurken farkşı görüşler sunuyor olman veya aykırı bi halin varsa bu yüzden mi böyle yapıyorlar bilemedim

Ablacım romanlarki ahlaksızlık ne ki dışarıdakilerin yanında,babanın böyle olmasına üzüldüm okumak kadar güzel bir şey var mı ailen bunun degerini anlamıyor diye sakın bundan vazgecme üniversitelerin büyük kütüphaneleri olur genelde ders çalışacam de al kitabını git orada izin verdikleri saate kadar oku, onlar ne derse desin sen yanlış birşey yapmıyorsun olması gerekeni yapıyorsun hiç canını sıkma :)

Merhabalar. Çok mutsuzum.... 19 yaşındayım. Ailemle yaşıyorum. Almanca tercümanlık okuyorum.
Ailem çok geri kafalı, akşamları bir yere gitmeme izin vermiyorlar eve birazcık geç kalsam çok kızıyorlar. Güvenle ilgili değil şimdiye kadar hiçbir güvensizlik yaşamadım sevgilim falan da olmadı.
Tüm bunları kabullendim . Mesleğim olunca çalışınca hepsinden kurtulucam özgürlüğüme sahip olucam diye. Ama sorun şu ki babam bana hayatı zehir ediyor. Sinirden saatlerdir ağlıyorum.

Ben küçüklüğümden beri kitap okumaya bağımlıyım kitapsız yapamam. Babamsa hep karşı olmuştur ne zaman beni okurken görse, kıyameti koparır hatta vurduğu bile olmuştu.
Roman okuyarak ahlaksızlık öğreniyormşum. Ben yıllardır okumaya devam ettikçe babam bana kin besledi. "roman" kelimesinden nefret ediyor, ne zaman elimde görse deli gibi bağırıp kızıyor ahlakım bozuluyormuş.

Bugün de İngilizcemi geliştirmek için kitap okuyordum. Gördü yine sinirden yüzü kıpkırmızı oldu. İngilizce okuyorum dedim. Roman okumayacalsın deyip duruyor hala. Böyle olduğunda ondan nefret etmeye başlıyorum. Babam yaşlı, bazı sağlık sorunları da var. Ama Bu kadar kalın kafalı olunmaz. Lütfen iyi hissetmeme yardımcısına çok utanıyorum ailemden. arkadaşlarımı bile tanıştıramıyorum :KK43:
yoksay masallah sana sIk disini az kalmis bol sans

Back
X