iyi kalabilmek için

ikigomlekbiceket

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
536
456
29
Merhabalar..
Derdim var hemde kendimle..Nasıl mı?
Ben kendimce iyi niyetliyim ve hep iyi yaklaşıyorum.Aşkta,aile ve arkadaşlıkta.Ben kendimce normalim.Ama yakın çevrem hep sen herkese iyi niyetlisin eski erkek arkadaşına da çok iyi niyetliydin bak mahvetti seni artık aç gözünü diyorlar..
Bende hiç karşılığını alamadım bu zamana kadar.Hep üzülen taraf oldum.Ve artık iyi yaklaşıp kazanamadığımdan dünyadaadalet kavramına olan inancım azaldı.Bitmesini istemiyorum ve bana sebepler lazım. İYİ KALABİLMEK İCİN.
İyi niyetli yaklaşıp sonu hüsran olan ama sonunda kendisi kazanan bayanlar lütfen bana akıl verin.Ben kötü olmak istemiyorum.Ama dönüpte baktığımda ve vicdanen gerçekten objektif olduğumda bunu dusunuyorum ki söylüyorum hep üzülen ben oldum.
Başınızdan geçenleri paylaşırsanız çok sevinirim

iyi niyetli olmak iyidir...ama herzaman deil....yerine ve insanına göre davranacaksın..
iyi niyetinin kullanıldığını anladığın an iyilik yapmayacaksın..

Bende senın gıbı dusunuyordum. Benım psıkologum Karsı tarafa hemen kendını acma demısti.Senden iyilik görmek adına da, Seni tanımak adına da.. Yanı yenı tanıdıgın bir insanda olsa senı kazanmak için sana bir adım atsın çabalasın! Sonra sen adımını atarsın demişti.. Yanı fedakarlık yapmak için illede hemen vermeye eğilimli olmak doğru değil.. Sürekli kendinden ödün vermek kendine haksızlık!! Zamanla bu sözlerin doğru olduğunu göreceksin..

Kötü olmak istemiyorsan kötü olamazsin canim vicdanin rahatsiz olur. Kotu olmak yerine iletisimi azaltabilir ya da kesebilirsin. Hem boylece kafan rahat olur, hem de kotuyle kotu olmazsin.

İnsanlar alttan alani, uyumlu olani, kotu olmak istemeyeni taş, duygusuz sayiyorlar. Cok guzel kiyiyorlar ozellikle erkekler. Sadaka niyetine yapilanlari haklari saniyorlar. Kotu dusunceleri onlara yakistiramadigimiz icin, is isten gecene kadar anlamiyoruz.

Sevmek de cok onemli galiba. Bazi erkekler sevdigi kiza sefkatli, sevmedigine gaddar oluyor. Sevdigine kiyamiyor, sevmedigine yaptigi muameleyi umursamiyor bile.
İyi niyetli olmak onlara bu hakki vermez ama sanirim degerli olmuyor onlar icin, sonra tereddute dusuyor insan fedakar oldugum icin mi boyle diye.

Velhasil, sadece kadin erkek iliskisi icin degil, her iliskide bazi fedakarliklar gorulmuyor. Ailelerde de var, bir evlat kendini parcalar ama ayda yilda bir ziyaret eden degerli olur.

Allah goruyor diyorum, Allah rizasi icin yapilan fedakarliklar ziyan olmaz bence.

Neden olaya "ya iyi niyetli olmak", "ya kötü niyetli olmak" gözüyle bakıyorsunuz ki?
Gri tonu diye birşey de var dünyada, bu "gri"leri atlama merakı pembe gözlüklerini marifet sanarak aşırı romantiklikten olsa gerek.
Olması gereken, nabza göre şerbet verebilmektir, iyinin, safın, kötünün ve diğerlerinin her birinden eser miktarda karıştırabilmektir ve bu kesinlikle kötü olmak anlamına gelmemektedir.
İyiler veya kötüler değil, nabza göre şerbet verebilenler insan ilişkilerinde başarılı olurlar yalnızca, doğal seçilim bu, bir an önce ayırdına varın, zira hayatta kalmak için gerekli.

Merhabalar..
Derdim var hemde kendimle..Nasıl mı?
Ben kendimce iyi niyetliyim ve hep iyi yaklaşıyorum.Aşkta,aile ve arkadaşlıkta.Ben kendimce normalim.Ama yakın çevrem hep sen herkese iyi niyetlisin eski erkek arkadaşına da çok iyi niyetliydin bak mahvetti seni artık aç gözünü diyorlar..
Bende hiç karşılığını alamadım bu zamana kadar.Hep üzülen taraf oldum.Ve artık iyi yaklaşıp kazanamadığımdan dünyadaadalet kavramına olan inancım azaldı.Bitmesini istemiyorum ve bana sebepler lazım. İYİ KALABİLMEK İCİN.
İyi niyetli yaklaşıp sonu hüsran olan ama sonunda kendisi kazanan bayanlar lütfen bana akıl verin.Ben kötü olmak istemiyorum.Ama dönüpte baktığımda ve vicdanen gerçekten objektif olduğumda bunu dusunuyorum ki söylüyorum hep üzülen ben oldum.
Başınızdan geçenleri paylaşırsanız çok sevinirim

İyiler hep kaybeder ki ama :)
malesef ben de çok iyiydim ve saftım
ama kendi ailem dahil çevremdeki herkes beni enayi yerine koydu. baktım olacak gibi değil,
şimdi içten pazarlıklı, hin ve fesat olup "dark side"a geçtimmm:KK62: dışarıdan yine iyiyim ya :) napalım hayat bizi böyle yaptı :KK51:

X