İyi kalitede yumurta için neler yenilmeli?

bilgge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
85
38
88
Mrb arkadaşlar, farklı başlıklarda bahsedilmiş tüp bebek sürecinde neler yenildiği neler yapılmalı neler yapılmamalı. Her yerden birşeyler almaktansa tek bir başlıkta toplayalım. Ben sürece henüz başlamadım. burdan öğrendiğim kadarıyla kabak çekirdeği ve boş su. Pozitif alan arkadaşlar siz neler yaptınız?

Mrb arkadaşlar, farklı başlıklarda bahsedilmiş tüp bebek sürecinde neler yenildiği neler yapılmalı neler yapılmamalı. Her yerden birşeyler almaktansa tek bir başlıkta toplayalım. Ben sürece henüz başlamadım. burdan öğrendiğim kadarıyla kabak çekirdeği ve boş su. Pozitif alan arkadaşlar siz neler yaptınız?
Her gün bir dilim ananas, kavrulmamış çiğ kabak çekirdeği + fındık, ceviz, bol bol su iç+ sebze meyve yenmeli, stresten kesinlikle ve kesinlikle uzak dur, 400 pg hergün folic asit.
Ben bu dediklerimin hepsini yaptım. Sonuç negatif.
Bunlarında pek işe yaradığına inanmıyorum.

Yumurta kalitesi için : arı sütü ve balın içine çörek otu karıştırıp her gün 1 kaşık yenmeli. İlk tedavimde bunu yapmamıştım. Çok fazla ve kalitesiz yumurtam oluştu. Sil baştan başladığımda her ikisini kullandım 9 tane 5.gün embriyosu donduruldu.
Transferden önce: Her gün 1 bardak organik nar suyu rahim kalınlığı için harika bir meyve. 1 dilim ananas. Transfere 3 gün kala kabak çekirdeği tükettim.
Transferden sonra: Yine kabak çekirdeği ve 1 dilim ananas. Ananası bir kısım faydalı diyor bir kısım zararlı. Ben aşırıya kaçmadıkça faydasının olduğunu düşünüyorum. Ben öyle çok kuruyemiş türleri tüketmedim. Sağlıklı beslendim ve dinlendim. Artı arkadaşında dediği gibi folik asit desteği şart. Şimdi yavrum 6 aylık. Allah herkesin kucağını doldursun inşallah.

Ben de incir balık yağı vs kullandım ama pek ise yaramadı. Özellikle olumlu sonuç almışlar yazarsa ben de takipteyim

Transferden 3 ay öncesinde dhea'ya başladım dr'um yumurta Kalitesini artıracağını söylemişti.
Aynı zamanda transferden 3 ay önce 1 gün vitamin 1 gün omega 3 aldım folikasit aldim hergun.
Beslenmeme dikkat ettim.Makarna,pilav mantı ,cikolata çok seven biriyim yanı karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum. Bunu değiştirdim.Hergün en az 1 meyve yedim.Haftada en az 2-3 kez organik yumurta yedim.Sebze yemeyen ben sebze yemeye basladim.
Sigara içiyordum onu bıraktım 4 ay önce falan.Kola gazoz gibi iceçekleri kestim yemeğimle su ictim. 3 ay evvelden türk kahvesi icmeyi bıraktım eşimede biraktirdim.Eşimde vitamin aldi erkekler icin olanlardan.Çayı transferden sonra 10 gün falan icmedim şuan cok açık içiyorum.
İnsülin direncimin olduğunu ogrendim yapılan testlerde glukophage almaya başladım transferden 3 ay önce halada alıyorum.
7 kilo verdim transfere kadar 60tim 53 oldum. Akşam yemeklerimi sırf meyve ve sütten oluşturdum.
Pozitif olmaya çalıştım Dr'uma güvendim ve Allaha hep dua ettim en onemlisi..

Transferden sonrada hergün 1 dilim ananas yedim kabak çekirdeği yedim evim merdivenli odam en üst katta odamda yatmadım salonda koltukta geçirdim ilk 5 günümü. İlaçlarımı saatinde aldım.1kilo bile ağırlık kaldırmadım.Hiç eğilmedim aşağı doğru çorabımı bile kendim giymedim eşim yardımcı oldu hep corabimi ayakkabımı giydirmeye.Surekli oje süren ben oje sürmedim transferden sonra araştırdım içlerinde kötü maddeler varmış.İncir yemedim bunu özelikle yazmak istedim prolaktinim yüksekti çünkü ve incir bunu dahada arttırıyormuş( yüksek olanlar yemesin lutfen)

3.tedavimdi bu arada.

Önceki tedavilerimde 26 yumurtam toplanmıştı ama sadece 4 tanesi 5.güne gelebilmişti.(biri kimyasal gebelik biri negatifti) ve ünlü bir merkez ve dr'Du.
Bu saydiklarimin hiçbirini yapmamıştım diğerlerinde.

Bu tedavimde ;
23 yumurta toplandı. 18 tanesi 5.güne gelebildi.

Fikir olması açısından aklıma gelenleri yazmaya çalıştım bu süreçlerde beslenmenin gerçekten önemli olduğunu gördüm.
Yapabileceğim herşeyi yaptim sonucu Allah'in takdirine bıraktım. Ve Allaha bin şükür sonsuz şükürler olsun kızlar tuttu.:nazar:

İnşallah tez vakitte isteyen herkes hamile kalır ve sağlıcakla bebeğini kucağına alır. :dua: :dua: :dua: :dua: :dua: :dua:

Tebrik ediyorum sizi inşallah birimde olur....sizin sorunneydi önceki tedavilerde acaba poly?

Tebrik ediyorum sizi inşallah birimde olur....sizin sorunneydi önceki tedavilerde acaba poly?
İnşallah canım.Sorun polikistikoverdi.Kendi kendime adet olamıyordum (olsada 3 4 ay da bir oluyodum)hapla oluyordum.Eşimde de hareket azlığı.

İnşallah canım.Sorun polikistikoverdi.Kendi kendime adet olamıyordum (olsada 3 4 ay da bir oluyodum)hapla oluyordum.Eşimde de hareket azlığı.

Allah hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza alırsınız :emir_bebek::KK9:
Ben gerçekten o kadar etki ediyor mu karbonhidrat vs yada meyve sebze ağırlıklı beslenme cidden emin değilim...evlendikten sonra 5-6 kilo aldım bende belkide hormon hapları yüzünden bilemiyorum 56,5 kiloyum şuan ama hiç 54 ü geçmemiştim hayatımda!

Back
X