iyi niyetle verilen borç para..

mehtap0428

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
164
7
296
arkadaşlar eşim bir arkadaşına geçtigimiz şubat ayında bir bir ay sonra geri verilmesi şartıyla bir miktar para verdi ve arkadaşı güvenimizi saglamak için bize senet verdi senette de bizim verdigimiz paranın üstü rakam yazarak kargoyla gönderdi...ve o aylardan bu yana bizi oyalayarak hala paramızı vermedi üstelik tlf da cvp vermiyor...bu arkadaşı muglada ve biz istanbuldayız yani ulaşım açısından yakında degiliz...sanırım bu adam bizi oyalıyor paramızı verecegi de yok...size sorum bilgisi olan arkadaşlar lütfen akıl verin bizim neler yapmamız nerelere başvurmamız lazım paramızı alabılmek için...ben hamileyim 35.haftalık bu para bize ciddi anlamda çok lazım

Senette bir sikinti yoksa yargi yoluna gidin , sikayet edin. Ama ben senetin gecersiz oldugunu dusunuyorum yoksa bu kadar rahat davranabilir miydi?

canım çok net bilmiyorum ama artık senetler pek geçerli değil buradan hukuk köşesine yazsanız daha iyi....

bence parayı geri veir ama demek ki elinde yok, yoksa ne yapsın
ayrıca yüklü senet de vermiş, bu sizi kandırmadığını gösteriyor
arayıp erteleyeceğini söylese kusura bakmayın dese iyi olurdu ama mutlaka utanıyordur
siz bu kadarlık hamileyken bunları niye düşünüyorsunuz
para geri gelmeyecekse bile bebeği strese sokmaya değer mi
üstelik bu gerginlik bebeğin karakter yapısına da yansıyabilir
siz kafanıza takmayın
geri öderse ne güzel, ödemezse de yapacak bir şey yok bu kadar strese sokmaya değmez bebeği, onun ruh sağlığı daha önemli
bir de kim elinde olsa borcunu ödemez

bence parayı geri veir ama demek ki elinde yok, yoksa ne yapsın
ayrıca yüklü senet de vermiş, bu sizi kandırmadığını gösteriyor
arayıp erteleyeceğini söylese kusura bakmayın dese iyi olurdu ama mutlaka utanıyordur
siz bu kadarlık hamileyken bunları niye düşünüyorsunuz
para geri gelmeyecekse bile bebeği strese sokmaya değer mi
üstelik bu gerginlik bebeğin karakter yapısına da yansıyabilir
siz kafanıza takmayın
geri öderse ne güzel, ödemezse de yapacak bir şey yok bu kadar strese sokmaya değmez bebeği, onun ruh sağlığı daha önemli
bir de kim elinde olsa borcunu ödemez

Oyle insanlar var ki elinde oldugu halde odeme geregi duymuyor. Hep erteliyor onemsemiyor o parayi baska seylere harciyor. Bir arkadasa borc vermistim. Bana borcunu odeyecegine esine gitti saat aldi.:53: Esim arkadaslarina borc verdi. 2 senedir odeme geregi duymadilar. Paralari mi yoktu hayir vardi. Illa isteyeceksin utandiracaksin onlari o da yetmiyor su ihtiyacim var sana verdigim para gerek diyeceksin. Oyle o kadar cok insan var ki.
Senetten bir sonuc alinacagini sanmiyorum. Siz guvenip borc veriyorsunuz. Karsi taraf telini acma geregi duymuyor. Kimseye borc vemem bundan sonra. :47:

bankaya gidip senedi işleme koydurun sorun icra yoluyla tahminimce alabilirsiniz banka kendisi yapıyo inşallah alırsınız

eşim birçok kez yoluna gitmeyi denedi ama adam tlf bile açma gereginde bulunmuyor...aslında bende geçerli olmadıgını düşünüyorum dediginiz gibi bukadar rahat olmazdı..eşim bir avukata faxlıcak senedi sanırım bakalım ne çıkacak sonuç..birde bizim verdigimiz para 6 bin adamın geri ödeyecegi 10.bin bize kendi o şekilde teklifte bulundu senette de 10 bin olarak yazıyor zaten...en çok ne koyuyor biliyormusunuz benim dügünde takılan bilezik paramdı o benim ben takamadım doya doya..şimdi elin adamı yedi parayı ne arıyoor ne soruyor..şimdi şu sıkışık günlerimizde dogum parasını nerden bulucaz diye düşünmezdik hiç

Eşin az bu konularda seni dinlese borç para vermezdi. Off ya ödeyecek gücü olsa bankadan kredi alır. Geri ödemeye niyeti yok. Bu devirde bırak eşini babana güvenmeyeceksin.

İncitmek istemem ama sizin yaptığınız da tefecilik olmuş.
O da zaten ödemeyecek olduğunu bildiğinden buna razı olmuş.
Bir arkadaş demiş madem size faiz ödeyecek neden sizle uğraşsın ki kredi çeker.
Banka kredileri bile sizin faiz oranınızdan daha az %60 faiz uygulamışsınız.
Ben şahsen paranızı almanızı dilerim en azından anaparayı ama pek ümit var gibi görünmüyor.

cnmm avukata sormadan önce bence birkaç bankayla görüş :34:
banka kesinti yaparak düşüyor peşine muhakkak sor ne kadar kesileceğini falan
avukata da para vereceksiniz zaten :34:

İncitmek istemem ama sizin yaptığınız da tefecilik olmuş.
O da zaten ödemeyecek olduğunu bildiğinden buna razı olmuş.
Bir arkadaş demiş madem size faiz ödeyecek neden sizle uğraşsın ki kredi çeker.
Banka kredileri bile sizin faiz oranınızdan daha az %60 faiz uygulamışsınız.
Ben şahsen paranızı almanızı dilerim en azından anaparayı ama pek ümit var gibi görünmüyor.

aslında tefecilikle hiçbir alakasının oldugunu sanmıyorum bize verdigimiz paranın bir üstü parayı vermeyi o teklif etti ve biz kabul ettik adam 1 ay içinde ödicem dedi aylar oldu ödemedi bankadan çekmiş olsaydı şimdi ohoooo oo çoktan neyi var neyi yok almışlardı...veya tefeciden almış olsaydı....dedigim gibi biz çok samimi olmadıgımız halde çok bekledik biz herşey bir yana ana parayıda almaya razıydık ama adam tlf na cvp vermiyorki birde parayı versin...eşime avukat uzlaşmaya bakın bu şekilde çok uzar gider demiş bilmiyorum ne olacak..

cnmm avukata sormadan önce bence birkaç bankayla görüş :34:
banka kesinti yaparak düşüyor peşine muhakkak sor ne kadar kesileceğini falan
avukata da para vereceksiniz zaten :34:

bankayla nasıl yapıcaz nasıl oluyor? acaba her banka ilgilenirmi? fikrin için teşkler cnm araştırıcam banka işinide

arkadaşım elinizde senetiniz varmış diyelim ki icra için verdin ki artık icra işleri o kadar kolay degil artık eve icra gitmiyecek yeni kanuna göre eskiden ev eşyalarına haciz koyuyorlardı ama mahkemeye verebilirsiniz sonuçta senet var siz kazanırsınız davayı ve yasal faizi ile bütün parayı tahsil edersiniz ayrıca mahkeme parasını karşı taraf öder

eşim birçok kez yoluna gitmeyi denedi ama adam tlf bile açma gereginde bulunmuyor...aslında bende geçerli olmadıgını düşünüyorum dediginiz gibi bukadar rahat olmazdı..eşim bir avukata faxlıcak senedi sanırım bakalım ne çıkacak sonuç..birde bizim verdigimiz para 6 bin adamın geri ödeyecegi 10.bin bize kendi o şekilde teklifte bulundu senette de 10 bin olarak yazıyor zaten...en çok ne koyuyor biliyormusunuz benim dügünde takılan bilezik paramdı o benim ben takamadım doya doya..şimdi elin adamı yedi parayı ne arıyoor ne soruyor..şimdi şu sıkışık günlerimizde dogum parasını nerden bulucaz diye düşünmezdik hiç

inşallah alırsınız paranızı ama ben hiç anlamıyorum doğuma para vermeyi hatta kusuruma kimse bakmasın ama ben sağlık güvencem yoktıu devlet hastanesinde bundan 9 sene önce 200 dü sanırsam doğum yaptım geçen sene arkadaşım 500 tl ye yaptı oğlumdada sağlık güvencem vardı erken sezeryan doğum yaptım bedava hiç para vermedik hatta 1 aya yakın oğlum küvezde kaldı 5 kuruş para ödemedik çocuğunun ihtiyaçlarını karşıla özele o kadar para vereceğinize hani paramız fazla olsa milletçe zengin olsak neyse sorun olmaz. inşallah sağlıcakla alırsın bebişini kucağına paranıda alır bebişine hesap açarsın geleceğe fayda sağlar.

inşallah alırsınız paranızı ama ben hiç anlamıyorum doğuma para vermeyi hatta kusuruma kimse bakmasın ama ben sağlık güvencem yoktıu devlet hastanesinde bundan 9 sene önce 200 dü sanırsam doğum yaptım geçen sene arkadaşım 500 tl ye yaptı oğlumdada sağlık güvencem vardı erken sezeryan doğum yaptım bedava hiç para vermedik hatta 1 aya yakın oğlum küvezde kaldı 5 kuruş para ödemedik çocuğunun ihtiyaçlarını karşıla özele o kadar para vereceğinize hani paramız fazla olsa milletçe zengin olsak neyse sorun olmaz. inşallah sağlıcakla alırsın bebişini kucağına paranıda alır bebişine hesap açarsın geleceğe fayda sağlar.

malesef o paranı gidecegi okadar yer var ki keşke hesabında kalacak pozisyonda olsa

arkadaşım elinizde senetiniz varmış diyelim ki icra için verdin ki artık icra işleri o kadar kolay degil artık eve icra gitmiyecek yeni kanuna göre eskiden ev eşyalarına haciz koyuyorlardı ama mahkemeye verebilirsiniz sonuçta senet var siz kazanırsınız davayı ve yasal faizi ile bütün parayı tahsil edersiniz ayrıca mahkeme parasını karşı taraf öder

eşimin görüştügü avukat yoluna gidin paranızı öyle almaya bakın demiş..yoksa çok uzarmış dava..burdaki arkadaşlar bankaya sorun gösterin fln dedi oraya bi danışcaz bakalım

Ne yuzsuz insanlar var, bu durumda size ve konuyu okuyan bizlere tecrube olsun borc verirken ince eleyip sik dokumak lazimmis. Umarim paraniza bir an once kavusursunuz .

adamın parayı ödemeyeceği baştan belliymiş.niye 1 ay sonra ödeyeceği 6000 lira borcu 10000 olarak vermek istesin.:34:

siz de kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyelim derken elinizdeki bulgurdan da olmuşsunuz:50:

adamın parayı ödemeyeceği baştan belliymiş.niye 1 ay sonra ödeyeceği 6000 lira borcu 10000 olarak vermek istesin.:34:

siz de kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyelim derken elinizdeki bulgurdan da olmuşsunuz:50:

açıkcası biz arkadaşına parayı vermeden önce bütcemize uygun araba bakıyorduk fakat o parayı verince düşüncelerşmizi ertelemek zorunda kaldık arkadaşı da 4 bin ben verim daha iyi bişey alırsınız demişti yani dolayısıyla oda bize borç para vermiş olacaktı babasının hayrına bagışlamayacaktı yani.....

Oyle insanlar var ki elinde oldugu halde odeme geregi duymuyor. Hep erteliyor onemsemiyor o parayi baska seylere harciyor. Bir arkadasa borc vermistim. Bana borcunu odeyecegine esine gitti saat aldi.:53: Esim arkadaslarina borc verdi. 2 senedir odeme geregi duymadilar. Paralari mi yoktu hayir vardi. Illa isteyeceksin utandiracaksin onlari o da yetmiyor su ihtiyacim var sana verdigim para gerek diyeceksin. Oyle o kadar cok insan var ki.
Senetten bir sonuc alinacagini sanmiyorum. Siz guvenip borc veriyorsunuz. Karsi taraf telini acma geregi duymuyor. Kimseye borc vemem bundan sonra. :47:

ben de bir arkadaşıma verdim 2 ay sonra ödeyecekti.1 yıl geçti tık yok.istedim çok mahçup olduğunu en kısa zamanda ödeyeceğini söyledi.1 ay geçti hala tık yok.gezmesinden ,kuaföründen kalmaz maşallah.ama paramı hala vermedi.bazıları istemeylede utanmıyo.su içecem paranın üstüne zannımca..

Back
X