İyi niyetli halimden sıkıldım neden degisemiyorum

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
Malesef malesef ben kalp kıramayan iyi niyetli mi saf mı bilemedim öyle biriyim. Eşim bile bana sen aşırı iyisin aşırı diyor ve o bile bundan şikayetci. Karşındakine sıcakkanlı davranırım hatta bana laf sokmaya çalışanlara bile mesela kayınvalidem vs... Alttan alarak konuşurum ezdiriyormusum gibi kendimi. Ha kv herzaman laf sokmazda yada çevrem işte... Yani hep alttan alıyorum ama tabiki de direk biri laf dese terslerim sadece kimseye ben laf sokamam mesela imreniyorum hazır cevap değilim:KK43: konuskanimdir ama böyle işte... Cazgır olmak isterdim böylesi yaraniyor bu devirde. Karşımdakini kirarsam üzülür şimdi diye düşünüyorum o beni kirsa bile...

Kişilik meselesi değişemezsin ama biraz mesafeli olursan çözersin işi. Herkese herşeyini anlatma. Canım cicim olma hemen yeter

Bence böyle seylerin temeli genelde cocuklukta yatiyor. Aman herkes beni sevsin, kabul etsin cabasi ve kaybetme korkusu genelde altinda yatan sebeplerin bazilari. Öz sevgi ve öz saygi zayif ise kendinizi de koruyamazsiniz
Evet annesiz babasız büyüdüm çok güzel.konusmussun temelim çocukluk sanırım. Yorumunu çok beğendim

Malesef malesef ben kalp kıramayan iyi niyetli mi saf mı bilemedim öyle biriyim. Eşim bile bana sen aşırı iyisin aşırı diyor ve o bile bundan şikayetci. Karşındakine sıcakkanlı davranırım hatta bana laf sokmaya çalışanlara bile mesela kayınvalidem vs... Alttan alarak konuşurum ezdiriyormusum gibi kendimi. Ha kv herzaman laf sokmazda yada çevrem işte... Yani hep alttan alıyorum ama tabiki de direk biri laf dese terslerim sadece kimseye ben laf sokamam mesela imreniyorum hazır cevap değilim:KK43: konuskanimdir ama böyle işte... Cazgır olmak isterdim böylesi yaraniyor bu devirde. Karşımdakini kirarsam üzülür şimdi diye düşünüyorum o beni kirsa bile...
Bende böyleyim.
Artik az konusuyorum ve kimseye güvenmiyorum.
Duvarlarim oldugunu bastan belli ediyorum.
Laf sokan kisileri umursamiyorum. Moralinin bozuldugunun görünce seviniyorlar.
Takmazsan devamini getiremezler, altan alta sende onlarin acigini yüzlerine vurmaya calis.

Bende böyleyim.
Artik az konusuyorum ve kimseye güvenmiyorum.
Duvarlarim oldugunu bastan belli ediyorum.
Laf sokan kisileri umursamiyorum. Moralinin bozuldugunun görünce seviniyorlar.
Takmazsan devamini getiremezler, altan alta sende onlarin acigini yüzlerine vurmaya calis.
Kimseye iyilik yaramıyor iyi olmak

Evet annesiz babasız büyüdüm çok güzel.konusmussun temelim çocukluk sanırım. Yorumunu çok beğendim

Bu konuda profesyonel destek almayi veya kitaplar okumaya deniyebilirsiniz. Iyi insanlara rastlasaniz sorun degil, onlar iyiliginize karsilik verir ama aksi takdirde suistismal edilme ihtimali büyük.

Bu konuda profesyonel destek almayi veya kitaplar okumaya deniyebilirsiniz. Iyi insanlara rastlasaniz sorun degil, onlar iyiliginize karsilik verir ama aksi takdirde suistismal edilme ihtimali büyük.
Evet çok haklısın. Destek almayı düşünüyorum ama bunu kendimde başarabilmeye çalısiyorum iste:)

Eskiden çok iyiydim.
Sonradan içimden bı canavar çıktı insanlardan bikinca.

Şuan ki halimi daha çok seviyorum iyilik kimseye yaramaz

Evet çok haklısın. Destek almayı düşünüyorum ama bunu kendimde başarabilmeye çalısiyorum iste:)

Elimizin altinda internet sayesinde bir sürü video ve okuma imkanimiz var. Onlardanda faydalanabilirsiniz. Sahsen bir cok kitap okuyarak bir cok konuda bakis acimi degistirdim. Ama profesyonel biri ile görüsmektede fayda var. Heleki travmatik olaylar da yasanmissa iyilesme süreci icin gerekli olabilir

Zamanla değişirsiniz çünkü hayat sadece sizden ibaret olmadığını korumanız gerekenler olduğunu anladığınız an duvarlar örüp vermeniz gereken cevapları veriyorsunuz(tecrübe ile sabit)

cazgırlık seviyesine gelmek değil de mesafe koyabilirsiniz. karşınızdan bir kötülük gördüğünüzde, bir laf sokma hissettiğinizde karşılık veremiyorsanız o kişi ve ya kişilere karşı mesafeli davranın, çok önemli insanlar değilse de görüşmeyin

Ben de sizin gibiyim zaman zaman öyle üzülüyorum ki bu durumuma ama sonra düşününce çok şükür kaybeden hic ben olmuyorum Allah veriyor bir yerden üzülmeyin bence iyi olsun varsın saf desinler.

Back
X