iyi nıyetli olmak sucmu

efemmmmmmmmmmmmmm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
83
0
16
Aksaray
slm arkadaslar.sıkıntı bıtmıyo ıste.baslıkta yazdıgı gıbı ıyı nıyetlıyım ama hep uzulen benım.esım asker kucuk bı yerde ıkamet edıyoz.tabıkı cevrede kucuk ve kısıklı.gorustugum ınsanlar hemen benı cozuyo ona gore davranıyo.kımseyı kıramam.kavga kesınlıkle edemem.bıseye uzulsem o onda tepkı veremem sonra uzulmekten uyku tutmaz.nıye sunu demedım bunu demedım dıye.haklıda olsam uzulur konusmak ısterım kusura bakma dıye.ıcım rahat etmez.gercekten bıktım artık ınsanlardan.herkes kendını haklı goruyo,burnundan kıl aldırmıyo.hayır dıyemıyorm bı kere dedım kotu oldum.huyumu bende sevmıyorum ama degısemıyorumda.hep uzulen kırılan taraf ben oluyorm.herkes dıye cok ıyısın ıyı nıyetlısın dıyo.kendımı ovmek ıcın demıyorum arkadaslar.ıyı nıyetlı olmakta bu devırde suc oldu.kullanıyorlar adamı.ıns dogru ıfade ettım .degısmek ıstıyorm sız olsanız nasıl bı yol ızlerdınız

AYNI BEN :) kendi kendimi yiyorum genelde millet arsız der unutur yapar unutur içime attığım için bende kalır :) dicem derim diemem insan kıramıorm günah diorm allahından bulsun diorm , insanlara hyr diyince kötü oluorsn evt dersen iyi , ama ben ikisini de demiorm artık özellikle komşular söz konusu olduğunda çekiorm kendimi sessizce kimseyi kırmıorm ama sevmediğim insanlarla bi bahane bulup ortamlarına girmiorm muhattap olmuorm dedikodu yapmıorm sevmiorlar beni :) havalı diolarmış halbuki çok alçak gönüllüyümdür hepsi 40-50 lerde ev hanımı ben 2 üni mezunuyum ama hiç ezmedim onları çok saygılıyım yeri geldiğinde kendileri utanır elbet şey değillerse :) takma bence sende kaça bölünceksin seven sever sevmeyen gitsin , herkesi memnun edemiosn ,
komşularımda birbirine girmiş ben gelmeden biriyle konuşunca diğeri küsüo öteki grupla görüşünce diğeri,hangisini memnun etcem , hepten çektim kendimi hepsi dedikodumu yapıo gelmio gitmio die amaaaaaannn çok ta lülüüüü diorm artık yoksa dert sahibi oluosn

AYNI BEN :) kendi kendimi yiyorum genelde millet arsız der unutur yapar unutur içime attığım için bende kalır :) dicem derim diemem insan kıramıorm günah diorm allahından bulsun diorm , insanlara hyr diyince kötü oluorsn evt dersen iyi , ama ben ikisini de demiorm artık özellikle komşular söz konusu olduğunda çekiorm kendimi sessizce kimseyi kırmıorm ama sevmediğim insanlarla bi bahane bulup ortamlarına girmiorm muhattap olmuorm dedikodu yapmıorm sevmiorlar beni :) havalı diolarmış halbuki çok alçak gönüllüyümdür hepsi 40-50 lerde ev hanımı ben 2 üni mezunuyum ama hiç ezmedim onları çok saygılıyım yeri geldiğinde kendileri utanır elbet şey değillerse :) takma bence sende kaça bölünceksin seven sever sevmeyen gitsin , herkesi memnun edemiosn ,
komşularımda birbirine girmiş ben gelmeden biriyle konuşunca diğeri küsüo öteki grupla görüşünce diğeri,hangisini memnun etcem , hepten çektim kendimi hepsi dedikodumu yapıo gelmio gitmio die amaaaaaannn çok ta lülüüüü diorm artık yoksa dert sahibi oluosn

gercekten cok sıkıldım.sıkıntıdan mıdem sısıyo bunu farkettım.dertlendıgım adam tın yanı.umrunda degıl.gunahtır olsun ben adım atayım dedım.ve hep ben atıyorm.bı baktım bu huy olmus bende.adam bılıyo nasılsa efem gelır takmıyo bıle.sasırdım .

Ve işte bu ben... Defalarca kendime sen salağın önde gidenisin dedirten durum...

Ben çok denedim dediğin gibi olmayı ama olmuyor, bir defa yüz çevirsem benden kötüsü olmuyor. Ben böyleyim başka türlü olamıyorum, olmaya çalıştıkça yine zararı ben görüyorum.

Bi çözümü varsa eğer gerçekten, ben de merakla beklemedeyim :)

Nalet olsun icimdeki insan sevgisine :))) biktim bu insanlardan gercekten ..bende kiramiyorum insanlari mutlu olsu diyorum onlar ama bi bakiyorum ben paramparça olmusum..yeter ulen dagiticam masayı:)))

Ve işte bu ben... Defalarca kendime sen salağın önde gidenisin dedirten durum...

Ben çok denedim dediğin gibi olmayı ama olmuyor, bir defa yüz çevirsem benden kötüsü olmuyor. Ben böyleyim başka türlü olamıyorum, olmaya çalıştıkça yine zararı ben görüyorum.

Bi çözümü varsa eğer gerçekten, ben de merakla beklemedeyim :)

ıns bı cozum buluruz yoksa catlıyacam ben.gecen komsunun kızıyla sakalasıyoduk.5 yasında bu arada.cocuklarıda severım kıramam.kız sınırlendı sacıma cekmeye basladı.annesıde var.yapma dıyorum dınlemıyo.gozumden yas geldı.kulagını cekerek bıkartırdım.annesı kırıldı bana ve bozuldu. tabıkı ben kusura bakma.zor durumda kaldım.yoksa cocuga yapazmazdım bunu dedım.ama asıl kusura bakma demesı gereken o degılmı.cocuk ıste teyzesı bosver demesı.ben mı salagım karsımdakımı cok akıllı ne olur soyleyın

Nalet olsun icimdeki insan sevgisine :))) biktim bu insanlardan gercekten ..bende kiramiyorum insanlari mutlu olsu diyorum onlar ama bi bakiyorum ben paramparça olmusum..yeter ulen dagiticam masayı:)))

arkadasım neyı dagıtırsan dagıt sonuc aynı husran.bız degısmedıkce zor.ben baskalarını kendımden cok dusundum.o mutlu olsun dedım.baktımkı herkes bencıl hep karsıdan bekler olmus.ayyyyyy valla bıktım.kendıme kızıyorum ama degısemıyorm

oooofff ya yemin ederim benim duygularımı okumuşsun efem... ya bende aynı böyleyim yaa.... hep parçalanıyorum insanlar arasında... onu memnun edeyim şunu memnun edeyim.... yok o böyle istiyor böyle davranıyım şu şöyle istiyor... bazen ruhumun yerlerde süründüğünü hissediyorum... bi kere hiçbişiye hiç kimseye hayır diyemem bence en kötü huy bu... yukarda bi arkadaş demiş ya nalet olsun içimdeki insan sevgisine... :37: aynen katılıyorum yaa.... şu rahat olan dilediğine dilediği gibi cvp veren istediği gibi konuşan bi insan olmak isterdim bende... aaahhh konu sahibi kardeşim seni öyle iyi anlıyorum ki... canım benimde çevremde bu tür insanlar var... en iyi çözümü görüşmemekte buldum.... koydum mesafeyi... kocana suçu atıver... eşim beraber vakit geçirelim istiyor o yüzden gelemicem de bitti .... aslında kelin ilacı olsa başına sürer derler.... bende çok muzdaribim böyle düşüncesiz insanlardan.... ooooooffff.....:50:

yaaa kıramıorz işte ama ben şöyle bi çözüm buldum madem ağzımı açıp bi laf söylemekten acizim , bende susarak ve mesafe koyarak sevmediğim insanlardan kurtuluyorum, ha şöylede bir durum var aptallıklarıyla lafçılıklarıyla tiksindiriyorlar kendilerinden tam kurtuldum diyorum birisi geliyor bi laf getirior yine çıldırıorm kendi kendime içimde konuşup dövüşüorm onlara dicekmişim gibi dialog hazırlıorm görünce hık yine diemiorm ,

mesafe koyunca dışlıorlar ama yüzlerini görmekten iyidir, varsın onlar çatlasın bize tenezzül edip konuşmuyor die :)))
şimdilik çözüm bu :)

ıns bı cozum buluruz yoksa catlıyacam ben.gecen komsunun kızıyla sakalasıyoduk.5 yasında bu arada.cocuklarıda severım kıramam.kız sınırlendı sacıma cekmeye basladı.annesıde var.yapma dıyorum dınlemıyo.gozumden yas geldı.kulagını cekerek bıkartırdım.annesı kırıldı bana ve bozuldu. tabıkı ben kusura bakma.zor durumda kaldım.yoksa cocuga yapazmazdım bunu dedım.ama asıl kusura bakma demesı gereken o degılmı.cocuk ıste teyzesı bosver demesı.ben mı salagım karsımdakımı cok akıllı ne olur soyleyın

herkes haddini bilsin canm ne münasbet tamam çocuk diye kusuruna bakılmaz ama annesine ne oluor sıpasına bişy demediği gibi bide tavır mı yapıyor , önce çocuğuna terbiye versin sonra eleştirsin küssün, valla öle terbiyesiz çocuklara gıcık oluorm ailesi çekmek zorunda ama başkası değil . Valla ben sevmiorm bile komşunun çocuklarını haa çok terbiyeli efendi olur , ailesini de seviorm dur öle, YOKSA ANASINI SEVMEDİĞİM ZAMAN DANASI DA GÖZÜME BİR HOŞ GÖRÜNÜYOR :))))) TABİRİ CAİZSE

Bende hep kendi kendimi yiyorum .kendi kendime konusup delleniyorum..gorumcem dengesizin onde gideni bi kuser bi barisir..sonra kapima gelir affederim ama 3 yillik evliligimde kocamla yasamadigim stresi yasattilar bana..hamile oldugumuyeni ogrendim sevinemedim bunlar yüzünden. .esime yalvariyorum ne olur burdan gidelim diye ama nasil iste..gorumcem hemen yan binamda yatak odalari yapisik..ordan oraya laf tasiyor eskiden böyle degildi ben anlamadim..kendime kızıyorumanyakmisin bunlari kafana niye takiyorsun bosver diyorum ama elimde degil...yeni işten ayrıldım hamileligim netlessin hemen baslicam ise bu devran boyle gitmez efendim...

herkes haddini bilsin canm ne münasbet tamam çocuk diye kusuruna bakılmaz ama annesine ne oluor sıpasına bişy demediği gibi bide tavır mı yapıyor , önce çocuğuna terbiye versin sonra eleştirsin küssün, valla öle terbiyesiz çocuklara gıcık oluorm ailesi çekmek zorunda ama başkası değil . Valla ben sevmiorm bile komşunun çocuklarını haa çok terbiyeli efendi olur , ailesini de seviorm dur öle, YOKSA ANASINI SEVMEDİĞİM ZAMAN DANASI DA GÖZÜME BİR HOŞ GÖRÜNÜYOR :))))) TABİRİ CAİZSE

boyle ınsanlarla ugrasıyoz ıste.halende gorusuyoz.bısey dıyemıyorum.kızıda hıc sevmıyorm.kızım cagırıyo oynayalım dıye.annesı yokken melek.annesı olunca delı danaya do nuyo sıpa.

bende bu konudan muzdaribim hatta artık sıkıldım ve iyi niyetli olmak diye arama yapınca bu konu çıktı karşıma .
bende bi çözüm arıyorum bu durumlara artık. herkese illa evet haklısın dicem ki arkadaş olabilelim yoksa aksini söylesem sendede hata var desem tersliyolar yalak olmakla suçlanıyorum benle konuşmuyolar anlamıyorum bu insanları ya. bende çok sıkıldım artık o kişilerle görüşmiyorum 2 gündür. ömrüm boyunca görüşcem biliyorum ama ben artık daha sert sivirdilli olmak istiyorum nasıl becericez

Bütün yazılanlarda kendimi buldum, bir türlü kurtulamıyorum bu huyumdan.Arkadaşımdır, akrabamdır birşey söylediklerinde cevap veremiyorum, bazen kırmak istemiyorum ama onlar maşallah kırmak değil ezip geçiyorlar.Bölümüm dolayısıyla bazen birine acıyorum kıyamıyorum yardım ediyorum bir bakıyorum hanımefendi beni kullanmaya başlıyor..Bazen kendimi odaklıyorum bu kez ben konuşucam diye pat olmadık yerde söylüyorum olmuyor yine biri kırılıyor anlamıyorum..Onlar yaparken nasıl beceriyorlar bu işi çözemedim off off tam benlik bir konu dolmuşum yazsam kaç sayfa dolar heralde:)

Bütün yazılanlarda kendimi buldum, bir türlü kurtulamıyorum bu huyumdan.Arkadaşımdır, akrabamdır birşey söylediklerinde cevap veremiyorum, bazen kırmak istemiyorum ama onlar maşallah kırmak değil ezip geçiyorlar.Bölümüm dolayısıyla bazen birine acıyorum kıyamıyorum yardım ediyorum bir bakıyorum hanımefendi beni kullanmaya başlıyor..Bazen kendimi odaklıyorum bu kez ben konuşucam diye pat olmadık yerde söylüyorum olmuyor yine biri kırılıyor anlamıyorum..Onlar yaparken nasıl beceriyorlar bu işi çözemedim off off tam benlik bir konu dolmuşum yazsam kaç sayfa dolar heralde:)

aynı ben valla.heralde bu duruma care bulmak zor.

Iyi niyetli olmak baska sey, hayir diyememek, kendini ezdirmek baska.
Kendini ezdirmeyen ve hayir demeyi bilen insan kotu niyetli olmuyor. Normal oluyor.
Hep gordugum sey su. Insanlar kendi kisisel problemlerine, ozguven sorunlarina hemen iyi niyetliyim de ondan diyor, sorunu baskasinda ariyorlar. Hayir, iyi niyetten filan degil. Sizde bir sorun oldugu icin boyle. Bana yasadiklariniz daha cok ozguven sorununu hatirlatti mesela. Oyle birseyler olabilir mi? Iyi niyetli olmak suc degil, ama basa sorun acan birsey de degil boyle. Kisisel gelisim kitaplari, yazilari okumanizi oneririm.

Son düzenleme:
birine içindeki en içten duyguyla yardım etmeye çalışırsın ama nereye varacağı hiç olmaz..iyi niyet sonucta iyi hareket getirmez her zaman.iyi niyet istismar etmek, o niyetin başkalarına sunulmasını da yok edio malesef

İyiniyetli olup olmadığıma dair birşey demicem ama hayır diyememek konusunda aynıyız.İnsanların size saygı duymasına gelince bende sizin gibiydim kimse beni tınlamaz,çantada keklik görürdü. Onları kıran insanlara gösterdikleri hassasiyetin onda birini bana göstermezlerdi.ama ben şuan onu aştım.Nasıl derseniz resmiyet ile..
Az konuşuyorum,çok dinliyorum,kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve zamanla insanlar saygı duymaya başlıyor.Ama mesela hâlâ hayır diyemem.Arkadaşlarım polyanna der ama artık saygısızca yaklaşamazlar çünkü ilk önce ben onlara saygılı yaklaşıyorum.
Size de tavsiyem el şakaları vs. yapmayın daha sakin olmaya çalışın.İyiniyetinizi de kaybetmeye uğraşmayın lütfen dünya yeterince kötülere sahip.

Iyi niyetli olmak baska sey, hayir diyememek, kendini ezdirmek baska.
Kendini ezdirmeyen ve hayir demeyi bilen insan kotu niyetli olmuyor. Normal oluyor.
Hep gordugum sey su. Insanlar kendi kisisel problemlerine, ozguven sorunlarina hemen iyi niyetliyim de ondan diyor, sorunu baskasinda ariyorlar. Hayir, iyi niyetten filan degil. Sizde bir sorun oldugu icin boyle. Bana yasadiklariniz daha cok ozguven sorununu hatirlatti mesela. Oyle birseyler olabilir mi? Iyi niyetli olmak suc degil, ama basa sorun acan birsey de degil boyle. Kisisel gelisim kitaplari, yazilari okumanizi oneririm.

Tabi senin okuduğun kitapların ismini verirsen okuruz:)

Back
X