iyiler kazanır,kötüler kaybereder öyle mi??

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Olaylara iyi yaklaşanlar,
insanlarla iyi geçinenler,
kısaca iyi olanlar hep kazanıyor mu dersiniz??
ee o zaman kötüler de hep kaybediyor öyle mi...??
sizler ne düşünüyorsunuz?
yaşadığınız olaylar, kendinizden veya çevrenizden
verebileceğiniz örnekler var mı...???
bir de iyi desinler diye iyi olanlar var,
bunları da ayırmak lazım herhalde...
buyrun arkadaşlar....

iyilerin iyi olmasını ; iyi düşünenlerin iyi şeyler yaşamasını ;kötülerin de birşekilde cezalandırılacağına inanmak istiyoruz sadece... ama bence hayat böyle değil...

daha küçücükken ne acılar çeken insanlar var ; daha iyiyi kötüyü bilmezken kötüymüş muamelesi görmeleri neden o zaman ?

ama olaylara olumsuz yaklaşanların işlerinin ters gittiğine şahit olmuşumdur... belki de yolunda gidiyor da onlar farkına varamayıp tekrar raydan çıkarıyor da olabilir...

ama elimden geldiğince iyi olmaya ;iyi düşünmeye ;kötülerden ve kötülüklerden uzak kalmaya çalışıyorum... yine de haketmediğim acılar da yaşadım... bunları da daha sonra yaşayacağım güzel şeyler için bir ön deneyim olarak yorumlayabiliyorum...

Bence böyle bir denge yok.

ıyiler her zaman kazanmıyor, kötüler de her zaman kaybetmiyor.Öyle olsaydı zaten hayat çok kolay olurdu herhalde. ıyi ol.. tamam... ama değil işte.

elbette böyle kesin bir yargı yok,
hep iyiler kazansaydı,mutlu olsaydı,
ben inanıyorum ki,kötü kişi olmazdı...

songul ablacıgım....

ben hep iyilerin ezildigini gördüm.....kötülerin kazandıgını.....
belki iyiler bu ezilmenin mukafatını öbür dünyada görecekler...kötülerde cezasını orda çekicek bilemem ama
ne kadar iyi olursa iyi niyetli olursan ol..bunun kullanıldıgını gördüm
kötülerin bir şekilde sıyrılıp çıktıgını gördüm......
iyi görünmeye çalışıpta içinde bir canavar büyütenleride gördüm.....bazen öyle oluyor ki iyi kim kötü kim karıştırır olduk.....
yada bize dokunmadıgı sürece kötü olan durumlara dokunmaz olduk....
bizler çok mu iyiyiz yada ben bilmiyorum....
her insanın içinde iyi ve kötü yanlar mutlaka vardır.......kimi iyilikleriye iç dünyasında savaşır......kötülügü yok eder.
kimide kötülügü daha ön plana çıkarır...kötülügünde herkese zararı vardır ve kötü olan kişidende herşey beklenir...ama en çokta kendine zararı vardır......
allah kötülere uydurmasın uzak tutsun.....

bıde ıyıler hep var olsaydı bu dünyada kötülük bilinmez di.....kötüler olsaydı iyilik bilinmezdi .......buda bu dünyadaki bir denge sanırım.......

iyi olmak en önemlisidir....iyi olmayı becere bilmek hem kolay hemde zordur....
yapmacık olmadan......iyiyim diye de saf olmadan tabi.......
boyun egmeden ama kimseyede zararın dokunmadan iyi olmak......
en önemliside bu......sanırım.....

Son düzenleme:
bence her ne kadar kötüler kazanıyor gözüksede başta rabbim öyle büyük ki senin hakkını kimsede bırakmıyore belki 3 ay belki 3 yıl ama yaptığı kötülüğün cezasını elbetki çekiyor belki sen görmüyorsun ama bence onlarda cezalarını biliyorlar

yaşadıklarımdan öğrendiğim bişey var ki insanlara iyi yaklaşmak,herşeye iyi yaklaşmak
bazen işe yaramıyor ya da o şekilde yaklaştığın kişiye göre değişiyor...kısacası iyiler
her zaman kazanmıyor...kötülerde kaybetmiyor ...
sanırım bu tür şeyler artık dinlediğimiz masallarda,izlediğimiz filmlerde kaldı...
hani külkedisi masalında olduğu gibi ya da esaretin bedeli filminde olduğu gibi ...
iyiler kazansa bile o ana kadar yaşadıkları şeyler insandan çok şey alıp götürüyor...
ya sağlığını kaybediyor insan ya da tahammül gücünü peki kazanmak o zaman ne işe yarıyor?
bunu halen çözmüş değilim.
ama ilahi adalete inanıyorum ..yaşarken iyilerin her zaman kazanamıycağı düşüncesine
her ne kadar karamsar baksamda biliyorum ki her şey kalpde bitiyor.
yüreği iyi olan her zaman huzurlu olur kaybetse bile aslında kazana olur .

belkide iyilerin zamanında acı çekmeside o anki sınavındır dünya bir sınav insanlar için sabretmeyi şükretmeyi bildikten sonra bir şekilde ödüllendiriliyor insan

Genelleme yapmak istemiyorum ve sadece kendi hayatım için yorum yapıcam.
ıyiler kaybeder, kötüler kazanır.mafoldumben

elbette böyle kesin bir yargı yok,
hep iyiler kazansaydı,mutlu olsaydı,
ben inanıyorum ki,kötü kişi olmazdı...

Ha ama şu da var.
Aslında evet iyiler her zaman kazanıyor, kötüler de kaybediyor.
Ama yapılan iyiliğin kazancını anında alamayabiliyor insan.
İyiliğin getirisi, kötülüğün götürüsü her zaman anında olmayabiliyor yani.
Dolayısıyla iyiyken kaybettik diyoruz ama o iyiliğin kazancını belki çok zaman sonra çok ayrı bir şekilde görüyoruz, başabaş gitmiyor olaylar yani.

Hep diyorum kötülerin aklı bir başka çalışıyor.Bir başka düşünüyor onlar..aklinialirimsmile
Valla,hiç bir zaman düşünülmeyecek ayrıntılarla olayı bağlıyorlar..eyvahedigeldismile
Ekşınlı olaylar yaratmalar,olmayan şeyleri aksettirmeler,olmasını istedikleri olayları varmış gibi anlatmaları filan..Aslında yoktur öyle bir şey..Yalan,külliyen yalandır.Hayatları gibi,kendileri gibi.:ecrin_bebek:
Böyleleri kapıdan kovsan bacadan girerler.Yüzsüzdürler.bayanssulusmile
Valla ben insanların hep hakettiğini yaşadığını düşünüyorum..
Dolayısıylada bir bağlantı kurarsak kötüler kaybediyor kesinlikle..guclubacismile
Kesinlikle yani..:hulya:

Ilk etapta öyle gözüküyor songülcüm...:delphin:

Gercektende hile yapan, yalan söyleyen, gözünü kirpmadan hak yiyenler sanki hep dürüst, serefli, son ekmegini bile seninle bölüsen insanlardan daha iyi yerlere geliyor....fisfisfis

Lakin uzun vaadede yaptigin iylikler bir sekilde karsina kismetlerin olarak ciktigi gibi yaptigin kötülüklerde musibetlerin olarak cikiyor.

Yani eninde sonunda iylik her zaman kazanir diye düsünüyorum!a.s

Allah (C.C.) kötülük edenin mutlaka bir yerde cezasini veriyor.

bu zamanda ne çok saf olucaksın
ne de ruhu çirkin...

nabza göre şerbet..

iyiye iyi, kötüye de kötü olmak ?
kötüyede kötü olamıyorum ya hoş... sadece mesafemi koruyorum..
tartıyı dengede tutmaya çalışıyorum işte..

insanları anlamaya çalışmayın.. çünkü insanoğlu bu.. insan bazen kendini bile tanıyamıyor değil mi ?
anlamaya çalıştığımda herşeyin anlamsız olduğunu düşünüyorum.. bu da beni üzüyor..

ömrümüz hep deneme yanılma . . .
hayat bir ders..

ben biraz daha böyle konuşursam kafayı tırlatacam eyvahedigeldismile

kötüler her zaman kazanır hep mutlu olur hayat onlra her ıstedıgını verır
ben hep bunu gördüm

iyilerden bitek filiz akın ve ediz hun kazandı...
kötülerden de tek kaybeden erol taş oldu...
gerisi hikaye...........

iyiliğe iyilik olsaydı koca öküze bıçak olmazdı demiş atalarımız ve yine son sözü söylemişler
ömrü boyunca iyilik yapan, sahibine hizmet eden öküze bile iş görmez hale gelince bıçağı layık gördüğümüze göre iyiler hep kazanmaz
ama kazandığı başka şeyler vardır, iç huzur gibi, kendine saygı gibi, vicdanen rahatlık gibi...

Çölde bir bedevi, susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam su istemiş, bedevi de, devesinden inip, onun ihtiyacını karşılamış. Suyu içen adam, birdenbire kendisine yardım eden bedeviyi iterek, deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış. Bedevi, arkasından bağırıyormuş: `Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var, sakın bu olayı kimseye anlatma.` Bu talebi tuhaf bulan hırsız, biraz duraklayıp, sebebini öğrenmek istemiş. ışte aldığı cevap: Eğer anlatırsan, bu hikaye her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler.

kıssadan hisse, iyiler kazanır diyelim de kimse iyilik yapmaktan vazgeçmesin...

artık suna tam olarak ınanıyorum ıyıler hep kaybedıyo..
gercekdende olmuyo..

Olaylara iyi yaklaşanlar,
insanlarla iyi geçinenler,
kısaca iyi olanlar hep kazanıyor mu dersiniz??
ee o zaman kötüler de hep kaybediyor öyle mi...??
sizler ne düşünüyorsunuz?
yaşadığınız olaylar, kendinizden veya çevrenizden
verebileceğiniz örnekler var mı...???
bir de iyi desinler diye iyi olanlar var,
bunları da ayırmak lazım herhalde...
buyrun arkadaşlar....

garip bi tevafuk yaşadım başka bi forumda da aynı konu tartışılıyor oraya da yazdım madalyonun sadece görünen yüzüne bakmayalım hayatı sadece dünya olarak değerlendirmeyelim asıl hayat ahiret orda terazinin kefesi şaşmaz iyiyi kötüyü ayırır,burda kazanmış gibi görünen kötülerkötükedihüsoorda asıl hesapla yüzyüze kalır...

Back
X