iyilik istemek kötülemekle olur mu???

DearesT

Yalan...yalann...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
3.944
9
116
Ankara
aslında bu saat benim konu açmam için yanlış ama olsun...
sevdiğiniz değer verdiğiniz biri var karşınızda, ve size göre yanlış yapıyor...
bu yanlış yaşam şekli de olabilir, arkadaşı da sevgilisi de...ve siz onu yaptığı yanlıştan döndürmek istiyorsunuz...
bunu nasıl yaparsınız...
diyelim ki aşık olduğu adam size göre kötü, onu kötüleyerek mi uzaklaştırmaya çalışırsınız arkadaşınızı...
ya da yakın arkadaşım dediği biri arkasından konuşuyor, ona bak o senin arkandan konuşuyor mu,şöyle kötü biri vs.mi dersiniz yoksa insanlara mesafeni koysan biraz gibi genel bir yaklaşım mı sergilersiniz...
örnekler çoğaltılabilir...
sözün özü kötülemek uzaklaşmayı sağlar mı veya iyiliği getirir mi????

Son düzenleme:
bence kötülemekle bir sonuca varılmaz...
çünkü insanların değer yargıları,düşünceleri çok farklı...
bize kötü ya da iyi görünen,karşımızdakine tam tersi olabilir düşüncesindeyim..
böyle bir durumda ,ortamını ayarlayıp,yanlışı kendisinin görmesini sağlarım...
sevgiler...

bence kötülemekle bir sonuca varılmaz...
çünkü insanların değer yargıları,düşünceleri çok farklı...
bize kötü ya da iyi görünen,karşımızdakine tam tersi olabilir düşüncesindeyim..
böyle bir durumda ,ortamını ayarlayıp,yanlışı kendisinin görmesini sağlarım...
sevgiler...

katılıyorum songülcüm...
hatta bende ters teper bu tip diretmeler yönlendirmeler...
aynı fikirdeyim seninle...

bu saatte benim cevap vermem için geç bir saat...
biliyorsun işte sebebini tekrara gerek yok...
neyse dönelim konuya...
önemli olan arkadaşımın mutluluğudur elbette ama mutluluğunun ne şekilde olduğu da benim için önemlidir...
sevgili babacım;
mutsuz olmamakla mutlu olmayı karıştırmamalı insan der...mutluluk kimseye bağlı değildir ama seçimleri mutsuz ediyorsa arkadaşımı ve bundan rahatsızsa sen bir dur derim...
ilişkimin derecesine göre genel tanımlamalarda kullanırım özele de inerim...
işin özü ben netlik severim ilişkilerde...
kimse kimsenin kötülemesiyle ilişkilerine son vermez...
ama emin olmak istiyorsa cesaret vermek de arkadaşın görevidir diye düşünüyorum...

Ben her zaman suna inanirim....

Bir insana mesajinin ulasmasini istiyorsan iylikle söyleyeceksin...Onun deger verdigi helede asik oldugu birini kötüledigin vakit zaten sana kulaklarini tikayacaktir kanimca...:delphin:

Yada anlamak istedigi gibi anlayacak...sahsina bir saldiri gibi görecektir...:delphin:

Güzel konu olmus betisim..:1closedeyes:

bir insan birşeyin "iyi" olduğuna inanmışsa ona bunu anlatabilmek zordur..
ben kendi haline bırakırım,zamanla öğrenir iyiyi kötüyü..

bu saatte benim cevap vermem için geç bir saat...
biliyorsun işte sebebini tekrara gerek yok...
neyse dönelim konuya...
önemli olan arkadaşımın mutluluğudur elbette ama mutluluğunun ne şekilde olduğu da benim için önemlidir...
sevgili babacım;
mutsuz olmamakla mutlu olmayı karıştırmamalı insan der...mutluluk kimseye bağlı değildir ama seçimleri mutsuz ediyorsa arkadaşımı ve bundan rahatsızsa sen bir dur derim...
ilişkimin derecesine göre genel tanımlamalarda kullanırım özele de inerim...
işin özü ben netlik severim ilişkilerde...
kimse kimsenin kötülemesiyle ilişkilerine son vermez...
ama emin olmak istiyorsa cesaret vermek de arkadaşın görevidir diye düşünüyorum...

bayan çok bilmiş...
bu saatte bukadar karmaşayı çözeblecek türden değilim...malum sebepten...
ama cesaret verme kısmında haklısın...
ayrıca babacığın da çok haklı çokkkk

Ben her zaman suna inanirim....

Bir insana mesajinin ulasmasini istiyorsan iylikle söyleyeceksin...Onun deger verdigi helede asik oldugu birini kötüledigin vakit zaten sana kulaklarini tikayacaktir kanimca...:delphin:

Yada anlamak istedigi gibi anlayacak...sahsina bir saldiri gibi görecektir...:delphin:

Güzel konu olmus betisim..:1closedeyes:

iyilikle nasıl söyleyecem be...:delphin:
aman çok aydınlandım...:delphin:
hasbinallaahhh....laelaelaelaelae

ben gereklı uyarıyı yaparım...yasantısı yada sevgılısıyle ılgılı...
yanı uzerıme düşen görevı yaparım....gerısı ona kalmıs....
eger hatasından dönerse sevınırım...yada kendısı yasayarak acıda olsa ögrenırse yınede arkadaslıgımı gösterırım....
sonucta hayat tecrubesı..yasıyarak kazanılıyor....ıyı yada kötü ne yasıyorsak...
verdıgımız kararlar bızı olgunlastıryor..........tecrube kazandırıyor...yasanmıslıklardan ders almamızada faydası oluyor acıda olsa...sonu.......

Açıkca söylerim suratına..

---Bu adamın böyle böyle kötü huyları var, eminim benden söylemesi, sonra ''neden beni uyarmadın deme benden günah gitti'' ..
---Doğru yolda değilsin kendine gel, yanlış yapıyorsun..Hatanı anladığında geç olacak, aklını başına topla tamam mı?
----Ona fazla güvenme, yüzüne ayrı, arkandan ayrı konuşuyor, benim için önemlisin, bu yüzden seni uyarıyorum, yanılma..

Bunları karşımdaki yakın arkadaşımsa aynen böyle söylerim.

ben gereklı uyarıyı yaparım...yasantısı yada sevgılısıyle ılgılı...
yanı uzerıme düşen görevı yaparım....gerısı ona kalmıs....
eger hatasından dönerse sevınırım...yada kendısı yasayarak acıda olsa ögrenırse yınede arkadaslıgımı gösterırım....
sonucta hayat tecrubesı..yasıyarak kazanılıyor....ıyı yada kötü ne yasıyorsak...
verdıgımız kararlar bızı olgunlastıryor..........tecrube kazandırıyor...yasanmıslıklardan ders almamızada faydası oluyor acıda olsa...sonu.......

işte ben de o uyarının niteliğini soruyorum...
nasıl uyarırım...???

yine de ikili ilişkiler kimsenin müdahale edebileceği bir durum değil...
hayatta hiç kimse ilişkisini o öyle dedi diye bitirmez bence...
bitirenin karakteri zayıftır, yeri geldiğinde birilerini suçlamak, faturayı başkasına ödetmek işine geldiği için o şekilde hareket eder...

---Bu adamın böyle böyle kötü huyları var, eminim benden söylemesi, sonra ''neden beni uyarmadın deme benden günah gitti'' ..
---Doğru yolda değilsin kendine gel, yanlış yapıyorsun..Hatanı anladığında geç olacak, aklını başına topla tamam mı?
----Ona fazla güvenme, yüzüne ayrı, arkandan ayrı konuşuyor, benim için önemlisin, bu yüzden seni uyarıyorum, yanılma..

işe yarar mı ters mi teper denizim güneşim...

işte ben de o uyarının niteliğini soruyorum...
nasıl uyarırım...???

bak arkadaşım dersin...
kendine gel...
adam kötü bir adam da olmayabilir, zaten kimse ne tam kötü ne tam iyidir....
bu adam dünyanın en iyi adamı olabilir ama seni mutsuz ediyorsa düşün...

aynen boyle denız güneşının dedıgı gıbı...
alırım karsıma her seyı soylerım....arkadasın acı cekecegıne banaa kussun derım kızsın derım...
uzerıme dusenıde yaparım...
sonradan neden demedım neden uyarmadım dıyede kendıme kızmam...pişmanda olmam...

bak arkadaşım dersin...
kendine gel...
adam kötü bir adam da olmayabilir, zaten kimse ne tam kötü ne tam iyidir....
bu adam dünyanın en iyi adamı olabilir ama seni mutsuz ediyorsa düşün...

aşkın depreşti sanırsam...
ya adam değil de arkadaşsa bu...
ya da çok yaşanılan bir örnek...
bir anne sigara içen çocuğunu sigarayı kötüleyerek vazgeçirebilir mi gibi düşün...

işe yarar mı ters mi teper denizim güneşim...

Neden ters tepsin?

Şimdi şöyle bir durum var, yakın arkadaşıma bunları aynen hatta o sormadan ben söylerim.

Sıradan bir arkadaşsa, o zaman bana fikrimi sorarsa yine söylerim..Kalkıp da ters teperse, ''fikrimi sordun söyledim, bana sorma o zaman'' derim..

Ama yakın arkadaşımsa ,bana kalkıp da;''sen benim ilişkimi kıskanıyorsun ondan böyle konuşuyorsun..'' gibi bir cümle kullanacak hali yok yakın arkadaşımın..

Benim yani senin böyle bir düşünce içinde olamayacağını bilir zaten, yakınımsa..Yine de söylerse, gerçekten yakın arkadaşım olmadığı anlamış olurum ben de..Bana böyle bir yakıştırma yapmamalı normalde, onun iyiliğini istediğimi anlamış olması lazım artık, yakınız ya..

iyilikle nasıl söyleyecem be...:delphin:
aman çok aydınlandım...:delphin:
hasbinallaahhh....laelaelaelaelae

Dur o zaman biraz daha aydinlatayim seni yavrimmm:delphin:

Mesela arkadasinin sevgilisi sana göre iyi bir insan degil...arkadasina zarar verebilir...
Arkadasini uyarmak istedigin zaman...Nasil bu adamla beraber olabiliyorsun...Nasil onu kendine yakistirabildin...Ne bicim adam bu...tarzi sözler yerine...
daha yumusak daha güzel bir dil ile bunu yapmali...:delphin:

Arkadasina...
Bence secimini bir daha düsün...Bana sorarsan bu insan sana zarar verecek...Sende olumsuz degismeler görüyorum bunun sebebi iliskin olabilirmi....gibi sözler daha ilimli olur ve arkadasinin iliskisi hakkinda düsünmesine sebeb olur...a.s

Umarim anlatabildim ibret bettimirmirmirmir

aşkın depreşti sanırsam...
ya adam değil de arkadaşsa bu...
ya da çok yaşanılan bir örnek...
bir anne sigara içen çocuğunu sigarayı kötüleyerek vazgeçirebilir mi gibi düşün...

dedik herhalde saat geç diye...
ne biliyim örnekler adam diye verildi ben de adam dedim...
tamam kadın olsun seni mi kıracağım ya...
yine değişmez...

Back
X