İyilik Melekleri

candybaby

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
191
5
316
Diğer
Kızlar merhaba,bu konuyu açarken aslında uçuk kaçık bir fikir olduğunu bilerek açtım ama bir gözlem üzerine ne kadar kaçıkta gelse denemekten ne çıkar dedim?
Gözlemim çoğumuzun hayatın içinde yalnızlaştığı ve aile akraba dahil kimsenin kimseye hayrının olmadığı bir dönemi yaşıyor olmamız.
Fikrim şu ki burada ihtiyacı olan arkadaşlar için ona yakın bölgede olanların toplanıp sorununa bir çözüm üretmeye çalışması.Ve bu zincirin bu şekilde devam etmesi.Yani bu sadece bir anafikir ve elbette ortaya farklı görüşler atıp fikri geliştirecek arkadaşlara ihtiyaç var zaten bunun için bu topici açtım.
Fikir ve önerilerinize açığım arkadaşlar..

Bu anafikir aslında güzelde,yatarsa güvenlik endişesi açısından yatar.Tabii bunların hepsini öncesinde düşündüm ama düşünemediğim bir bakış açısı geliştiren olabilir diye açtım.

Bir konuda daha önce yapılan yardımların suistimal edildiğini okumuştum.nekadar güzel bir fikir olduğunu düşünsemde acaba demekten kendimi alamıyorum nedense

Lütfen herkes sepete bir fikir atsın ve mantığını fazla sorgulamasın.Yani beyin fırtınası dedikleri olay.Birbirimiz için yapabileceğimiz birşeyler vardır mutlaka.
Bu konuyla ilgili eleştiri,öneri,beğeni,...vb ne ise yazabilirsiniz :)

Bir konuda daha önce yapılan yardımların suistimal edildiğini okumuştum.nekadar güzel bir fikir olduğunu düşünsemde acaba demekten kendimi alamıyorum nedense

Çok haklısın ve aynı endişeyi bende yaşıyorum inan ama bunada geliştirilebilecek bir önlem vardır mutlaka.Birkaç kötü yüzünden hepimiz iyilik yapmaktan korkar olduk oysa tedbirli iyilik yapma yollarını bulmaya çalışabiliriz.Herşeye mutlaka bir çözüm vardır.Sonuçta kastım insanların evine gidelim,para toplayalım vs tarzı şeyler değil.Sende haklısın zaten içimde bunu hayata geçirebiliriz umudu +70 iken bu tereddüt -50 geriye 20 kaldı

sanırım konu tekrardan açılmış. yani toplanabiliriz:
geçenlerde bir belgesel kanalında bir kadın yaptığı birşeyden bahsediyordu, kendisi emekliydi ve bir yaşlı bayanın evini temizliyormuş. türkiye de de özellikle büyük şehirlerde böyle yaşlı bir çok insan var. hiç birşey yapılamıyorsa yaşlı olan komşunuza kapıdan merhaba diyip marketten bir isteğinin olup olmadığı bile sorulabilir.

ehlimana herkesin haklı olarak bu konuyla ilgili birtakım endişeleri var.Başta suistimal edilme riski,yani özünde güvenirliği.Açıkçası bu bakış açısıyla düşününce bende endişelendim ve sanırım başlamadan biten bir proje oldu.Yani şu an ntv de sosyal medya bağımlılığı konusu işleniyor.Sosyal paylaşım ağında bir kişinin 700 tane takipçisi oluyor ama bu gerçek hayatta arkadaşlığa eşdeğer olabilir mi?Ne üzücüdür ki teknoloji aslında hepimizi yalnızlaştırdı.Eskiden şartlar zordu belki ama insanlar bu kadar yalnız değildi.Teknolojinin getirdiği güzellikler yanında,olumsuz yanlarıda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…