İyilik mi, yoksa kötülük mü kazanıyor?

ne demek istediğini çok iyi anlıyorum....

insan üzülüyor tabiki....benim de var üzüldüğüm çoook şey...ama ne yapayım değiştiremiyorum...

bazen bekliyorum "sabret bak gör nasıl herşey yoluna girecek" diye ve inanırmısınız kısa bir süre sonra doğru ne ise o oluyor....ya olaylar benim istediğim gibi oluyor ya da "haaaa aslında ben yanlış düşünmüşüm ben haksızmışım" diyorum...

örneğin şu an çok kötü durumdayım 6 haftalık bebeğimi kaybetmek üzereyim üstelik 2. düşüğüm eşimin ailesinden kimse arayıp da "nasılsın" diye sormadı içerliyorum....haberleri eşimden alıyorlar ama beni arasınlar ya da telefonu alıp bi "nasılsın" diye sorsunlar istiyorum....ama biliyorum eşim de bunun farkında şimdi ben bu kırgınlığımı ona söylesem daha çok üzülecek...ne yapayım...ben bunu dert edip kinlenip iyice üzülsem elime bişey geçmeyecek....

ben üzerime düşeni yapayım gerisi herkesin vicdanına kalmış...herkesin niyeti yaptığı kendine..

insan üzülüyor tabi....

benim söylemek istediğim "hep kötüler kazanır" deyip kötü düşünüp ahlanıp oflanmaya gerek yok....ne yapalım bazı şeyleri değiştiremiyoruz....biz dünyayı nasıl görürsek dünya öyledir....

olsun hep iyi görelim, mış gibi yapalım ve bi gün gerçekten öyle olsun.... :))

Çiğdemcim canım Allahta çektirmesin inş.
Evet şu kısımda haklısın, beni haketmeyen adam zaten başkasının lafına aldanır.
Şükür eşimden yana sıkıntım yok.
İnsan o başkalarının lafını takmadan da edemiyor işte.
Zamanla sineye çekmeyi öğreniyorsun o zamn kulak ardı ediyorsun.

Ben kendi adıma hatalıydım.Evet çok fazlasını yaptım.
Herşeye susmak yanlıştı, olgunlukla cevap vermek yanlıştı.
Anne babadır başımızın tacıdır bugün kötü olsa yarın iyi olur
demek yanlıştı.
Benim sloganım şuydu hep;
Konu böyle açıldı diye yazmıyorum gerçektende hep bunu dedim.
Ben iyiyliğimle kötülüklerin üstünden geleceğim.
Bu kez ben kazanacağım inanıyorum iyilik her kapıyı açar dedim.
Hayır dediler iddialaştım.Ama sonuçta iyilik kazanmaz diyenlere hak verdim yaşantım sonucu.

İyilik enayilik boyutuna gelmedikçe kazanabilir (yerüstünde)
Ama benim gibi enayilik boyutunda yaparsan kazanmak değil hep kaybetmeye mahkum olursun.
Gerçi yalanda söylemeyim.
Birşeyi kazandım belkide hayatımdaki en önemli şeyi.
Eşimin saygısını fazlasıyla sevgisini ve güvenini.
Nedeni ise bu enayilik derecesindei iyilik anlayışımdı.
Şimdi tepkilerimi koydum kötü oldum.Onlar öyle tabir ediyor :)
Artık kazanma sırası bende ozaman :)

ne demek istediğini çok iyi anlıyorum....

bazen bekliyorum "sabret bak gör nasıl herşey yoluna girecek" diye ve inanırmısınız kısa bir süre sonra doğru ne ise o oluyor....ya olaylar benim istediğim gibi oluyor ya da "haaaa aslında ben yanlış düşünmüşüm ben haksızmışım" diyorum...

örneğin şu an çok kötü durumdayım 6 haftalık bebeğimi kaybetmek üzereyim üstelik 2. düşüğüm eşimin ailesinden kimse arayıp da "nasılsın" diye sormadı içerliyorum....haberleri eşimden alıyorlar ama beni arasınlar ya da telefonu alıp bi "nasılsın" diye sorsunlar istiyorum....ama biliyorum eşim de bunun farkında şimdi ben bu kırgınlığımı ona söylesem daha çok üzülecek...ne yapayım...ben bunu dert edip kinlenip iyice üzülsem elime bişey geçmeyecek....

ben üzerime düşeni yapayım gerisi herkesin vicdanına kalmış...herkesin niyeti yaptığı kendine..

Canım o sabret bak kısmına bizde defalarca şahit olduk eşimle.
Gerçekten yapılan kötülük o insanda kalmıyor.
Aslına bakarsan özellikle bu son mesajın gibi düşünüyorum bende.
Ama kötü bir dönemdeyim o yüzden iyilik kazanır lafına biraz tepkiliyim.

Herkesin merhametine kalmış yapması gerekenler.
Yinede bende bu düşünceden geçemiyorum.Ben bana düşeni yapayımda
Rabbimin huzurunda üzerime düşenin yaptım diyebilecek yüzüm olsunda kötülük düşüncesi ona kalsın.
Allah zaten herkesin cezasını veriyor.
Ama ne yalan söyleyim kötü olanda baş tacı geziyor ortada.Çünkü herkesler şerrinden korktuğu için sus pus oluyorlar.
Neyse daha uzatmayım ben.
Karşılığını aldığımız nice iyilklere diyeyim yinede kaydirigubbakcemile5

Canım buarada dilerimki bebeğin sende tutunur inş.
İnş sağlıcakla kucağına alırsın.Allaha emanet olsun inş.

ben ve annem ınsanlara cok emek verırdık
emek verdıgımız ınsanlar hep bızımlen kotu oldu
emek vermeyenlerlen bırlıkte oldu
bır gun oturdum dusundum gercekten kotu olmakmı lazım
hep kotulermı kazanıyor dıe
sonra söyle kendımı toprladım
vede mantıklı olanın su olduguna karar verdım
onlar bu dunyada yalan yanlıslıkla kazansa yada anlık bır sekılde
mutlu olsa ne olacaktıki
allh katında gusel bır yerı olmadıktan sonra..........
sen herseyı ama herseyı allha havale et rabbım en guselını verır emın ol

Canım buarada dilerimki bebeğin sende tutunur inş.
İnş sağlıcakla kucağına alırsın.Allaha emanet olsun inş.

çok teşekkür ederim canım....Her şerde bizim bilemediğimiz bir hayır vardır...öyle düşünüp kendimi avutmaya çalışıyorum....sadece biraz sabır....

açık söyleyeyim bu konuşmalar şu dönemde benim durumumla çok ilgili olmasa da iyi geldi....ne güzel farklı düşünceler güzel alış verişlerle de yansıtılabiliyormuş...

insanların birbirinden öğreneceği çoook şey var...

dilerim herşey çok iyi, hakettiğin gibi olur senin için de...

Çigdem_k canım inşallah bebeğin sağ sağlim doğar, sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur.
Üzme kendini, üç aydan sonra düşük riski azalıyor inşallah güzelce atlatırsın.
En iyisini yapıyorsun takmamakla boşver ne yaparlarsa yapsınlar, eşin zaten farkındaysa ona söyleyip onun da moralini bozma bence.

Elbette iyilik kazanıyor. Bunun her zaman o anda mutlu sonla neticeleneceği beklenemez elbette ama kalbin temiz olduktan sonra Allah bunu mutlaka ödüllendiriyor. Şimdi ya da sonra bunu bilemeyiz.

o kadar cok ornegını gördüm ki iyilik kazanıyor gec olsa da bıraz sabır. en yakın annem insanların hor gordugu özellikle görümcelerinin.. allah bana versın ben de size vereyimm sözü dilinde dua gibiydi..ne olduu annem kazandı cok kazandı hem de alın terıyle on yıl once yiyecek ekmegı zor bulan bizim simdi güzel bir dairemiz ıkı bag evımizz bir buyuk arazimiz var .. ve her bayram onlara harclık gonderırız..allah verıyor ama kul yine layık görmüyor..hala sevılmıyoruz..kötü nıyete gelince bu dunyada cezalandırılanını da cok gordumm ama hala farkında degıller hala kötü olmaya devamm.. en ıyısı mümkünse eger kotu nıyetlı ınsanlardan uzak durmakk mutluluk bunda gizli..

onlar bu dunyada yalan yanlıslıkla kazansa yada anlık bır sekılde
mutlu olsa ne olacaktıki
allh katında gusel bır yerı olmadıktan sonra..........
sen herseyı ama herseyı allha havale et rabbım en guselını verır emın ol
Zaten bu düşünce değilmi iyiliğe sevk eden.
İnsanlardan bolca kazıkta yesem ben memnunum yaptıklarımdan.
Allaha yüzüm var çok şükür.
Bizimki " at denize balık bilmezse haluk bilir misali"
Bu da yeterli bir sebep, iyi düşünüp iyilik edebilmek için.
çok teşekkür ederim canım....Her şerde bizim bilemediğimiz bir hayır vardır...öyle düşünüp kendimi avutmaya çalışıyorum....sadece biraz sabır....

açık söyleyeyim bu konuşmalar şu dönemde benim durumumla çok ilgili olmasa da iyi geldi....ne güzel farklı düşünceler güzel alış verişlerle de yansıtılabiliyormuş...

insanların birbirinden öğreneceği çoook şey var...

dilerim herşey çok iyi, hakettiğin gibi olur senin için de...
Canım inş herşey hepimizin gönlünce olsun.
Gerçekten insnaların birbirinden öğreneceği çok şey var.
O yüzden iyiki var kk :):enbuyukkk: a.s.

sabreden muradine erermis insallah allah
herkesin gönlüne göre verir
kötülükleri görmemeye calismak lazim sanirim[ yada
o nitelikteki insanlardan uzak durmak/B]

bende kötülük kazandığına inanmaya başladım ama gerçekten kendini bozmaya değmez insanlar varsın görmesin,yukardaki allah görsün yeter..elbet kötüler sonunda cezasını çekecek..insanlar nankör sadece buna emin oldum artık...

Kayınvalidelerin ortak özelliği mi kötü niyetli olmak acaba? Kayınvalidem ve pasif oğlu yüzünden evliliğim bitiyor.Sana tavsiyem;
Eşine hiç bir zaman kayınvaliden hakkında o kötü ben iyiyim meselesine girme( BEN BUNU DA YAPMADIM AMA SEN DE YAPMA)
Allah ıslah etsin onları güzelim.Ailelerimiz bizi doğru yetiştirdi emin ol.Bu kötü insanlar yüzünden iyi niyetinden suçluluk duyma.Sabır et inşallah sabrının meyvesini yersin.

Kotuluk!
kotuluk!
Kotuluk!

Bu dunyada elbet.

Bırı bana kotu gelın nasıl olunur ogretsın.
Yoksa yakında delırecegım ):

Back
X