İyilik yap denize at sözü gerçekten doğru mu?

fedaix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
27
0
86
44
Ordu
kızlar haytımda inanın hem yardım ettim çevremdeki insanlara aileme arkadaşlarıma öğrencilerime komşularıma yardıma ihtiyacı oolupda benden isteyen tanıdığım tanımadığım çoğu insana ... bundan da karşılık beklemedim ilginç olan şu ki bende ölee kolay kolay kimselerden de yardım isteyebilen biri değilimdir.gerçekden zor durumdaysam ıkına sıkına el uzattım .çevrem, herkes dahil kimseler de tutmadı elimi.üstelik bunu kendimi kötü hissettirecek şekilde yaptılar hep.kime ne yardımım dokunduysada hep kazık yedim onlardan.inan ki tüm samimiyetimle söylüyorum kasti kötülükler yapıldı bana.bile bile sırf beni üzmek için yapılan onlarca şey.öyleyaaa kul bilmezse halik bilir derler.görüşleriniz benim için önemli
deyin bana bişeler neden böle ya.artık pes etme aşamasındayım.ben elimdeki ne var ne yok verecek yüreğe sahipken neden küçük olmasına rağmen benim için çok önemli olan bir şey niye zor geliyo insanlara.ne ekersen bunu biçersin derler yaaa.eeeee ?
benmi yanlış anlıyorum yoksa yanlış olan başka şeylermi var .yaptığım hiç bişeyin kıymeti yokken milletin pisliği bana gelince altın kadar değerli oluyor ya.
off çok üzgünüm niye öle oluyo hepp :(senağlama

canım ne oldu da sen bu kadar çok üzüldün.....kimlerden yardım istedin kiii önce aileneden istemelisi ailen arkasını dönmez.....

canım arkadaşım....çok üzmüşler seni bende ara ara haksızlıklara uğruyorum ama yine birisinin başı sıkışsa yüreğimle koşuyorum yardıma....bu karakter meselesi...boş ver sen herşeyi Allaha havale et.. Kul bilmesede Allah biliyor merak etme...iyilik yapmak sadaka yerine geçermiş ..seni üzdüklerinde böyle düşün içini ferahlat.....herkes yaptığından utansınnnnn..

kızlar haytımda inanın hem yardım ettim çevremdeki insanlara aileme arkadaşlarıma öğrencilerime komşularıma yardıma ihtiyacı oolupda benden isteyen tanıdığım tanımadığım çoğu insana ... bundan da karşılık beklemedim ilginç olan şu ki bende ölee kolay kolay kimselerden de yardım isteyebilen biri değilimdir.gerçekden zor durumdaysam ıkına sıkına el uzattım .çevrem, herkes dahil kimseler de tutmadı elimi.üstelik bunu kendimi kötü hissettirecek şekilde yaptılar hep.kime ne yardımım dokunduysada hep kazık yedim onlardan.inan ki tüm samimiyetimle söylüyorum kasti kötülükler yapıldı bana.bile bile sırf beni üzmek için yapılan onlarca şey.öyleyaaa kul bilmezse halik bilir derler.görüşleriniz benim için önemli
deyin bana bişeler neden böle ya.artık pes etme aşamasındayım.ben elimdeki ne var ne yok verecek yüreğe sahipken neden küçük olmasına rağmen benim için çok önemli olan bir şey niye zor geliyo insanlara.ne ekersen bunu biçersin derler yaaa.eeeee ?
benmi yanlış anlıyorum yoksa yanlış olan başka şeylermi var .yaptığım hiç bişeyin kıymeti yokken milletin pisliği bana gelince altın kadar değerli oluyor ya.
off çok üzgünüm niye öle oluyo hepp :(senağlama

İyilik yapmak iyi ßir $ey. Ama hak edene iyilik yapmak daha ayrı ßir $ey..

canım benim tatlı canını hiç sıkma veren el alan elden her zaman üstündür..kimse bilmezse rabbim bilir........

canım sen yine iyiliklerini yap ..kul bilmezse allah var o herşeyi görüyor.........allaha havala edin.......
bu yaptıgınız iyilikleri.......bir şeyler beklemek için yapmayın sakın beklentiniz olmadan yapın.o zaman daha az üzülürsünüz..........
gün olur devran döner iyilikler size bir şekilde gelir buna inanın........illa o kişilerden olmaya bilir rabbim size yardım eder......

ama bide şu var......
bazıları iyilik nedir bilmezler..........sana zararları dokunuyorsa canınız yanmışsada geri adım atın..............

ahh canım benımmm çok üzmüşler seni.. :((
sabret hersey yoluna gırecek sakın pess etme bakem.. bak sana ne dıcem bende senın gibi iyilik yaptım kotuluk buldum .. isyan etmedım ama neden demelerim oldu elbet.. dedım benım imtihanımda boyleymıs ne diyim.. (belkid ekabullendım mucadele etmek yerıne) ..
bana kotuluk yapanlar ,gun oldu devran dondu.. buldular belalarını.. zamanla hersey yoluna gırıyor canım.. sen allaha havale et tatlım..
bu arad esım ordulu senın hemson ;-)

fedaix kesin yeni bişey olmus fena isyan etme noktasına gelmişin arkadasımm

geçmiş yada gelecek tüm sıkıntıların,tüm sana yapılan haksızlıklar için söylüyorum
sakın bir an bile tereddüte düşme.Gerçekten birgün yaptıkların iyiside-kötüsüde sana geri dönüyor.
iyilik yap at denize balık bilmezse halık bilir.
buna inan.

yorumlarınız için teşekkür ederim .kul bilmezse halik bilir.Rabbim inşallah iyi insanlar çıkartır karşımıza ki yapılan iyilikler amaca ulaşsın :)

kendini gercekten ıfade edıp ıhtıyacın oldugunu bellı edememıs olabılırsın,
ıyılık yapınca ıyılık gelecek yer onlar degıl ama bu söz şu sekılde,
ıyılık yapıyrsun hıc dusunmuyorsun ve bı baskasından bır baska yerden beklemedıgın anda guzel bır sey gelıyor ''ayy ben ne yaptım da bu basıma geldı'' dıyorsun... işte bu o söz.. sen yenıden gucluce yardım elı uzat gerı cevırırlerse kendılerı bılır. zaten kım ne zaman ıyılık yapmıs kı canım sende..

ıyiliği yapacaksın tabiki de , iyilik yapmak kadar güzel bir şey var mı .. Ama çok önemli bir ayrıntı: hakedene .. Hak eden kişi zaten sana nankörlükle değil, minnetle karşılık verir.

Haketmeyense insanı iyilik yapmaktan soğutur böyle.. Ne demiş Cenap Şehabettin ; "ıyiliği yalnız iyiler anlar, kötülüğü herkes"... Sen de iyiliğini ;anlayan iyi insanlara yap bundan sonra...

Kimin , neyi hakettiği konusunda biraz uyanık olman lazım sadeceyerimseniben

Boşver, bardağa bir de dolu tarafından bak ; kötüler olmasa iyilerin kıymeti anlaşılır mıydı
...

bu insanların nankörlüğünden kaynaklanıyor...
sen yinede allah rızası için iyilik yapmaya yardım etmeye devam et...
rabbim bilir o yeter...
birgün bu iyiliklerinin mükafatını alacaksın...

Back
X