İyilik yapmak istedim,ama başıma dert aldım sanırım..

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Tüm hamileliğimi eşimle kimseye muhtaç olmadan tamamlamış bir hamilelik;
Çok zorlu,çok sıkıntılı,sağlık sorunları olan bir hamilelik=ev işi,yemek,ilaç trafiği.
Fazla hareket etmeyen(şükürler olsun,şimdi kıpır kıpır olan yavrum)ve hareket etmediği için,defalarca nst ye girdiğim,ve her an 'ya yavruma birşey olduysa) diye bunaldığım bir hamilelik.
Annemden ve eşimin ailesinden,tüm sıkıntılara rağmen gram yardım almadan tamamlanan hamilelik süreci..(küslük dönemi eşimin tarafı ile)

Sonuç;Sırf yavrumun ve eşimin hatırına ailesi ile bir ümit herşeyin düzeleceğini umut ederek onları ziyaret etmemiz..
'Belki arada görmek isterler torunlarını' düşüncesiyle,yeniden barışma isteği;
Fakat barıştıktan sonra kayınvalide'nin sürekli günlük ziyaretleri..(eğer kırmasa,yada ağzımdan çıkacak her kelimeye bir lafı olmasa,başım gözüm üstüne..fazla yüz göz olmayı bu yüzden istemiyordum)ama bi kaç gündür buna engel olamıyorum.
İyi niyetimi,ve güler yüzümü suistimal ediyor kendisi.
En önemli kısım şu ki;

Yavrumu Allah ın izni ile doğurdum,ama birde gelin bana sorun..
Herşeyin en iyisini okumaya çalışıp,bilgilendim.
Yanımda sadece eşim ve annem babam vardı..
Şimdi ise kayınvalidem çocuğumla ilgili her kuralıma engel koymaya çalışıyor.

Bebek arabasının emniyet kemerini bana 'bağlama' diyen biri kendisi..

Ellerini tüm çarşıyı gezip yıkamayan,ve yavrumu öyle sevmeye çalışan biri..
'ellerini yıkar mısın' dediğimde 'bağışıklık kazansın' diye,ellerini zorla yıkayıp,bana çocuğumun ellini yıkamamış yüzüne sürerek misilleme yapan biri.

Daha bir kaç aylık olan çocuğumu sürekli kendi evine 'bensiz' isteyen bir kayınvalide.
Çok önemli bir işim olmadan 'bana bırak,git' diyor ikide bir.
Ben el kadar yavrumu neden bırakayım acil işim olmadan?

Her söylediğimi,ağzımdan çıkacak her kelimemi eleştiriyor..
O kadar zorluğu çeken benim,kimse yokken yanımda,şimdi hazır bebeğin yanında olup,bana kırk akıl veren bir kayınvalide..

Asıl olan şu ki;çocuğumu büyütürken onun iyiliği için koyacağım kuralları kimsenin yıkamayacağı..
O benim yavrum,kimse karışmayacak,karıştırmam!ama biraz fikrinizede ihtiyacım yok değil hani arkadaşlar.

gereksizce sahiplenmeye çalışan bi k.valide daha..

sen doğru yoldasın canım,böyle devam et.eğer k.validen bazı şeyleri bilmiyorsa öğrenecek.

torun sevgisini anlarım ama gelinin inadına torununu kullanmasını anlayamıyorum.

bir bebeğin şu anda tek ihtiyacı olan şey annesi.

Kadesa;

Beni anladığınıza çok sevindim.
Ben iyi olalım,gelsin arada bir torununu sevsin istedim ve küslüğe son verdim.
Fakat görüyorum ki,ben iyi olunca malesef üstüme geliniyor.
Çocuğumla ilgili ne dersem,o tersini söylüyor.
Ben sanki hiç birşey bilmiyorum,her şeyi kendisi biliyor.
El yıkanmadan çocuk sevilir mi?Fakat yıkamasını söyleyince,sanki ona benden emir miş gibi geliyor.
Zaten torununu düşünen,gerçek anlamda seven,ben demeden yıkar ellerini.
Geçenlerde yavrumu bir tutuşu vardı ki,arkası bom boş,sadece yakasından tutuyor.
Ben yeni anneyim,onun gibi bir kaç tane çocuk büyütmedim.
Çocuğumu öyle tuttuğunda uyardım iyilikle..ama sanki ben küfür etmişim gibi bana 'ben xx...çocuk büyüttüm,ne olacak,dedi.
İnsan kendi evladı yerine koyar,'daha yeni anne olmuş,benim gibi 50 yaşına gelmiş değil vs' der.
Benim annesi olduğumu benimseyemedi,yada çok iyi benimsediği için,bunu görmezden gelip,böyle şeyler yapıyor.

Yavurmu severken çocuğuma 'anne sana şunu mu dedi' vs gibi tarzda seveceğine,'isimimi söyleyerek,xxxx sana şunu mu dedi,seninle konuşmuyor mu vs' gibi şeyler söylüyor.
En sonunda dayanamadım,'ben 300 tane iğne yedim (hamileliğimde)anneye alıştır dedim gülerek..

ay canim, kiyamam...insan nasilda yavrusunu gozunden bile sakiniyor degil mi? gecenlerde misafirler bebegimi sap sup optukce nasil icim gitti anlatamam. daha kucucuk bir bebek o..kendi annem ve bizler yuzunden opmeye kiyamazken ellerinden operken milletin oyle sigara icen agziyla sap sup opmesi sinirime dokundu...herneyse..canim zorunlu oldugu zamanda ya saf zeytinyagi sur yuzune ya da bebek yagi..mikropu engellermis.

kayinvalidende bu sekilde hareketler yaptiginda acik acik soylesen? yani zamaninda yanimda yoktunuz simdi neden bilmislik tasliyorsunuz? diye..herhalde ben dayanamaz illa birsey soylerdim :50:

Kadesa;

Beni anladığınıza çok sevindim.
Ben iyi olalım,gelsin arada bir torununu sevsin istedim ve küslüğe son verdim.
Fakat görüyorum ki,ben iyi olunca malesef üstüme geliniyor.
Çocuğumla ilgili ne dersem,o tersini söylüyor.
Ben sanki hiç birşey bilmiyorum,her şeyi kendisi biliyor.
El yıkanmadan çocuk sevilir mi?Fakat yıkamasını söyleyince,sanki ona benden emir miş gibi geliyor.
Zaten torununu düşünen,gerçek anlamda seven,ben demeden yıkar ellerini.
Geçenlerde yavrumu bir tutuşu vardı ki,arkası bom boş,sadece yakasından tutuyor.
Ben yeni anneyim,onun gibi bir kaç tane çocuk büyütmedim.
Çocuğumu öyle tuttuğunda uyardım iyilikle..ama sanki ben küfür etmişim gibi bana 'ben xx...çocuk büyüttüm,ne olacak,dedi.
İnsan kendi evladı yerine koyar,'daha yeni anne olmuş,benim gibi 50 yaşına gelmiş değil vs' der.
Benim annesi olduğumu benimseyemedi,yada çok iyi benimsediği için,bunu görmezden gelip,böyle şeyler yapıyor.

Yavurmu severken çocuğuma 'anne sana şunu mu dedi' vs gibi tarzda seveceğine,'isimimi söyleyerek,xxxx sana şunu mu dedi,seninle konuşmuyor mu vs' gibi şeyler söylüyor.
En sonunda dayanamadım,'ben 300 tane iğne yedim (hamileliğimde)anneye alıştır dedim gülerek..

tepkinde haklı olduğunu düşünüyorum.k.validene karşı kinlenmemişsin ki bu çok güzel birşey.belki niyeti kötü değil ama tarzı çok yanlış.

o babaanne sen annesin,bu ayrımın farkına varıp ona göre davranmalı.her konuda töleranslı olabilirim ama konu çocuklarım olunca kimseyi tanımam.seni anlıyorum.

açık açık söyle,biriktirme içinde.

gerçekten tuhaf bi kayınvaliden varmış:18: ne demek anne dedirtmiyorda isminle hitap ediyor sana o mu doğurmuş.. çok sinir bozucu ben kesin dayanamazdım çemkirirdim bi dahada torun morun göremezdi.. eşimede aynen anlatırdım. yazık günah ya insanın sinirini bozmak için çabalıyolar sanki. torununu görmek istiyosa çenesini tutsun pis ellerini yıkasın.. bağışıklıkmış el kadar çocuğa bağışıklık kazandrcam derken virüs kazandırcak bol bol.. Allah akıl fikir versin canım ,sanada sabır...

Son düzenleme:
tepkinde haklı olduğunu düşünüyorum.k.validene karşı kinlenmemişsin ki bu çok güzel birşey.belki niyeti kötü değil ama tarzı çok yanlış.

o babaanne sen annesin,bu ayrımın farkına varıp ona göre davranmalı.her konuda töleranslı olabilirim ama konu çocuklarım olunca kimseyi tanımam.seni anlıyorum.

açık açık söyle,biriktirme içinde.

kadesa haklı biriktirirsen bi gün patlarsın. hepten kopar bağlar.. en azından açıkça söyle.. ilk zamanlar tripler atar ama sonra düzelir merak etme

Tontriko;

Sende yeni annesin,bilirsin canım.
İnan içim gidiyor,ama bir kez söylesem,ikincisine misilleme yapıyor ve ben ikinciye birşey diyemiyorum..zaten bende dayanamam ama daha yeni barışıldı diye çekiniyorum.
Fakat kendisi maşAllah hiç çekinmiyor..
Bende bağıra bağıra söylemek isterdim,'iyi gün arkadaşları,kimse yanımda yoktu koca karnımla,şimdi hazır bebek için mi bilgi aktarıyorsun' diye.
Onun için en sağlıklısını ben bilirim,kendi çocuklarına ne yaptıysa yaptı,büyüttü vs..ama bana karışmasına izin vermem asla..ve benim çocuğum 3 buçuk kilo doğmasına rağmen,bana sürekli 'ben 5 kilo doğurdum' deyip duruyor.
Hayır 5 kilo doğurmak meziyet mi?
38.haftamda çocuğumun kilosu önde gidiyor diye sezaryen ile aldılar.
Bende 40.haftadamda doğursam baya kilolu olacaktı..gebelik şekeri ile bilmem kaç kilo doğurmak meziyet sanırım..(kendisi şekerim yoktu der sorsam,ama 4-5 kilo doğurmak normalde kolay değil)

Vallahi zor..

Tüm hamileliğimi eşimle kimseye muhtaç olmadan tamamlamış bir hamilelik;
Çok zorlu,çok sıkıntılı,sağlık sorunları olan bir hamilelik=ev işi,yemek,ilaç trafiği.
Fazla hareket etmeyen(şükürler olsun,şimdi kıpır kıpır olan yavrum)ve hareket etmediği için,defalarca nst ye girdiğim,ve her an 'ya yavruma birşey olduysa) diye bunaldığım bir hamilelik.
Annemden ve eşimin ailesinden,tüm sıkıntılara rağmen gram yardım almadan tamamlanan hamilelik süreci..(küslük dönemi eşimin tarafı ile)

Sonuç;Sırf yavrumun ve eşimin hatırına ailesi ile bir ümit herşeyin düzeleceğini umut ederek onları ziyaret etmemiz..
'Belki arada görmek isterler torunlarını' düşüncesiyle,yeniden barışma isteği;
Fakat barıştıktan sonra kayınvalide'nin sürekli günlük ziyaretleri..(eğer kırmasa,yada ağzımdan çıkacak her kelimeye bir lafı olmasa,başım gözüm üstüne..fazla yüz göz olmayı bu yüzden istemiyordum)ama bi kaç gündür buna engel olamıyorum.
İyi niyetimi,ve güler yüzümü suistimal ediyor kendisi.
En önemli kısım şu ki;

Yavrumu Allah ın izni ile doğurdum,ama birde gelin bana sorun..
Herşeyin en iyisini okumaya çalışıp,bilgilendim.
Yanımda sadece eşim ve annem babam vardı..
Şimdi ise kayınvalidem çocuğumla ilgili her kuralıma engel koymaya çalışıyor.

Bebek arabasının emniyet kemerini bana 'bağlama' diyen biri kendisi..

Ellerini tüm çarşıyı gezip yıkamayan,ve yavrumu öyle sevmeye çalışan biri..
'ellerini yıkar mısın' dediğimde 'bağışıklık kazansın' diye,ellerini zorla yıkayıp,bana çocuğumun ellini yıkamamış yüzüne sürerek misilleme yapan biri.

Daha bir kaç aylık olan çocuğumu sürekli kendi evine 'bensiz' isteyen bir kayınvalide.
Çok önemli bir işim olmadan 'bana bırak,git' diyor ikide bir.
Ben el kadar yavrumu neden bırakayım acil işim olmadan?

Her söylediğimi,ağzımdan çıkacak her kelimemi eleştiriyor..
O kadar zorluğu çeken benim,kimse yokken yanımda,şimdi hazır bebeğin yanında olup,bana kırk akıl veren bir kayınvalide..

Asıl olan şu ki;çocuğumu büyütürken onun iyiliği için koyacağım kuralları kimsenin yıkamayacağı..
O benim yavrum,kimse karışmayacak,karıştırmam!ama biraz fikrinizede ihtiyacım yok değil hani arkadaşlar.

Cnm ne olursa olsun kayın validenle iyi geçinmeye çalış, kaç çocuğu var bilmiyorum; ama en azından eşini o büyütüp yetiştirmiş.
Ne olursa olsun bir bildiği vardır ve eminim torununa bir zarar gelmesini istemez, biraz güvenmeye çalış :)
Sana olan tavrına gelince daha önce küs olduğunuz için oğlunu ondan almaya çalıştığını düşünmüş olabilir:)
Bence bu oldukça normal, içgüdüsel bir tepki.Hele de beli bir yaşa gelince yalnız kalma korkusu kuvvetlenir.
Dolaylı olarak haklı da olabilir, hoşlanmasan bile yaşına saygı gösterip ona iyi davranmaya çalış bence.Bu eşin için de iyi olur,
İyilikten bir zarar geleceğini düşünmüyorum :)

Tüm bunlara ragmen eşinizin tutum nasıl?

Mesela kayınvalideniz onun yanında da bu tür şeyler yaptıgında o da tepkisini gösteriyor mu?

Ya da siz eşinize söyleyince eşiniz uyarıyor mu?Yoksa ses etmiyor mu?

Bu çok önemli çünkü...

Cnm ne olursa olsun kayın validenle iyi geçinmeye çalış, kaç çocuğu var bilmiyorum; ama en azından eşini o büyütüp yetiştirmiş.
Ne olursa olsun bir bildiği vardır ve eminim torununa bir zarar gelmesini istemez, biraz güvenmeye çalış :)
Sana olan tavrına gelince daha önce küs olduğunuz için oğlunu ondan almaya çalıştığını düşünmüş olabilir:)
Bence bu oldukça normal, içgüdüsel bir tepki.Hele de beli bir yaşa gelince yalnız kalma korkusu kuvvetlenir.
Dolaylı olarak haklı da olabilir, hoşlanmasan bile yaşına saygı gösterip ona iyi davranmaya çalış bence.Bu eşin için de iyi olur,
İyilikten bir zarar geleceğini düşünmüyorum :)

aslında arkadaşa da katılıyorum biraz.belki de niyeti kötü değildir ama nasıl davranması gerektiğini bilmiyordur.

önemli olan şu; verdiği tepkiler sana inat olsun diye mi yoksa torununu koruma isteğinden mi? hani anneler de ben bilirim,gördüm geçirdim mantığı vardır.acaba yapmaya çalıştığı şey o mu?

Tontriko;

Sende yeni annesin,bilirsin canım.
İnan içim gidiyor,ama bir kez söylesem,ikincisine misilleme yapıyor ve ben ikinciye birşey diyemiyorum..zaten bende dayanamam ama daha yeni barışıldı diye çekiniyorum.
Fakat kendisi maşAllah hiç çekinmiyor..
Bende bağıra bağıra söylemek isterdim,'iyi gün arkadaşları,kimse yanımda yoktu koca karnımla,şimdi hazır bebek için mi bilgi aktarıyorsun' diye.
Onun için en sağlıklısını ben bilirim,kendi çocuklarına ne yaptıysa yaptı,büyüttü vs..ama bana karışmasına izin vermem asla..ve benim çocuğum 3 buçuk kilo doğmasına rağmen,bana sürekli 'ben 5 kilo doğurdum' deyip duruyor.
Hayır 5 kilo doğurmak meziyet mi?
38.haftamda çocuğumun kilosu önde gidiyor diye sezaryen ile aldılar.
Bende 40.haftadamda doğursam baya kilolu olacaktı..gebelik şekeri ile bilmem kaç kilo doğurmak meziyet sanırım..(kendisi şekerim yoktu der sorsam,ama 4-5 kilo doğurmak normalde kolay değil)

Vallahi zor..

haklisin canim, ama bu barisma senin acindan hic iyi olmamis..bak senin yapacagin sey kayinvalidenle esine yansitmadan bu isleri halletmek. mesela baktin iyi tutmuyor bebegi anne ver altini degistircem de ya da bi bahane bul. yani baktin olmuyor hala devam ediyor sacmaliklarina o zamanda direkt ol, yani icinden geceni soyle bana kalirsa. gerci anlayacak biri degil gibi..

bebek bu, boru degil..bagisiklik ne demek yaa? birde cocugu oyle yanlis tuttugunda ya cocuk geriye gitse yazik boynuna sirtina birsey olur mazaAllah. bence dikkatli ol bu konuda canim, cocuguna birsey olsa kimse derman olmaz bebeginin derdine...bu sefer gene gebeliginde yaptiklari gibi ugramazlar semtine. kaldiki ugrasalarda ne fayda??

kilolu veya degil ne fark eder??? muhim olan saglikli olmalari degil mi bebeklerin? bu senin cocugun dogrusuyla yanlisiyla sen yetistireceksin, eger danismak istersende danisirsin aklinin yetmedigi yerde..

sus sus nereye kadar? bu kadar yutkunmak ne diye? bos ver canim aran kotu olsada bu kadar sinir stres yasamazsin en azindan araniz bozulursa tekrardan. kafan rahat olur en azindan.

Esma21;

İyi olmaya çalışıyorum inanın..ama dediğim gibi iyi olunca,açıkçası yüz göz olunca,bana sürekli her lafımdan malzeme çıkarıyor kendisi.
Bebek arabasının kemerini bağladım,bana 'bağlamaya gerek yok' dedi.
Zorlu yollarda bebek arabasını amuda kaldırdı resmen..emniyet kemeri ya takmasaydım ona uyup..
Ben geldiğinde güler yüzle günlük şeylerden bahsediyorum.
Surat asıp oturmayıda bilirim ama yapamıyorum.
Fakat ben böyle oldukça,malesef üstüme geliyor.
Eğer eşim yanımızdayse,eşimle aramızda birşey konuşuyorsak,sürekli araya girip ' he,ne dedin' gibi şeyler söylüyor mesela..Halbuki biz karı-koca konuşuyoruz.

Çocuğumu o şekilde tutamaz..
Pis ellerle dokunamaz.
Daha oturamayan,dr un bile izin vermediği bebeği kucağında oturtamaz..Buna izin vermem,bir kez delirdim ama birşey diyemedim..ama bir ikincisi olmayacak.
Bunları gördükçe,güveneceğim varsada güvenemem zaten.
Eşimi o büyütebilir,ama çocuğumuda ben büyütüceğim.
Herkes kendi çocuğunu..
İkide bir,'benim çocuklarım tosun gibiydi' ye benzer şeyler söylüyor..
Benim çocuğumun kilosuda ayına göre çok güzel,ama illa benden üstün olacak.

tontriko;

Dediğin gibi birşey olsa uğramazlar o zaman,bir zamandan sonra..
Her kelimeni pür dikkat okudum,tam benim kalemimden yazmışsın inan.

Anneanneler bebegi kucagina bile alirken temiz örtü koyarlar gögsüne omuzuna, babaanneler de el yüz yikamaz, aman ne olacak biz kac tane büyüttük tek sen misin anne der. Kendi annemiz bebek mevlüdünde gelen herkesin sapur supur bebege yumulmasina izin vermez, iceri götürür yatirir, kayinvalide ise gelen tüm akraba es dosta servis eder bebegi. Genelleme olmasin benim bildiklerim böyleler diyeyim. Annem kiyamazdi giysisinin üstünden kolunu bacagini öperdi. Babama bile tembih ederdi yüzünü öpme diye.

Geri adim atmayin cünkü dogru yoldasiniz. Kayinvalideniz resmen sizin anne olmanizi kiskanmis cünkü tek anne oydu simdiye kadar. Siz ogluyla evlenmistiniz ama anne yine oydu. Simdi esinizin nazarinda bir anne daha var. Kendi yavrusunun annesi yani siz. Baska bir üye de buna benzer konu acmisti. Kaynana geline inat bal bile verebiliyor el kadar bebege.

Esma21;

İyi olmaya çalışıyorum inanın..ama dediğim gibi iyi olunca,açıkçası yüz göz olunca,bana sürekli her lafımdan malzeme çıkarıyor kendisi.
Bebek arabasının kemerini bağladım,bana 'bağlamaya gerek yok' dedi.
Zorlu yollarda bebek arabasını amuda kaldırdı resmen..emniyet kemeri ya takmasaydım ona uyup..
Ben geldiğinde güler yüzle günlük şeylerden bahsediyorum.
Surat asıp oturmayıda bilirim ama yapamıyorum.
Fakat ben böyle oldukça,malesef üstüme geliyor.
Eğer eşim yanımızdayse,eşimle aramızda birşey konuşuyorsak,sürekli araya girip ' he,ne dedin' gibi şeyler söylüyor mesela..Halbuki biz karı-koca konuşuyoruz.

Çocuğumu o şekilde tutamaz..
Pis ellerle dokunamaz.
Daha oturamayan,dr un bile izin vermediği bebeği kucağında oturtamaz..Buna izin vermem,bir kez delirdim ama birşey diyemedim..ama bir ikincisi olmayacak.
Bunları gördükçe,güveneceğim varsada güvenemem zaten.
Eşimi o büyütebilir,ama çocuğumuda ben büyütüceğim.
Herkes kendi çocuğunu..
İkide bir,'benim çocuklarım tosun gibiydi' ye benzer şeyler söylüyor..
Benim çocuğumun kilosuda ayına göre çok güzel,ama illa benden üstün olacak.

Tuhaf ama anneler bazen çocuklarını kıskanırlar, kayın validenin durumu sanki böyle:)

Ya da gelinine karşı nasıl tavır alacağını/davranacağını bilmiyor gibi...

Nasıl davranırsan davran çocukla ilgili konularda tartışıp kendini ve eşini üzmemeye çalış derim.

Evet resmen başına dert almışsın..
Nolursa olsun bir kayınvalidenin torununa çok karışmasına anlam veremiyorum ben.
Birkaç aylık bebek en hassas bebektir bir kere.
Elleri yıkamak dezenfekte etmek gerek oturtmamak gerek başını sağlam kavramak gerek..
Gerek de gerek yahu...

Kaç çocuk büyüttüyse büyüttü.
Sana ne.
Görülüyor çocukları nasıl büyüttüğü.

Herkes kendi çocuğundan mesuldür.
Sen hiç umursama.
Yaptığında da uyar .

Ben doğum yaptım.Bebeğim 20günlük .
Dışarı çıktık dolaşmaya.
Kayınvalidem kaç kez aradı.Üşütmeyin dikkat edin üstünü kapatın vs vs...
Dedim anne ben onun annesiyim merak etme.Birdaha aramadı.

Hayır kaç ay karnımızda taşıdık.
Binbir eziyet dünyaya getirdik.Biz ister miyiz birşey olmasıı.
Gözümüzden sakınıyoruz zaten.
Sanki bebeğimizin kötülüğünü istiyoruz.

Onlar çocuk büyüttüyse biz de büyütüyoruz değil mi...:55:

Geçen ay bir arkadaşım benzer sebeplerden annesinin kendi anneliğini eleştirip durmasından şikayet ediyordu... Yani anneler kendi annelerine bile sinir olabiliyor, nerede kaldı kayınvalide. Ama bence siz de yeni anneliğin getirdiği panikle- biraz abartmışsınız, o benim bebeğim demenize gerek yok, kadının "hayır benim bebeğim" dediğini sanmıyorum zaten. Yardımcı olmaya çalışıyor belli ki, kendi bildiğince yapmaya çalışması da doğal. Siz onu yönlendirin, doktor öyle dedi böyle dedi diye açıklayın. Beş dakika bile yardım almanın annelikte önemli olduğunu düşünüyorum. Hamileliğiniz bitmiş olabilir ama bebeğiniz "hazır" değildir, desteğe ihtiyacınız olacaktır.

Bebeği bana bırak git demesini de ben çok cömert bir teklif olarak buldum açıkçası, sizin bunaldığınızı ve nefes almanız gerektiğini hissetmiş olabilir -ki bir çok yeni annenin çok bunaldığını biliyoruz... Yani o da size iyilik yapmak istiyor ama başına dert alıyor olabilir... Bazı insanlar böyledir, çok güzel cümleler kuramazlar, işgüzardırlar, her şeyi hemen düzelsin diye dan dun söyleyip dururlar... Ama birini değerlendirirken niyete de bakmak gerekir.

Dediğim gibi,daha yeni bir araya gelindiği için,eşim çok fazla şahit olmadı bu duruma..ama 'hijyen konusunda falan bahsedildi bi iki kez sanırım.
Eşim işte yokken oldu ne hep bütün bunlar,ne tuhaf değil mi?

Kadesa;

Gerçekten çocuğumu benden daha iyi koruyamaz kendisi..
Düşünün artık;
Bebek arabasının emniyet kemerini bağlama dedi..
Sadece 'ben herşeyinin en iyisini bilirim,benden daha iyi bilemezsin' mantığı bence.
Benim çocuğumu korumaya hakkı yok bir kere,ne biz hamileliğimizi kendisine söyledik,ne kendisi bu durumu bi şekilde öğrendiğinde 'herşeye rağmen' bana bir tabak çorba getirmedi!..'
Ne hakkı var ki yavrumun üzerinde?

Görüşmeme sebebimiz ise,kendi çocuğu (kızı) ile ilgiliydi..
Kalbi olan 'onların arasında ne geçerse geçsin,ben torunumun hatrına bir tabak çorba götüreyim' derdi.
Dediğim gibi,benim çocuğumu en son koruyacak,hatta koruyamayacak kişidir kendisi.
Evet torununu sever vs..iyi gün arkadaşıdır kendisi..ama hepsi bu kadar.!

Kendince;

Kendisine dr,şöyle böyle dedi desem,yada kendi fikirlerimi söylesem,'internet bebekleri ' diye kendince dalga geçiyor.
Yada benim söylediğimi kaale almayan,bıyık altında saklı bir cevap veriyor.

Bizimle başınıza dert alacağını sanmıyorum,çünkü benim 'hiç,ama hiç bir şeye' zararım yoktur.
Evine dahi 5 senedir sayılıdır gittiğim,oda çocuğumla birlikte!
Bu olayları eğer başına dert alıyorsa,biraz at gözlüklerini bırakıp,benim anne olduğumu,ve çocuğuma en iyi benim bakacağımı bilmelidir.

'bana bırak,bakarım' demek,bana hiç cömert gelmiyor..
En son belirttiğim gibi,bir tabak çorba getirmedi torununun hatrına!
Hazır bebeği bırakıp gidemem,kusura bakmasın kimse.

Back
X