Tüm hamileliğimi eşimle kimseye muhtaç olmadan tamamlamış bir hamilelik;
Çok zorlu,çok sıkıntılı,sağlık sorunları olan bir hamilelik=ev işi,yemek,ilaç trafiği.
Fazla hareket etmeyen(şükürler olsun,şimdi kıpır kıpır olan yavrum)ve hareket etmediği için,defalarca nst ye girdiğim,ve her an 'ya yavruma birşey olduysa) diye bunaldığım bir hamilelik.
Annemden ve eşimin ailesinden,tüm sıkıntılara rağmen gram yardım almadan tamamlanan hamilelik süreci..(küslük dönemi eşimin tarafı ile)
Sonuç;Sırf yavrumun ve eşimin hatırına ailesi ile bir ümit herşeyin düzeleceğini umut ederek onları ziyaret etmemiz..
'Belki arada görmek isterler torunlarını' düşüncesiyle,yeniden barışma isteği;
Fakat barıştıktan sonra kayınvalide'nin sürekli günlük ziyaretleri..(eğer kırmasa,yada ağzımdan çıkacak her kelimeye bir lafı olmasa,başım gözüm üstüne..fazla yüz göz olmayı bu yüzden istemiyordum)ama bi kaç gündür buna engel olamıyorum.
İyi niyetimi,ve güler yüzümü suistimal ediyor kendisi.
En önemli kısım şu ki;
Yavrumu Allah ın izni ile doğurdum,ama birde gelin bana sorun..
Herşeyin en iyisini okumaya çalışıp,bilgilendim.
Yanımda sadece eşim ve annem babam vardı..
Şimdi ise kayınvalidem çocuğumla ilgili her kuralıma engel koymaya çalışıyor.
Bebek arabasının emniyet kemerini bana 'bağlama' diyen biri kendisi..
Ellerini tüm çarşıyı gezip yıkamayan,ve yavrumu öyle sevmeye çalışan biri..
'ellerini yıkar mısın' dediğimde 'bağışıklık kazansın' diye,ellerini zorla yıkayıp,bana çocuğumun ellini yıkamamış yüzüne sürerek misilleme yapan biri.
Daha bir kaç aylık olan çocuğumu sürekli kendi evine 'bensiz' isteyen bir kayınvalide.
Çok önemli bir işim olmadan 'bana bırak,git' diyor ikide bir.
Ben el kadar yavrumu neden bırakayım acil işim olmadan?
Her söylediğimi,ağzımdan çıkacak her kelimemi eleştiriyor..
O kadar zorluğu çeken benim,kimse yokken yanımda,şimdi hazır bebeğin yanında olup,bana kırk akıl veren bir kayınvalide..
Asıl olan şu ki;çocuğumu büyütürken onun iyiliği için koyacağım kuralları kimsenin yıkamayacağı..
O benim yavrum,kimse karışmayacak,karıştırmam!ama biraz fikrinizede ihtiyacım yok değil hani arkadaşlar.
Çok zorlu,çok sıkıntılı,sağlık sorunları olan bir hamilelik=ev işi,yemek,ilaç trafiği.
Fazla hareket etmeyen(şükürler olsun,şimdi kıpır kıpır olan yavrum)ve hareket etmediği için,defalarca nst ye girdiğim,ve her an 'ya yavruma birşey olduysa) diye bunaldığım bir hamilelik.
Annemden ve eşimin ailesinden,tüm sıkıntılara rağmen gram yardım almadan tamamlanan hamilelik süreci..(küslük dönemi eşimin tarafı ile)
Sonuç;Sırf yavrumun ve eşimin hatırına ailesi ile bir ümit herşeyin düzeleceğini umut ederek onları ziyaret etmemiz..
'Belki arada görmek isterler torunlarını' düşüncesiyle,yeniden barışma isteği;
Fakat barıştıktan sonra kayınvalide'nin sürekli günlük ziyaretleri..(eğer kırmasa,yada ağzımdan çıkacak her kelimeye bir lafı olmasa,başım gözüm üstüne..fazla yüz göz olmayı bu yüzden istemiyordum)ama bi kaç gündür buna engel olamıyorum.
İyi niyetimi,ve güler yüzümü suistimal ediyor kendisi.
En önemli kısım şu ki;
Yavrumu Allah ın izni ile doğurdum,ama birde gelin bana sorun..
Herşeyin en iyisini okumaya çalışıp,bilgilendim.
Yanımda sadece eşim ve annem babam vardı..
Şimdi ise kayınvalidem çocuğumla ilgili her kuralıma engel koymaya çalışıyor.
Bebek arabasının emniyet kemerini bana 'bağlama' diyen biri kendisi..
Ellerini tüm çarşıyı gezip yıkamayan,ve yavrumu öyle sevmeye çalışan biri..
'ellerini yıkar mısın' dediğimde 'bağışıklık kazansın' diye,ellerini zorla yıkayıp,bana çocuğumun ellini yıkamamış yüzüne sürerek misilleme yapan biri.
Daha bir kaç aylık olan çocuğumu sürekli kendi evine 'bensiz' isteyen bir kayınvalide.
Çok önemli bir işim olmadan 'bana bırak,git' diyor ikide bir.
Ben el kadar yavrumu neden bırakayım acil işim olmadan?
Her söylediğimi,ağzımdan çıkacak her kelimemi eleştiriyor..
O kadar zorluğu çeken benim,kimse yokken yanımda,şimdi hazır bebeğin yanında olup,bana kırk akıl veren bir kayınvalide..
Asıl olan şu ki;çocuğumu büyütürken onun iyiliği için koyacağım kuralları kimsenin yıkamayacağı..
O benim yavrum,kimse karışmayacak,karıştırmam!ama biraz fikrinizede ihtiyacım yok değil hani arkadaşlar.