Kadesa;
Beni anladığınıza çok sevindim.
Ben iyi olalım,gelsin arada bir torununu sevsin istedim ve küslüğe son verdim.
Fakat görüyorum ki,ben iyi olunca malesef üstüme geliniyor.
Çocuğumla ilgili ne dersem,o tersini söylüyor.
Ben sanki hiç birşey bilmiyorum,her şeyi kendisi biliyor.
El yıkanmadan çocuk sevilir mi?Fakat yıkamasını söyleyince,sanki ona benden emir miş gibi geliyor.
Zaten torununu düşünen,gerçek anlamda seven,ben demeden yıkar ellerini.
Geçenlerde yavrumu bir tutuşu vardı ki,arkası bom boş,sadece yakasından tutuyor.
Ben yeni anneyim,onun gibi bir kaç tane çocuk büyütmedim.
Çocuğumu öyle tuttuğunda uyardım iyilikle..ama sanki ben küfür etmişim gibi bana 'ben xx...çocuk büyüttüm,ne olacak,dedi.
İnsan kendi evladı yerine koyar,'daha yeni anne olmuş,benim gibi 50 yaşına gelmiş değil vs' der.
Benim annesi olduğumu benimseyemedi,yada çok iyi benimsediği için,bunu görmezden gelip,böyle şeyler yapıyor.
Yavurmu severken çocuğuma 'anne sana şunu mu dedi' vs gibi tarzda seveceğine,'isimimi söyleyerek,xxxx sana şunu mu dedi,seninle konuşmuyor mu vs' gibi şeyler söylüyor.
En sonunda dayanamadım,'ben 300 tane iğne yedim (hamileliğimde)anneye alıştır dedim gülerek..
tepkinde haklı olduğunu düşünüyorum.k.validene karşı kinlenmemişsin ki bu çok güzel birşey.belki niyeti kötü değil ama tarzı çok yanlış.
o babaanne sen annesin,bu ayrımın farkına varıp ona göre davranmalı.her konuda töleranslı olabilirim ama konu çocuklarım olunca kimseyi tanımam.seni anlıyorum.
açık açık söyle,biriktirme içinde.
Tüm hamileliğimi eşimle kimseye muhtaç olmadan tamamlamış bir hamilelik;
Çok zorlu,çok sıkıntılı,sağlık sorunları olan bir hamilelik=ev işi,yemek,ilaç trafiği.
Fazla hareket etmeyen(şükürler olsun,şimdi kıpır kıpır olan yavrum)ve hareket etmediği için,defalarca nst ye girdiğim,ve her an 'ya yavruma birşey olduysa) diye bunaldığım bir hamilelik.
Annemden ve eşimin ailesinden,tüm sıkıntılara rağmen gram yardım almadan tamamlanan hamilelik süreci..(küslük dönemi eşimin tarafı ile)
Sonuç;Sırf yavrumun ve eşimin hatırına ailesi ile bir ümit herşeyin düzeleceğini umut ederek onları ziyaret etmemiz..
'Belki arada görmek isterler torunlarını' düşüncesiyle,yeniden barışma isteği;
Fakat barıştıktan sonra kayınvalide'nin sürekli günlük ziyaretleri..(eğer kırmasa,yada ağzımdan çıkacak her kelimeye bir lafı olmasa,başım gözüm üstüne..fazla yüz göz olmayı bu yüzden istemiyordum)ama bi kaç gündür buna engel olamıyorum.
İyi niyetimi,ve güler yüzümü suistimal ediyor kendisi.
En önemli kısım şu ki;
Yavrumu Allah ın izni ile doğurdum,ama birde gelin bana sorun..
Herşeyin en iyisini okumaya çalışıp,bilgilendim.
Yanımda sadece eşim ve annem babam vardı..
Şimdi ise kayınvalidem çocuğumla ilgili her kuralıma engel koymaya çalışıyor.
Bebek arabasının emniyet kemerini bana 'bağlama' diyen biri kendisi..
Ellerini tüm çarşıyı gezip yıkamayan,ve yavrumu öyle sevmeye çalışan biri..
'ellerini yıkar mısın' dediğimde 'bağışıklık kazansın' diye,ellerini zorla yıkayıp,bana çocuğumun ellini yıkamamış yüzüne sürerek misilleme yapan biri.
Daha bir kaç aylık olan çocuğumu sürekli kendi evine 'bensiz' isteyen bir kayınvalide.
Çok önemli bir işim olmadan 'bana bırak,git' diyor ikide bir.
Ben el kadar yavrumu neden bırakayım acil işim olmadan?
Her söylediğimi,ağzımdan çıkacak her kelimemi eleştiriyor..
O kadar zorluğu çeken benim,kimse yokken yanımda,şimdi hazır bebeğin yanında olup,bana kırk akıl veren bir kayınvalide..
Asıl olan şu ki;çocuğumu büyütürken onun iyiliği için koyacağım kuralları kimsenin yıkamayacağı..
O benim yavrum,kimse karışmayacak,karıştırmam!ama biraz fikrinizede ihtiyacım yok değil hani arkadaşlar.
Cnm ne olursa olsun kayın validenle iyi geçinmeye çalış, kaç çocuğu var bilmiyorum; ama en azından eşini o büyütüp yetiştirmiş.
Ne olursa olsun bir bildiği vardır ve eminim torununa bir zarar gelmesini istemez, biraz güvenmeye çalış :)
Sana olan tavrına gelince daha önce küs olduğunuz için oğlunu ondan almaya çalıştığını düşünmüş olabilir:)
Bence bu oldukça normal, içgüdüsel bir tepki.Hele de beli bir yaşa gelince yalnız kalma korkusu kuvvetlenir.
Dolaylı olarak haklı da olabilir, hoşlanmasan bile yaşına saygı gösterip ona iyi davranmaya çalış bence.Bu eşin için de iyi olur,
İyilikten bir zarar geleceğini düşünmüyorum :)
Tontriko;
Sende yeni annesin,bilirsin canım.
İnan içim gidiyor,ama bir kez söylesem,ikincisine misilleme yapıyor ve ben ikinciye birşey diyemiyorum..zaten bende dayanamam ama daha yeni barışıldı diye çekiniyorum.
Fakat kendisi maşAllah hiç çekinmiyor..
Bende bağıra bağıra söylemek isterdim,'iyi gün arkadaşları,kimse yanımda yoktu koca karnımla,şimdi hazır bebek için mi bilgi aktarıyorsun' diye.
Onun için en sağlıklısını ben bilirim,kendi çocuklarına ne yaptıysa yaptı,büyüttü vs..ama bana karışmasına izin vermem asla..ve benim çocuğum 3 buçuk kilo doğmasına rağmen,bana sürekli 'ben 5 kilo doğurdum' deyip duruyor.
Hayır 5 kilo doğurmak meziyet mi?
38.haftamda çocuğumun kilosu önde gidiyor diye sezaryen ile aldılar.
Bende 40.haftadamda doğursam baya kilolu olacaktı..gebelik şekeri ile bilmem kaç kilo doğurmak meziyet sanırım..(kendisi şekerim yoktu der sorsam,ama 4-5 kilo doğurmak normalde kolay değil)
Vallahi zor..
Esma21;
İyi olmaya çalışıyorum inanın..ama dediğim gibi iyi olunca,açıkçası yüz göz olunca,bana sürekli her lafımdan malzeme çıkarıyor kendisi.
Bebek arabasının kemerini bağladım,bana 'bağlamaya gerek yok' dedi.
Zorlu yollarda bebek arabasını amuda kaldırdı resmen..emniyet kemeri ya takmasaydım ona uyup..
Ben geldiğinde güler yüzle günlük şeylerden bahsediyorum.
Surat asıp oturmayıda bilirim ama yapamıyorum.
Fakat ben böyle oldukça,malesef üstüme geliyor.
Eğer eşim yanımızdayse,eşimle aramızda birşey konuşuyorsak,sürekli araya girip ' he,ne dedin' gibi şeyler söylüyor mesela..Halbuki biz karı-koca konuşuyoruz.
Çocuğumu o şekilde tutamaz..
Pis ellerle dokunamaz.
Daha oturamayan,dr un bile izin vermediği bebeği kucağında oturtamaz..Buna izin vermem,bir kez delirdim ama birşey diyemedim..ama bir ikincisi olmayacak.
Bunları gördükçe,güveneceğim varsada güvenemem zaten.
Eşimi o büyütebilir,ama çocuğumuda ben büyütüceğim.
Herkes kendi çocuğunu..
İkide bir,'benim çocuklarım tosun gibiydi' ye benzer şeyler söylüyor..
Benim çocuğumun kilosuda ayına göre çok güzel,ama illa benden üstün olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?