İyilik yapmak istedim,ama başıma dert aldım sanırım..

Tüm hamileliğimi eşimle kimseye muhtaç olmadan tamamlamış bir hamilelik;
Çok zorlu,çok sıkıntılı,sağlık sorunları olan bir hamilelik=ev işi,yemek,ilaç trafiği.
Fazla hareket etmeyen(şükürler olsun,şimdi kıpır kıpır olan yavrum)ve hareket etmediği için,defalarca nst ye girdiğim,ve her an 'ya yavruma birşey olduysa) diye bunaldığım bir hamilelik.
Annemden ve eşimin ailesinden,tüm sıkıntılara rağmen gram yardım almadan tamamlanan hamilelik süreci..(küslük dönemi eşimin tarafı ile)

Sonuç;Sırf yavrumun ve eşimin hatırına ailesi ile bir ümit herşeyin düzeleceğini umut ederek onları ziyaret etmemiz..
'Belki arada görmek isterler torunlarını' düşüncesiyle,yeniden barışma isteği;
Fakat barıştıktan sonra kayınvalide'nin sürekli günlük ziyaretleri..(eğer kırmasa,yada ağzımdan çıkacak her kelimeye bir lafı olmasa,başım gözüm üstüne..fazla yüz göz olmayı bu yüzden istemiyordum)ama bi kaç gündür buna engel olamıyorum.
İyi niyetimi,ve güler yüzümü suistimal ediyor kendisi.
En önemli kısım şu ki;

Yavrumu Allah ın izni ile doğurdum,ama birde gelin bana sorun..
Herşeyin en iyisini okumaya çalışıp,bilgilendim.
Yanımda sadece eşim ve annem babam vardı..
Şimdi ise kayınvalidem çocuğumla ilgili her kuralıma engel koymaya çalışıyor.

Bebek arabasının emniyet kemerini bana 'bağlama' diyen biri kendisi..

Ellerini tüm çarşıyı gezip yıkamayan,ve yavrumu öyle sevmeye çalışan biri..
'ellerini yıkar mısın' dediğimde 'bağışıklık kazansın' diye,ellerini zorla yıkayıp,bana çocuğumun ellini yıkamamış yüzüne sürerek misilleme yapan biri.

Daha bir kaç aylık olan çocuğumu sürekli kendi evine 'bensiz' isteyen bir kayınvalide.
Çok önemli bir işim olmadan 'bana bırak,git' diyor ikide bir.
Ben el kadar yavrumu neden bırakayım acil işim olmadan?

Her söylediğimi,ağzımdan çıkacak her kelimemi eleştiriyor..
O kadar zorluğu çeken benim,kimse yokken yanımda,şimdi hazır bebeğin yanında olup,bana kırk akıl veren bir kayınvalide..

Asıl olan şu ki;çocuğumu büyütürken onun iyiliği için koyacağım kuralları kimsenin yıkamayacağı..
O benim yavrum,kimse karışmayacak,karıştırmam!ama biraz fikrinizede ihtiyacım yok değil hani arkadaşlar.

Canım eşin için barışmakla en iyisini yapmışsın. Büyüklük sende kalsın, herkes kendine yakışanı yapar.
Sevgili kayınvalideye diyecek birşeyim yok zira benzer modelinden bende de var. Eşim yüz verse herşeye karışmaya meyilli. Allahtan birşey diyemiyor bana.

Ben en çok "bensiz" istiyor lafına takıldım. Ona her fırsatta "çocuğum annesi olmadan hiçbir yere gidemez" ifadesini söyle, kırmadan inatlaşmadan bazı kuralları koy canım.
O çocuğun annesi sensin, bunu anlamasını sağla.
Gıcık oluyorum şöyle insanlara ya.

Kadesa;

Beni anladığınıza çok sevindim.
Ben iyi olalım,gelsin arada bir torununu sevsin istedim ve küslüğe son verdim.
Fakat görüyorum ki,ben iyi olunca malesef üstüme geliniyor.
Çocuğumla ilgili ne dersem,o tersini söylüyor.
Ben sanki hiç birşey bilmiyorum,her şeyi kendisi biliyor.
El yıkanmadan çocuk sevilir mi?Fakat yıkamasını söyleyince,sanki ona benden emir miş gibi geliyor.
Zaten torununu düşünen,gerçek anlamda seven,ben demeden yıkar ellerini.
Geçenlerde yavrumu bir tutuşu vardı ki,arkası bom boş,sadece yakasından tutuyor.
Ben yeni anneyim,onun gibi bir kaç tane çocuk büyütmedim.
Çocuğumu öyle tuttuğunda uyardım iyilikle..ama sanki ben küfür etmişim gibi bana 'ben xx...çocuk büyüttüm,ne olacak,dedi.
İnsan kendi evladı yerine koyar,'daha yeni anne olmuş,benim gibi 50 yaşına gelmiş değil vs' der.
Benim annesi olduğumu benimseyemedi,yada çok iyi benimsediği için,bunu görmezden gelip,böyle şeyler yapıyor.

Yavurmu severken çocuğuma 'anne sana şunu mu dedi' vs gibi tarzda seveceğine,'isimimi söyleyerek,xxxx sana şunu mu dedi,seninle konuşmuyor mu vs' gibi şeyler söylüyor.
En sonunda dayanamadım,'ben 300 tane iğne yedim (hamileliğimde)anneye alıştır dedim gülerek..

Çok çocuk doğuran daha iyi mi bakıyormuş yani? Ona "ohhhoooooooooooo sizin zamanınızda öyleymiş artık böyle vs." gibi birşeyler söylesen. Biraz ciddiye almıyormuş gibi davransan olmaz mı canım ya?
Araya bence biraz mesafe koy, sizi hergün görse bile çekinsin biraz senden.

Küs kalsaymisin daha iyimis...

Ben olsam önce esimle konusurum sonra kendisine söyle derim, ben bu cocugu kendi kurallarimiza göre yetistirmek büyütmek istiyorum, sizde buna uyarsaniz cok seviniriz.
Uymasaniz bu konuda uyusamayiz diye söyle...

amaaaan birde onu mu cekeceksin.... icim daraldi yani ha

Kendisi en ufak lafıma bakıyor alınmak için,yada bana söylediğim şeyin hamlesini yapmak için.
Dediğim gibi,kötü gün dostu değil,iyi gün arkadaşı çünkü.
Fakat böyle giderse diyeceğim dilimin ucundakileri.
Çünkü kendisi beni kırmaktan çekinmiyor,çekindiğini düşünüyordum..ama çocuğumla birlikte tekrar görüştüğümüzde bu sefer anladım.
Ağzımdan bir kelime çıksada,ona yorum olsa diye bakıyor.

Dumamm;Evet,her fırsatta getir,bırak vs diyor canım.
El kadar yavru,ne yaptın onun için hamileliğimde?Bir yemek mi getirdin?Hayır.
Şimdi ben ne dersem,bana ikidir 'internet bebekleri şimdikiler' diyor.

Son düzenleme:
böyle insanlardan çok var eski nesil yeni nesil kadar ince düşünmüyor duyarlı değiller maalesef bu yaşa gelmiş insanları da değiştiremezsin:50:biraz da eşin konuşsun annesini uyarsın belki daha etkili olur.mümkün olduğuncada az görüşmeye çalış derim:31:

Mihriban;

Sırf çocuğumla ilgili,her dediğime bir cevabı olduğu için fazla görüşmek istemiyorum.
Küs olalım istemiyorum,ama ara ara görüşelim ki,tadı bozulmasın sohbetin istiyorum.
Ne olurdu her dediğime bir cevabı olmasa..
Ya yavrumun emniyet kemerini bağlamam kadar doğal birşey olabilir mi?
'bağlamasanda olur' dedi.Bu kadar bilmişlik taslayıp,bu kadar cahil olunur mu?
Yada herşeye aklı eriyor ya sözde,neden benim bebeğimin can güvenliğine aklı ermiyor??

çıldırdım gene ya
bu insanlar kendilerini ne sanıyorlar
eşini büyütmüş hevesini almış kessin sesini
sende çocugunu istedigin gibi büyüt
hevesini al mutlu ol yok
illa burunlarını sokacaklar
arkadaşlar beni fazla tepki veriyor olarak görmeyin bu konuda çok doluyum
benimde ilk çocugum fazlasıyla kitap okudum araştırdım ögrendim
kaynana denecek insan sagda solda şimdiki bebeler kitap bebesi
kitapla büyüyorlar diyip duruyor gelde sabret bunlara
agzının payını ver susma
benim eşim umrumda degil ben kaynana yüzünden eşimle çok kavga ettim
halende ederim önemli olan çocugum eşim kaynana 2.planda kalır
eşin destek verirse güzel olur baktın yok cevap vermiyor
kendi işini kendin gör yüz verme ya

İlk zamanlar benim annemde çok burnunu soktu bizim gelinin bakımına..ama o kadar kısa sürdü ki bu durum!
Abim anneme 'sen karışma' dedi..Annem abime 'çocuk ağlıyor,nasıl karışmayayım' dedi..
Abim anneme,'karışma,bırak ölsün isterse ' dedi..Yani 'onun annesi var,sana ne oluyor' demek istedi.Evet,çok ağır bir laf,ama o kadar bunalmış olacak ki;karısı sinir krizi geçirirken,bebeklerinin keyfi yokken,bunalıma girdiği bir an söyledi bunu.
Annem torununun ayağını öptüğünde,gelini uyarmıştı..Bende o zamanlar 19-20 yaşımda bekarım,ne anlayacağım kadının halinden.
Bende çok alınmıştım öpme deyince.Halbuki yerden göğe kadar haklıymış bizim gelin.

Dediğiniz gibi iyilikmeleği;

Onlar heveslerini defalarca almışlar,artık gelinlere yol verseler ne güzel olur.

canim sonucta esas olan birsey var ki senin icinde kalmis hamile iken seni umursamamalari durumu ve haklisin da bunu direk yuzlerine olmasa da imali olarak soyleyebilirsin kizim sana soyluyorum gelinim sen anla misali birisinden bahsederken hamileligim boyunca hicbirseyini gormedim simdi kendisini gormesemde olur vs gibi bir cumle kurabilirsin ben olsam boyle yapardim enlar mutlaka sende bir nebze rahatlamis olursun bu arada bebegin hayirli olsun gule gule buyut:)

senamm;

Çok teşekkürler..Bende sizin gibi düşünüyorum,çok bunaldığımda yapacağım başka birşey yok zaten.

Back
X