İzin problemi

cirkin_ordek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
142
28
118
İstanbul
Şuan bunları yazıp yazmamakta o kadar kararsızım ki anlatamam.
30 yaşıma neredeyse varmak üzereyim.
Ailemle aram gerçekten iyi her şeyimi paylaşırım. Hatta modern bir aileyiz desem daha doğru.
AMA...
Bu yaşa geldim hala arkadaşlarım ile birlikte seyahata çıkamıyorum. Yurtdışı yada yurtiçi kesinlikle arkadaşlarımla gitmek için izin alamıyorum. Çoğu aileye göre modern bir ailem olmasına rağmen neden? Bana sürekli kötü örnekleri anlatıyorlar biri gitmiş kaza geçirmiş falan filana bişi olmuş. Peki ailecek gidince bir yerlere o zamanda kaza geçirme ihtimalimiz yok mu? Gerçekten anlam veremiyorum.
Bir çok arkadaşım erkek arkadaşlarıyla baş başa tatillere gidiyorlar ve onlar şuan evliler. Ben ise her defasında erkek arkadaşımla plan yapsam hatta grupça arkadaşlarla olmuyor izin alamıyorum. Bir insanı en iyi 24 saat baş başa geçirince tanıyabildiğine inananlardanım bu yüzden hiç bir ilişkim de uzun sürmüyor.
Lütfen namusunla evinde otur gibi laflar etmeyin büyük şehirde yaşayan biriyim ve bütün çevremde öyle.

Şuan bunları yazıp yazmamakta o kadar kararsızım ki anlatamam.
30 yaşıma neredeyse varmak üzereyim.
Ailemle aram gerçekten iyi her şeyimi paylaşırım. Hatta modern bir aileyiz desem daha doğru.
AMA...
Bu yaşa geldim hala arkadaşlarım ile birlikte seyahata çıkamıyorum. Yurtdışı yada yurtiçi kesinlikle arkadaşlarımla gitmek için izin alamıyorum. Çoğu aileye göre modern bir ailem olmasına rağmen neden? Bana sürekli kötü örnekleri anlatıyorlar biri gitmiş kaza geçirmiş falan filana bişi olmuş. Peki ailecek gidince bir yerlere o zamanda kaza geçirme ihtimalimiz yok mu? Gerçekten anlam veremiyorum.
Bir çok arkadaşım erkek arkadaşlarıyla baş başa tatillere gidiyorlar ve onlar şuan evliler. Ben ise her defasında erkek arkadaşımla plan yapsam hatta grupça arkadaşlarla olmuyor izin alamıyorum. Bir insanı en iyi 24 saat baş başa geçirince tanıyabildiğine inananlardanım bu yüzden hiç bir ilişkim de uzun sürmüyor.
Lütfen namusunla evinde otur gibi laflar etmeyin büyük şehirde yaşayan biriyim ve bütün çevremde öyle.
Mufazakar diyebilecegim bir ailem var yurt disina bu olaylar teror muhabbeti olan illeretek basima gezmeye gittim. 30 yasindasin evdesin 60 yasina gelincede evde olacaksin omur geciyor kaybedecek zamanin yok diye bak. Bende ilk giderken mucadeleettim 2. 3. De soylendiler simdi sadece nereye diyorlar gerisini sormuyorlar vazgecme. Ha isin yok para ailendense bisey diyemem.

Bavulunu topla git diyorsun :)
ben gerçekten ailemde huzursuzluk çıksın istemiyorum

Huzursuzluk çıkmasına gerek yok. Birey olduğunuzu, yetişkin olduğunuzu anlatmaya geç bile kalmışsınız. Ben 19-20 yaşındayken yapmıştım o konuşmayı o yaştan sonra da izin almayı bıraktım.

Bavulunuzu toplayıp gidin demiyorum, derdinizi anne babanıza anlatın. Onların kurallarına, yasaklarına, izinlerine tabi olmayacağınızı söyleyin diyorum.

aileniz arkadaş çevrenizi tanıyorsa niye bu kadar tepki veriyorki, güvenmiyorlar mı acaba?? ayrıca benim ailem de modern görüşlüdür, şuana kadar öyle izin konusunda beni kısıtladıkları bir durum olmadı ama erkek arkadaşımla tatile gitmek istiyorum dersem işteee orda dur derler kesinlikle izin çıkmaz:duduk:

İzin almayın, haber verin.

İzin istenince garip garip hallere giriyorlar.

Muhafazakar bir aileye sahibim. Yurt dışı veya içi istediğim her yere gittim. Ama hiç birilerini böyle tanırim diye düşünmedim açıkçası.
Genelde de kız kardeşimle gittik. (En iyi arkadaşım aynı zamanda) .
Böyle görünce Eşimde alıştı. Hiç izin almıyorum nereye diyor , şuraya diyorum. Bu kadar.
Bence belki ailenize kötü gelen ilk etapta erkek arkadaşınizla gideceğinizi dusunmeleridir. Bir yer ayarlayın ve onların en güvendiği arkadaşınızı seçip biz mutlaka gideceğiz çok merak ediyoruz deyin.

19 yasimdan beri izin almam ama mutlaka bir yere gittigimde haber veririm. Nerde oldugumu bilmeleri hem onlar icin onemlidir, hem benim icin.

Muhafazakar bir aileye sahibim. Yurt dışı veya içi istediğim her yere gittim. Ama hiç birilerini böyle tanırim diye düşünmedim açıkçası.
Genelde de kız kardeşimle gittik. (En iyi arkadaşım aynı zamanda) .
Böyle görünce Eşimde alıştı. Hiç izin almıyorum nereye diyor , şuraya diyorum. Bu kadar.
Bence belki ailenize kötü gelen ilk etapta erkek arkadaşınizla gideceğinizi dusunmeleridir. Bir yer ayarlayın ve onların en güvendiği arkadaşınızı seçip biz mutlaka gideceğiz çok merak ediyoruz deyin.

Bir insanı tanımak için ya alışveriş etmeli ya seyahate gitmeli diye bir söz var. Çok doğru bulurum ben bu sözü.

Tatilde çok kolay tanınır bir insan, arkadaş da olsa sevgili de olsa bu böyledir. 7/24 bir aradasın bir kere. Eğlence anlayışını, sorunlar karşısında nasıl davrandığını görmek önemli. Eşimle 9 gün her dakikayı birlikte geçirip sıkılmadığımı gördüğümde bu adamla evlenirim ben demiştim. Ondan öncekilerde sıkılırdım çünkü, hatta sıkılıp uzaklaşmak için kavga çıkarır küserdim bir müddet.

Bir insanı tanımak için ya alışveriş etmeli ya seyahate gitmeli diye bir söz var. Çok doğru bulurum ben bu sözü.

Tatilde çok kolay tanınır bir insan, arkadaş da olsa sevgili de olsa bu böyledir. 7/24 bir aradasın bir kere. Eğlence anlayışını, sorunlar karşısında nasıl davrandığını görmek önemli. Eşimle 9 gün her dakikayı birlikte geçirip sıkılmadığımı gördüğümde bu adamla evlenirim ben demiştim. Ondan öncekilerde sıkılırdım çünkü, hatta sıkılıp uzaklaşmak için kavga çıkarır küserdim bir müddet.

Ya da tavla oynamali. :KK53:

:))). Adınıza sevindim

İzin almaktan haber vermeye geçmek için çok geç kalmışsın. :KK43: artık belli bir yaşa geldiğin için alıştıra alıştıra değil direk izin alma yerine haber verir şekilde konuş. Koskocaman kadın olmuşsun.
Benim ailem rahattır ama biz sana güveniyoruz ama çevreye güvenmiyoruz diyip beni idare etmeye çalışırlardı. :d ama ben ona rağmen hazırlıkta dağ başındaydım yapamadım ama üniversite birinci sınıfta izin almaları haber vermeye çevirdim. Anca özel günler olduğunda gece 2-3 e kadar dışarıda olacağımda izin isterdim. Yine üni yıllarımda eşimle sevgiliyken tatillere de gittim. 26 yaşındayım ve özgürlüğe bi nebze doymuş durumdayım.
Bence bir an önce bir örganizasyon yap ve git.

Desteginiz icin tesekkurler dun bu konuda cok munakasa ettik. Bugun de evde yoklarken 15 dk da esyalarimi toplayip arkadasimin yanina gittim. Aradiklarinda da yola ciktigimizi soylerim. Her defasinda bu son bu son dedim insanin bir sabri var yani

Back
X