İzinsiz görüşme kaydı

Kopusluhayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
54
5
1
28
Hanımlar iyi geceler
İzinsiz telefon görüşmem ses kaydı yapılıp 3. Şahıslarla paylaşılmış durumda bununla alâkalı dava açabilirmiyim ne gibi cezası var

Özel hayatın gizliliğini ihlal hem suç hem de tazminat talep edebilirsiniz hukuk mahkemelerinde.

Türk Ceza Kanunu madde 134; Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır.

Özel hayatın gizliliğini ihlal hem suç hem de tazminat talep edebilirsiniz hukuk mahkemelerinde.

Türk Ceza Kanunu madde 134; Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır.
Anladım çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Şunu da sormak istiyorum dava açabilmek için neler gerekli? Avukatıma durumu söyledim şahsın tc kimlik numarasını bulmamı istedi bunu nasıl bulabilirim benim mi bulmam gerekiyor? Alınan ses kaydı da elimde mevcut bu arada

TC'sini nasıl bulabilirsiniz akla hayale sığıyor mu? Ad-soyad, adres yeterli. Sizin avukat uğraşmak istememiş galiba...

Back
X