İzinsiz telefon numarası dağılımı, kullanımı

ceylos_ve_ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
86
3
86
Şehrimde yapım aşamasında bulunan bir termal tesis var. Bu tesise ücretsiz katılan ailem son derece rahatsız olup dönmüştü. Tur sırasında satış için baskı uygulandığı rahatsız edici boyutlara vardığı bilgisini almıştım. Turdan ayrılmadan önce rehberler tura katılan kişilerden tek tek telefon rehberindeki numaraları talep etmişler. Babam böyle bir hakları olmadığını söyleyince de sıkıntı yaşanmış, tur rehberleri şirket uygulamalrının bu şekilde olduğunu sert bir ifadeyle tekrarlamış ve olay neredeyse kavgayla sonuçlanmış ve ailem bin pişman geri dönmüştü turdan.
Geçen hafta beni bu tesislerden aradılar ve inanılmaz ısrarcı bi dille tanıtım anket için rahatsız etmişlerdi. Bugün tekrar arayıp tur bildiriminde bulundular. İlgilenmediğimi zaten müsaitte olmadığımı söyledim. Alaycı bir ifadeyle karşılık verince ailem tura katılmış şartları biliyorum düşünmüyorum diyerek kapattım ama inanaılmaz sinirliyim.
1. Hangi kurum müşterilerin telefon kayıtlarını isteme hakkına sahip olabilir? Bu mümkün olabilir mi?
2. Telefon numaramı veren kişinin buna hakkı var mıdır ?
3. Davacı olmam halinde tespit edilebilir mi?

En kısa sürede davacı olmayı düşünüyorum bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
Çok sinirliyim şu an gerçekten size ulaşabildiğime çok sevindim. Cevabınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum.

Merhaba;

1- Şirketler ancak karşı tarafın onayı ile şahsi bilgileri paylaşabilirler.
2- Dava açarsanız tespit ettiremezseniz.
3- Siz arayanlara bir daha aramamalarını söyleyip ısrarla aramaya devam ederlerse rahatsızlık verdikleri için savcılığa şikayet edebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Back