İzlediklerizden,okuduklarınızdan etkileniyor musunuz?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Malum gün içinde tv lerde,gazetelerde okuyoruz,izliyoruz.Neler oluyor hayatta diyoruz.
Çocuk kaçıranlar,sadece kaçırmayıp-öldürenler,ablasının bileziğini almak için binbir yola başvuranlar.
Onlar da bu pis ruhlu insanların çevrelerinde olduklarından habersizlerdir muhtemelen.
Peki sizler,yani bizler..
Etkileniyor musunuz bu haberlerden?
Mesela çocuklarını bakıcıya bırakanlar,kocası az geç kalsa acaba başına bir şey mi geldi diye kapıda bacada kalanlar..Ambulans,itfaiye aracı geçse en yakınını arayanlar var mı merak ediyorum..
Nereye gidiyoruz?Nasıl önlem alıyoruz?Neler yapıyoruz,merak ediyorum..

kesinlikle çok fazla etkılenıyorum eşimi aradgımda cevap vermedigi an aklımdan bir sürü soru işareti geçiyor...panik oluyorum.. hatta agladıgım çok olmuştur bu yuzden... hele şu muge anlının programından sonra çok tedbirliyim kapım güzdüz gece hep kitlidir.insanlara karşı hep bi güvensızlık var tedbırlı davranıyorum....ama bu olayların benı etkılemesından şikayetçi degiim hala duygularım var hala ben bir insanım diye geçiriyorum içimden... ama o masum insanlara kıyanların ne duyguları var nede insanlar...

ayy etkilenmezz olurmuyumm.gördüklerimizz okuduklarımızz duyduklarımızz.yaşamaktann korkar hale geldimm şu yaşımdaa.hep düşünüorumm şimdi bölesee ilerde ne olcakk,çocuklarımıza nası bi dünya bırakıcazzzne yazıkkii herşey kötüye gidio..allah hepimizinn yardımcısı olsunn.:Saruboceq:

çok etkileniyorum hem de
okumamaya,izlememeye çalışıyorum
çünkü izledikçe paranoyalara kapılıyorum
ama bazen de izleyip ya da okuyup olaydan ders ve tedbir alsam mı diye de düşünüyorum fisfisfis

Çok uzun zamandır televizyon izlemiyorum ben..
Hele o kadın programlarını asla izlemem..
Kendime bile bile eziyet çektiremem ben..
O şunu kaçırmış,bu buna tecavüz etmiş,benim başım kaldırmaz böyle işleri..
Zaten kapıyı hiç kimseye açmam,dualarımı eksik etmem o kadar,ekstra bir önlem almıyorum ben..
Başkasının ilişkisine göre de kendi sevgilimin günahını almam,neden gecikti,mesaj kimden geldi paranoyalarına giremem..

Daha dün gece yaşadım bunu ben hemde ne etkilenme ..
Noluyo anlam veremiyorum ortayaş sendromu falan herhalde , bık bık bık herşeyden etkileniyorum boshayallersmile
Bi kitap okuyorum mesela yalayıp yutacak gibi cuk içindeyim hikayenin , bu ara bi diziye taktım ondan bişiyler derleyip duruyorum demek böleymiş vay anasını diye ...
Nolucak bu halim allah selamet versin çok kötü:sinifsinif:

etkileniyorum, etkilenmemek mümkün değil ama ders alayım, tedbirli olabileyim diye kulak veriyorum haberlere.

özellikle bu tür temaların işlendiği programları izlemiyorum...ama bu tür şeyleri öğrenmek izlediğimiz haberlerle
gazetelerle ve tabiki internetlede bilinç altımıza yerleşiyor...ilaki özel bir program izlemeye erek kalmıyor bazen...
çok fazla etkilenmesemde bi olay yaşadığım an acamı ki diyebiliyorum...
bazı mesajlar insana uyarı niteliğinde olabiliyor...
mesela meşhur ve bilindik bir olay vardır ..hırszılık amaçlı evlere postacı,polis gibi üniformayla
giden kişiler bu olay beni oldukça etkiler hep neden olmasın..herşey hayatta insanlar için
bu duruma özellikle dikkat ederim etrafımdaki kişileri de uyarırım...

ben gündemden haberdar olmak için ana haber bültenlerı mutlaka izlerim. mesela bugun bi kızı töre cinayetıne kurban oldugu haberine diri diri gömulmesine içim cız etti..
daha öncekı gunlerde de TC. ilk kadın öğretmenının vefat haberlerini gordum ancak birsey vardı ismi yanlıs yazılmıstı tam bir utanc yani.

etkılenmek yerıne en azından halıme şükrediyorum yurdumuzda veya dunyada neler neler oluyormus demek daha dogru olacak.

etkileniyorum
hayatıma onlara göre yön vermiyorum ama
dikkat ediyorum kapıyı açarken kapatırken.
malesef zamanımız çok kötü oldu
böyle bir zamanda çoçuk yetiştirmekde çok zor
Allahım bütün annelere yardım etsin
.

fazlasıyla etkileniyorum
özellikle yaşadığım şehirde son yaşanan olay(3 çocuğun bayramda kaçırılması)beni
çok düşündürüyor. tabi bu zamanda kimseye güvenilmez sözüne de inanmıyorum
hiç mi benim gibi insan yok?
Rabbim hepimizi korusun

Malum gün içinde tv lerde,gazetelerde okuyoruz,izliyoruz.Neler oluyor hayatta diyoruz.
Çocuk kaçıranlar,sadece kaçırmayıp-öldürenler,ablasının bileziğini almak için binbir yola başvuranlar.
Onlar da bu pis ruhlu insanların çevrelerinde olduklarından habersizlerdir muhtemelen.
Peki sizler,yani bizler..
Etkileniyor musunuz bu haberlerden?
Mesela çocuklarını bakıcıya bırakanlar,kocası az geç kalsa acaba başına bir şey mi geldi diye kapıda bacada kalanlar..Ambulans,itfaiye aracı geçse en yakınını arayanlar var mı merak ediyorum..
Nereye gidiyoruz?Nasıl önlem alıyoruz?Neler yapıyoruz,merak ediyorum..

Kendi soruma cevap vereyim..
Anne olmamın sanırım hassasiyeti var üzerimde..
Eşimdede var bu durum..
Ev telefonuna ulaşamadı mı cepten,ona ulaşamadı mı alt kattaki Yengeleri arıyor bişe mi oldu oldu çıkın bir bakın diye..
Oysa ki uyuyakalmışız mesela,duymamışım telefonları.Eşimden bir bağırtı geliyor,bir şey oldu sandım bu ne uykusu böyle diyeguclubacismile
Fakülte hastanesine çok yakınız ambulans geçer mesela hemen eşimi babamı ararım..
Eşim işi gereği araba üzerinde eğer seyahetteyse aklım hep ondadır..
Kızım yerlerde oynuyor gün içinde sürekli evi süpürüyor siliyorum ki ağzına bir şey kaçar diye..
Dışarda trafikte korkuyorum kazalardan..
Bir de eşime sıkı tembihimdir kimselere uyma..
Alkol,kumar,habersiz dışarı alışkanlığı da olmadığı için evine blirli saatlerde geldiği için haliyle 15 dakika geç kalsa arabayla bir şey mi oldu diye hemen telefona sarılırım..
Allahım eşime,kızımı,ailemi ve sevdiklerimi hepimizin sevdiklerini korusun inşallah..:Saruboceq:

15 gündür evdeyim malum sömestr tatili, bu süre zarfında da tv izleyecek vaktim oldu gündüzleri, müge anlı serap ezgü zuhal topal vs...
ruh sağlığına zarar bunlar, insanlar bunları izlemekten nasıl bukadar zevk alır anlayamıyorum, bunlar nasıl bukadar reyting alır onu da anlamıyorum, ama bana kimse bu programları bağımlılık halinde izleyenlerin sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğunu sözlemesin, çünkü bence mümkün değil!

etkilenmiyorum..çünkü o ekrandakiler hep vardı. her zamanda olacak.
zaten ,bu olaylar, ender rastlanan şeyler olduğu için ekranda gösteriliyor.,
eskiden medya bu kadar
gelişmemişken ,bizde gazete okumayan bir millet olduğumuzdan bunları bilmiyorduk.
oysa hep vardı.
ama şimdi resmen bunlar gözümüze gözümüze sokuluyor.vede bizi resmen paranoyaklaştırıyor.
o ekrandaki olaylar milyonda bir olan şeyler.
zaten o yüzden de haber niteliği taşıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
bu programlar kesinlikle kalkmalı bu olaylar bu programlardan sonra iyice arttı. ne izliyorum nede izlettiriyorum. bakıyosun adam annesini öldürmüş ardından on kişi daha aynı şeyi yapıyor. malesef ülkem insanı kötüyü çok örnek alıyor. zaten topluma ne faydası var bu programların bakın hepimiz çok etkileniyoruz diyoruz. bizim psikolojimizi bozarken psikolojisi zaten bozuk insanlara ne kadar örnek teşkil ediyor belkide. çok üzücü evet ama mutlaki bir şekilde tanımadıgın yada tanıdıgın insanlarla muhatap olmak zorundasın yaşıyosun nefes alıyosun.

vallahi bence izlememek bi kaçış yolu değildir mutlaka psikolojisini etkiliyor insanın üzülüyor aglıyor insan cinayetler küçüçük cocuklara yapılanlar yasadıgımız bu dünyanın gercekleri izlemek acı da olsa biraz bilinçlenmek bence hayattan haberdar olmak gibi geliyor bana..benide etkili akşam evde yanlız olsam bi ses duysam aklıma o cinayetler geliyo meselaa aynı sey basıma gelirmi diye ama bilinçlenmeye neden oluyor kapılarımızı ona göre kitliyoruz mesele gündüzde olsa ben beğeniyorum bu tür programları

Back
X