Merhaba.. Ben de aşılamayı bir kere deneyenlerdenim.Fakat olumlu sonuç alamadık maalesef..Eşimin sperm sayısının çok düşük olması nedeni ile bundan altı ay önce kısırlık tedavisine başladık.Eşimin testosteron seviyesi sınırın çok altında ve sperm total sayı düşük olduğu için ilaç tedavisine devam ederken yaptığımız semen analizinde sayı biraz yükselince doktorumuzun tavsiyesiyle aşılama denendi.Bana 36 saat öncesinde çatlatma iğnesi yapıldı ve aşılama yapıldıktan sonra kullanmam için progesteron vajinal jel verildi.Aşılama yapılmadan önce çok korktum canım yanacak diye.Ama hiçbirşey hissetmedim.Aynı muayene olur gibi spekulm takılıyor ondan sonraki işlem 2-3 dk.siz hiçbirşey duymadan sonuçlanıyor.Yarım saat uzandıktan sonra da kalkıp yürüyerek evinize gidebiliyorsunuz.Biz aşılamayı özel bir kuruluşta yaptırdık.Aşılama fiyatı 550 TL idi.Fakat 1 hafta öncesine kadar ben muayene olmuştum o zaman 175 TL ödediğimiz için muayene ücretini aşılamadan düştüler.Biz de 375 TL ödedik. Aşılama yaptırmak isteyen anne adaylarına bizim olumsuz olsa da tavsiye edebilirim.Biz de şu anda tedavimize devam ediyoruz.Biraz daha bekledikten sonra normal yolla hamile kalamazsam yaşımın büyük olması nedeni ile de tüp bebek düşünüyoruz. Allah hepimize hayırlısını verir inşallah.Allahım bana da tüm bebek bekleyen anne ve baba adaylarına da ingalı geceler nasip eyle..
Herkesin herşey gönlünce olsun..