Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası İzmir de tavsiye edeceğiniz anaokulları var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi misey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

misey

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
169
4
318
İzmir
Merhaba arkadaşlar 3 yaşında bir kızım var ve anaokulu arayışlarına başladım. Balçova ve Narlıdere civarlarında arıyorum. Bilgisi ve önerisi olanlar paylaşabilirse sevinirim. Ayrıca fiyatları hakkında bilgisi olanlarda bildirirse memnun olurum. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Aynı durumdayız arkadaşım :) Benimde 2.5 yaşında bir kızım var ve aynı bölgelerde anaokullarında katılabileceği oyun grubu arıyorum.Buluruz umarım ;)

Merhaba arkadaşlar 3 yaşında bir kızım var ve anaokulu arayışlarına başladım. Balçova ve Narlıdere civarlarında arıyorum. Bilgisi ve önerisi olanlar paylaşabilirse sevinirim. Ayrıca fiyatları hakkında bilgisi olanlarda bildirirse memnun olurum. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Merhaba kızınızı hangi anaokuluna göndereceğinize karar verdiniz mi benim 3,5 yaşında bir oğlum var ÇizgiFilm anaokulu inciraltı kampüsüne gidiyor geçen sene Mayıs ayında başlatmıştım çok keyifli bir yaz okulu var çocuğum çok mutlu dolayısıyla bizler de dolayısıyla tavsiye ederim öğretmenimiz de Rukiye hanım onun sınıfı da denk gelirse daha ne olsun😍😍😍

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba kızınızı hangi anaokuluna göndereceğinize karar verdiniz mi benim 3,5 yaşında bir oğlum var ÇizgiFilm anaokulu inciraltı kampüsüne gidiyor geçen sene Mayıs ayında başlatmıştım çok keyifli bir yaz okulu var çocuğum çok mutlu dolayısıyla bizler de dolayısıyla tavsiye ederim öğretmenimiz de Rukiye hanım onun sınıfı da denk gelirse daha ne olsun😍😍😍

Henüz araştırma halindeyim . Ayrıca verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler. Adını bende duymuştum bu anaokulunun ama inceleme olanağı bulamadım henüz. Fiyatları hakkında mümkünse bilgi verebilirmisiniz.? Çok teşekkürler.

Henüz araştırma halindeyim . Ayrıca verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler. Adını bende duymuştum bu anaokulunun ama inceleme olanağı bulamadım henüz. Fiyatları hakkında mümkünse bilgi verebilirmisiniz.? Çok teşekkürler.

Tabii canım ben 11:00-18:00 arası 920 lira aylık 09:00-18:00 arası 970 lira(tam gün) ama daha farklı saat aralıklarında fiyatlar daha farklı mutlaka gidip görüşmekte fayda var

merhaba, benimde oğlum 25 aylık. bizde balçova narlıdere inciraltı civarı anaokul bakıyoruz.

size araştırmalarımdan bahsedeyim,

* geçen iki ay önce balçovada ilk adım anaokuluna oyun grubu tarzı başlamıştık.
okula adapte olmuştu çünkü oyun ıoynamaya gidiyordu öncelikle 2-3 saat kahvaltı sonrası. ama öğleden sonraya geçiş yapalım deneyelim dedik sıcak bakmadılar. öğle uykusunu evde küçük olduğu için benimle yapsın istemiştim.

neyse artık oğlumda yemek problemi pek yok uykularımız düzenli ve yarım gün hatta sonra tam gün -haftada 3 gün başlamak kaydıyla okul arıyoruz. ilk adım yerine başka bir yer araştırıyorum.

çünkü orda en başta akranları küçük yaş grubu yok. en başta burdan eksik. yeni açılan bi okul zaten. aktiviler faaliyet ailelerle ilgili herhangi bir bilinçlendirme ,seminer yok. ilk haftadan itibaren çocuğu bize verin siz girmeyin dediler. ordan da içime sinmedi. müdür gayet ii ama okulda öğretmen asıl önemli olan. öğretmenimiz hiç sıcakkanlı güleryüzlüüü değildi ! bize aileye ve en önemlisi çocuğa.

okulda yeni yıl partisi olmuştu herkesi çağırmadılar. diğer buca şubesinden çocukları çağırıp sürejkkli okulda gereksiz kalabalık yaratıyorlar.asıl burdakilerle ilgileneceklerine.

herşeyden öte bahçesi çok ufak ,sınıflarda iyi bir eğitim sağlayacak eğitici oyuncak ve materyaller çok eksik. montessoriden eser yok zaten.

kahvaltıya denk gelmiştim çok az öğün var bikaç ekmek kırığı ve reçel.başlarken yemek listemiz var denmişti ama aileye hiç verilmedi.

verilen günlük rutin gözlem yorum defteri hep boş geliyordu. bazı aktiviteler arada sırada öylesine işaretlenip yoruma çocuğumla ilgili; bugün keyfi iyiydi, yada şunu oynadık şu gelişmeler oldu veya şunda zorlandık gibi yorumlar gelişmeler yazılmıyordu. ee o defteri niye verdiniz ozaman!

çocuğum zaten iki ay gitmişti ki elinde ve bileğinde yüzünde biri ciddi anlamda olacak kadar cizik ve kanayan yarası vardı. tabii kazalar olabilir çocuk bunlar. ama en azından okul çıkışı alırken bi haber verin acaba ne olmuş kim yapmış demeye fırsat kalmaz oyuncağıyla düştü falan dense tamam. ama biz ogün eve gelince soyunurken veya ertesi gün farkediyoruz.okadar cizik ve yarasda eminim çocuğum nasıl ağlamıştır. ve ağlarken acaba ne yaptılar! belki kendileri bile görmezden gelip teselli etmediler.bu duyarlılık konusu ,okul ve aile ile iletişim çok önmli bence.

diğer sınıftaki öğretmen daha aktif iken ,küçük yaş grubu daha hassas daha duyarlı olunacağına ailelerle iletişim yok. face sayfaları hiç aktif değil. çocuğunuzla ilgili bir resim bile ancak görebiliyorsunuz. okul hijyen açısından temiz ama çoook eksiklikleri var.başka semttekilere servis bile yok.

aklınızda olsun...

* buarada balçova civ civ anaokulunu ziyaret ettik. mekanı balçovadaki klasik okullar gibi. bahçesi çok ufak doğal çim bile değil ken fiyatları diğer okullara göre çok pahalı. bu çok saçma geldi bize. diğer okullardan hiç farkı yokken. hatta dedğim gibi bahçe ufacık.eski bir bina.orayı batan eledim

* pembe kelebeklere baktık. eğitimciler gayet sıcakkanlıydı. ama hepsinin tesettürlü olması bir şeye bir görüşe sabit olmalarını bukadar belli etmelerini gerekli bulmuyorum açıkçası. merdivenleri daravcık ve eski güvenliksiz geldi bana. baheçede hiç kum ve oyuncak çeşidi yok.küçük grup ta yok zaten.

genel olarak geniş bahçeli mümkünse doğal çim ve kumlu, güleryüzlü dinamik eğitimcilerin olduğu, herşeyden öte okul ve aile iletişiminin çok ii olduğu bir okul bakıyorum.

yemekler, aburcuburun hazır gıda ve meyve sularının olmadığı,,,
okuldaki hijyen,aktivite ailelerle seminer, toplantı,ısınma görüşmeleri, ilk derslere çocukla annne birlikte katılım, gelmediğin günün telafisi- yarım gün den bahsediyorum- bazı okullarda varmış. oyuncak sayısının fazlalığı, eğitici materyallerin oluşu,

bahçeye hergün çıktıkları, hatta bahçedede masaların ve yemek faaliyetlerinin olduğu ,güvenli, tv olmayan!!!! geniş ferah temiz bir okul istiyorum her anne gibi.

tavsiyelerinizi yazarmısınız ?

bu arada güzel yalı hatay civarı baktım ama orada trafik sorunu gerçekten buyuk ordada bi zamanlar oturduğumuz için biliyorum. herşeyden öte büyük bahçeli geniş alanlı,doğal çimli okul da pek yok zaten....

Ben de özellikle bahçesi olsun diye bakıyordum.Gercekten büyük bahçelere sahip anaokulları inciraltı civarında mevcut. Çizgi film de bunlardan biri. Ama bu civar anaokulların da fiyatlar bir hayli yüksek. Balçova da ki anaokulları bence de bahçe yönünden çok zayıf. Ama tabi eğitim de çok önemli .
Narlıdere merkez anaokulu orta karar bir bahçeye sahip, fiyat olarakta gayet makul geldi bana. Buraya çocuğunu gönderen anneler varsa görüşlerini yazabilirler mi?

11 aylık bebeğime yaz döneminden itibaren kreş bakıyoruz. bebekler akademisi ve ikinci yuvam öneriliyor. fikri olan var mı????ACİLLL!!!

Merhaba, bir arkadaş çizgi film anaokulu Narlıdere kampüsü için yorum yazmış, ben de kızımı o ana okulu'na vermiştim. Ancak eğitimini hiç beğenmedik. bildiklerini de unuttu. Oradan alıp AKD Kids'e yazdırdık çok ilgili öğretmenleri var sevecen ve sabırlılar. Kısa sürede farkı gördük. 4 ay sonra Antalya'ya taşınırken çizgi film'e gittik, kızım arkadaşları ile vedalaşmak istedi. Başka okula yazdırdık diye içeriye bile almadılar, çocuk ağlaya ağlaya kapıdan geri gittik. Asla tavsiye etmiyorum....

oğlum 2014 eylül ayından beri çizgifilm inciraltı kreşine gidiyor.. 13 dönüm bahçesi var ve her yönü ile ilgili bir kadro.. bir dakikaları boş kalmıyor.. ingilizce dersleri hergün var ve sadece saat ile sınırlı değil.. yaz okulu döneminde ise kendi okul hvuzlarında eğleniyorlar.. tabi okula ilk başladığımız için ilk yılımızda biraz rahatsızlıklar yaşadık ama bu sene daha temennim hastalıklar açısından daha problemsiz yaşarız diye düşünüyorum...

Herkese iyi akşamlar yorumlrınızı okudum da tam olarak benim okulumu tarif ediyorsunuz :) Bucada 2. senesinde okulum, ingilizce ve fransızca eğitim veriyoruz. Kendim de zaten Fransızca öğrtmeniyim.İlgilenen olursa yardımcı olabilirim. Bize kayıt olmasanız bile, her konuda yardımcı olabilirim :)

kızım alsancaktaki minikolojiye gidiyor. biz ailecek o kadar memnunuz ki tüm herkese öneririm kızımda bir sürü olumlu değişiklikler gözlemliyoruz.yemek düzeni, uyku düzeni , arkadaşlarıyla oyun oynama şekli her şeyi değişti.öğretmenler işlerinde çok profesyoneller gözüm arkada kalmıyor hiç kızımı bıraktığımda. kreş seçimi gerçekten çok önemli bir karar biz bikaç yer denedik ama sonunda aradığımızı bulduk.

Merhaba hanımlar, tek kelime ile mükemmel olan Minikoloji ile resmen hayatım kolaylaştı. Bizim minik insan evi hop oturtup hop kaldırıyordu , öğretmenleri sayesinde kendi çocukları gibi sevgi ve sabırları ile 2 yıldır nirlikteyiz.Çocuğunuzu emanet etmek için 1 dk bile düşünmeyin. Çocuğum alması gereken her bilgiyi sevgiyle alıyor <3

Back
X