merhaba, benimde oğlum 25 aylık. bizde balçova narlıdere inciraltı civarı anaokul bakıyoruz.
size araştırmalarımdan bahsedeyim,
* geçen iki ay önce balçovada ilk adım anaokuluna oyun grubu tarzı başlamıştık.
okula adapte olmuştu çünkü oyun ıoynamaya gidiyordu öncelikle 2-3 saat kahvaltı sonrası. ama öğleden sonraya geçiş yapalım deneyelim dedik sıcak bakmadılar. öğle uykusunu evde küçük olduğu için benimle yapsın istemiştim.
neyse artık oğlumda yemek problemi pek yok uykularımız düzenli ve yarım gün hatta sonra tam gün -haftada 3 gün başlamak kaydıyla okul arıyoruz. ilk adım yerine başka bir yer araştırıyorum.
çünkü orda en başta akranları küçük yaş grubu yok. en başta burdan eksik. yeni açılan bi okul zaten. aktiviler faaliyet ailelerle ilgili herhangi bir bilinçlendirme ,seminer yok. ilk haftadan itibaren çocuğu bize verin siz girmeyin dediler. ordan da içime sinmedi. müdür gayet ii ama okulda öğretmen asıl önemli olan. öğretmenimiz hiç sıcakkanlı güleryüzlüüü değildi ! bize aileye ve en önemlisi çocuğa.
okulda yeni yıl partisi olmuştu herkesi çağırmadılar. diğer buca şubesinden çocukları çağırıp sürejkkli okulda gereksiz kalabalık yaratıyorlar.asıl burdakilerle ilgileneceklerine.
herşeyden öte bahçesi çok ufak ,sınıflarda iyi bir eğitim sağlayacak eğitici oyuncak ve materyaller çok eksik. montessoriden eser yok zaten.
kahvaltıya denk gelmiştim çok az öğün var bikaç ekmek kırığı ve reçel.başlarken yemek listemiz var denmişti ama aileye hiç verilmedi.
verilen günlük rutin gözlem yorum defteri hep boş geliyordu. bazı aktiviteler arada sırada öylesine işaretlenip yoruma çocuğumla ilgili; bugün keyfi iyiydi, yada şunu oynadık şu gelişmeler oldu veya şunda zorlandık gibi yorumlar gelişmeler yazılmıyordu. ee o defteri niye verdiniz ozaman!
çocuğum zaten iki ay gitmişti ki elinde ve bileğinde yüzünde biri ciddi anlamda olacak kadar cizik ve kanayan yarası vardı. tabii kazalar olabilir çocuk bunlar. ama en azından okul çıkışı alırken bi haber verin acaba ne olmuş kim yapmış demeye fırsat kalmaz oyuncağıyla düştü falan dense tamam. ama biz ogün eve gelince soyunurken veya ertesi gün farkediyoruz.okadar cizik ve yarasda eminim çocuğum nasıl ağlamıştır. ve ağlarken acaba ne yaptılar! belki kendileri bile görmezden gelip teselli etmediler.bu duyarlılık konusu ,okul ve aile ile iletişim çok önmli bence.
diğer sınıftaki öğretmen daha aktif iken ,küçük yaş grubu daha hassas daha duyarlı olunacağına ailelerle iletişim yok. face sayfaları hiç aktif değil. çocuğunuzla ilgili bir resim bile ancak görebiliyorsunuz. okul hijyen açısından temiz ama çoook eksiklikleri var.başka semttekilere servis bile yok.
aklınızda olsun...
* buarada balçova civ civ anaokulunu ziyaret ettik. mekanı balçovadaki klasik okullar gibi. bahçesi çok ufak doğal çim bile değil ken fiyatları diğer okullara göre çok pahalı. bu çok saçma geldi bize. diğer okullardan hiç farkı yokken. hatta dedğim gibi bahçe ufacık.eski bir bina.orayı batan eledim
* pembe kelebeklere baktık. eğitimciler gayet sıcakkanlıydı. ama hepsinin tesettürlü olması bir şeye bir görüşe sabit olmalarını bukadar belli etmelerini gerekli bulmuyorum açıkçası. merdivenleri daravcık ve eski güvenliksiz geldi bana. baheçede hiç kum ve oyuncak çeşidi yok.küçük grup ta yok zaten.
genel olarak geniş bahçeli mümkünse doğal çim ve kumlu, güleryüzlü dinamik eğitimcilerin olduğu, herşeyden öte okul ve aile iletişiminin çok ii olduğu bir okul bakıyorum.
yemekler, aburcuburun hazır gıda ve meyve sularının olmadığı,,,
okuldaki hijyen,aktivite ailelerle seminer, toplantı,ısınma görüşmeleri, ilk derslere çocukla annne birlikte katılım, gelmediğin günün telafisi- yarım gün den bahsediyorum- bazı okullarda varmış. oyuncak sayısının fazlalığı, eğitici materyallerin oluşu,
bahçeye hergün çıktıkları, hatta bahçedede masaların ve yemek faaliyetlerinin olduğu ,güvenli, tv olmayan!!!! geniş ferah temiz bir okul istiyorum her anne gibi.
tavsiyelerinizi yazarmısınız ?