Bu Hastalıkla Yüzleşen Oldu mu? Mezotelyoma Hakkında Bilgi Arıyorum

AmberMila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2023
1.113
1.555
53
31
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle yanlış bir şey yazdıysam ya da eksik bir bilgiyle geldiysem şimdiden kusura bakmayın. Sadece gerçekten öğrenmek istiyorum ve bu konuda tecrübesi olan kişilerin yorumları benim için çok değerli.

Akciğer zarı kanseri (mezotelyoma) hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Özellikle çevresinde bu hastalığı yaşamış olanlar varsa, süreci nasıl deneyimlediklerini duymak isterim.

Araştırmalarımda bu hastalığın genellikle asbeste maruz kalındıktan 40-50 yıl sonra ortaya çıkabildiğini öğrendim. Bu beni çok şaşırttı. Aynı zamanda birçok kişinin başta tüberküloz sanıldığını, hatta yanlış tedavilerle zaman kaybedildiğini de okudum.

Bu nedenle merak ettiğim birkaç konu var, yardımcı olursanız çok sevinirim:
• İlk belirtiler nelerdi, ne zaman fark edildi?
• Teşhis süreci ne kadar sürdü, hangi testlerle ortaya çıktı?
• Tüberkülozla karıştırıldığı oldu mu?
• Tedavi süreci nasıldı? Son evrede fark edilince ne gibi adımlar atıldı?
• Bu hastalıkla mücadele eden biri için neler önemli, neler bilmek gerekir?

Cevap veren, vakit ayıran herkese şimdiden çok teşekkür ederim. 🌿
Gerçekten aklımda çok soru var ve belki birilerinin tecrübesi, başkasına da ışık olur.

Asbest maruziyetinden ortaya çıkan erken evrelerde cerrahi tedavi şansı olan son evrelerde genellikle kemoterapiyle tedavi edilen çok ağrılı bir kanser türü. Maalesef günümüzde tedavi sonuçları pek yüz güldürücü değil

Asbest maruziyetinden ortaya çıkan erken evrelerde cerrahi tedavi şansı olan son evrelerde genellikle kemoterapiyle tedavi edilen çok ağrılı bir kanser türü. Maalesef günümüzde tedavi sonuçları pek yüz güldürücü değil

Maalesef babamı kaybedeli neredeyse 1 ay olacak. Hastalık son evrede fark edildi desem yeridir. Bir anda nefes alıp vermede zorlanmaya başladı, ardından akciğer ağrısı geldi ve hemen hastaneye yatırıldı. Tüberkülozla çok karıştırılan bir hastalık bu akciğer zarı kanseri. Ne yazık ki tedavisi yokmuş, erken evrede bile olsa nüksetme ihtimali çok yüksekmiş.

Babam uzun süre acı çekmedi, en fazla 2 ay sürdü. Yokluğuna hâlâ alışamadım. Bir yanım ‘acılarla çok uzun süre uğraşmadı’ diye sevinmek istiyor, diğer yanım hâlâ şokta, ne hissedeceğimi bilmiyorum

Maalesef babamı kaybedeli neredeyse 1 ay olacak. Hastalık son evrede fark edildi desem yeridir. Bir anda nefes alıp vermede zorlanmaya başladı, ardından akciğer ağrısı geldi ve hemen hastaneye yatırıldı. Tüberkülozla çok karıştırılan bir hastalık bu akciğer zarı kanseri. Ne yazık ki tedavisi yokmuş, erken evrede bile olsa nüksetme ihtimali çok yüksekmiş.

Babam uzun süre acı çekmedi, en fazla 2 ay sürdü. Yokluğuna hâlâ alışamadım. Bir yanım ‘acılarla çok uzun süre uğraşmadı’ diye sevinmek istiyor, diğer yanım hâlâ şokta, ne hissedeceğimi bilmiyorum
Başınız sağolsun çok üzüldüm yaşadıklarınıza

Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın…

Anneciğim de benzer süreç yaşadı…

Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın…

Anneciğim de benzer süreç yaşadı…

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın… 🥺🥺 Siz nasılsınız? Hayata yeniden dönebildiniz mi biraz olsun?

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın… 🥺🥺 Siz nasılsınız? Hayata yeniden dönebildiniz mi biraz olsun?
Amin inşallah arkadaşım.

Anneciğim gideli Ocak ayında 4 sene olacak…

Biliyorum ki hep benimle. Gittiğim her yerde,baktığım her yolda,hele ki her kokladığım çiçekte… Çiçek çok sever…

Allahım büyük sabırlar versin inşallah hepimize. Çok büyük acı.

Amin inşallah arkadaşım.

Anneciğim gideli Ocak ayında 4 sene olacak…

Biliyorum ki hep benimle. Gittiğim her yerde,baktığım her yolda,hele ki her kokladığım çiçekte… Çiçek çok sever…

Allahım büyük sabırlar versin inşallah hepimize. Çok büyük acı.

Ben de gözlerimi hep babacığımı arıyorum. Odamdaysam, sanki iş çıkışı kapımı tıklatıp selam verecek gibi geliyor… Babam benim sırdaşım, can dostum, en çok güvendiğim, arkamdaki dağdı. Çok özlüyorum…

Amin, inşallah geride kalanlara da sabır versin… Ahh ahh 🥺

Ben de gözlerimi hep babacığımı arıyorum. Odamdaysam, sanki iş çıkışı kapımı tıklatıp selam verecek gibi geliyor… Babam benim sırdaşım, can dostum, en çok güvendiğim, arkamdaki dağdı. Çok özlüyorum…

Amin, inşallah geride kalanlara da sabır versin… Ahh ahh 🥺
Amin inşallah arkadaşım.

Elbet bir gün kavuşacağız…

Benim en büyük tesellim bu.

Allahım büyük sabırlar versin inşallah arkadaşım.

Çok zor biliyorum.

Anneciğiniz nasıl?
Amin inşallah 🥺🤲🏻
Annem için de çok zor, 45 yıllık hayat arkadaşını kaybetti. Güçlü durmaya çalışıyor ama hâlâ kabullenmekte zorlanıyor. 🥺

Amin inşallah 🥺🤲🏻
Annem için de çok zor, 45 yıllık hayat arkadaşını kaybetti. Güçlü durmaya çalışıyor ama hâlâ kabullenmekte zorlanıyor. 🥺
Evet bence de eşler için de çok çok zor olmalı.

Allahım anneciğinize ve size sağlık,huzur versin inşallah.

Back
X