- 4 Aralık 2023
- 1.113
- 1.555
- 53
- 31
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle yanlış bir şey yazdıysam ya da eksik bir bilgiyle geldiysem şimdiden kusura bakmayın. Sadece gerçekten öğrenmek istiyorum ve bu konuda tecrübesi olan kişilerin yorumları benim için çok değerli.
Akciğer zarı kanseri (mezotelyoma) hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Özellikle çevresinde bu hastalığı yaşamış olanlar varsa, süreci nasıl deneyimlediklerini duymak isterim.
Araştırmalarımda bu hastalığın genellikle asbeste maruz kalındıktan 40-50 yıl sonra ortaya çıkabildiğini öğrendim. Bu beni çok şaşırttı. Aynı zamanda birçok kişinin başta tüberküloz sanıldığını, hatta yanlış tedavilerle zaman kaybedildiğini de okudum.
Bu nedenle merak ettiğim birkaç konu var, yardımcı olursanız çok sevinirim:
• İlk belirtiler nelerdi, ne zaman fark edildi?
• Teşhis süreci ne kadar sürdü, hangi testlerle ortaya çıktı?
• Tüberkülozla karıştırıldığı oldu mu?
• Tedavi süreci nasıldı? Son evrede fark edilince ne gibi adımlar atıldı?
• Bu hastalıkla mücadele eden biri için neler önemli, neler bilmek gerekir?
Cevap veren, vakit ayıran herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Gerçekten aklımda çok soru var ve belki birilerinin tecrübesi, başkasına da ışık olur.
Öncelikle yanlış bir şey yazdıysam ya da eksik bir bilgiyle geldiysem şimdiden kusura bakmayın. Sadece gerçekten öğrenmek istiyorum ve bu konuda tecrübesi olan kişilerin yorumları benim için çok değerli.
Akciğer zarı kanseri (mezotelyoma) hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Özellikle çevresinde bu hastalığı yaşamış olanlar varsa, süreci nasıl deneyimlediklerini duymak isterim.
Araştırmalarımda bu hastalığın genellikle asbeste maruz kalındıktan 40-50 yıl sonra ortaya çıkabildiğini öğrendim. Bu beni çok şaşırttı. Aynı zamanda birçok kişinin başta tüberküloz sanıldığını, hatta yanlış tedavilerle zaman kaybedildiğini de okudum.
Bu nedenle merak ettiğim birkaç konu var, yardımcı olursanız çok sevinirim:
• İlk belirtiler nelerdi, ne zaman fark edildi?
• Teşhis süreci ne kadar sürdü, hangi testlerle ortaya çıktı?
• Tüberkülozla karıştırıldığı oldu mu?
• Tedavi süreci nasıldı? Son evrede fark edilince ne gibi adımlar atıldı?
• Bu hastalıkla mücadele eden biri için neler önemli, neler bilmek gerekir?
Cevap veren, vakit ayıran herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Gerçekten aklımda çok soru var ve belki birilerinin tecrübesi, başkasına da ışık olur.