benim doktorum ahmet seçkin önoğlu idi.
ama sadece kadın doğum doktoru değil endokrinoloğum da takip etmişti.insülin dozunun ayarlanması gerekiyor ben de pcos'luyum bu arada.ha bende haşimoto tiroid de olduğu için kadın doğumcumdan çok endokrinoloğuma gittim de diyebilirim. malesef şu an kendisi izmirde değil, atandı gitti. ama bozyaka devlat hast. hakan demirel var dahiliye uzmanı, gereken her tahlili o da yaptırıyordu levent beyin yokluğunda ona gittim.
canım riskler hakkında bilgilendirildin mi peki??? bu durumda olanların hamilelik riski neymiş?
selamlar ben de 9 senedlik tip 1 diyabet hastasıyım, benim doktorum aral özbal idi (gerçi ben rahimağzı yetmezliğinden bebeğimi kaybettim) memnundum bi daha hamile kaldığımda yine kendisine gidicem aynı zamanda da 9 senelik doktorum endokrin uzmanım didem dereli takip etti (şu anda didem akdeniz olldu ismi) insülin pompamdaki bazal ayarları sürekli değişiyodu hergün şekerlerimi yazdırıyordum telle hemşiresine,her an irtibat halinde oluyorsun ara ve ana öğünlerine dikkat ediyorsun her zamankinden daha fazla ama unutma makine değiliz her zaman istediğin gibi olmuyor şekerlerin çünkü hormonlar acayip etkiliyordu özellikle sabah tokluklar zorluyordu (ha1c 5,8 idi benim ama arada 200 leri göryordum) şimdilik aklıma gelenler bunlar,bebeğimle devam edebiseydik ekokardiyagrafisine bakılacaktı şeker hamişlerde bakılıyormuş
canım çok saol aydınlattığın için,bir an önce minicik bir bebeğin olsun gülüşüyle dünyanıza ışık saçsıno kadar korkuyorum ki anlatamam...
şeker hastalığında bebekte risk var,senin de dediğin gibi ne kadar dikkat etsek de makine değiliz sonuçta ve benim dışımda gelişecek sorunlar yüzünden bebeğin bütün hayatını tehlikeye atamam. henüz tam adıyla şeker hastası teşhisi konulmadı bana,gizli şekerim şu an,şekere yatkınlığım hala devam ediyor. bu hafta doktor doktor gezmeye başlıcam,yeniden kan testleri fln filan... hadi hayırlısı....
canım riskler hakkında bilgilendirildin mi peki??? bu durumda olanların hamilelik riski neymiş?
evet canım, riskler konusunda bilgim vardı. insülin dozum sürekli ayarlandı, tiroid ilacı dozum da. ayrıca günde iki kez 1000 mg glifor içmeye de devam ettim. 9 ay boyu günde 2 kez progesteron iğnesi oldum. benim diyabetimin nedeni pcos olduğu için de 9 ay cal d vita içtim ki progestereon değerim yüksek dheaso4 oranım düşük olsun. sadece vitamin kompleksi ve kan ilacı değil, ayrıyeten b vit, selenyum(tiroidden dolayı), magnezyum,çinko takviyesi de yapıldı. hayatımda yutmadığım kadar hap yuttum ama değer mi dersen, evet derim. çok zor bir süreçti, içimde hep bir korku vardı,çok şükür şimdi kızım gayet sağlıklı. diyete sonuna dek uydum, bir kez kaçamak yapmadım. neredeyse doğuma dek çalıştım hep ayaktaydım,hareketliydim.yine de bazen umulmadık düşüşler yaşıyordum. tokluk şekerimi ölçüyordum, diyelim 146 çıkmıştı bir gün, 1 saat sonra 70 olmuş. hadiii ertesi gün doz ayarlıyorduk.doğum sonrası bebeğimde bir sorun gözlenmedi. şekeri de normal. çok zayıf doğdu hatta ki normalde diyabetik gebelerin çocuğu kilolu doğar ve amniyon suyu fazla olur. biz bunu belki diyet belki insülin sayesinde yaşamadık.
saolasın canım güzel dileklerin için amin diyorum Rabbim sana,bana ve isteyen herkesin kucağını sağlıkla sağlıklı bir bebekle doldursun :) korkma,şeker hastalığında en önemli şeylerden biri de stresten uzak durmak,belki gebeliğinde hemen ortaya çıkmaz da 24. haftlarda falan yükseliş olabilir sen tetikte ol yeter, öyle bir iki şeker yükseklğiyle bişicik olmaz,hamilelik vücudu zorlayan bir süreç, bu dönemde şeker de tansiyon da yükselebiliyor önemli olan erken fark edilip önleminin alınması yani kontrolsüz olmaması, o okuduğun kaynaklar hep kontrolsüz şeker hastalığı sonucu olabilecekleri söylüyor
evet canım, riskler konusunda bilgim vardı. insülin dozum sürekli ayarlandı, tiroid ilacı dozum da. ayrıca günde iki kez 1000 mg glifor içmeye de devam ettim. 9 ay boyu günde 2 kez progesteron iğnesi oldum. benim diyabetimin nedeni pcos olduğu için de 9 ay cal d vita içtim ki progestereon değerim yüksek dheaso4 oranım düşük olsun. sadece vitamin kompleksi ve kan ilacı değil, ayrıyeten b vit, selenyum(tiroidden dolayı), magnezyum,çinko takviyesi de yapıldı. hayatımda yutmadığım kadar hap yuttum ama değer mi dersen, evet derim. çok zor bir süreçti, içimde hep bir korku vardı,çok şükür şimdi kızım gayet sağlıklı. diyete sonuna dek uydum, bir kez kaçamak yapmadım. neredeyse doğuma dek çalıştım hep ayaktaydım,hareketliydim.yine de bazen umulmadık düşüşler yaşıyordum. tokluk şekerimi ölçüyordum, diyelim 146 çıkmıştı bir gün, 1 saat sonra 70 olmuş. hadiii ertesi gün doz ayarlıyorduk.doğum sonrası bebeğimde bir sorun gözlenmedi. şekeri de normal. çok zayıf doğdu hatta ki normalde diyabetik gebelerin çocuğu kilolu doğar ve amniyon suyu fazla olur. biz bunu belki diyet belki insülin sayesinde yaşamadık.
evet canım, endokrinoloğum vermişti. işe de yaradı. ayrıca kalsiyum ve d vit takviyesi sayesinde gebelikte de diş kaybı vs yaşamadım.haşimato için haftada iki gün selenyum takviyesi yaptı. ben de senelerce diane35 ve aldactone ile mahvettim bünyemi. ne zaman ki dermenı kadın doğumdan ummayı bırakıp endokrine gittim her şey halloldu. metformin tedavisi de uygulandı. benim doktorum malesef artık izmirde değil ama yeşilyurtta endokrinde birçok uzman var.git ve bebek istediğini, doğum kontrol hapıkullanmak istemediğini belirt. bebeğin dilerim ki çabucak gelir. ben bu tedaviden 3.5 ay sonra gebe kalmıştım, malesef o bebeği kaybettik ama kürtajdan 3 ay sonra böceğime kavuştuk.inşallah senin için de böyle gelişir bu süreç..
bak aynı süreçten geçmişiz. bir de bu dheaso4 yüksek olunca progesteron da inişe geçiyor otomatikman. progesteron düşükse de yumurtlama olmuyor :s bu yüzden de gebeliğim boyu progesteron iğnesi yedim. doktoruma çok güveniyorum, bu cal d vita mevzusunu kadın doğumcuma dediğimde öyle bir şey duymadığını söylemişti. belki yeni bir tedavidir belki de benim dr çok aykırı bilmiyorum ama işe yaramıştı.
bu arada, yumurtlama yok denen ay gebe kaldım ben :) inancını yitirme.progesteron 2'yi geçse bize yeter demişti endokrinoloğum, dediği de oldu. 7 çıktı ilk kez o ay bu kadar yüksek çıktı hatta kadın doğumcu yumurtlama yok dediğinde ben gebeymişim. tabii gebelik için çok düşük bir değer, yumurtlama için bile ççok düşük.ama işte iğneydi ilaçtı kavuştum bebeğime.
endokrinoloğa gittin değil mi? kime gittin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?