Ben Egepol'e devam ediyorum. Arkadaşımın önerisiyle Hakan Sabırlı'ya gidiyordum. Çok kişi de onu önerir. Velhasıl benim Hakan beye gittiğim sıralarda kendisinin çok hastası vardı, sanırım bu yoğunluk onda bir tükenmişlik yaratıyordu. Her kontrolümde yanındaki yardımcısını azarlıyordu: "o demin kapı kitliyken açmaya çalışan kimse, onu alma." ya da "o saygısız hastaya kapıda değil içerde beklemesini söyle." gibi. Kızdığı kişi hasta ve söylendiği kişi sekreteri, ancak o sırada ben eşimle içerdeyim :) Yine de hoş gördüm, sorun etmemeye çalıştım her seferinde olmasına rağmen.
Sonra bir gün, hastayım sürekli kusuryorum ve 2li tarama sonucumu alacağım o gün. Gitmişken (bence hakkım olan üzere) doktoruma da fikrini sormak istedim. Yani yüzüme bakıp "ben anlamam bu hastalıktan dahiliyeye git" dese, tamam. Ama Hakan bey sağolsun yüzümü bile görmedi. Sekreteri aldı elimden ikili tarama sonucumu, içeri girdi, imzalattı, çıktı ve bana bebekle ilgili bir sorun olmadığını söyledi. Yani doktorum yüzüme bile sonucumu söylemedi. Rica ettim sekreterinden, tek bir şey sormak istediğimi söyledim ve "sabah da ikili taramasını getiren bir hasta görüşmek istedi, doktor bey çok sinirlendi" cevabını aldım.
Devlet hastanesinde bile böyle bir davranışla karşılaşmadım. Bence asıl saygısızlık budur.
Sonra, doktor değiştirmekten hiç hoşlanmıyor olmama rağmen, Dilek Hanım'a gitmeye başladım. Oldukça nazik, kibar, her gittiğimde kilomu tansiyonumu ölçer (önceki hekim yapmıyordu) ve yüzüme bakar, benim yanımda başka hastasıyla ilgili kötü konuşmaz, ilgilenir. Ayrıca daha fazla vakit ayırıyor.
Hakan beyin eski hastalarına anlattığımda inanmadılar, anlıyorum ki eskiden böyle davranmıyordu ancak hasta yoğunluğu belki de iyi bir doktor olduğu için çok arttı ve artık böyle bir doktor oldu :)