Vallahi doğruÖnce kpssyi kazanın derim
Şöyle, ailemin yanındaydım. Kira o bu derdim yoktu. Burda bi ev geçindirmedim hiç.İstanbuldaki yaşantıya alışıksanız, kalabalığını pahalılığını yadırgamayacaksanız neden olmasın
O zaman kazancınıza göre, sınavdan sonra İstanbulda tercih edebileceğin muhitlere göre karar verŞöyle, ailemin yanındaydım. Kira o bu derdim yoktu. Burda bi ev geçindirmedim hiç.
Önce hazırlanın derim. Çünkü çok fazla eminsiniz hayal kırıklığına uğramayın. Hevesinizi kırmak için söylemiyorum yanlış anlamayın demek ki çalışıyorsunuz ki ikisinden biri olacağına eminsiniz. Ben kendi adıma konuşayım İstanbul en son tercihim olurdu. Aldığım maaş fazlada olsa yaşamak istemem. Gittim gördüm gezdim. Evet gezmek için harika bir yer ama bana çok çok fazla. Ben daha çok orta büyüklükte olan şehirleri seviyorum Antalya, Muğla gibi. Sizin kaldırabileceğiniz bir şehir hangisi olur o önemli zira atanınca '' yok ben yapamıyorum burada gideceğim '' deme şansınız düşük.Selam hanımlar.
Ben doğma büyüme İstanbulluyum. Evlendim, 7.5 senelik de İzmirli oldum. Bütün ailem İstanbul' da. Bu 7.5 sene içinde geldik gittik tabi tatillerde ailemin yanına. Bilen bilir gelmesi güzel de ayrılması her seferinde çok zor oluyor. Bebeğim de var, o da kalabalığı çok seviyor ama İzmir'de yalnızız, kimsemiz yok.
Yine bilen bilir ki İzmir başlı başına çok farklı bir yer. İstanbul yaşamıyla, insanlarıyla pek alakası yok. Ve ben orayı seviyorum, İzmir'i yani.
Peki benim derdim ne, şu arkadaşlar; ara tatilde geldik yine yarın geri dönüyoruz biraz önce yine ağladık salya sümükeşim memur, İzmir' e atandığı için oradayız.
Ben de kpss çalışmaya başlayacağım yakın bir zamanda. İstanbul'a atanma ihtimalim her memur gibi diğer yerlere göre fazla ama beklersem İzmir de gelebilir. Kızlar sizde sırf aile için İstanbul'a yerleşilir mı? Yoksa "heyecan arama otur oturduğun yerde" mi dersiniz? Uzattım lütfen kusura bakmayın
İzmirde büyüdüm ailem hala orada, üniversite icin gidip 10 sene İstanbulda yaşadım sonra kaçtık eşimle İstanbuldan, eskiden olsa hic düşünmeden İzmir derdim ama artik orasi da küçük İstanbul gibi oldu. Yine de oturup artilarini eksilerini düşündüğüm zaman İzmir daha ağır basıyor, belki orada büyüdüğüm için İzmir bana daha güvenli geliyor, insanları daha sicak geliyor, sebze meyve konusunda İstanbuldan daha taze ürünler bulunduğuna inanıyorum, kiralar İstanbula nazaran bir tık daha insancıl... Ama tabii bir tarafta aileniz var, Allah gönlünüze göre versin (=Selam hanımlar.
Ben doğma büyüme İstanbulluyum. Evlendim, 7.5 senelik de İzmirli oldum. Bütün ailem İstanbul' da. Bu 7.5 sene içinde geldik gittik tabi tatillerde ailemin yanına. Bilen bilir gelmesi güzel de ayrılması her seferinde çok zor oluyor. Bebeğim de var, o da kalabalığı çok seviyor ama İzmir'de yalnızız, kimsemiz yok.
Yine bilen bilir ki İzmir başlı başına çok farklı bir yer. İstanbul yaşamıyla, insanlarıyla pek alakası yok. Ve ben orayı seviyorum, İzmir'i yani.
Peki benim derdim ne, şu arkadaşlar; ara tatilde geldik yine yarın geri dönüyoruz biraz önce yine ağladık salya sümükeşim memur, İzmir' e atandığı için oradayız.
Ben de kpss çalışmaya başlayacağım yakın bir zamanda. İstanbul'a atanma ihtimalim her memur gibi diğer yerlere göre fazla ama beklersem İzmir de gelebilir. Kızlar sizde sırf aile için İstanbul'a yerleşilir mı? Yoksa "heyecan arama otur oturduğun yerde" mi dersiniz? Uzattım lütfen kusura bakmayın
İzmirde ev gecindirmekle İstanbulda ev gecindirmek bir değil maalesef. İki şehirde de yaşamış biri olarak söylüyorum. Eşinizle de konuşup öyle ortak karar verin. Ama ben olsam özellikle cocuk düşünüyorsanız İzmirde kalın derim.Selam hanımlar.
Ben de bundan korkuyorum. İzmir den ayrılırsak pişman olurum gibi geliyor. Bütün tatil yerleri ayağımızın altında. Eylül sonundan taaa mayıs hazirana kadar bütün tatil kasabaları bize tahsis edilmiş gibi oluyor. Bomboşİstanbul’dan İzmir’e kaçtım, tonla para verseler dönmem o derece…
Sağol yengeçççKendi ailenizi kurmuşsunuz artık. Sırf aileniz orada diye sevdiğiniz yeri birakip bu pahalı şehre eşinizi ve çocuğunuzu alıp göç etmek bence çok yanlış bir seçim olur.
Her tatilde berabermissiniz. Kışın getir annenleri iki hafta sende kalsinlar..yazın tekrar gelsinler iki hafta kalsınlar, hem denize falan götürürsünüz,civar illere gidersiniz haftasonu. Olur biter yani..her saniye dipdibe olmaya gerek yok ki.
Benim ablamla aynı şehirdeyiz,aramız da iyi. İki ayda bir ev oturmasına geliyor,iki ayda bir biz ev oturmasına gidiyoruz oluyor bitiyor yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?