- Emoji Skoru
- 10
- Puanlar
- 156
çıtırım bir de şöyle bir şey var;çocuğun keşfetmek istediği şeyle ilgili doyuma ulaşması.Mesela bir süre tv nin tuşlarına basmaya takmıştı kafayı,çok eğleniyordu onlarla.Kızım yapma desekde dinlemiyordu.Babasının da benim de bağırdığımız zamanlarda olmuştur.dikkat çekmek içn yaptığı zmanalrda oldu,çünkü o zaman izlediğimiz şeyi bırakıp ona dönüyoruz.Sonra onu bıraktı ya da çok çok azalttı diyim.Şimdilerde sandalyeyi çekip,üstüne çıkıp,mikrodalgayla oynamak en sevdiği şey.Çok sert kapatıyor kapağını,hatta geçen gün üzerindeki cam kavonozun düşüp kırılmasına sebep oldu.Bir kere de benim elim içindeyken kapattı,damarıma giriyordu kilitleri.Biz onu da ellemesine kızıyoruz bu arada ama ben biliyorumki o ona doymadan bırakmayacak.Hevesini aldıktan sonra suratına bile bakmaz.Bu akşam da dvd nin kapağını kırmış,ben mutfaktaydım,getirip bana gösteriyor bir de,bak ben bir kabahat yaptım demek ister bir tavır ve seslerle
evet bu anlattıgın sey tüm çocuklarda var..bır ara ıklımın reklamlara takması,,,sonra ıllakı arcelık reklamını ızlemek ıstemesı,,hala gecmeyen caillou, ve aynı duru gıbı sureklı ben yemek pişiricem ,ben
sana yardım edebılırım anne,,ben bulasık yıkıyorum deyıp sandalyeyı alıp tezgaha yanastırıp üstüne cıkarması gibi...
mikrodalgayla ıklım de cok oynuyor.plastık tabak oyuncaklarına makarna koyuyoruz güya pişiriyor.kendı acıyor mıkrodalgaya koyuyor..sonra cıkarıyor, anneciğim sana yemek yaptım dıyor :)
o sandalyeye belkı 40 defa cıkılıyor.. ama bıkmıyor..döngüsel hareketler bu çağda cok ılgılerını cekıyor parka gıttıgımızde ıklımın hıcbır oyuncagın suratına bakmayıp dönüp dolaşıp yıne 40 defa o kaydıraktan sureklı kayması da buna bır ornek.. sanırım kendı hallerıne bırakılmaları gerek