Izmirde kadın doğum uzmanı ve doğal doğum eğitmeni dr ahmet akkoca

simaylale

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
13
1
16
İzmir
Arkadaşlar, YENİ ÖĞRENDİĞİME GÖRE DR Ahmet Akkoca DOĞAL DOĞUM EĞİTMENLİĞİ İLE doğum yaptırıyormuş. Bu yöntemle hasta daha az ağrı,dışardan hiç bir müdahele olmadan doğum yapıyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLANLAR YAZARSA MEMNUN OLURUM.

simay lale Hanım Merhaba,
Ben bu konudan bahsedecektim. Siz benden hızlı davranıp bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Ben bu konuda bilgi sahibiyim. Ahmet bey doğal doğum eğitmeni olmak için istanbulda kurslara katıldı. Onların belli bir saati var. O kadar eğitim almak zorundalar eğitmen olabilmek için. Günümüzde biliyorsunuz artık doğal doğumlar unutuldu. 0ysa doğanın bir kadına bağışladığı en muhteşem lütuf anne olmak. gebelik ve doğum bir hastalık değilDİR. Tamamen normal bir süreçtir. Doğal doğum tamamen bir aksilik olmadığı sürece dışardan müdahale edilmeden yapılan doğumdur.Bu da anne ve çocuk sağlığı için çok önemlidir. Müdahele edilen doğumlarda bebekler daha doğar doğmaz makine seslerine,doğum gürültülerine ,kargaşaya maruz kalmaktadır.oysa bu çocuk açısında hiç de sağlıklı değildir. Mesala , PsikoloGLARCA yapılan araştırmalarda, bir çok kişilik bozukluklarının temelinin ta çocuğun doğum anında aldığı travmalara kadar gittiği ortaya çıkmıştır. Normal doğal doğum, tamamen bu travmaları ortadan kaldırmaktadır. Anne açısından önemine gelince doğal doğum yöntemi çok avantajlıdır. Herşeyden önce kadın istediği gibi doğal doğum sürecini yaşayabilmekte,asla dışarıdan müdahele olmadığı için kadın sezaryana göre daha çabuk toparlanabilmekte,her doğumda az çok olan doğum yırtıklarını önlemekte,doktor tarafından yapılan kesi yapılmamakta vajinaya dikiş atılmamaktadır. Anneyle bebeği, doğum doğal yöntemle olduğu için duygusal olarak birbirine daha çok bağlanmakta,ayrıca anne doğum anında gereksiz muayenelere maruz kalmamakta hasta mahremiyetine saygı duyulmaktadır. En büyük avantajı bu süreçte doğum egzersizleriyle,nefes çalışmalarıyla, yogayla, jakuziyle hasta rahatlatılmaktadır. Benim bilgilerim bu kadar umarım sizi aydınlatabilmişimdir. tabi yine de en detaylı bilgiyi ahmet beye sorarak öğrenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ceylannur hanım,sizi diğer konudanda takip ediyorum. gerçekten bizleri hem ahmet bey açısından hem de bu konuda verdiğiniz bilgiler açısından aydınlatıyorsunuz. bu konuyla ilgili yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. bir süredir doğal doğumla ilgilenmeye çalışıyorum. benim etrafımda bu konuyla ilgilenen bir kaç arkadaşım var. onlar ahmet beyin doğal doğum yöntemiyle doğum yaptırdığınI duymuşlar. ama nasıl bir yöntem olduğunu bilmiyorlardı.gerçekten çok güzel yazmışsınız. peki sizce böyle bir yöntemin riski var mı?herkese önerilebilr mi?

Ceylannur hanım,sizi diğer konudanda takip ediyorum. gerçekten bizleri hem ahmet bey açısından hem de bu konuda verdiğiniz bilgiler açısından aydınlatıyorsunuz. bu konuyla ilgili yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. bir süredir doğal doğumla ilgilenmeye çalışıyorum. benim etrafımda bu konuyla ilgilenen bir kaç arkadaşım var. onlar ahmet beyin doğal doğum yöntemiyle doğum yaptırdığınI duymuşlar. ama nasıl bir yöntem olduğunu bilmiyorlardı.gerçekten çok güzel yazmışsınız. peki sizce böyle bir yöntemin riski var mı?herkese önerilebilr mi?

Simaylale merhaba,Sonuçta ben kadın doğum dr u değilim. Sadece size yardımcı olmak için yazdım. Ama şunu çok iyi biliyorum.Doğum ve gebelik normal bir seyirse bunu annelerimiz yapabilmişse herhalde bizde yapabiliriz. Bir de her şeyde az çok risk vardır. ÖYLEYSE gereksiz yere sezeryan olup, niçin anestezi alalım.Her anestezi ne yolla olursa olsun bir risk değil midir? Ben avatajlarını göz önüne aldığım da normal doğal doğumu her zaman sezeryana tercih ederim. Tabi eğer ki bir zorunluluk yoksa. Hem ben değerli doktorum Ahmet Akkoca ya son derece güvenirim. Çünkü o önce insan sağlığını düşünen bir insandır. Sevgilerimle...

Herkes kendi dr unu çok sever ama ben 16 yıldır Ahmet Akkocadan daha iyi bir kadın doğumcu tanımadım. Her şeyiyle mükemmel.İyi ki varsınız... iyi ki sizi tanıdım...MÜKEMMELSİNİZ...

Ceylannur Hanım,
Bu konuyu yeni gördüm. Ben de hamile olduğum için ilgimi çekti. Normal doğal doğumu ne kadar güzel açıklamışsınız. Aylık kontrole gittiğimde ilk iş Ahmet beyle bu konuyu görüşeceğim. İnanın bu yöntemi çok merak ettim. Bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim. Böyle bir şeyin olduğunu ilk kez duyuyorum.

simay lale Hanım Merhaba,
Ben bu konudan bahsedecektim. Siz benden hızlı davranıp bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Ben bu konuda bilgi sahibiyim. Ahmet bey doğal doğum eğitmeni olmak için istanbulda kurslara katıldı. Onların belli bir saati var. O kadar eğitim almak zorundalar eğitmen olabilmek için. Günümüzde biliyorsunuz artık doğal doğumlar unutuldu. 0ysa doğanın bir kadına bağışladığı en muhteşem lütuf anne olmak. gebelik ve doğum bir hastalık değilDİR. Tamamen normal bir süreçtir. Doğal doğum tamamen bir aksilik olmadığı sürece dışardan müdahale edilmeden yapılan doğumdur.Bu da anne ve çocuk sağlığı için çok önemlidir. Müdahele edilen doğumlarda bebekler daha doğar doğmaz makine seslerine,doğum gürültülerine ,kargaşaya maruz kalmaktadır.oysa bu çocuk açısında hiç de sağlıklı değildir. Mesala , PsikoloGLARCA yapılan araştırmalarda, bir çok kişilik bozukluklarının temelinin ta çocuğun doğum anında aldığı travmalara kadar gittiği ortaya çıkmıştır. Normal doğal doğum, tamamen bu travmaları ortadan kaldırmaktadır. Anne açısından önemine gelince doğal doğum yöntemi çok avantajlıdır. Herşeyden önce kadın istediği gibi doğal doğum sürecini yaşayabilmekte,asla dışarıdan müdahele olmadığı için kadın sezaryana göre daha çabuk toparlanabilmekte,her doğumda az çok olan doğum yırtıklarını önlemekte,doktor tarafından yapılan kesi yapılmamakta vajinaya dikiş atılmamaktadır. Anneyle bebeği, doğum doğal yöntemle olduğu için duygusal olarak birbirine daha çok bağlanmakta,ayrıca anne doğum anında gereksiz muayenelere maruz kalmamakta hasta mahremiyetine saygı duyulmaktadır. En büyük avantajı bu süreçte doğum egzersizleriyle,nefes çalışmalarıyla, yogayla, jakuziyle hasta rahatlatılmaktadır. Benim bilgilerim bu kadar umarım sizi aydınlatabilmişimdir. tabi yine de en detaylı bilgiyi ahmet beye sorarak öğrenebilirsiniz.

Ceylannur hanım merhabalar,Ne zamandır size yazacağım ama bir türlü yazamadım.Yeni tanıştığım bir hamile arkadaşım var.Konunuyu okumuş ben de Ahmet Beyin hastası olduğum için soruyor,doğal doğum hakkında bilgim olup olmadığını.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz bu konu hakkında bilgiye sahipsiniz. Bizi biraz daha aydınlatırmısınız?Selamlar,

Son düzenleme:
Ceylannur hanım merhabalar,Ne zamandır size yazacağım ama bir türlü yazamadım.Yeni tanıştığım bir hamile arkadaşım var.Konunuyu okumuş ben de Ahmet Beyin hastası olduğum için soruyor,doğal doğum hakkında bilgim olup olmadığını.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz bu konu hakkında bilgiye sahipsiniz. Bizi biraz daha aydınlatırmısınız?Selamlar,

Merhaba Duygunazcan,yazınızı şimdi gördüm.Hamile olduğunuzu da bildiğim için hemen cevaplayayayım bekletmeyeyim dedim.NORMAL doğal doğumu biliyorsunuz demekle beni onurlandırdınız.Teşekkür ederim. Sonuçta ben ne tıpla ilgili bir iş yapıyorum ne de kadın doğum dr uyum sadece araştırmayı seven biriyim. Ahmet Bey bunu bana bahsettiğinde araştırmaya karar verdim.Bu araştırmalarım sonucunda öyle güzel bilgiler edindim ki,Bunları sizlerle paylaşmak istedim.Normal doğal doğum demek normal doğum demek değil. Normal doğumu suni olarak ta başlatabilirsiniz. Fakat normal doğal doğumda dışardan hiç bir müdahele olamamakta. Tabi hayati bir risk yoksa. Bebeğiniz ve vücudunuz hazır olduğunda normal doğal doğum başlayacaktır. Eğer ki dışardan müdahele edilmişse doğum sezaryanla yada suni olarak başlatılmışsa belkide bebeğiniz tam olarak gelişimini tamamlamamış olabilecektir. Çünkü son haftalarda bebeğin akciğerlerinin gelişimi artmaktadır. Burada Şunuda belirtmekte yarar var. Bir bebeğin gelişiminde son haftalarda hızlı değişimler olmaktadır. Bu sürece müdahele edilince, bebek ve anne doğuma hazır olmadığı için doğum zorlaşabilmektedir. burada bu eğitimi veren dr un hastasınında söylediği bir söze yer vermek istiyorum. hasta şöyle demiş:."Eğer bir meyveyi olmadan dalından koparmaya çalışırsanız meyveyi koparırken ağaca sopayla vurmak zorunda kalacağınız için dallarını kırabilirsiniz.Ancak olgunlaştığında koparırsanızağacı bir iki sallamayla meyveyi düşürebilirsiniz." Gerçektende çok doğru. Vakti GELDİĞİNDE doğumun sezeryansız yada müdahelesiz başlaması çok önemli. Normal seyrine bıraktığınız zaman doğumu,bebeğinizde gelişim bozuklukları,sarılık vb gibi problemler olmayacaktır.Normal doğal doğum olur olmaz bebeğiniz kucağınıza verilecek. Anestezi etkisinde olmayacaksınız.
Bir çok kadında görülen doğum sonrası depresyonun normal doğal doğum sonrası görülmediği tespit edilmiştir.
BENCE KEŞKE DEMEMEK İÇİN DOĞUM ANINDAKİ O COŞKUYU YAŞAYABİLMEK İÇİN KISACASI KEŞKESİZ DOĞUM İÇİN NORMAL DOĞAL DOĞUM SEVGİLER.

Ceylannur Hanım beni kırmayıp yaptığınız açıklamalar nedeniyle çok teşekkür ederim.Arkadaşım da ben de çok memnun olduk Ahmet Beye böyle bir eğitime katıldığı için gerçekten çok teşekkürler.Ne kadar çok şanslıyız. İnanın Ahmet Beyi ilk doğumumda tanımadığım için o kadar üzüldüm ki. Keşke ilk doğumumu doğal doğum yöntemiyle yapsaydım. SEZERYAN OLMAKLA NE BÜYÜK HATA ETMİŞİM. Keşke bıraksaydım, çocuğum ne zaman doğacağına kendi karar verseydi. Arkadaşım Ahmet Beyle görüştü doğal doğum yapacak. Ha birde hamilelerde o eğitimlere katılıyorlarmış. O da katılacak eşiyle birlikte çok heyecanlı. Selamlar ...

Duygunazcan merhaba, yazdıklarınızı yeni gördüm. Hamileliğiniz nasıl gidiyor.umarım iyidir. Yazdığınızdan çok etkilendim Ahmet beyi ilk doğumumda tanısaydım keşke demişsiniz. Gerçekten büyük bir kayıp. Ahmet bey gerçekten sürekli kendini yenileyen,fedakar,hep daha iyisini yapmak isteyen bir doktor.İnanın bana doğum yapacak olsam,kesinlikle ahmet bey dediğim gibi,doğal doğumuda tercih ederdim.Etrafımdan duyuyorum. Doğal doğum avantajlı ama korkuyoruz, diyorlar. Belki de içinizde benim kadar normal doğal doğumdan korkan biri yoktur. Oysa ben bile Ahmet beyle konuştuktan sonra böyle bir şeyi göze alabildiysem sizler benden daha kolay göze alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir kere ahmet bey 25 yıllık mesleki tecrübeye sahip bir dr.Diğer bir konu,asla sizi zora atacak bir risk almayacaktır. zaten doğum öncesi eğitimde alacaksınız. Ağrılar nefes egzersizleriyle, yogayla ya da başka alternatif yöntemlerle rahatlatılacak. ÖYLEYSE, Ahmet bey gibi deneyimli bir doktora kendimizi emanet edip,doğal doğumun heyecanını coşkusunu yaşayarak,doğar doğmaz çocuklarımızı sevgiyle bağrımıza basabiliriz. Ne dersiniz?

Ceylannur hanım merhaba.Dr.Ahmet Akkoca'nın eski bir hastasıyım.Doğal Doğal konusunda Ahmet beyin eğitmen olduğunu sizden duydum.Zannedersem bu Ahmet bey içinde yeni.Çünkü daha önceden bahsetmemişti.Ame Doğal Doğum eğitmeni olduğuna çok sevindim.Size de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Ceylannur hanım merhaba.Dr.Ahmet Akkoca'nın eski bir hastasıyım.Doğal Doğal konusunda Ahmet beyin eğitmen olduğunu sizden duydum.Zannedersem bu Ahmet bey içinde yeni.Çünkü daha önceden bahsetmemişti.Ame Doğal Doğum eğitmeni olduğuna çok sevindim.Size de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Morsever hanım,eski bir hastanın mesajını görmek çok güzel. Konu sahibi Simaylale hanımda eski hastası olduğunu yazmış. Eğer yıllardır Ahmet Beyi tanıyor ve vazgeçemediyseniz demek ki Ahmet Beyden çok memnunsunuz. Sizi kıskandım doğrusu. Keşke bende çok eski hastası olsaydım.Basit bir hastalıkta bile o kadar titiz ve duyarlı ki,insan memnuniyetini içinde tutamıyor,yazma gereği duyuyor. Zaten fedakarlığı insanlığı tartışılmaz. Evet söylediğiniz doğru. Doğal doğum eğitmenliği Ahmet Bey için yeni. Siz benden daha iyi tanırsınız ki Ahmet bey mesleğini çok seven bir doktor. Sürekli kendisini yenileyen mesleği için çalışmalar yapan bir doktor. Günümüzde çok zor böyle insanları bulmak maalesef. Ahmet beyin doğal doğum eğitmeni olduğunu benden duyduğunuzu sevindiğinizi yazmışsınız. ben de çok sevindim. Zaten bu konuda araştırmalar yapıp az çok paylaştım sizlerle ne mutlu sizleri bilgilendirebildiysem. Yalnız bana teşekkür etmenize gerek yok. Bence izmirde böyle bir eğitim alıp bunu uygulamaya çalıştığı için Ahmet beye teşekkür ETMELİSİNİZ.Ben bir kere kendisine sormuştum. . Neden hastalarıyla bu kadar ilgilendiğini, normal doğal doğum gibi yenilikler için kurslara katıldığını,hastaları için inanılmaz bir çaba sarfettiğini. Bana verdiği cevap BENİ ÇOK ETKİLEDİ. DEDİ Kİ: Ceylannur hanım,ben her sağlıklı bir bebek doğduğunda o kadar mutlu oluyorum ki ancak kendi bebeğim sağlıklı doğsa bu kadar mutlu olabilirim."
Doğal doğumla ilgilenen tüm hastalarını bildiklerini paylaşmaları için konuya davet ediyorum. SELAMLAR,SEVGİLER.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım 7 haftalık hamileyim.doktor hastane arayışındayım.ahmet bey nerde hizmet veriyo acaba bilgi alabilirmiyim?

Merhaba Semma Hanım mesajınızı yeni gördüm.AHMET bey herhangi bir hastaneye bağlı çalışmıyor. Özel muayenehanesi var orda çalışıyor.Daha önce trafik hastanesindeydi. Fakat çok yoğun bir dr olduğu için devletten ayrıldı. Muayenehanesi Bornovada. Ben size adresini yazayım düşünürseniz. Ama emin olun çok memnun kalacaksınız. Benim gibi neden daha önce tanımadım diyeceksiniz. Fiyatları da çok uygun. Arkadaşlarım diyorki ultrasyonu şunu bunu özel polikliniklerde daha fazla para ödüyoruz. Sormak istediğiniz bir şey olursa yine sorabilirsiniz.
DR AHMET AKKOCA
SAKARYA CADDESİ
NO:77 DAİRE:1
BORNOVA/İZMİR

Son düzenleme:
Arkadaşlar epeydir kimse dr bey hakkında yazı yazmamış. Özellikle ceylannur Hanımın yazılarını göremeyince üzüldüm.Bu hafta Ahmet Beye kontrole gidecektim istanbulda kurstaymış. Doğal doğumda epey ilerledi artık. Bu hafta randevu alıp muayeneye gideceğim sizlere yazarım.

merhabalar,konuyu açtığımdan bu yana görüyorum ki konu epey ilerlemiş. bu cuma ahmet beye rutin muayeneye gittim.belirli testlerimi yaptırdım. ahmet bey doğal doğumu o kadar ilerletmiş ki o gün eğitimi vardı. salon tıklım tıklım hamile eğitimine gelen çiftlerle doluydu. izmirde bu konuda tek olduğu için kendisiyle gurur duydum.sevgilerimle

merhabalar,konuyu açtığımdan bu yana görüyorum ki konu epey ilerlemiş. bu cuma ahmet beye rutin muayeneye gittim.belirli testlerimi yaptırdım. ahmet bey doğal doğumu o kadar ilerletmiş ki o gün eğitimi vardı. salon tıklım tıklım hamile eğitimine gelen çiftlerle doluydu. izmirde bu konuda tek olduğu için kendisiyle gurur duydum.sevgilerimle

ben ücretlerini merak ediyorum biraz o konuda bilgi verirmisiniz. ben 10 aylık evliyim hamile değilim ama bebek istiyoruz. biraz yardımcı olurmusnuz iyi bir kadın doğum uzmanı arıyorum ama fiyat önemli benm için teşekkür edrim şimdiden..

Back
X