• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

Cnm ywrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
1.130
832
53
Merhaba kızlar 1 tane oğlum var 2 yaşında bende 27 yaşında bir anneyim eşimle bosancaz mayıs da ilk duruşma görülecek... annem babam ayrı annem istanbulda babam ise küçük bir şehirde ablamda ankara da evli... boşandıktan sonraki hayatım için bir karar vermem lazım hayalim hep denizi olan bir şehirde yasamakdi istanbulda bir düzen kursam diyorum o şehirin karmasasinin içind e kaybolurum istanbul gibi bir şehirde babasız evlat yetiştiremem kollayamam babamın yani desem ufak şehir herkez birbirini tanıyo yarın bir gün densizin biri bı laf söyler ayıkla pirincin tasini ve cok sıkıcı bir şehir 1 tane avm var dusunun ankarayi oldum olması sevemedim nedense... ben diyorum izmirde bir ev tutsam bi iş yeri açsam cocugumla tutunabilirmiyim elimde 40.50 milyar bi butceyle ne işi kurabilirim bi akıl alayım sizlerden dedim yapabilirmiyim kızlar izmiri düşündükçe o deniz kokusu mis gibi burnuma geliyo birde kimsenin kimseye karismadigi güzel bir memleket diyolar ne derseniz

Maddi açıdan ayakların üstünde durduktan sonra ızmir güzel şehir, amaelindeki bütçe çok değil, akıllı kullanmam gerek, hazıra dağ dayanmaz, 2 yaşında çocuk, çalışacaksın, kresler izmir de 1000 liradan başlıyor çok varoş olmayan bir mahallede oturalım dersen kirada 1000 lira.

Bunları hesapla mutlaka

Eskisehirde inan hayatımı kurarken onu hiç düşünemem zira bana iftira atan psikoljisi bozuk bi insan çocuğunu özlediği zaman gelsin görsün
Kırgınlığınız var Anlıyorum ama Babalık gorevini de bilsin . Gerektiği zamsn Babalık yapmak zoruna

Merhaba kızlar 1 tane oğlum var 2 yaşında bende 27 yaşında bir anneyim eşimle bosancaz mayıs da ilk duruşma görülecek... annem babam ayrı annem istanbulda babam ise küçük bir şehirde ablamda ankara da evli... boşandıktan sonraki hayatım için bir karar vermem lazım hayalim hep denizi olan bir şehirde yasamakdi istanbulda bir düzen kursam diyorum o şehirin karmasasinin içind e kaybolurum istanbul gibi bir şehirde babasız evlat yetiştiremem kollayamam babamın yani desem ufak şehir herkez birbirini tanıyo yarın bir gün densizin biri bı laf söyler ayıkla pirincin tasini ve cok sıkıcı bir şehir 1 tane avm var dusunun ankarayi oldum olması sevemedim nedense... ben diyorum izmirde bir ev tutsam bi iş yeri açsam cocugumla tutunabilirmiyim elimde 40.50 milyar bi butceyle ne işi kurabilirim bi akıl alayım sizlerden dedim yapabilirmiyim kızlar izmiri düşündükçe o deniz kokusu mis gibi burnuma geliyo birde kimsenin kimseye karismadigi güzel bir memleket diyolar ne derseniz
İzmiri bilmiyorum ama güzel diyorlar,iş konusuna gelince bence şuan iş kurmak için doğru zaman değil piyasalardan ötürü birçok malzeme dolar üzerine diye biliyorum,babam da esnaf başka esnaf tanıdıklarımda var piyasa şuan durmuş vaziyette diyorlar.2 gün önce aldığın bir eşya 5 lira ise ertesin gün 7 liraya çıkıyor dolar artınca.

40-50 bin bütçe çok az bu para dükkan kirasına,içine mal vs alırsan ona gitse elinde hiçbir şey kalmaz kaldı ki dükkanda hemen iş yapmaz 6 ay hatta 1 senelik senin geçimini sağlayacak para olmalı çünkü iş yeri açınca bir sürü masrafın olacak bagkur,muhasebe,vergi daha bir çok gider çıkacak karşına.

İzmiri bilmiyorum ama güzel diyorlar,iş konusuna gelince bence şuan iş kurmak için doğru zaman değil piyasalardan ötürü birçok malzeme dolar üzerine diye biliyorum,babam da esnaf başka esnaf tanıdıklarımda var piyasa şuan durmuş vaziyette diyorlar.

40-50 bin bütçe çok az bu para dükkan kirasına,içine mal vs alırsan ona gitse elinde hiçbir şey kalmaz kaldı ki dükkanda hemen iş yapmaz 6 ay hatta 1 senelik senin geçimini sağlayacak para olmalı çünkü iş yeri açınca bir sürü masrafın olacak bagkur,muhasebe,vergi daha bir çok gider çıkacak karşına.
Ufak bi iç çamaşırı dükkanı acsam yada kuaför falan yetmez mi dersin :110:

Izmir yasanilcak sehir ama hayat cok pahali izmirde malesef

Kuzum annem de evli duramam ki orda istanbul beni çok ürkütüyo bide ya... izmir de söyledigim miktar benim iş kurmama yeter mi kiraları vs nasıldır
Semtinden semtine degisir kiralar.bi yakinin olmasi her acidan iyidir cocugun da kucuk.kres ya da bakici ucreti kira faturalar olacak nasil gecineceksiniz.bir de is kurma fikri riskli bilmediginiz bir sehirde dukkan acmak nasil olacak.cevre yok yakinin yok.

Size tavsiyem ille iş kurmak istiyorsanız elinizde ki nakiti eritmeyin. Kosgeb'in geri ödemesiz ya da 0 faizli kadın girişimci desteklerini araştırın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kosgeb içinde kursuna gidecek ama iş yeri açarken önce kendi harcayacak,projesi kabul olursa parasını alır ki güzel bir proje olması gerek bence.

İzmir’inde İstanbul’dan kalır yanı az.
Çok kalabalık artık sizde hayal kırıklığı yaşatabilir
Bi tanıdık,akraba varsa gelin bir süre kalın öyle kararınızı verin.
Muğla’yı düşünebilirsiniz

Back
X