Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

İzmirde kiralar 1000 liradan başlar çok köhne mahalleleri/semtleri düşünmeyeceksen.
Kreşlerde zira aynı para 900-1000 tl den başlıyor.

Ama her şeye rağmen deniz sevenler için güzel memleket.
Bir kere rahat/özgür insanların memleketi karışanın dolaşanın laf söz edenin olmaz.Kimse kimseyi umursamaz yani.
İstediğin an kendini deniz kenarına atabilirsin.
Umarım her şey gönlünce olur.
Pahalı bir şehir ama tam benim istediğim şehir işte... şuan bulunduğum şehir de hem insanlar çok dedikoducu işte yok dul falan filan muhabbetleri bide o kadar bunaltıcı anlatamam yani

İş kurma
Bence gir bi işe çalış
Çocuğu kreşe verirsin
Karşıyaka ya da göztepe civarlarında oturabilirsin deniz kıyısı olsun dersen. Ama kiraları 1000 tl falan

430.000 esnaf kepenk kapattı. Hiç yönelmeyin çok zor ticaret.. ama instagram üzerinden birşeyler yapabilirsiniz. Ben 1.5 sene önce büyük bir bankadan ayrıldım. Instagram' dan devam ediyorum. Biraz instada satış yapan sayfaları inceleyin. Büyük bir pazar oldu orası.. Şimdiden ufak denemelere başlayabilirsiniz. Boşanana kadar oturur tutturursanız. Yada bir işe girip çalışın. Ama paranıza yazık olur.
430.000 esnaf kepenk kapattı. Hiç yönelmeyin çok zor ticaret.. ama instagram üzerinden birşeyler yapabilirsiniz. Ben 1.5 sene önce büyük bir bankadan ayrıldım. Instagram' dan devam ediyorum. Biraz instada satış yapan sayfaları inceleyin. Büyük bir pazar oldu orası.. Şimdiden ufak denemelere başlayabilirsiniz. Boşanana kadar oturur tutturursanız. Yada bir işe girip çalışın. Ama paranıza yazık olur.
Bi yerde çalışsam cocugum çok perişan olur ya

İş kurma
Bence gir bi işe çalış
Çocuğu kreşe verirsin
Karşıyaka ya da göztepe civarlarında oturabilirsin deniz kıyısı olsun dersen. Ama kiraları 1000 tl falan
Canım bi ise girip çalışsam bana verecekleri asgari ücret çocuğa da nafaka bağlandı diyelim 500 ben bu parayla bin lira ev kirasımi vercem kreşimi öduycem ne yiyp ne içecez işte hayallerim hayal oldu

Canım İzmir de oturuyorum, iyi hoş, cidden kimse kimseye karışmaz, mutlu yasarsın. Gel gelelim o parayla şuanki piyasada iş kurman kolay değil, var olan işyerleri bile ya kapatıyor, ya kıtı kıtına geçiniyor.
Hevesini kırmak istemem ama çocukların var, mantıklı davranman gerek. Ev kirası, elektrik, su, işyeri kirası, giderleri, vergisi vs. Çocukların gideri..
Elindeki paradan da olmadan nasıl geçinirsin bilemiyorum.. Yada ne iş yapmayı düşünürsün..
İyi düşünmek lazım, Allah yardımcın olsun canım, herşey gönlüne göre olsun inşallah..

Elinizdeki parayla iş kurmak zor.izmirde nüfus cok arttı son bir iki yılda aynı oranda kiralarda.oturcagınız ev bin lira olur.sizi üzmek istemiyorum ama küçük bir şehir secseniz yada asgari ücret bir ilçede calıssanız daha iyi bence

kurabilirsin, sana tavsiyem denizi var diye karşıyakada ev tutma çiğli ve egekent 2 deki evlere bak oralarda daha uygun 500-700 liraya kiralar, izbanla ulaşım sağlayabilirsin.
kurabilirsiniz derken iş değil hayat demek istedim pardon işi bilmiyorum çünkü

İş kurmak hayal maalesef bu paraya. Bütçeniz çok düşük, hadi kurdunuz diyelim iş yapamazsanız elinizdeki paradan da olursunuz. O parayı bankaya faize verin, kendiniz bir işe girin. Faiziyle en azından bir şekilde katkı sağlar kiranıza, çocuğunuzun masraflarına.

Ben olsam izmir değil antalya seçerdim. Otellerde iş bulabilirsiniz izmirden huzurlu. Bence iş kurmayın paranız kenarda dursun zor günler için. Inşallah aradığınız huzuru bulabilirsiniz

Canım bi ise girip çalışsam bana verecekleri asgari ücret çocuğa da nafaka bağlandı diyelim 500 ben bu parayla bin lira ev kirasımi vercem kreşimi öduycem ne yiyp ne içecez işte hayallerim hayal oldu

O zaman evka gibi yerlerde oturun daha uygun kiralı olur. Çocuğunuzu 3 yaşına gelince devletin anaokuluna verebilirsiniz.

Kuaför diyorsunuz ama siz kuaför müsünüz ?
Daha önce ticaret yaptınız mı ?
Hem meslek bilmeyip hem de ticaret tecrübesi bilmeyen biri 40 bin değil 140 bin de olsa batırır. Önce işi bilmek lazım.

Izmirde kira 1200 lira ancak heryerde oturamazsınız ayrıca düzgün yerler olması lazim ve iş kurmak şuan için bence çok zor ve hic akıl kârı değil mesleginiz var mi

Izmır büyük şehir bebek ve senin masrafın olacak bursa mudanya nasil olur sence ya da aydının deniz kesimleri bi düşün derim muğlaya hiç bulaşma çok pahalı

Kurabilirsin neden olmasın. Elinde paran da var. Ama dikkat et. İs kurma konusunda acele etme. Paranı çar çur etme. KOSGEB e başvurabilirsin.

Hevesinizi kirmak istemem ancak 40-50bin ile hem is kurmak hem ev kurmak izmirde biraz zor. İzmirde yasayan birisi olarak.bunu soyluyorum.

Aydin, mugla taraflari nasil acaba arastirdiniz mi

Hakkinda hayirlis olsun canim oldukca radikal bir karar vermissin .Ben dogma buyume izmirliym senin yerinde olsam o parayı vadeli hesaba yatirirdim bayraklı civari uygun evler var kiralik.Oglum 750tl krese gidyo tam gun cokta memnunz senin oglun yasinda basladi.Öncesinde kendine is bulmaya bak hayatini rayina sokunca is fikrini birdaha dusun bu arada ben merkezi bir yerde eski bir evde 700tl ye oturyorum

Kuzum annem de evli duramam ki orda istanbul beni çok ürkütüyo bide ya... izmir de söyledigim miktar benim iş kurmama yeter mi kiraları vs nasıldır
Canım ben izmirdeyim. Eşim uzakta iki çocuğumla yaşıyorum. Evet burda kiralar aldı başını gitti ama geçinirsin. Emekli şehri derler buraya. Ne kışı kış nede birbirine karışan insan var. Ramazanda bile bir gurup içki sofrasındayken diğer gurup iftar açabiliyor adam dövmüyorlar bu sebebten. Yıllarca esnaflık yaptım çocuklar olunca bıraktım. Çok sektör değiştirdim en son battalbey çiğköfte yerim vardı yengeme devrettim 8 yıldır da işliyor şükürler olsun. Tekrar esnaflığa dönersem okul yakınlarında kırtasiye bol çeşitli olmak kaydıyla düşünüyorum. Bebe giyim veya iç giyimde olabilir. Çok lükse kaçmam dersen düzgün bir semtte araştırma yapıp neyin olmadığını tespitle başlarsın işe gerisi kolay. Sormak istediğin birşey olursa çekinme. 12 yıl emlak sektöründeydim semt önerisi de yapabilirim.

yanlıs anlamayında konunuzu degiştirmekte ıstememde kımsenın kımseye karısmadıgı bır yer yok...heryerın ıyı yonude kotu yonude var....yıllar once cok kucuk bır ılceye memur atandım..6 yasında oglulma gıtıtm...esım gelemedı tayın olayı yoktu....valla ne dedikodum oldu..ne rahatsız eden....nede herhangı bırsey....ustelık cuzdanım kayboldu ıkı gun sonra ıcerısınde paramla kurusuna kadar bulup getırdıler....evım bıırncı kattı..yanlız yasadıgımı sonucta herkes biliyordu en ufak bır hırsızlık olayı yasamadım....yanı bu ıs buyuk sehirine sununa bununa bakmaz...hatta buyuk sehir olsa cuzdanımı bulabılırmıydım...:)))

Allah yardimciniz olsun demeye geldim:KK16:
İstanbulda kalsaniz keske ailenizde burdaymis en azindan biraz daha birikim yapip izmire yerlesin bahsettiginiz cok dusuk bir rakam ama bilemedim. Hayirlisi olsun hakkinizda:KK54:

Back
X