İzmir'de Polikistik Over Sendromu İçin Doktor Tavsiyesi Olan Var mı?

yetko

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
10
0
Merhaba Arkadaşlar,

16 yaşından beri Polikistik Over Sendromu hastası olduğumu biliyorum. Evlenene kadar ki süreçte 2 farklı doktora gittim. Ankara'da okuduğum için en son orada bir doktorum vardı fakat İzmir'e dönünce uzunca bir süre Doktora gitmedim. düzenli adet görebilmek için Diane35 kullandım bu süre zarfında.

2012'de evlendim. Evliliğimizin ilk senesinde çocuk düşünmedik. 1 sene sonra çocuk için isteğimiz artmaya başladı. PKOS'um olduğu için en azından kendime bir doktor bulayım; ve o beni hamileliğe hazırlasın istedim.
Uzun araştırmalar sonunda ismini paylaşmak istemiyorum; kendime iyi bir doktor buldum. Sigortam ile anlaşmas ıda vardı. Sigortada PKOS istisna olmasına rağmen doktorum her gidişimde bir şekilde provizyonda ayarlama yapıp, ücrette ödetmiyordu...

Doktorum; benim çok ağır bir PKOS hastası olmadığımı; çok kolay bi şekilde benim hamile kalabileceğimi söyledi. Daha çok gençsin, telaş yapma acele etme her şekilde hallederiz dedi. Bize öyle bir güven verince; gençsiniz acele etmeyin deyince 1 sene daha oyalandık.

2014 başında tekrar gittim ve artık çocuk için kararlı olduğumuzu söyledim. Testler, tahliller vs. Bana Glukofen ile bile çok rahat hamile kalabileceğimiz söyledi. 4 ay Glukofen ile sizi normal halinize bırakacağım dedi. Birde Folik asit için Folio verdi. İlaçlarımı kullandım ancak ne bu süreçte adet görebildim, ne de gebelik oldu. Yine gittim glukofen e devam dedi. Metformin verdi. Metformin ile denedik, birkaç kez gittim bu süreçte yumurtalarımızı takip etti. Fakat yine birşey olmadı.

Biliyorum bu aşamaları tekrar tekrar deneyen hastalar var; senelerce deneyenler var. Fakat bu süreçte doktorumun ilgi ve takipçiliğinden memnun kalmadığımı hissetmeye başladım. Bana çok az mg verdiği metforminin aşırı yumurtlamaya sebebiyet verdiğini; o nedenle benim çok sıkı takip edilmem gerektiğini söyledi. Ancak kendisi bir sonraki yumurta kontrolüne gittiğimde bu söylediklerinden daha farklı brşy söyledi.

Gibi gibi.. yani çok ta uzatmak istemiyorum. Bana sürekli rahat ol, rahat ol dedi ancak hiçbir faydasını göremedim ve vaka olarak bana çok hakim olmadığını hissettim. Belkide çok hastası var bilemiyorum ancak ben beni doyurucu şekilde bilgilendiren, benim yanımda olduğunu hissettiren, beni iyi tanıyacak, ilgili ve takipçi bir doktor istiyorum.

Bu nedenle İZMİR'de polikistik over sendromu olmasına rağmen hamile kalan kişilerden doktor tavsiyesine ihtiyacım var.

Bana yardımcı olursanız çooooooook sevinirim.

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....