• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmirlilere sesleniyorum: "Dede kirayı ödeyemiyor"

izmirde olmak sart degil bence, internette paypal ile para toplanabilir, boylelikle birikmis kirasi odenebilir.

Ne güzel, kendisini tanıyanlar da varmış aramızda.

Lütfen bu konuyla ilgilenin, hiç bir şey yapamıyorsanız yetkili kişilere haber verin.

Yada bu haberi sosyal paylaşım ağlarınızda paylaşın.

Hepinizden Allah razı olsun.

Bence hep beraber düşünüp bir şeyler yapabiliriz. İzmirde olan izmiri bilen arkadaşlar bize yardımcı olsunlar. Kirası için para toplayalım. Yardım kurumlarına başvuralım. Yardıma ihtiyacı olan onca insan var ki...:14:

GÜNCELLEME: Dedenin önünde oturduğu iş bankasında, dedemiz adına bir hesap açılacaktır. Dileyen o hesap aracılığıyla yardımlarını yapabilir.hesap açıldığında bilgilendirme yapılacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 796435

İzmir Alsancak İş Bankası'nın önünde senelerdir gri/yeşil gözlü çok yaşlı bir dede oturur.
Belki hepimizin dedesinden yaşlıdır ve onurlu bir şekilde orada güneşin altında oturup adaçayı satar. İzmir havası nemli ve sıcaktır. Bazen parasını almak üzere elini bile uzatacak hali kalmaz ve başıyla "teşekkür" eder. O'nun bitkileri hasta insanları sihirli değnek gibi iyileştirir.
Bu ay ev kirası hususunda zor durumda kalmış. Alsancak'a giderseniz lütfen O'ndan adaçayı ya da ıhlamur ne varsa alın... O'na para bırakıp kaçmayın çünkü o çalışan bir insan. Bir sürü şımarık insanın fütursuzca hayatlar yaşadığı bu dünyada, dedenin o yaşında, bu sıcak havada adaçayı satması haksızlık. Belki her gün önünden geçtiniz ama görmediniz. Yaşlı, yorgun ve sessiz. Elleri öpülesi bir insan... N'olur evsiz kalmasın.

(Bu paylaşımı bir sosyal paylaşım sitesinden aktarıyorum, Belki bu amcadan bir ıhlamur almışlığı olan bile vardır aramızda,
Lütfen ona yakınsanız bu konuyla ilgilenir misiniz? En azından bir paket adaçayı satın alabilirsiniz. Yada onun yaşam koşullarını iyileştirebilecek birşeyler yapabilirsiniz. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.)

GÜNCELLEME: DEDENİN ÖNÜNDE OTURDUĞU İŞ BANKASINDA, DEDEMİZ ADINA BİR HESAP AÇILACAKTIR. DİLEYEN O HESAP ARACILIĞIYLA YARDIMLARINI YAPABİLİR.HESAP AÇILDIĞINDA BİLGİLENDİRME YAPILACAKTIR.

tebrikler, bu konuyu açtığın için
hesap açıldımı acep?

Eki Görüntüle 796435

İzmir Alsancak İş Bankası'nın önünde senelerdir gri/yeşil gözlü çok yaşlı bir dede oturur.
Belki hepimizin dedesinden yaşlıdır ve onurlu bir şekilde orada güneşin altında oturup adaçayı satar. İzmir havası nemli ve sıcaktır. Bazen parasını almak üzere elini bile uzatacak hali kalmaz ve başıyla "teşekkür" eder. O'nun bitkileri hasta insanları sihirli değnek gibi iyileştirir.
Bu ay ev kirası hususunda zor durumda kalmış. Alsancak'a giderseniz lütfen O'ndan adaçayı ya da ıhlamur ne varsa alın... O'na para bırakıp kaçmayın çünkü o çalışan bir insan. Bir sürü şımarık insanın fütursuzca hayatlar yaşadığı bu dünyada, dedenin o yaşında, bu sıcak havada adaçayı satması haksızlık. Belki her gün önünden geçtiniz ama görmediniz. Yaşlı, yorgun ve sessiz. Elleri öpülesi bir insan... N'olur evsiz kalmasın.

(Bu paylaşımı bir sosyal paylaşım sitesinden aktarıyorum, Belki bu amcadan bir ıhlamur almışlığı olan bile vardır aramızda,
Lütfen ona yakınsanız bu konuyla ilgilenir misiniz? En azından bir paket adaçayı satın alabilirsiniz. Yada onun yaşam koşullarını iyileştirebilecek birşeyler yapabilirsiniz. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.)

GÜNCELLEME: DEDENİN ÖNÜNDE OTURDUĞU İŞ BANKASINDA, DEDEMİZ ADINA BİR HESAP AÇILACAKTIR. DİLEYEN O HESAP ARACILIĞIYLA YARDIMLARINI YAPABİLİR.HESAP AÇILDIĞINDA BİLGİLENDİRME YAPILACAKTIR.
7 yıl alsancakta yaşadım, dede yalıda ya da köşkte yaşamıyorsa o kirayı ödemesi lazımdı. iki üç dal adaçayını 6 liraya satıyor, acıklı da bir duruşu var... akşam oğlu gelip alıyor arabayla, sabah bırakıyor. sokak kedilerini ve köpeklerini tekmeleyerek kovduğunu da defalarca gördük eşimle. dede rol kesiyor...

Arkadaşlar,ben bu konuyu birkaç gün evvel okudum ve o gün Alsancak'a arkadaşlarımla buluşmaya gittiğimde arkadaşlarıma mevzuyu anlattım.Arkadaşlarımdan biri o adamın yoksul olmadığını,3 katlı kendine ait evi olduğunu söyledi.Hatta birgün,bu arkadaşım iş bankasının önünden taksiye binmiş ve ablasıyla bu dededen konuşuyorlarmış.Taksici de o adam yoksul falan değil,benim müşterim demiş.Bu sadece aldığım bir duyum kimsenin günahını almayayım ancak arkadaşım güvenilir bir insandır.Eğer taksicinin dedeye bir garezi varsa bilemeyeceğim.

7 yıl alsancakta yaşadım, dede yalıda ya da köşkte yaşamıyorsa o kirayı ödemesi lazımdı. iki üç dal adaçayını 6 liraya satıyor, acıklı da bir duruşu var... akşam oğlu gelip alıyor arabayla, sabah bırakıyor. sokak kedilerini ve köpeklerini tekmeleyerek kovduğunu da defalarca gördük eşimle. dede rol kesiyor...

Ciddi misiniz :26:

Arkadaşlar,ben bu konuyu birkaç gün evvel okudum ve o gün Alsancak'a arkadaşlarımla buluşmaya gittiğimde arkadaşlarıma mevzuyu anlattım.Arkadaşlarımdan biri o adamın yoksul olmadığını,3 katlı kendine ait evi olduğunu söyledi.Hatta birgün,bu arkadaşım iş bankasının önünden taksiye binmiş ve ablasıyla bu dededen konuşuyorlarmış.Taksici de o adam yoksul falan değil,benim müşterim demiş.Bu sadece aldığım bir duyum kimsenin günahını almayayım ancak arkadaşım güvenilir bir insandır.Eğer taksicinin dedeye bir garezi varsa bilemeyeceğim.

O zaman İzmirli arkadaşlarımız lütfen bu konuyu araştırabilir mi?

Ben böyle internetten facebooktan yayılan şeylere çok güvenemiyorum malesef..Ayrıca bildiğim kadarı ile devlet belli bir yaş üstü kişilere hatta bunlara bakanlara maaş bağlıyor emekli vs güvencesi yok ise..Bide mesela ,yılar önce çevremde duyduğum bi dede vardı ,çoluk cocuğu baktığı halde cami önlerine gidip dilenirdi ihtiyacı olmadğı halde ailesi bile başedemiyordu..Yani bir tür yaşlılık hastalığı gibi bişiyde olabilir...Ama gerçektende ihtiyacıda olabilir bilemeyiz tabi.Bu dilenmiyor çalışmaya çalışıyor en azından .O bölgede yaşayanlar daha iyi bilecektir tabii..

Ciddi misiniz :26:

çok ciddiyim. facebook'ta da çok yapılıyor bu paylaşım ve gördükçe belirtiyorum. gerçekten ihtiyacı olan, ihtiyacım var demez, diyemez, utanır... el açmıyor ama bir demet adaçayı almaya çalışın bakalım nasıl tepkiler verecek hele ki aa çok pahalıymış derseniz. gözümle gördüğümü yazıyorum. araştırın, oradaki esnafa sorun.

Biraz googledan araştırdım başka haberler de var mı diye, bu haber geçen yıl yayınlanmış bir haber sitesinde.

İşin doğrusu neyse öğreniriz inşallah, ancak burdan da dedeyi tanıyanlar çıktı kimse birşey demedi belki de haberleri yoktu nerden bilsinler işin aslını.

Back
X