• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler İzzet Altınmeşe ye benzedim bir anda :) Yüzüm sivilce doldu ve tedaviye başladım

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

voda90

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
773
1.087
113
Merhabalar;

Bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum, neyse bu benim ilk konum.

İki ay önce erkek arkadaşım seni istemeye geliyoruz deyince, ergenlik boyunca bile çıkmayan sivilceler patır patır çıkmaya başladı.
İsteme ve söz olayları bittikten sonra yüzüm meteor çukuruna dönüştü. Çok strese girdim sebebi belli ama ne ettiysem azaltamadığım gibi izler kaldılar.

Geçtiğimiz ay doktora gittim sabah sürmem için nadixa akşam uyumadan sürmem içinde isotrexin verdi. Vücudumda ki sivilceler için bencamicin verdi aynı zamanda antibiotik olarakta tetradox verdi. Tam 3 paket kullandım (3 hafta). Bir ay sonra kontrole gelmemi istedi.

Sonuç olarak yüzümdeki sivilceler arttı ilk kullanmaya başladığımda. Ama pes etmedim biliyorum ki iyileşmek için deri altındaki iltihabın önce dışarıya çıkması gerekiyor çünkü... Sivilcelerde geçmeye başladı ama yine aralarda çıkmaya başladılar ve izleri kaldı, derin derin çukurlar oluştu. Etrafımdaki herkes benim için endişenlemey başladı. Her gören bir tavsiye verdi. Kötü bir durum yani...

Bir ay sonunda yanaklarımda iyileşme oldu ama sivilceler çene ve boyun bölgeme doğru kaymaya başladı.

Bugün yeniden doktoruma gittim, yeni bir tedaviye başladık. 15 gün sonra kontrolüm var.

Bugün verilen ilaçlar;

Günde 1 adet suya karıştırılarak içilen Cefnet isimli antibiotik,
akşam yatmadan önce sürmem için aknilox jel %4
sabah uyandıktan (sonra tabi tüm kremlerde olduğu gibi yüzümüzü yıkadıktan sonra sürüyoruz) sürmem içinde Bactroban verdi.

Hemen hemen her gün sonuçları ve son durumları sizinle paylaşmak istiyorum.

İyileşmek ve cildimin eski sağlığına kavuşacağı düşüncesi beni heyecanlandırıyor. :)

Son düzenleme:
Izzet Altinmese ile böyle bir konu acmaniza ne gerek var
adam sikayet etse hakli farkinda misiniz ?
Izzet Altinmese nin yüzünde sivilce mi benim bildigim bir tane beni var bu mudur?
bence konua basliginiz degistirin

Bir kaç kişi bana böyle söyledi komik bulduğum için yazdım bu şekilde :) karalama degildi amacım ama haklısınız dava açacağı konusu değil ama başka rahatsızlıklara sebep olabilir die, teşekkürler

Izzet Altinmese ile böyle bir konu acmaniza ne gerek var
adam sikayet etse hakli farkinda misiniz ?
Izzet Altinmese nin yüzünde sivilce mi benim bildigim bir tane beni var bu mudur?
bence konua basliginiz degistirin

düzelttim, tesekkurler yeniden )

Son düzenleme:
İki gün önce yeniden kontrole gittim,

Yüzümde epey bir iyileşme var ama izler iyice belirmeye başladı.

Doktorum beni görünce hemen sevinme daha seninle işimiz çok dedi. Şu an için iyileşmiş görünüyor ama tekrar etmemesi için ve tamamıyla kurumaları için kremlerime devam etmemi söyledi ve bu defa iki kutu Cefnet 600 mg Efersan Tablet yazdı reçeteme.
Günde bir adet alacağım. Kremlerde aynı şekilde devam...

3 hafta sonra yeniden kontrolüm var.

Merhabalar;

Doktorum antibiotiklerden sonra roaccutane kullanmam gerektiğine karar verdi.
Öncelikle kan tahlili yapıldı. Sonuçlara göre kullanmamda bir sakınca görünmedi ama ilacın yan etkileri sebebiyle kolesterolümün yükselme olasılığına karşı beslenmeme dikkat etmem gerekiyor.
Sabah 10 mg akşam 20 mg lık roaccutane haplarından kullanıyorum.
30 luk tablet bitince tekrar dr kontrolüm var. Bu kontrolde yeniden kan vermem gerekiyor. Kan tahlili bu ilacı kullanırken şart. Böylece kolesterl vs kan seviyelerim incelenecek. Kötü bir durumda ilacı kesebilir doktorum. Umarım böyle bir şey olmaz.

İlacın yan etkileri bilindiği gibi dudak ve cildimizin bazı yerlerinde kuruluk...Bunu hafifletmek için sürekli nemlendirici(hametan, bioderma, avene) kullanıyorum. Ayrıca akıntım çok fazlalaştı ama bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.
Cildimde güneşe karşı çok hassaslaştı cilt lekesi vs sonuçlar olmaması içinde biodermanın 50 faktörlük kapatıcı özellikli kremini aldım. Çok memnun kaldım bu üründen. Artık biliyorum ki cildin en baş düşmanı direkt maruz kalınan güneş ışınları... Tedavim bittikten sonrada bu ürünü kullanmaya devam edeceğim.

İlacı kullanalı 15 gün oldu. Yüzümde hiç sivilce kalmadı. Kollarımda ve sırt bölgemde çıkan tek tük sivilcelerde azaldı. Umarım vücudum bana yamuk yapmazda tedavimi bitiririm.

Bu ilacı kullanırken hamile kalmamak gerekiyor, ve tedavi bittikten sonra 6 ay bu şekilde korunmaya devam etmek gerekiyormuş.
Şu an nişanlı olduğum için bu konuda rahatım. Evlenmeden bu problemlerin tedavi edilmesi şart.

canım tedavin ne durumda çukurlarda düzelme varmı?benimde sivilcemin biri geçiyo diğeri çıkıyo emzirdiğim için doğru düzgün bşyde kullananmıyorum çıkanlarda iz bırakıyo çok derin değil çukurlarım yakından pek belli değil ama korkuyorum dahada kötü olacak diye.kaç yaşındasın sen ve yüzün nekadar sürede kötü oldu yani çukurlar nekadar sürede derinleşti.emzirmem geçsin bende o ilaçtan isteyeceğim doktordan umarım gerek kalmaz :(

canım ilk mesajını okuduğumda o ilaçlar fuzuli diye içimden geçirdim ve sonraki mesajında roaccutane basladığını görünce haa şimdi oldu dedim. ilk kullandığın ilaçları bende ilk zaman kullanmıştım sadece vakit kaybı geçici sonuç. bende roaccutane ye basladım. eğer sivilceleriniz buyuk çok fazla deri altından geliyorsa ve çok fazla iz bırakıyorsa kremler falan boşuna kullanıp cildinizi yıpratmayın derim. doktor verdi bişey biliyodur derseniz de doktorlar bir tedaviye genelde basitten başlarler

canım tedavin ne durumda çukurlarda düzelme varmı?benimde sivilcemin biri geçiyo diğeri çıkıyo emzirdiğim için doğru düzgün bşyde kullananmıyorum çıkanlarda iz bırakıyo çok derin değil çukurlarım yakından pek belli değil ama korkuyorum dahada kötü olacak diye.kaç yaşındasın sen ve yüzün nekadar sürede kötü oldu yani çukurlar nekadar sürede derinleşti.emzirmem geçsin bende o ilaçtan isteyeceğim doktordan umarım gerek kalmaz :([/QUOTEm

merhaba canım, evet hamilelik sırasında bu gibi problemlerin olduğunu duymuştum, hatta doğumdan sonra cildin kendini yenilediğinide. Endişe etmene gerek yok. Sütü bıraktığında bebiş başlayabilirsin. Memnunum ben. Yan etkileride katlanılmayacak gibi değil. Daha bir ay da bayaa ilerleme var. Sırtımda hiç sivilce kalmadı. Yüzümdekilerde gitti, sanki çukurlar daralmaya başladı gibi :9:

Son düzenleme:
canım ilk mesajını okuduğumda o ilaçlar fuzuli diye içimden geçirdim ve sonraki mesajında roaccutane basladığını görünce haa şimdi oldu dedim. ilk kullandığın ilaçları bende ilk zaman kullanmıştım sadece vakit kaybı geçici sonuç. bende roaccutane ye basladım. eğer sivilceleriniz buyuk çok fazla deri altından geliyorsa ve çok fazla iz bırakıyorsa kremler falan boşuna kullanıp cildinizi yıpratmayın derim. doktor verdi bişey biliyodur derseniz de doktorlar bir tedaviye genelde basitten başlarler

Katılıyorum canım, söylediğin gibi zaman kaybı oldu. Roac daha bir ayda bile çok etkili oldu. Izler var şu anda ama sanki onlarda küçülmeye başladı. Biodermanın 50 faktörlük kapatıcı özellikli kremini aldım, hem fondoten gibi kapatıyor hem de cildimi güneşten koruyor. Keşke daha önceleride hep bunu kullansaymışım, cildin baş düşmanı güneş çünkü... :21:

Kontrole dün gittim, ilaçlara aynı dozda devam edeceğim.

Bugün itibariyle bendeki ilaç etkileşimleri;

Dudağım kurumanın yanında bir de uçuk çıkarttı.
Ellerimin üzeri pul pul oldu ( hemen çözdüm - Neutrogena el kremi hemen yumuşattı yarına bir şey kalmaz)
Güneş kremi kullanmaya devam.

benm roactuanilacım bitti. ve çook çok derinden gelen sivilcelerim dahi duzeldı. sadece yanaklarda ızlerım kaldı. 5 ay oldu max 5 6 sivilce cıkmıstır yuzumde o da ozel gunlerde iz bırakmayan cauk gecenlerden. tehlıkelı mı evet tehlıkelıdır uzun vadede ama sıvılceden kurtulma anlamında ustune bısey tanımam :):KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Back
X