Jinekolog fobisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Merhaba, 23 yaşındayım ve cinsel olarak aktif olmama rağmen jinekologa gitmedim. Öyle korkuyorum ki anlatamam. Zaman zaman doktora gittiğimizde sinirli tavırlarla verilen ters cevaplara maruz kalıyoruz ya başka bir bölüme gittiğimde bu beni çok etkilemese de kadın hastalıkları söz konusu olunca böyle bir tavırla karşılaşmaktan çok korkuyorum. Bu saat oldu ben internetten şehirdeki bütün doktorlara yazılan yorumları okuyorum. Senelerdir erteledim ama artık muayene olmak zorundayım. Cesaretimi toplayıp doktoru araştırmadan yakınımdaki bir hastaneye gitme kararı almıştım fakat dayanamadım yorumlara baktım ve doktor hakkında sinirli, kötü davranıyor gibi yorumlar görünce hayalimdeki doktoru bulmak için araştırma yapmaya başladım :halay: Kafayı yemek üzereyim niye bu kadar korkuyorum anlayamıyorum. Adet olduğumda tontiş bir doktora gitmiştim, ondan beridir hiç muayene olmadım kendime çok kızıyorum. En kötü ne olabilir ki diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama olmuyor. Adanadan doktor önerisi veya düşündüğüm gibi korkutucu olmadığıyla ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Bence yakinlarinin yorumlarina gore git. Ben cok kucuk yasta gitmek zorunda kaldim ilk jinekologa ve gercekten iyi birisi olmasi onemli. Ilk gittigim doktor cok iyi bir doktor degildi, evimize yakin diye gitmistim. Bana ben henuz 20 yasindayken senin cocuk fikrini ertelememen lazim demisti, ne evliyim ne bisey... Sonradanda aslinda hastaligini tam bilmiyorum ama hamileligi zorlastirdigini biliyorum demisti. E kadin, sen daha kendisi cocuk olan hastaligini yeni ogrenmis birine nasil boyle sorlersin. Neyse, sonra bir yakinimin tavsiyesiyle daha "insan" bir doktora gittim, bana asiri iyi davrandi, hatta alttan muayne icin iliskim oldugu ilk zaman hemen yapmadi kiyamadi bana korkaril diye bir kac zaman sonra yapti, hic de acimadi. O yuzden, bence etrafindaki kadinlarin sevdikleri bi jinekolog varsa ona git bence

Bende 23 yaşındayım. Evlendiğim yıl gitmiştim kadın doğuma ve içeriye girmeme dakikalar kala artık alttan muayene olucağım aklıma gelmişti 🤦🏻‍♀️😅 İlk gittiğim doktor beni soğuttu dünyalardan 🤬 Kabaydı ilk önce psikolojinizi düzeltin muayene olamıyorsunuz dedi daha dışarıda hastam var eşyalarınızı dışarıda hazırlayın dedi geçti. Daha sonra bir doktora denk geldim pamuk gibi bir genç kadındı. Ne ara kontrol etti duymadım bile. Bence bu konuda doktor seçimi çok önemli. 👍🏻 geçmiş olsun.

Onlar günde kaç kişiyi muayene ediyorlar çekinmene gerek yok. Ve daha rahat olabilmen için kadın doktor tercih edebilirsin.
Kesinlikle jinekoloji olarak kadin doktor önermem
Genel yorum yapmamakla beraber çoğunda mahremiyeti önemseme yok ve karşısındaki hemcinsi olduğu rahatliktanmidir bilemiyorim daha agresif sert davraniyorlar

Doktora korktuğunuzu söyleyin.ben söylemiştim.hatta küçük boy spekulum kullanacaksınız değil mi diye de sormuştum😂 ne saçma..neyse sen bakma, derin nefes al dedi..biraz acıdı o kadar. Uzatması.smear testi yaptırmıştım. .sonra da ultrasonla baktı...düşündüğüm kadar kötü değildi ama insan korkuyor ışte..doktora açık açık söyle..hatta özel hastane yerine özel muanehaneye git bence

Kesinlikle jinekoloji olarak kadin doktor önermem
Genel yorum yapmamakla beraber çoğunda mahremiyeti önemseme yok ve karşısındaki hemcinsi olduğu rahatliktanmidir bilemiyorim daha agresif sert davraniyorlar
Niyeyse ben de böyle düşünüyorum. Zaten benim sıkıntım utanmak değil bu agresif tavra maruz kalmak

Doktora korktuğunuzu söyleyin.ben söylemiştim.hatta küçük boy spekulum kullanacaksınız değil mi diye de sormuştum😂 ne saçma..neyse sen bakma, derin nefes al dedi..biraz acıdı o kadar. Uzatması.smear testi yaptırmıştım. .sonra da ultrasonla baktı...düşündüğüm kadar kötü değildi ama insan korkuyor ışte..doktora açık açık söyle..hatta özel hastane yerine özel muanehaneye git bence
Aslında korktuğumu söylemem iyi olur galiba. Özel muayenehaneye gidince fiyat olarak çok fark yok mudur? Öğrenciyim çünkü

Merhaba, 23 yaşındayım ve cinsel olarak aktif olmama rağmen jinekologa gitmedim. Öyle korkuyorum ki anlatamam. Zaman zaman doktora gittiğimizde sinirli tavırlarla verilen ters cevaplara maruz kalıyoruz ya başka bir bölüme gittiğimde bu beni çok etkilemese de kadın hastalıkları söz konusu olunca böyle bir tavırla karşılaşmaktan çok korkuyorum. Bu saat oldu ben internetten şehirdeki bütün doktorlara yazılan yorumları okuyorum. Senelerdir erteledim ama artık muayene olmak zorundayım. Cesaretimi toplayıp doktoru araştırmadan yakınımdaki bir hastaneye gitme kararı almıştım fakat dayanamadım yorumlara baktım ve doktor hakkında sinirli, kötü davranıyor gibi yorumlar görünce hayalimdeki doktoru bulmak için araştırma yapmaya başladım :halay: Kafayı yemek üzereyim niye bu kadar korkuyorum anlayamıyorum. Adet olduğumda tontiş bir doktora gitmiştim, ondan beridir hiç muayene olmadım kendime çok kızıyorum. En kötü ne olabilir ki diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama olmuyor. Adanadan doktor önerisi veya düşündüğüm gibi korkutucu olmadığıyla ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Ben bu konularda kesinlikle özel hastane taraftariyim çünkü devlette hastanesinde yogunluk nedeniyle zaten işleyiş cok hızlı mahremiyet deseniz neredeyse sıfır derdinizi anlatmak isteseniz bir cok kadin hastalıkları polikliniği bir kac hastayı içeriye beraber alıyor zaman kaybı olmasın hızlı hareket etmek adına.

Hatta birde doktorun yoğun gunuysevyada sıkıntılı hastası varsa yada sıkıntılı bir günündeyse birde agresif davranmasına karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Ama özel hastane öyle değil doktor her turlu profosyonel hareket etmek durumunda ve en azindan mahremiyete dikkat ediliyor.

Gerçi büyük şehirlerde yogunluk nedeniyle ozel hastanelerinde devlet hastanelerden farki yok ama onerim durumunuz varsa ozel hastaneyi tercih edin

Niyeyse ben de böyle düşünüyorum. Zaten benim sıkıntım utanmak değil bu agresif tavra maruz kalmak
Bi kac kez bu tarz şeylere sahir oldugum icin bu konuda yorum yaptim

Hatta bir kere kadin doğum uzmanının hasta bekleme koridorunda hastaların sonuçalarını yorumladığını poliklinik içerisinde hastaya diğer hastaların yanında ne yapması gerektiğini acik acik anlatmıştı boyle olunca ister istemez kadın kadın doğum uzmanlarına karşı bi önyargı oluyor insanda

Ben bu konularda kesinlikle özel hastane taraftariyim çünkü devlette hastanesinde yogunluk nedeniyle zaten işleyiş cok hızlı mahremiyet deseniz neredeyse sıfır derdinizi anlatmak isteseniz bir cok kadin hastalıkları polikliniği bir kac hastayı içeriye beraber alıyor zaman kaybı olmasın hızlı hareket etmek adına.

Hatta birde doktorun yoğun gunuysevyada sıkıntılı hastası varsa yada sıkıntılı bir günündeyse birde agresif davranmasına karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Ama özel hastane öyle değil doktor her turlu profosyonel hareket etmek durumunda ve en azindan mahremiyete dikkat ediliyor.

Gerçi büyük şehirlerde yogunluk nedeniyle ozel hastanelerinde devlet hastanelerden farki yok ama onerim durumunuz varsa ozel hastaneyi tercih edin
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Yoğun olmayan bir hastaneyi tercih edeyim en iyisi

dr konusunda biraz şanslıyımdır ,

geçen ay devlet hast bir kadın dogumcuya gittm , ve gayette sakin ve güzel ilgilendi ,

o birazda sizin enerjinizle alakalı birşey

Aslında korktuğumu söylemem iyi olur galiba. Özel muayenehaneye gidince fiyat olarak çok fark yok mudur? Öğrenciyim çünkü
Biraz farkeder tabi.ama özel hastanelerde devlet hastanesi gibi 😊

Ortadoğu hastanesindeki Sezer Filiz Erdal a git 3 çocuğumdada ona gittim çok memnunum Allah razı olsun kadın herşeyi benimle yaşadı mutluluğumuda sevincimide korkumuda benden çok yaşadı hep özelde değildi devletteyken tanıştım bidaha peşini bırakmadı bir ara kozanda çalıştı sürekli kozana gittim çok güven veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X