jinekolog korkusu

funda58

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
2.620
15
358
İstanbul
herkese merhaba,

şu anda medikal park fatihte Şule Selman için sıra bekliyorum,daha önce medicine hospitalde gittiğim sibel hanım o kadar moralimi bozmuştu o kadar canımı acıtmıştı ki bir daha asla jinekoloğa gitmem demiştim :( ama büyük konuşmamak gerekiyor, internette yaptığım araştırmalarda şule hanımdan iyi bahsediyorlardı inşallah bende memnun kalırım ve canımı acıtmaz,

bir hafta önce saat 14:30 için randevu almıştım ama saat kaçta muayene olacağm belli değil,zaten gergin olan sinirlerim beklemek yüzünden iyice tavan yaptı,bende biraz bilgisayarla uğraşıp aklımı dağıtayım dedim, biraz forumda dolaşayım en iyisi akşam eve gidince muayenin nasıl geçtiğini yazarım,

benim gibi korkuları olanlar varsa bu korkuyu yenebildiler mi? zamanla geçiyor mu çok merak ediyoum

canım ilk jinekolojik muayenemde tam 3 kere düşüp bayıldım artık korkum falan kalmadı korkma boşa stres yapıyoruz :34::34:

Canım hıc korkma bende cok korkuyordum. Ilk muayenemde bayan bır doktora gıtmıstım parmaklarını benden cektıgınde kan ıcındeydı eldıvenı ve gulumsuyordu senın kızlık zarın esnekmıs yaa bakıresın sen daha esınle nasıl ılıskıye gırdınız derken alaycı bır sırıtma vardı yuzunde. O koltuktan kalkıp yuzune tırnaklarımı gecırmek ıstedım.

Ikıncı muayenemde doktor erkektı adam ozur dıleye dıleye pardon dıye dıye muayene ettı. Canımda acımadı kanamam da olmadı. Ama bu doktorlar derdıme care bulamayınca ozel bır doktora gıttım. Ne kadar utanırsam utanayım tercıhım erkek doktordan yana oldu. Oda aynı sekılde pardon dıye dıye muayene ettı.

Yanı 3 kez muayene oldum ılkı harıc dıgerlerı ıyıydı. Doktoruna denk gelmek gerekıyor. Bır daha bayan kadın dogumcuya gıtmem sanırım.

Korkunu yeneceksın merak etme.

benim ilk doktorum medicine hospitalde Sibel Yazandı, hiç bir şikayetim yoktu ama bebek düşündüğüm için kontrolden geçeyim demiştim, son derece soğuk bir şekilde içeri geçip hazırlanmamı söyledi,ben sorunum olmadığı için karnımdan yani dışardan ultrasonla bakacak sanıyordum,yanında bir asistanı var,bende şaşkın bir halde herhalde böyle olması gerekiyor diye masaya oturdum, bu arada asistanın yanımda olmasını istemediğimi söylediğimde bana sert bir şekilde o günde 50 kişi görüyor dedi,sonra elinde kocaman bir şeyi içime sokmaya çalıştı,bıcakla kesiyorlar sandım çığlık çığlığa çıkarttırdım,sesim dışarı kadar çıkmış ve eşim biraz daha bağırsaydın içeri dalacaktım dedi,sonra benden bir sürü tahlil istedi bende herhalde muayene edemediği için o tahlilleri yaptırmam gerekiyor diye düşündüm, ve 300 tl civarında kan ve idrar tahlil yaptırdık, salya sümük ağladığım için eşim de herhalde önemli birşey var diye düşünmüş o da bu testler ne diye sormadı ,daha sonra tahlil sonuçlarını aynı doktora göstermek istemediğimi söyledim ve doktor değiştirip tahlil sonuçlarını başka bir doktora gösterdim,yeni gösterdiğim doktor tahlillerini görünce şaşırdı ve neden bu kadar tahlili istemiş acaba,bunların çoğuna gerek yok demişti, Sibel yazana ekim 2009 da gitmiştim ve bir daha asla kadın doğumcuya gitmeyeceğim diyordum

malesef henüz bir bebeğimiz olmadı, regl dönemindeki düzensizlik nedeniyle tekrar doktroa gitmek mecburiyetinde kaldım,eve yakın diye medikal park fatihi tercih ettim ve forumlarda yaptığım araştırmalarda Şule Selmandan genelde iyi diye bahsedildiğini okudum,gidip bir konuşayım bakalım nasıl diyerek randevu aldım,randevu saati biraz uzadı ,içeri girince sağolsun Şule hanım güler yüzle karşıladı,kendisine daha önce olanları anlattım,muayene ederken kullanacağı aleti gösterdi ve daha önce acı çektiğim için bende en küçük boyunu kullanacağını anlattı,asistanının asla muayene olduğum kısmı göremeyeceğini gösterdi ve benimle konuşup rahatlatarak muayene etti,o kadar gergin olmama rağmen beni rahatlata bildiği için daha muayene olurken teşekkür ettim gerçektende dediği gibi eli çok hafif,hiç acım olmadı ,ben bile bu duruma inanamadım,daha sonra ultrason aleti ile içime baktı tüm korkularımı yendim çok şükür,:65:

bu arada Şule hanım sadece regli döneminin 3. gününde yapılası gereken bir test istedi,
eşimdende sperm testi istedi,
iltahap için 2ayrı ilaç kullanıcam,sanırım 2 hafta sonra kontrole giderim ve inşallah en kısa sürede artık buraya yazmayı bırakıp hamilelikle ilgili kısımlarda yazışmaya devam ederiz

sağlıkla ve sevgiyle kalın :)

bu arada Şule hanım sadece regli döneminin 3. gününde yapılası gereken bir test istedi,
eşimdende sperm testi istedi,
iltahap için 2ayrı ilaç kullanıcam,sanırım 2 hafta sonra kontrole giderim ve inşallah en kısa sürede artık buraya yazmayı bırakıp hamilelikle ilgili kısımlarda yazışmaya devam ederiz

sağlıkla ve sevgiyle kalın :)

Canım enım korkunu yenmene cok sevındım. Her kadın ılk muayenede senın yasadıklarını yasıyor hepımız yasadık ustelık ben kucukte degılım 27 yasındayım ama bu korku yasa basa bakmıyor ıste. En kısa zamanda bebegınede kavusursunda topıc degıstırırsın ınsallah.:nazar:

teşekkürler,
yaşla alakası yok ki,ben 27den daha büyüktüm ilk gittiğimde :))
inşallah en kısa zamanda bebişimiz olur olur ,Allah her isteyene hayırlı,sağlıklı evlat versin

arkadalar bende de var o korku. hiç muayene olmadım. o masaya oturana kadar da bu korkunun geçeceğini sanmıyorum. :18: başa gelen çekilir

kızlar bende çok korkuyorum 1 buçuk yılllık evliyim ve mayısta artık bebek düşünüyorum ama daha hiç gitmedim doktora muayeneye.. gitmeyede çok korkuyorum.. gitmesem nolurki acaba? çocuk yapmadan önce illa gitmekmi gerek?

merhabalar,

çocuk yapmadan önce mutlaka gitmek gerekiyormu bilmiyorum,aslına bakarsanız 35 yaşında olmasam belkide gitmezdim ama insan bu yaşta daha dikkatli olmaya çalışıyor,aslında oluruna bırakmayı düşünmüştüm ama regl düzensizliği olunca doktora gitmeye karar verdim,iyikide gitmişim,iltihap varmış onun için ilaç kullanıyorum,

bence gitmeyi düşündüğünüz doktoru önce araştırın,sonra muayene olmadan önce konuşup korkularınızı anlatın,size güven verdiyse ve sizi rahatlatıyorsa öyle muayene olun,

bugünlerde anlatamayacağım kadar heyecanlıyım,belkide bir kaç hafta sonra anne adayı olucam :)) Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip eder inşallah

iyi geceler

sanırım yeni başlık açmam gerekiyor,jinekolog korkusu başlığı altında yazacaklarım konuyla alakalı olmayacak ama yinede önce burda yazmak istedim,

dün tahlil sonuçlarımızı doktorumuza gösterdik,eşime yapılan tahlilde menide sıfır sperm olduğunu belirtmişler,hiç beklemediğimiz bir sonuçtu, sonucu öğrenince çok üzüldü, şimdi sanırım öncelikle bir üroloğa görünmesi gerekiyor,bu konuda hiç araştırma yapmamıştım, dün akşam oturdum ve forumlarda bu konuyu okudum, sanırım tüp bebekle bebek sahibi olunabiliyor,ama ilk önce bi üroloğa gidelim de onun söylediklerine göre yolumuzu çizicez, iyi bir ürolog bilen varsa hastaneyi ve doktor adını yazarsa sevinirim
hayırlısı bakalım

arkadaşlar ben ivitüp bebekte tedaviye başlıcam ama aynı zamanda doğum yapacağım hastanede ki bir kadındoğumcunun kontrolünde olmak istiyorum,fatih civarında tavsiye edebileceğiniz kim var?

Back
X