- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- Konu Sahibi Sexingthecherry
Merhaba, kronik bir cok rahatsızlığım var. Evlenmeden once de urologum israrla vajinal muayene olmam gerektiğini soylemisti. Bekaret tabum yok. Bu konularda oldukca rasyonel düşünürüm. O dönem yaşadığım ağrılar, bitmek bilmeyen hastaneye yatislar arasinda guya sehirdeki en iyi kadin dogum uzmanina özel bir hastaneye gittim. Durumu anlattim. Bekarsin, vajinal muayene yapamam dedi. Ama yapilmasi sart, yazili onay vererek muayene olmak istiyorum dedim. Mümkün degil yapmam, bekareti onemsemiyorum diye belirtirsem olmazmis. Ya gidip zardan kurtul gel yada bakire degilim diye beyan ver dedi. Yani saglik icin istiyorum demem yetmedi. Illa ki onda benim imzaladigim bakire degilim kanitim olacakmis! Başhekime bimere sikayet ettim ama hiçbir sey degismedi. Savunma olarak doktorlarımizin toplumun genel ahlakina uygun davranmasi bakanligin destekledigi bir uygulama dediler. Neyse... evlenince bu sefer baska bir kamu hastanesine gittim. Raporlarimi gosterdim endokrin ve uroloji doktorlarımin endiselerini dile getirdim. Hemen çocuk istemiyorum ama esimin ve benim önlenebilir bir problemi var mi, simdiden yapilmasi gereken tetkikleri yaptırmak istiyorum dedim. Doktor resmen benimle dalga gecti. 1 sene kesintisiz korunmadan ilişkiye girdikten sonra eger olmazsa o zaman gidecekmisim kontrole. E yas zaten 30 sayilir, bir kac yil da istemiyorum, ya sonra keske once muayene olsaydim tedaviye bir yerden baslasaydim dersem dedim. Sen istesen kocan istemez, hicbir erkek sperm testi falan yaptırmak istemez bosuna ugrasma dedi! Ben kadin çalışmaları alaninalanin calisan biri olarak sinirden cildirdim! Buna da neyse... bugun baska bir hastaneye gittim hic degilse pop smear testi, akinti kültürü ve hormon tahlili vereyim diye. Tabi oncesinde arastirdim yine basindan savmasin diye. Resmen doktoru ben yonlendirdim sunlari sunlari yapar misiniz diye cunku e sikayetiniz yoksa olunca gelin dedi hemen. Neyse vajinal muayene istiyorum dedim. Adam tamam siz perdenin arkasina gecip hazirlanin dedi. Ben hemsireyi cagiriyorum dedi ve cikti odadan. Hemsire hazirlanmama yardim edecek sandim. Hemsire hem smear testi icin pataloji aldi, hem akinti kültürü örneği aldi. Bi baktim kadin ultrasona da bakmaya baslayinca doktora seslendim. Doktor bey benim icin iceri gelip beni muayene etmenizde bir sakinca yok dedim. Arkadan sesleniyor yok boylesi herkes için daha rahat diye! Ben ultrasona sizin bakmanizi istiyorum dedim, bu seferde hemsireyle bir afalladilar. Bana imali sorular sormaya basladilar. Yok ne is yapiyormusum, esim nerede calisiyormus, vs... kendimi adami zorla taciz ediyorum gibi hissettirdiler. Oysa ki en dogal hakkim hekim tarafindan muayene edilmek. Hem hemsireye adaletsizlik degil mi bu? Jinekoloji bölümüne erkek hasta gelmeyecegine göre resmen hemsire kadin doktorun yerine çalışıyor ama maasi statuyu beyefendi hakediyor. Sinir oldum yaa. Nedir bu cinsiyetci yargılar? Yahu sen kadinin vajinasina bakamayacaksan niye bu branşı sectin? Off off. Yine husran. Dertlesmek istedim sizinle. Bu arada ilk gittigim doktor kadin, ikinci ve üçüncü erkekti. Zaten bu sehirdeki tum alternatifleri tukettim.