jinekolojik muayene ve toplumsal baskılar

pandapanda0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2022
3
1
1
24
geçmeyen bi enfeksiyonum var ne kadar doktora gittiysem hepsi önce evli mi bekar mı olduğumu sordu ancak o an ki psikolojik durum ve stresten bekrar oldupumu ancak cinsel olarak aktif olduğumu bir türlü belirtemiyorum bu hastalık mental olarak beni çok yordu şimdi yine gideceğim doktora ama çekingelerim var napacağımı bilmiyorum artık iyileşmek istiyorum :(

Toplumsal baskı demişsiniz ama ortada sizin kendi kendinize yarattığınız baskıdan başka hiç bir şey yok :) emin olun hayatınızı nasıl yaşadığınız doktorun zerre umrunda değil. Sadece muayene yöntemini anlamak için soruyorlar o kadar. Geçmiş olsun.

Toplumsal baskı demişsiniz ama ortada sizin kendi kendinize yarattığınız baskıdan başka hiç bir şey yok :) emin olun hayatınızı nasıl yaşadığınız doktorun zerre umrunda değil. Sadece muayene yöntemini anlamak için soruyorlar o kadar. Geçmiş olsun.
odada sadece doktor olmuyor sekreteri hemşiresi vs oluyor durduk yere demiyorum. genelleme yapmak istemiyorum amao insanların çoğunlukla nasıl insanları yargıladığını ve üstten baktıklarını gördüğüm için çekingelerim var hepsi bu :) teşekkürler:)

Aktif bir cinsel hayatınız var mı diye sorsalar daha iyi olur tabii ama Türkiye’de cinselliğin en büyük tabulardan biri olduğunu unutmamak lazım. Bu soru karşısında saçma sapan reaksiyon verecek insanlar var. Mecburen bu şekilde soruyorlar. Üstünüzde baskı hissetmeyin. Direkt söyleyin, güzelce olun muayenenizi. Hiçbir doktor yargılamaz sizi. Rahat olun.

odada sadece doktor olmuyor sekreteri hemşiresi vs oluyor durduk yere demiyorum. genelleme yapmak istemiyorum amao insanların çoğunlukla nasıl insanları yargıladığını ve üstten baktıklarını gördüğüm için çekingelerim var hepsi bu :) teşekkürler:)
Max 5 dk aynı ortamda olacağınız insanları fazla umursuyorsunuz :)

geçmeyen bi enfeksiyonum var ne kadar doktora gittiysem hepsi önce evli mi bekar mı olduğumu sordu ancak o an ki psikolojik durum ve stresten bekrar oldupumu ancak cinsel olarak aktif olduğumu bir türlü belirtemiyorum bu hastalık mental olarak beni çok yordu şimdi yine gideceğim doktora ama çekingelerim var napacağımı bilmiyorum artık iyileşmek istiyorum :KK43:
Doktor size aktif cinsel ilişkiniz var mı diye sormuş olsa dediğiniz doğru ama o an vajinal kontrol için engel var mı diye soruyolar odada olan kimsede sizi yargılayamaz hakları yok bu hayat sizin hem bu ülkede o kadar evlenip ayrılmış kadın var ki kimse dönüpte size bekarsın ama ilişki mi yaşadın diyemez açık bi şekilde söyleyin sağlığınızdan önemli mi

Ne saçma bir soru ya, evli misin bekar misin 😂
Cevap vermeye utaniyorsan 'muayane edebilirsiniz' diyebilirsin

Back
X