k.valide (çok mu abartıyorum)

evlilik ve sevgililer günü kutladık . ama hiç bi yılbaşında ve d.gününde yalnız değildik
Doğum günü anne için de çok özel bir gün. Anne için çok özel,hiç unutamadığı bir gün.Ama sevgililer günü yada evlilik yıldönümü gibi yalnızca size özel bir gün sabote edilirse o başka. O zaman problem etmekte çok haklısınız.

Doğum günü anne için de çok özel bir gün. Anne için çok özel,hiç unutamadığı bir gün.Ama sevgililer günü yada evlilik yıldönümü gibi yalnızca size özel bir gün sabote edilirse o başka. O zaman problem etmekte çok haklısınız.
SEVGİLİLER gününü hiç sabote etmedi ama yılbaşını hep etti .yada sinemaya gittiysek ertesi hafta mutlaka onunla da gittik.ben de annem için özelim ama annem hediyemi alır programınız varsa yapın der asla sabote etmez benimki de anne ve gayet bana düşkün bi anne ama evli olduğumunda farkında

Üzmeyin kendinizi. Paylaşamıyor demekki. Benim kayınvaldem beni nerdeyse paralamak ve yok etmek istiyordu. Senin oğlun dedim. Kaybetme korkusu ve daha az sevilme korkusu geçince hafifliyor. O zaman sizi rahat bırakıyor.

Üzmeyin kendinizi. Paylaşamıyor demekki. Benim kayınvaldem beni nerdeyse paralamak ve yok etmek istiyordu. Senin oğlun dedim. Kaybetme korkusu ve daha az sevilme korkusu geçince hafifliyor. O zaman sizi rahat bırakıyor.
ben anlamıyorum bu mantığı neden kaybetsin ki oğlunu yakın oturuyoruz hemen hemen hergün görüyor oğlunu. başından beri hiç ayırma gibi bi tavır içinde değildim ama hata etmişim şimdi ben uğraşıyorum keşke hiç taviz vermeseydim .bu arad siz nasıl aştınız bu sorunları

ben anlamıyorum bu mantığı neden kaybetsin ki oğlunu yakın oturuyoruz hemen hemen hergün görüyor oğlunu. başından beri hiç ayırma gibi bi tavır içinde değildim ama hata etmişim şimdi ben uğraşıyorum keşke hiç taviz vermeseydim .bu arad siz nasıl aştınız bu sorunları
Oda anlamıyor. Sizin ve onun yerinin ayrı olduğunun farkında değil. Ben gerçekten aradan çekildim. Onları birlikte gezmeye gönderdim. Kendim evde oturdum. Baktı tadı olmuyor bıraktı. Şaka bi yana zor bir süreç. Oğlunu ONA VERİP arada çekiştirmemeyi deneyin. YA sabır.

çok haklısın aman kötülük olmasın diyerek yapılan bütün davanışlar bana sinir ve stres olarak dönüyor.evlilik beni çok bunalttı eşim,k.v bebek olmaması v.s....

evet birşey söylemeyince o günü kurtarmış oluyosun sadece. halbuki günü kurtardıkların içinde büyüyor bir süre sonra boğuluyorsun kaldıramıyorsun, ben dün öyle bi raddeye geldim ki şurdan kendimi atsam kim üzülür acaba herkes kurtulur mu diye düşünürken buldum kendimi. sonra geçti tabi bi sonraki ağlama krizine kadar

aslında tek kurtuluş yolu böyle sinyaller vermek bende yapmadım onu eşime sordum ne yapalım diye çoktan plan yapılmış çok sinirlendim.k.v şu planlama işini bize bıraksa belki onları da çağırırız ama kadın bana fırsat vermiyor böyle olunca da benim çağırasım falan gelmiyor.dediğin gibi densizlik başka bişey değil.

tabi ki insanı zorla kötü yapıyorlar valla birdahakine öyle yap anlar belki...

Bu tur kayinvalideler hic birakirmi pesini bilemem. Benim kayinvalideme de kalsa, gelse sahiplenir tum ailemi, bana da kenardan izlemek duser.

Oda anlamıyor. Sizin ve onun yerinin ayrı olduğunun farkında değil. Ben gerçekten aradan çekildim. Onları birlikte gezmeye gönderdim. Kendim evde oturdum. Baktı tadı olmuyor bıraktı. Şaka bi yana zor bir süreç. Oğlunu ONA VERİP arada çekiştirmemeyi deneyin. YA sabır.
aslında iyi fikir .ben aradan çekilirim problem değil ama eşim yalnız gider mi bilmiyorum tabi denemeden anlayamam bunu ...oğluu ona verebilirim sıkıntı yok yani:)bu arada bişey sorcam sana neden gelmiyorsun falan diyorlarmıydı gitmediğinde

evet birşey söylemeyince o günü kurtarmış oluyosun sadece. halbuki günü kurtardıkların içinde büyüyor bir süre sonra boğuluyorsun kaldıramıyorsun, ben dün öyle bi raddeye geldim ki şurdan kendimi atsam kim üzülür acaba herkes kurtulur mu diye düşünürken buldum kendimi. sonra geçti tabi bi sonraki ağlama krizine kadar
her ne olduysa üzme kendini kimse için değil kendin için yaşa zaten .evliliğin bu kadar zor olduğunu bilsem inan evlenmezdim çocuğumda olmadığı için bazen boşanma fikri çok ağır basıyor. çünkü eşim anlatsamda beni anlamaz,çabalamaz.

Bu tur kayinvalideler hic birakirmi pesini bilemem. Benim kayinvalideme de kalsa, gelse sahiplenir tum ailemi, bana da kenardan izlemek duser.
valla benimde umudum yok bi de çocuk olursa zaten burdan çıkmaz kadının başka bi hayatı yok,sosyalleşeceği bi alan yok kocasından da bıkmış ee geriye uğraşacağı bi biz kalıyoruz

arkadaşlar eşimle bi kaç gündür konuşmuyoruz hatta beni öyle bir süreç ve psikolojiye soktu ki ben ciddi ciddi ayrılığı düşünüyorum eşim zaten anlaşılması kolay bi adam değil kolay tartışıp küsüyor .k.validede sürekli plan program yapıp tartışma konularını arttırıyor.beni sinir ediyor yakın oturuyoruz bu kadının hali,tavrı beni çok yordu.4 senelik evliyiz daha eşimle bir doğum gününü dahi yalnız kutlamadık zaten son tarışmada bu konudan patlak verdi daha önceki konumda yazmıştım.dün d.günüydü halen konuşmuyoruz annesi yemeğe çıkmak istedi(benim fikrimi sormadan plan yapmışlar)tartışma bundan çıktı eşimde dün kendi dışarı çıktı çünkü arada kaldı annesi sayesinde .eşim hazırlanırken annesi geldi akşama bişeyler yapalım dedi bende x gidiyor dedim o da ben akşam pasta alıp size gelecem otururuz dedi vede yaptı dediğini eşim gitti bizde k.validem,onun annesi,ben oturup pasta yedik arkadaşlar ben bu kadının bu yapışık tavrıyla baş edemiyorum eşimle zaten sıkıntılar var bi de annesi sinir ediyor ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.
İlk evliliğimin bitiş sebebi ALLAH yardimcin olsun şuan aynamsın resmen kendimi gördüm anlattiklarinda okdar iyi anlayabliyorum ki seni suan sadece bisey merak ettim kayınvaliden sinsi bi insanmi yoksa seni gercekten seviyomu yani aranizdaki samimiyet ve muhabbet nasil canim ??

k.validemi anlamak zor ama sinsi bi insan altta ata herkesi ayarlar çaktırmadan halleder herşeyi.beni seviyor mu bilmiyorum kızım yavrum demez evlat gibi görmez ama laf sokma huyu falan da yoktur.ama oturup çay içer sohbet edebiliriz bu düzeydeyiz.ama iyi tavırlarının etkisi benden de kaynaklanıyor yani ben saygısız davransam ,soğuk davransam anında fazlasıyla tepki verir

bu eşinden kaynaklı birşey aslında eşin tek başına dışarı çıkmak yerine senide alıp çıkabilirdi. yanlış anlama kayınvaldenin eşine karşı bir sorumlulugumu var nasıl desem bir maddi yardım olur başka birsey olur neden annesini hicbir konuda hayir diyemiyor merak ettim dogrusu

bu eşinden kaynaklı birşey aslında eşin tek başına dışarı çıkmak yerine senide alıp çıkabilirdi. yanlış anlama kayınvaldenin eşine karşı bir sorumlulugumu var nasıl desem bir maddi yardım olur başka birsey olur neden annesini hicbir konuda hayir diyemiyor merak ettim dogrusu
eşim tabiki hatalı o annesine biz plan yaptık yada minnie ye sormam lazım vs dese annesi bu davranışları bu kadar sık tekrar edemez.eşim o gün arkadaşının düğününe gitti (yani kaçtı) başka yere de gitse bozuştuğumuz için zaten götürmezdi yani eşimde hatalı annesine çok taviz veriyor ....ona maddi bi bağımlılığı yok tabi ama yapısı böyle bi de annesi çok baskın bırakmıyor

benim kayınvalidemde baskın ama iş eşte bitiyor bunu biliyosun kavga etmek yerine yalakalık yaparak söyle yaptır ben öyle yapıyorum :) erkekler bundan anlıyor malesef

benim kayınvalidemde baskın ama iş eşte bitiyor bunu biliyosun kavga etmek yerine yalakalık yaparak söyle yaptır ben öyle yapıyorum :) erkekler bundan anlıyor malesef
evet aslında ben hatayı burda yapıyorum yalakalık yada cilve yapmak yerine kavgayı ve kendimi haklı çıkarmayı tercih ediyorum.bunu söylediğin iyi oldu denerim en azından bu zamana kadar düzgün davrandım elime bişey geçmedi birazda rol yapayım

Ben bu doğumgünü kutlamaları ile ilgili naçizane bir şey yazmak isterim izninizle..

Çok "sınav" bir kayınvalidenin geliniyim ben de.. Eşimin doğum günleri konusunda ilk beş senem sabahtan akşama kadar kendileriyle geçtiği için sizi anlıyorum.. Başbaşa da kalmak istiyor insan.. Zaman içerisinde bu durumu asgariye çektim ancak mutlaka doğum günlerinde eşimle birlikte, bazı doğum günlerinde yalnız kendisi olmak üzere mutlaka bir araya getiririm anne oğulu, mutlaka birlikte kutlamaları için bir fırsat oluştururum.. bir saat de olsa.. Çünkü aslında bu onların "özel" günü.. Kayınvalidem ne kadar sınav bir insan olursa olsun.. Eğer eşimi doğurmasa idi, ben tanışamayacaktım.. Minnet borcu diyelim.. Artık akşamları da biz kutluyoruz baş başa..

Yazdığım belki saçma geliyor size.. Ama bu konuda benim kendi fikrim budur.. Üstelik bence kutlanması gereken daima annedir.. Dokuz ay taşıyan, türlü sıkıntılar çeken, nihayetinde doğum yapan ve büyüten türlü eziyetlerle... Sizce de öyle değil mi? Doğana pek iş düşmüyor=)

O özel günün bir saatini ayırın.. O günün hatıralarını yaşayıp da büyüttüğü oğluna bir baksın.. Aranızda ki problemler ne olursa olsun, eşinizin annesidir.. Sonra da siz kendi planınızı uygulayın.. Elbette bu benim fikrim.. Siz daha iyisini bilirsiniz..

Back
X