bu kayınvalideler alem şekerim. ben de benimkine kahve yaptım. bi yudum aldı ''hımm çok güzel olmuş kahve'' dedi ben de afiyet olsun dedim. arkasından da dedi ki '' kahvesi tazeymiş heralde'' :))) ben güzel yapmış olamam yani![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu kayınvalideler alem şekerim. ben de benimkine kahve yaptım. bi yudum aldı ''hımm çok güzel olmuş kahve'' dedi ben de afiyet olsun dedim. arkasından da dedi ki '' kahvesi tazeymiş heralde'' :))) ben güzel yapmış olamam yani![]()
Canım napıyım ya Annecim 3 gün uğraştı o yemeklerle tatlısına kadar eliyle yaptı.Okadar özendi insan dokunur, ilk defa geldik der mi? sanki zehirliycez onları.Elinize sağlık filan de bari.O da yetmedi misafirliğe gelmiş annemin yanında bana laf sokacak ayıp yani.
Kocası döndü ters ters baktı düşün artık
Olsun napıyım hopeciğim nekadar ekmek okadar köfte ben kk da bunu öğrendimZaten ben demeden de kötülüyordu hem bak ben öyle arkadan değil oğulcuğunun yanında dedim direk.Ne kadar açık sözlü gelinim var diyip sarılması lazımdı aslında
![]()
Aslında sen haklısın ama kazın ayağı öyle değil işte.Karşılıklı zıtlaşma başlayınca sonu gelmiyor.Zaten bir kıskançlık var gelinlere karşı resmen oya gibi işliyorlar oğullarını.o yüzden bundan sonrasında dikkat et.Ben çok sorun yaşadım ama bu forumdan ve kendi 7 aylık evliliğimden öğrendiğim bilgilerle:
1)Nişanlı iken hep arkanda olan eşin evlenince 2 kat anneci oluyor.
2)Sen ısrarla ben önce gelmeliyim derken eşin uzun bir süre yeni aile kavramına alışamıyor.
3)Ailesi ile eşi arasında kalan eş başta yanında bile olsa bir süre sonunda ailesini seçiyor.Kendi açından bak bana birisi sürekli annemi eleştirse haklı bile olsa eeeh yeter be derim ki biz az daha bu noktaya gelecektik.
4)Evlendikten sonra istediğin gibi eleştir kayınvalideni ama güleryüzle eşin anlamasın bile laf soktuğunu.
Örnek:Ben nişanlıyken eşimin ailesinin sofra ve yemek kültürü olmadığını gördüm.evlilik sonrası benim evime geldiklerinde 5 çeşit yemek 3çeeşit meze salatalar turşular vs.Tüm takımı ortada görünce anladılar ama yarım yamalak.Geçen yemeğe gittik kayınvalideme 2 çeşit yemek yapmış ama yemek takımındaki tabakların hepsini ortaya çıkardı görümcem.1pilav 1zeytinyağlı için çorba kasesi ne alaka.İyi niyetli olarak 36 yaşındaki görümceme sofra adabını söylemek istedim.Bunlara gerek yok abla derken tam ters bir şekilde "ben böyle koydum "dedi.Ben sinir oldum tabi "Sen böyle diyorsun ama yarın evlenip ele karışacaksın.Karşındakiler 36 yaşında kız daha sofra kurallarını bilmiyor.Dağda mı yetişmiş derler,herkes ben değil ayıplarlar"dedim.Yani ben tüm sinirimi çıkarıyorum ama kocişim benim iyi niyetli sözlerimi gülümsememi ve yardımseverliğimi görüyor öyle değil mi ama
![]()
sizin Kaynanalarinizin yaptiklarini benim annem yapiyor bana. Ben ne yapayim nereye gideyim bilemedim![]()
ahh gülcin keske olsa baskasi birsey dedigindede agzini bicak acmaz. Nisanlandim sonrasinda kayinvalidem,annem ve kayinvalidenin komsusu cay iciyorlar, Komsu sordu sizin adetlerinizdede kina vardir degilmi? simdiki gencler sevmiyor bu tarz adetleri siz yapmayi düsünüyormusuz diye annem ne gerek var kinaya yapsin nikahini otursun asagiya dedi
O yüzden bazen kendime soruyorum ben bu kayinvalideye fazlami yükleniyorum diye ?!
Ya düşünün şu anda hamileyim.Annem oğluşuma birşeyler yapıyor.Anlatıyorum.Ağzını yüzünü bi ayrı yapıyor.Çok basitmiş.Bilmem neymiş.Sen yapta görelim.Bir battaniye yaptı.Kırk gün anlattı.Annem yapıcak şimdi sürekli soruyor annen battaniye örneği buldu mu?Diyorum işte şöyle şöyle yapıcak.O ne be çok basit diyor kadın yaaaaa![]()
Annedir yapar
Benimki de acayip eli maşalıdır ama yine en iyi o anlar beni.der der bir şeyler yok artık derim ama başkası bir şey desin dilini keser tabiri caizse.Test edilip onaylanmıştır.
Hem yaparsa da bana yapar nişanlıma değil.El oğlu sonuçta kimse kimseyi çekmek zorunda değil.
canım annem benim sabah kalkıyımde kahvaltı hazırlıyım ona
En basitinden birşey yaptığın yok diyet yap spor yap gelinliğin içine sığamıycaksın kilo aldın dediyuh dedim anne aşk olsun
gıcık oldum şimdi ona sabah tereyağlı domatesli sucuk yapıcam görsün kilo nasıl alınır![]()
Alemsin gerçekten Gülçin.![]()
![]()
Ruhundan neşen eksik olasın
Hanımlar,
Kvalidemle ilgili içimi dökmek istedim yine.
Farkli illerde yaşıyoruz, geldi bir süre bende kaldı ve evine gönderdik geçenlerde.
Çok şükür kazasız belasız kavga gürültüsüz geçirdik günlerimizi, ama giderkerken yine patavatsızlığı beni çok üzdü,
Annem yolluk bişeyler yapmış getirdi, oturuyoruz çay içerken de o yapılan yolluklardan yiyelim dedik.
Neyse k.validem börekten bi ısırık aldı,almasıyla, tabağa geri çıkarması bir oldu, çok tuzluymuş tansiyonunu çıkarırmış,ama nasıl bağırıyor uuuuu bu çok tuzluu bilmem ne,ki annem özellikle söylemişti peynirin tuzunu aldım diye ve tuzlu falan değildi..Yine de beğenmediysen en azından ağzındakini yut,sessizce devamını yeme,ama nerde o düşünce...Eşim annemin böreğini çok beğendiğini söylemişti bi akşam, onu mu kıskandı naptıysa artık...
Bir de benim halam bir hediye göndermiş k.valideme, güzel bir yelek.
Neyse annem gitti,kvalidem yeleği çıkarttı paketinden, diyor ki bu kullanılmış gibi, kullanılmış mı?
Diyorum ki ne alaka anne daha yeni açtın, bilmiyorum diyo giyilmiş gibi kokuyo, ve hiçbi koku falan yoktu,her neyse,ya sabır çektim gönderdim ama acaba daha çok cevap vermeli miydim şu olaylara aklıma takıldı...
ayy benimkini anlatıyorsun resmenn. sen yine şanslısın başka şehirde. ben başka şehirden geldim sadece kaynana var kimsem yok burda. ben evlendim evleni kaynanaya cay getiririm bir taneseini beğendiğini bilmem kimine acık olmuş kimine demli olmuş der.bide götürüp değiştirtir cayını bana. ya sabır derim acmam ağzımı. okadar kahve yaparım bi şekerini ayarlayamam kadına göre :) begenmezz bir kulp bulur. basit bir börek yapar aynısını bende yaptım bilinen tarif herkes yapar sonucta.ikimizinkinin farklı olma ihtimali sıfır ama yinede benimkini beğenmez illa ya birşeyi fazladır yada eksik.. aynı dediğin gibi annem onu düşünüp incir receli yaptı ona her defasında yerken derki ay bunun incirleri cok büyük yiyemiyormuş zorlanıyormuş niye daha küçük incirle yapmamış. töbee töbeee daha saysam neler neler ama yazarken bile sinir katsayım tavan yaptı...
genelde gıcık kaynanalar, kızı olmayanlar oluyor.. hiç fark ettiniz mi? oyuncağı elinden alınan (çalınan) çocuk gibi oluyorlar:)))
kızı olanlar nisbeten daha mantıklı...
genelde gıcık kaynanalar, kızı olmayanlar oluyor.. hiç fark ettiniz mi? oyuncağı elinden alınan (çalınan) çocuk gibi oluyorlar:)))
kızı olanlar nisbeten daha mantıklı...
Aslında sen haklısın ama kazın ayağı öyle değil işte.Karşılıklı zıtlaşma başlayınca sonu gelmiyor.Zaten bir kıskançlık var gelinlere karşı resmen oya gibi işliyorlar oğullarını.o yüzden bundan sonrasında dikkat et.Ben çok sorun yaşadım ama bu forumdan ve kendi 7 aylık evliliğimden öğrendiğim bilgilerle:
1)Nişanlı iken hep arkanda olan eşin evlenince 2 kat anneci oluyor.
2)Sen ısrarla ben önce gelmeliyim derken eşin uzun bir süre yeni aile kavramına alışamıyor.
3)Ailesi ile eşi arasında kalan eş başta yanında bile olsa bir süre sonunda ailesini seçiyor.Kendi açından bak bana birisi sürekli annemi eleştirse haklı bile olsa eeeh yeter be derim ki biz az daha bu noktaya gelecektik.
4)Evlendikten sonra istediğin gibi eleştir kayınvalideni ama güleryüzle eşin anlamasın bile laf soktuğunu.
Örnek:Ben nişanlıyken eşimin ailesinin sofra ve yemek kültürü olmadığını gördüm.evlilik sonrası benim evime geldiklerinde 5 çeşit yemek 3çeeşit meze salatalar turşular vs.Tüm takımı ortada görünce anladılar ama yarım yamalak.Geçen yemeğe gittik kayınvalideme 2 çeşit yemek yapmış ama yemek takımındaki tabakların hepsini ortaya çıkardı görümcem.1pilav 1zeytinyağlı için çorba kasesi ne alaka.İyi niyetli olarak 36 yaşındaki görümceme sofra adabını söylemek istedim.Bunlara gerek yok abla derken tam ters bir şekilde "ben böyle koydum "dedi.Ben sinir oldum tabi "Sen böyle diyorsun ama yarın evlenip ele karışacaksın.Karşındakiler 36 yaşında kız daha sofra kurallarını bilmiyor.Dağda mı yetişmiş derler,herkes ben değil ayıplarlar"dedim.Yani ben tüm sinirimi çıkarıyorum ama kocişim benim iyi niyetli sözlerimi gülümsememi ve yardımseverliğimi görüyor öyle değil mi ama
![]()
Benim eşim de 2 erkek kardeş,biraz doğru bir tespit gibi geldi..
çok şükür kaynanamla aram çok iyiama işte bazı alınganlıkları ve merakı hariç
Ama gerçekten,oğluşum,kurban olurum,sana ölürüm vs.vs.yanımda mıncıklamalar ısırmalar da cabası![]()
hahah felsefe :) süper olur hemde freudyuh artık:))))
şimdi buradan yazmak doğru değil ama, psikolojide bunun bir açıklaması var:)))
bana göre sapıklıktan başka birşey değil. freud'u okutmak lazım bu kaynanalara:)))
Canım arkadaşım ne sinirlerini bozuyorsun gül geç
Anneciğine de söyle zahmet edip kıymet bilmeyenler için hiç yormasın kendini.
İncirleri büyükmüş tövbe yarabbim bi zahmet bölüver ye bütün mü yutacak napacak reçeldeki inciri![]()
vallahi korkulur sizden:))))))))