kabak tatlısı tarifi istiyorum acil

_ELA_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
220
0
46
Ankara
kızlar balkabağı aldım tatlı yapmak için bana tarif edrmisiniz 2-3 diliminden tatlı yapcam şekerini nası ayarlıcam bunun

kızlar balkabağı aldım tatlı yapmak için bana tarif edrmisiniz 2-3 diliminden tatlı yapcam şekerini nası ayarlıcam bunun

canım ben şekerini göz kararı koyuyorum kapakları doğruyorum sonra pişireceğim tencereye tek sira dizip şeker koyuyorum sonra ikinci sıra bitene kadar yani 3 dilime iki bardak yeter tahminim akşamdan şekerleyip ertesi gün pişirirsen daha iyi olur kendi suyuyla pişer bende çok severim kabak tatlısını afiyet olsun size:56::56::56:

canım ben şekerini göz kararı koyuyorum kapakları doğruyorum sonra pişireceğim tencereye tek sira dizip şeker koyuyorum sonra ikinci sıra bitene kadar yani 3 dilime iki bardak yeter tahminim akşamdan şekerleyip ertesi gün pişirirsen daha iyi olur kendi suyuyla pişer bende çok severim kabak tatlısını afiyet olsun size:56::56::56:

çok teşekkür ederim şeker oranında tereddütteydim saol

1 kg kabak için 250 gr şeker olarak ayarlıyorum ben ;)
:56:

Son düzenleme:
şimdi tüm kabağı kesip 3 dilimini ayırdım kalan kabağı streçledim attım dolaba bu 3 dilim kabağı soyup daha küçük dilimledim 2 bardak şekere yatırdım bakalım sonuç güzel olur inş kızlar :) tşkler aslında kalan kabağıda farklı değerlendirmek istiyorum ama karar veremedim balkabağı pastası var denemek lazım bakalım

kızlar kabak tatlımı yaptım inanın bayıldım tam istediğim gibi oldu hatta komşularıma bile götürdüm yardımlarınız için teşekkürler
nası yaptığıma gelince
3 dilim kabağa-2 su bardağı şeker koydum 6-7 saat beklettim içine 2-3 karanfil attım orta ateşte 40-45 dk ağzı hafif açık pişirdim böle şerbeti kıvam tutuyomuş son 5 dk harlı ateşte pişrdim ve kendi tenceresinde soğuttum buda rengi değişmesin diye bir püf noktaymış sonra tabağa alıp dövülmüş ceviz serptim güzel olmuştu

Merhabalar ben kabağı pişiriyorum şekerle piştikten sonra bir bardak ceviz içi bir çay kaşığı tarçın ve kıvamına göre petibör bisküvi ekliyrm elimle kırırak çok sıvı kıvamı olmayacak borcama yayıyorum onu üstüne de krem şanti döküyorum çok güzel oluyo eşim normalde yemez böle yiyio

evet canım bende bu tarifi buldum bi kaç yerden kalan kabağımın yarısını bunu yapmak için kullanmayı düşünüyorum

Back
X