Kabrini nasıl bulurum ? :(

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
323
Selamun aleyküm , vefat eden birinin mezarlık numarasını nereden öğrenebilirim acaba ziyaret için ? Hangi mezarlıkta gömülü olduğunu biliyorum . Doğum ve vefat tarihi var elimde ama tc kimlik numarası yok . Bir sürüde isimsiz mezar var küçük bir ilçe kasaba gibi sizce ne yapmam gerek ?

tc kimliği bilmene gerek yok. mezarlık hangi şehirdeyse google'a o şehri ve mezarlığın ismini yaz. belediyelerin mezarlık bilgi sistemleri var. O sisteme girdiğinde ana adı, baba adı vs bilgileri doldur. çıkar karşına.

tc kimliği bilmene gerek yok. mezarlık hangi şehirdeyse google'a o şehri ve mezarlığın ismini yaz. belediyelerin mezarlık bilgi sistemleri var. O sisteme girdiğinde ana adı, baba adı vs bilgileri doldur. çıkar karşına.

çıkmıyor malesef iletişim numarası bile yok :14:

Son düzenleme:
Mezarlığa gittiğinde oranın bekçisinde bazı kayıtlar oluyor sanırım. Ordan sorsan

Mezarlığa gittiğinde oradaki görevlilerden yardım iste, bilgisayarlara aktarılmamış eski defterleri var, ben babaannemin mezarlığını öyle bulmuştum

Mezarlığa gittiğinde oradaki görevlilerden yardım iste, bilgisayarlara aktarılmamış eski defterleri var, ben babaannemin mezarlığını öyle bulmuştum

Görevli yok dediler kasaba gibi bir yermiş .. Yada gitmemem için öyle söylediler bilmiyorum..
Bana uzak olduğu için numarayı almadan gitmemde riskli olur çünkü işim uzarsa orada konaklayacak yerimde yok yinede bulamazsam risk etmeyide düşünüyorum gerçi..
Şimdi Belediyeye mesaj attım ama dönerlermi bilmiyorum..

Son düzenleme:
Normal sartlarda defin islemi icin belediyeler ruhsat veriyor, ruhsatla beraber mezarlik bilgisi olabilir onlarda.. Belediyenin ilgili birimi ile iletisim kurmayi deneyin bence.

Sürekli ziyaret edilen bir mezar mı?
Başkaları ziyaret ediyor mu yani ?
Ediliyorsa hala vardır. Ama yıllarca ziyaret edilmemiş bir mezarsa yerine başkasını gömüyorlar diye biliyorum.

Normal sartlarda defin islemi icin belediyeler ruhsat veriyor, ruhsatla beraber mezarlik bilgisi olabilir onlarda.. Belediyenin ilgili birimi ile iletisim kurmayi deneyin bence.

Direk belediyeye gitsem olur mu ilgili birimde o belediyenin içinde midir ?

Sürekli ziyaret edilen bir mezar mı?
Başkaları ziyaret ediyor mu yani ?
Ediliyorsa hala vardır. Ama yıllarca ziyaret edilmemiş bir mezarsa yerine başkasını gömüyorlar diye biliyorum.

Sürekli ziyaret edeni yok ama daha bir buçuk sene önce gömüldü yerine başkasını gömemezler kefeni bile çürümemiştir daha :14:

Sürekli ziyaret edeni yok ama daha bir buçuk sene önce gömüldü yerine başkasını gömemezler kefeni bile çürümemiştir daha :14:

O zaman rahat bulursun canım. Tam nereye başvurmak gerektiğini bilmiyorum ama başvurunca ruhsat numarası mı ne ? o şekilde bulursun.

O zaman rahat bulursun canım. Tam nereye başvurmak gerektiğini bilmiyorum ama başvurunca ruhsat numarası mı ne ? o şekilde bulursun.

inşallah.. çok teşekkür ederim ..
maille dönüş yapmazlarsa direk gidicem sanırım ..

Valla ben de merak ettim. Eğer belediyenin o tip bir sayfası yoksa mutlaka kayıtlarda vardır. Eğer ilgilenmiyorlar ve gitmen gibi bir şansın varsa 1,5 yıllık mezarmış ve zaten küçük bir kasabaymış. Gidip tek tek mezar taşlarına bakman çok mu zor olur acaba bilmiyorum ki? İnşallah bulursun, Allah kolaylık versin.

Valla ben de merak ettim. Eğer belediyenin o tip bir sayfası yoksa mutlaka kayıtlarda vardır. Eğer ilgilenmiyorlar ve gitmen gibi bir şansın varsa 1,5 yıllık mezarmış ve zaten küçük bir kasabaymış. Gidip tek tek mezar taşlarına bakman çok mu zor olur acaba bilmiyorum ki? İnşallah bulursun, Allah kolaylık versin.

Malesef şimdi baktım belediyenin öyle bir sayfası yok bazı illerin varmış ama anne baba adı vesaire çıkıyor ..
Gitme şansım var tek başıma gitmek ürkütsede .. Görünce ne tepki veririm bilmiyorum çünkü .
İsim yazmamışlar henüz yazsalar inanın tek tek gider bakarsım ama isimsiz mezar ..
İsimsiz her mezarın başında durup omu acaba diye dua edemem ki :14:
Allah razı olsun

Son düzenleme:
ailesinden , akrabalarından yada arkadaslarından öğrenme imkanınız yok mu? insallah bulursunuz allah yardımcınız olsun. bu arada kim oldugunu bende merak ettim.

Back
X