Kabuk tutmayan yaralarım var benim..

Psikolojik destek alsanız
Geçmişle olan problemlerinizi çözebilirsiniz.

Unut demekle unutulmuyor.
Aaaaa unutayım bari demekle de unutulmuyor.

Bir psikologla görüşün lütfen. Size çok yardımı olacak.

Anlamıyorum, niye size böyle? Hem anne hem baba? Üvey evlat mısınız?
Tüm sülalede bir aklı başında insan çıkıp yazık bu kıza demedi mi?
Noldu sonrasında? Evi mi terk ettiniz?

Bence herşey bu şekilde ise bu aileden kimseyle görüşmeye gerek yok. Gözden uzak olanı, akıl da daha kolay unutur. Ama sürekli geçmişe dönüp bugünden mahrum etmemeli insan kendini.
Al daha dün 35 yaşında cıvıl cıvıl bir televizyoncu kızın ölüm haberini aldık. Sanki bu dünya da 80 i göreceğimiz garanti gibi, yaşamayı başka güne ertelememeli.
Arkadaşların dediği gibi affedin, unutun. Onlar için değil, kendiniz için yapın bu. Birinin affetmenin en kestirme yoluda ona dua etmek. Zor ama denerseniz siz de ki etkiyi de görürsünüz.
Annemin benimle iletişim biçimi buydu. Bana da bunu bemimsetmişti. Yanlışlıkla kızım dese yüzüm kızarır, kalbim pıt pıt atardı. Başka bir şey görmedim annemden. Babam çok iyi bir insandır. Zaten çoğu zaman işteydi. Ama olanlara şahit olduğunda da sesini çıkarmazdı. Anneme neden böyle yapıyorsun demezdi. Kardeşim de annemin bana karşı tavırlarını, babamın da kendisine karşı sevgisini bildiği için bunu kullanırdı.. Çocuktu, kötü niyetle yapmadı ama bir güzel kullandı bu durumu. Çevremde annemi uyaranlar çıkıyordu ama annem ya beni suçlar ya da sert bir dille kendisine karışılmamasını söylerdi. Uyaranlar da bir daha cesaret edemezdi. Çünkü annem her durumda baskın çıkmayı başaran bir tip. Durum böyleyken bana oturup çile çekmekten başka seçenek yoktu.
Unutmak. Keşke unutabilsem. Ama zaten anneme karşı bir tavrım yok. Konuşuruz, görüşürüz. Ben hiç birşey olmamış gibi davranırım. Ama bazen geçmiş üzerime öyle bir hücum ediyor ki, kendimi neden neden derken buluyorum.
Anneme her zaman dua ediyorum. Hem de kendimden çocuğumdan önce. Allah onu affetsin. İçimdeki ahım, kalp kırıklığım tutarsa annem çok acı çeker. Benim tarafımdan hakkım helal olsun. Rabbimden tek isteğim onu affetsin, benim de gönlümü iyileştirsin.

Keşke anneniz de bu olanlardan pişmanlık duyup en azından samimi bir özür dileyebilse.
Bence de mümkünse bir yardım alın. Gece yatarken de Kuran ve meal okuyun, yarım saat de olsa. Mutlaka faydasını görürsünüz.
İnşallah kendi yuvanızda çok mutlusunuzdur şimdi. Bebişiniz de bir başka huzur katacaktır size. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Annemin benimle iletişim biçimi buydu. Bana da bunu bemimsetmişti. Yanlışlıkla kızım dese yüzüm kızarır, kalbim pıt pıt atardı. Başka bir şey görmedim annemden. Babam çok iyi bir insandır. Zaten çoğu zaman işteydi. Ama olanlara şahit olduğunda da sesini çıkarmazdı. Anneme neden böyle yapıyorsun demezdi. Kardeşim de annemin bana karşı tavırlarını, babamın da kendisine karşı sevgisini bildiği için bunu kullanırdı.. Çocuktu, kötü niyetle yapmadı ama bir güzel kullandı bu durumu. Çevremde annemi uyaranlar çıkıyordu ama annem ya beni suçlar ya da sert bir dille kendisine karışılmamasını söylerdi. Uyaranlar da bir daha cesaret edemezdi. Çünkü annem her durumda baskın çıkmayı başaran bir tip. Durum böyleyken bana oturup çile çekmekten başka seçenek yoktu.
Unutmak. Keşke unutabilsem. Ama zaten anneme karşı bir tavrım yok. Konuşuruz, görüşürüz. Ben hiç birşey olmamış gibi davranırım. Ama bazen geçmiş üzerime öyle bir hücum ediyor ki, kendimi neden neden derken buluyorum.
Anneme her zaman dua ediyorum. Hem de kendimden çocuğumdan önce. Allah onu affetsin. İçimdeki ahım, kalp kırıklığım tutarsa annem çok acı çeker. Benim tarafımdan hakkım helal olsun. Rabbimden tek isteğim onu affetsin, benim de gönlümü iyileştirsin.
İşte bu yüzden rüyalarınızda bile rahat değilsiniz. Kocaman olmuş, yakında kendi evladını kucaklayacak bir kadın olarak annenizle yüzleşin. Hesaplaşın ve kapıyı kapatın. Siz hesaplaşmamışken rüyalarınızda niye hesaplar kapansın ki? Kimse melek olmak zorunda değil, insanız biz. Boşaltın içinizi, görüşmek zorunda bile değilsiniz.

Keşke anneniz de bu olanlardan pişmanlık duyup en azından samimi bir özür dileyebilse.
Bence de mümkünse bir yardım alın. Gece yatarken de Kuran ve meal okuyun, yarım saat de olsa. Mutlaka faydasını görürsünüz.
İnşallah kendi yuvanızda çok mutlusunuzdur şimdi. Bebişiniz de bir başka huzur katacaktır size. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
yardım almayı istiyorum ama bu durumu eşime nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Anlatamam da zaten. Muhtrmelen başka bir sebep bulmam gerekecek. Ruhum daraldıkça kuran okuyorum. Çok iyi geliyor. İçime ferahlık geliyor. Derdi veren allah ferahlığını da veriyor işte.
Evimde mutluyum allaha şükür. Eşim iyi bir rş, iyi bir baba. Bir çocuğum daha var zaten. Çok teşekkürler allah razı olsun
İşte bu yüzden rüyalarınızda bile rahat değilsiniz. Kocaman olmuş, yakında kendi evladını kucaklayacak bir kadın olarak annenizle yüzleşin. Hesaplaşın ve kapıyı kapatın. Siz hesaplaşmamışken rüyalarınızda niye hesaplar kapansın ki? Kimse melek olmak zorunda değil, insanız biz. Boşaltın içinizi, görüşmek zorunda bile değilsiniz.
Annem kendinde hiçbir suç, hata görmüyor ki. Kazayla konu açılsa napmışım ben napmışım sanki diye söylenmeye başlıyor. Kaldı ki oturup derdimi anlatsam yedi cihana beni kötü evlat ilan eder.

yardım almayı istiyorum ama bu durumu eşime nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Anlatamam da zaten. Muhtrmelen başka bir sebep bulmam gerekecek. Ruhum daraldıkça kuran okuyorum. Çok iyi geliyor. İçime ferahlık geliyor. Derdi veren allah ferahlığını da veriyor işte.
Çok teşekkürler allah razı olsun

Annem kendinde hiçbir suç, hata görmüyor ki. Kazayla konu açılsa napmışım ben napmışım sanki diye söylenmeye başlıyor. Kaldı ki oturup derdimi anlatsam yedi cihana beni kötü evlat ilan eder.
Anneniz şu an kaç yaşında?

Evimde mutluyum allaha şükür. Eşim iyi bir rş, iyi bir baba. Bir çocuğum daha var zaten. Çok teşekkürler allah razı olsun

Yaşadığın sürece yedi cihan da sensin. Hiçbir şey senden daha değerli değil. Sen kendine neyi reva görürsen onu yaşarsın. Annenin umurunda olsun diye değil, senden gitsin diye at içindekini. Senden çıksın da annen ne yaparsa yapsın. Sen böyle kıvranırken çok mu önemli yani şimdi annenin ne dediği...

Anlamadım şimdi esinle beraber annenlemi yasiyosun?
Bu anlattıkların eskiden mıydı?
Hala bunları yapıyorsa neden uzaklasmiyosun

Anlamadım şimdi esinle beraber annenlemi yasiyosun?
Bu anlattıkların eskiden mıydı?
Hala bunları yapıyorsa neden uzaklasmiyosun
Bekarken ailemle yaşıyordum. Annemle problemlerimiz de o döneme ait. Daha doğrusu ben doğduğumdan evlendiğim zamana kadar olan süre. Tabi ki kendi evimdeyim şu an. Ama geçmişin etkisinden kurtulamıyorum. Gördüğüm rüya da o yüzden geçmiş zamanda geçiyor.

bence siz annenizden beklediğiniz sevgi ve şefkati bebeğinize verin ancak öyle mutlu olursunuz.artık bir yuva kurmuşsunuz siz de bir aile oldunuz kapı kapanınca anne de dışarıda kalıyor

Ben çok sık görmüyorum belki ama gördüğüm zaman toparlanmam çok zor oluyor. Uyandıktan dakikalar sonra rüya olduğunu kavrayabiliyorum. İnşallah sen de ben de atlatırız bu durumu

Yorumlarini okudumda sahiden yasadiklarin cok zor benzer sıkıntilar yasadigim icin seni anlayabiliyorum cok sukur ki o evden kurtulmussun artik bi yuvan var insallah esinle mutlu huzurlusundur

Yani anne babadir vazgecemessin ama bu kadar sinirlerin yıpraniyorsa anneni bahaneler uydurup cok gormemeye calis
Bak soyle soyleyeyim bende babamdan cok cektim gerci babam evdekilerin hepsine cok cektirdi ama bana yasattiklari cok farkliydi herseyime mani oldu oyle ki artik gelecege karsi hic bir umudum yok yani onceden hep sartlari zorlayip hayatimi degistirmeye calistim ama her neye niyetlemdiysem karsima dikildi mani oldu benimde artik cabalarim herseyim tukendi

Psikolojik destek alayim dedim inanirmisin psikolog bile dedi o evden cikmadigin surece hicbirsey degismeyecek ya babanin degismesi lazim oda senin elinde olan birsey degil ya evlenip o evden cikacaksin yada kpss yi kazanip gideceksin

Yani benim icinde bulundugum sartlarda kpss mucize gibi birsey
Dusunku kendi evinde kendi evindeymis gibi hissedemiyorsun inan yazmaya kalksam saatler gecer

Yani demek istedigim cok sukur o evden cikmissin artik annene arana mesafe koy hayatindan sil cikar demiyorum ama eger yipratiyorsa bu kadar belki bir sure uzak durmak senin icin daha iyi olacaktir

Yasadiklarin cok zor seyler, kendi kendine ya da ruyarla atlatmak cok zor bu tarz cocukluk travmalarini. Sen unuttum, gecti desen bile ummadigim anda ve yerde sinsice patlak verebilirler ve neden oyle oldugunu anlamazsin bile. Hamileymissin, senin de bi bebegin olucak, bu tarz cocukluk travmalari yasayan bi anne olarak zor zamanlar yasayabilirsin, bu riski alma bence ve doguma kadar mutlaka terapiye git. Umarim yuregin iilesir biran once

Canım benim ya inan çok üzüldüm. Benzer sebeplerden ötürü seni çok iyi anlıyorum.
Sen gün içinde düşünüyor musun geçmişini sana yapılan haksızlıkları?
ve sosyal bir yapın var mı? bunlar soruyorum çünkü yaranın kapanmasına en çok bunlar engel oluyor.

Hayatın cilvesi işte. Kimine bal baklava börek, kimine acı keder.
Herkesin sınavı kendisiyle bir noktada.

Rabbim sana dayanma gücünü vermiş bu günlere gelmeni sağlamış.
Bu noktada senin yapabileceğin tek şey geleceğine sarılmak.
Umarım mutlu, huzurlu bir yuvan vardır.
Allah doğacak evladına sağlık sıhhat versin ve geçmişe ait izleri atlatmanda yardım etsin inşallah.

Herkesin kendince bir geçmişi, unutamadığı acıları, affedemediği haksızlıkları var.
İnan hepimizin yaşadığı süistimaller, ezilmişliklerimiz var. Kiminin psikolojisini bozacak noktada, kimininkisi daha kolay atlatılabilir cinste.
Benim tavsiyem bir destek alman, sebebi ise hiç ummadığın bir noktada bu sorunlarının psikolojik olarak patlak vermesi.
Ailemde var böyle birisi, annem! Bakırköyde 2 hafta geçirdi bu sene içerisinde ve inanın neler yaşadığımızı anlatmam kelimelere sığmaz. O yüzden sende bir destek al, içine atıp kendinde büyütme...
En önemlisi senin bu geçmişinle hesabını kapatabilmen, affedemesende, ne kadar üzülsen ne kadar hakkının verilmediği ile ezilsende, bir noktada bu hesabı kapatmak zorundasın...

Gönülden diliyorum ki Allah yardımcın olsun.
Bir daha zor günler ne sana ne evladına yaşatmasın inşallah...

Yorumlarini okudumda sahiden yasadiklarin cok zor benzer sıkıntilar yasadigim icin seni anlayabiliyorum cok sukur ki o evden kurtulmussun artik bi yuvan var insallah esinle mutlu huzurlusundur

Yani anne babadir vazgecemessin ama bu kadar sinirlerin yıpraniyorsa anneni bahaneler uydurup cok gormemeye calis
Bak soyle soyleyeyim bende babamdan cok cektim gerci babam evdekilerin hepsine cok cektirdi ama bana yasattiklari cok farkliydi herseyime mani oldu oyle ki artik gelecege karsi hic bir umudum yok yani onceden hep sartlari zorlayip hayatimi degistirmeye calistim ama her neye niyetlemdiysem karsima dikildi mani oldu benimde artik cabalarim herseyim tukendi

Psikolojik destek alayim dedim inanirmisin psikolog bile dedi o evden cikmadigin surece hicbirsey degismeyecek ya babanin degismesi lazim oda senin elinde olan birsey degil ya evlenip o evden cikacaksin yada kpss yi kazanip gideceksin

Yani benim icinde bulundugum sartlarda kpss mucize gibi birsey
Dusunku kendi evinde kendi evindeymis gibi hissedemiyorsun inan yazmaya kalksam saatler gecer

Yani demek istedigim cok sukur o evden cikmissin artik annene arana mesafe koy hayatindan sil cikar demiyorum ama eger yipratiyorsa bu kadar belki bir sure uzak durmak senin icin daha iyi olacaktir
Çok sık görüşmüyorum zaten ama işte fazla da ihmal etmek istemiyorum. Zaten aramızda öyle normal anne kız ilişkisi olmadığı için zorlasam iğreti durur.
Sen evli misin peki? Ya da kpssyi kazandn mı?

Hatırladım önceki konunu, malesef çok gaddar bir aileye sahipsin bir gün affetsen tamam affettim desen sonraki gün affedilmeyecek hareketler ve hakaretler duyuyorsun yeniden. Affetmek senin için kısır bir döngü. Kadın sığınma evi senin faydana olmaz mı acaba. Ailen için dua edicem değişmeleri için vicdan sahibi olmaları için.

Hayatın cilvesi işte. Kimine bal baklava börek, kimine acı keder.
Herkesin sınavı kendisiyle bir noktada.

Rabbim sana dayanma gücünü vermiş bu günlere gelmeni sağlamış.
Bu noktada senin yapabileceğin tek şey geleceğine sarılmak.
Umarım mutlu, huzurlu bir yuvan vardır.
Allah doğacak evladına sağlık sıhhat versin ve geçmişe ait izleri atlatmanda yardım etsin inşallah.

Herkesin kendince bir geçmişi, unutamadığı acıları, affedemediği haksızlıkları var.
İnan hepimizin yaşadığı süistimaller, ezilmişliklerimiz var. Kiminin psikolojisini bozacak noktada, kimininkisi daha kolay atlatılabilir cinste.
Benim tavsiyem bir destek alman, sebebi ise hiç ummadığın bir noktada bu sorunlarının psikolojik olarak patlak vermesi.
Ailemde var böyle birisi, annem! Bakırköyde 2 hafta geçirdi bu sene içerisinde ve inanın neler yaşadığımızı anlatmam kelimelere sığmaz. O yüzden sende bir destek al, içine atıp kendinde büyütme...
En önemlisi senin bu geçmişinle hesabını kapatabilmen, affedemesende, ne kadar üzülsen ne kadar hakkının verilmediği ile ezilsende, bir noktada bu hesabı kapatmak zorundasın...

Gönülden diliyorum ki Allah yardımcın olsun.
Bir daha zor günler ne sana ne evladına yaşatmasın inşallah...
Amin inşallah..
Güzel duaların için çok teşekkür ederim. Eşimle allaha şükür iyiyiz. Güzel bir evliliğim var. Bir evladm var ikincisi yolda. Birincide bu durumun acısı çok yaşadım. O yüzden korkularım nüksetmiş durumda. Ya anneme benzersem, ya ikisine yetemeyip kötü bir anne olursam, bu durum doğumda yine karşıma çıkıp depresyona girersem.. Sorular sorular.. Psikoloğa gitmeyi ertwlememin sebeplerinden biri de bu. Bu problemi psikologla çözemezsem tüm umudum kaybolur. Kendimi tamamen kapatırum ve nedense birkaç terapiyle atlatacağıma inanamıyorum.
Annenin durumuna çok üzüldüm. Allah şifa versin. Peki senin annen de kendi annesi yüzünden mi hastalandı? Daha önce destek almış mıydı bu durum için? Buna rağmen mi durum yatmaya kadar gitti?

Canım benim ya inan çok üzüldüm. Benzer sebeplerden ötürü seni çok iyi anlıyorum.
Sen gün içinde düşünüyor musun geçmişini sana yapılan haksızlıkları?
ve sosyal bir yapın var mı? bunlar soruyorum çünkü yaranın kapanmasına en çok bunlar engel oluyor.
gün içinde oturup bunları düşünmüyorum ama mesela eşime yada çocuğuma bağırdığımda aklıma ilk gelen bunlar olıyor. Ah anne sen bana bunları yaşatmasaydın ben böyle olmazdım diyorum. Bana sakin, olumlu bir insan olma şansı vermediği için çok kızıyorum ona. Çok sosyal değilim ama çok da içe kapanık değilimdir. İnsanlara güvenmekte zorluk çektiğim için en ufak bir kaş göz imasında karşımdakinden uzaklaşıyorum. İnsanlardan zarar görmrkten korkuyorum.
Sen de benzer şeyler yaşadın sanırım. Peki sen atlatabildin mi geçmişini?
Hatırladım önceki konunu, malesef çok gaddar bir aileye sahipsin bir gün affetsen tamam affettim desen sonraki gün affedilmeyecek hareketler ve hakaretler duyuyorsun yeniden. Affetmek senin için kısır bir döngü. Kadın sığınma evi senin faydana olmaz mı acaba. Ailen için dua edicem değişmeleri için vicdan sahibi olmaları için.
Ben uzun süredir evliyim zaten. Kendi evimde gayet mutluyum ama işte hep bir yarımlık hep bir acıyla. Sanırım sorunum geçmişi şimdiye fazlaca karıştırmak. Rüyalarımda da zaten kendimi hep o evde, annemin otoritesi altında yaşarken görüyorum.

Back
X