• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabullenmek

15 yila yakin evlilk. 20 yillik bir birliktelik 5 dk dan kisa bir surede bitti. Oyle bir kesip atti ki hic bir soz soyleme hakkim kalmadi. Keske diyorum ama hic bir soz hakki bile birakmadi. Kabullenmekten baska bir secenegim yok.
Hadi sizin bosanmakta hakli sebepleriniz var, ben onu da bulamiyorum. Hayat bir sekilde devam ediyor Iyisiyle kotusuyle bu kendi tercihlerimiz, sonuclari ile basa cikmaktan baska caremiz yok.

15 yila yakin evlilk. 20 yillik bir birliktelik 5 dk dan kisa bir surede bitti. Oyle bir kesip atti ki hic bir soz soyleme hakkim kalmadi. Keske diyorum ama hic bir soz hakki bile birakmadi. Kabullenmekten baska bir secenegim yok.
Hadi sizin bosanmakta hakli sebepleriniz var, ben onu da bulamiyorum. Hayat bir sekilde devam ediyor Iyisiyle kotusuyle bu kendi tercihlerimiz, sonuclari ile basa cikmaktan baska caremiz yok.
Neden boşandınız ?

Neden boşandınız ?
Uzun hikaye. Kisaca yillarca boyle olmaz yapma dedigi her seyi yaptim. Bir yere kadar direndi soninda kesti atti ortada 100 hata varsa 99'u benimdi. Daha 3 ay yeni olmustur bosanali
Bu durumda kabullendim. Neden kendinizi su erkegimsilere karsi suclu gibi dusunup kendi hayatinizi zehir etmeye calisiyorsunuz ki.

Uzun hikaye. Kisaca yillarca boyle olmaz yapma dedigi her seyi yaptim. Bir yere kadar direndi soninda kesti atti ortada 100 hata varsa 99'u benimdi. Daha 3 ay yeni olmustur bosanali
Bu durumda kabullendim. Neden kendinizi su erkegimsilere karsi suclu gibi dusunup kendi hayatinizi zehir etmeye calisiyorsunuz ki.

bence burda şu önemli bi detay
objektif bakın derim.
kendi hatalarını görmek ve farketmek bi erdemdir .
Buda bir nevi kabullenmedir.

Siz gerçekten suçlu muydunuz ? Yoksa size suçlu gibi mi hissettirildi ?

Bir terapistten duymuştum. Eksik kalan yanımızı biri tamamlamaya başladığında anlıyormuşuz o hissi. Yeniden sevilmek, önemsenmek, özel hissetmek başka bir şifa. Kalbinize serinlikler diliyorum.

Anladığım kadarı ile siz boşanmanız sürecinde çok da birbirini yıpratmayan,artık evli kalmak istemediğine karar verip karşılıklı evliliğini sonlandıran bir çiftsiniz.Sizin anlatımınızdan özlediğiniz,eksikliğini hissettiğiniz şeyin eski eşiniz olduğunu hissetmedim.Sanki sizin rahatsızlık duyduğunuz durum evlilik birlikteliğinizin sonlanması ile çocuk sahibi olmak,huzurlu bir aile olmak ,içinizdeki sevgiyi birisine aktarmak ve onun tarafından sevilmek in artık mümkün olamayacağını düşünmeniz ve belki de eski eşiniz ile yaşadığınız onca şeyin eskide kalmış olduğu ve hatta o yılların "boşuna geçtiği " hissi ile başa çıkmaya çalışmanız. Biz kadınlar sevmek ve sevilmek istiyoruz ..ama keramet yani sevme gücü bizde💗

Anladığım kadarı ile siz boşanmanız sürecinde çok da birbirini yıpratmayan,artık evli kalmak istemediğine karar verip karşılıklı evliliğini sonlandıran bir çiftsiniz.Sizin anlatımınızdan özlediğiniz,eksikliğini hissettiğiniz şeyin eski eşiniz olduğunu hissetmedim.Sanki sizin rahatsızlık duyduğunuz durum evlilik birlikteliğinizin sonlanması ile çocuk sahibi olmak,huzurlu bir aile olmak ,içinizdeki sevgiyi birisine aktarmak ve onun tarafından sevilmek in artık mümkün olamayacağını düşünmeniz ve belki de eski eşiniz ile yaşadığınız onca şeyin eskide kalmış olduğu ve hatta o yılların "boşuna geçtiği " hissi ile başa çıkmaya çalışmanız. Biz kadınlar sevmek ve sevilmek istiyoruz ..ama keramet yani sevme gücü bizde💗

Tespitiniz çok yerli yerinde desem doğru olur 👍🏻

Beklediğim , umduğum bir evlilik yaşayamamış olmanın yasını tutuyor olabilirim

Evlilik kurumunu , aile kurumu , bilinçli nesiller yetiştirme ve eğitme konusunu çok değerli buluyorum.

Bu farkı kendimde ayırt etmem aylarımı aldı diyebilirim
Eski eşi değilde , evli olma halini daha çok özlüyor olabilirim

Zihin tanıdık olana yönelmeye hep meyilli , eski eş bu sebeple zihnimi ve aklımı kurcalıyor sanırım

Ama tespitiniz bana geçti çokta şaşırdım diyebilirim bunu nasıl anlamış olduğunuzu 😊

beynimiz cevap bulamadığı anlamlandıramadığı dosyaları bir türlü kapatamaz bu nedenle sürekli irdeleriz öyle olsaydı nasıl olurdu, böyle olsaydı nasıl olurdu. Herkes aynı şeyi söylemiş genel olarak nedeni, nasılı önemli olmadığı zaman kabullenmiş oluyoruz ama bu aşamaya gelene kadar o sorgulama sürecini en az 100 defa yapmak gerekiyor , en azından ben hala yapıyorum :) bence önemli olan yaşamaya izin vermek. Acele etmeyin isteseniz de istemeseniz de bir gün o dosya kapanacak bu sürede istediğiniz kadar ağlayın, sorgulayın içinizi boşaltın eğer üstünü kapatırsanız beklemediğiniz anlarda patlak verir ve en başa dönersiniz. Ben ne zaman tamam artık kabullendim desem kendimi yine neden ya derken buluyorum bu yüzden artık bunun bazen çok zaman alabileceğini kabul ettim

Kızlar herkese merhaba ,

Umarım herkes çok çok iyidir.

Sizlerden dost tavsiyesin de sıcak yorumlar bekliyorum. Bir çoğunuz biliyor bir boşanma süreci atlattım. 2 yıllık bir evlilik , çocuk yok yaklaşık 8 ay kadar oldu. Yaş henüz 30 bile değil.
Şuan da ablam ile yaşıyoruz . Ailemin diğer üyeleri ise bu süreci çok normal , hayatta herkesin başına gelebilir. Daha çok gençsin , yeniden hayata başlamak için geç değil tarzında hep olumlu ve sonsuz destekçiler.
Bu konuda çok şanslıyım. Biliyorum.

Çalışıyorum . İyi bir konumda . Maddi bir problemim çok şükür yok. Sosyalim bir takım uğraşlarım var.

Ama çoğunlukla manevi ve ruhsal problemlerin altında bazen ezilip , kalıyorum . Terapiye de başladım.

Terapistle yas sürecimi konuştuk. Yasın 5 evresi çoğumuz biliyoruz. İnkâr, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme

Duygularımı bastırmadan , halının altına süpürmeden yaşamaya çalıştım zaten hep . İnkar evresini geçeli çok oldu. Öfkem yeni yeni bitiyor desem daha doğru olur . Pazarlık neyin pazarlığı farkında dahi değilim. Şuan depresyon ve kabullenme evresinin arasında bir yerlerde yol almak için çabalıyor olduğumu düşünüyorum .

Burada çok çok benzer durumları yaşayan konulara hep şahit oluyorum.

Size gerçekten bir sorum var. Kabullenmek ne demek ? Bir şeyi kabullendiğimizi nasıl anlıyoruz ? Ve bir şeyi nasıl kabul ediyoruz ?

Zaman deniliyor , ama zaman akıp giderken durduk yere mi olacak bir şeyler ? Yoksa ben sadece bu süreçte kendimi mi kandırıyorum .

Bu soruları terapist ile de konuşacağım tabi ki ama sizin deneyimleriniz neler?

Geleceğe umutla bakabilmek istiyorum. Mutlu ve huzurlu hissedebilmek istiyorum. Nasıl mümkün olacak hiç bir fikrim yok .
Hayatı yalnız yaşamak ve ölmek , anne olmayı hayal etmek ..

Boşanmak elbet dünyanın sonu değil , ama kendimizi buna nasıl ikna edeceğiz ?

Kabul etmek nedir ?

Tüm benzer hikayesi olan arkadaşlarıma buradan sarılıyorum :)
Aynı süreçlerden geçmiş birisi olarak seni çok iyi anlıyorum 🌸 Kabullenmek düşünmemek demiş bir arkadaş ama öyle değil düşünürsün ama şöyle "evet zaten bir evlilik yapmıştım ve öyle olmasaydı daha farklı olabilirdi" gibi bir takım düşünceler olur bunlar.. Netice de geçmişte yaşanan birşey var ve bu yaşanmışlık da hafızadan silinmeyecek aslında asıl kabul etmemiz/etmen gereken şey bu.Yani böyle bir evlilik yaşadığını ve onun belki noktada ilerlemediğini bitmesi gerekip bittiğini ama bu yaşanan şeyi de hafızadan resetleyemeceğini böyle olması gerektiğini kabul etmek bir yerde.Bu bana da arada oluyor insanız yapacak birşey yok ama duygularını akışa bırak süreci yaşa ama kendini de çok fazla kaptırma bir yerde normale dönüyorsun çünkü, dünyanın sonu değil bu ve nasip diye de birşey var tekrar yuva kurmak yazılmış ise bunu kimse engelleyemez, istediğimiz odur ki yazılan umulandan güzel olsun🤎Kendine yüklenme ilerisi aydınlık💋

beynimiz cevap bulamadığı anlamlandıramadığı dosyaları bir türlü kapatamaz bu nedenle sürekli irdeleriz öyle olsaydı nasıl olurdu, böyle olsaydı nasıl olurdu. Herkes aynı şeyi söylemiş genel olarak nedeni, nasılı önemli olmadığı zaman kabullenmiş oluyoruz ama bu aşamaya gelene kadar o sorgulama sürecini en az 100 defa yapmak gerekiyor , en azından ben hala yapıyorum :) bence önemli olan yaşamaya izin vermek. Acele etmeyin isteseniz de istemeseniz de bir gün o dosya kapanacak bu sürede istediğiniz kadar ağlayın, sorgulayın içinizi boşaltın eğer üstünü kapatırsanız beklemediğiniz anlarda patlak verir ve en başa dönersiniz. Ben ne zaman tamam artık kabullendim desem kendimi yine neden ya derken buluyorum bu yüzden artık bunun bazen çok zaman alabileceğini kabul ettim

evet sürekli olana bitene bir anlam yükleme çabası , aksine direnmek problem tam olarak bu aslında

Aynı süreçlerden geçmiş birisi olarak seni çok iyi anlıyorum 🌸 Kabullenmek düşünmemek demiş bir arkadaş ama öyle değil düşünürsün ama şöyle "evet zaten bir evlilik yapmıştım ve öyle olmasaydı daha farklı olabilirdi" gibi bir takım düşünceler olur bunlar.. Netice de geçmişte yaşanan birşey var ve bu yaşanmışlık da hafızadan silinmeyecek aslında asıl kabul etmemiz/etmen gereken şey bu.Yani böyle bir evlilik yaşadığını ve onun belki noktada ilerlemediğini bitmesi gerekip bittiğini ama bu yaşanan şeyi de hafızadan resetleyemeceğini böyle olması gerektiğini kabul etmek bir yerde.Bu bana da arada oluyor insanız yapacak birşey yok ama duygularını akışa bırak süreci yaşa ama kendini de çok fazla kaptırma bir yerde normale dönüyorsun çünkü, dünyanın sonu değil bu ve nasip diye de birşey var tekrar yuva kurmak yazılmış ise bunu kimse engelleyemez, istediğimiz odur ki yazılan umulandan güzel olsun🤎Kendine yüklenme ilerisi aydınlık💋

evet şunu biliyorum ve hatta kabul edebiliyorum , bu adamın hayatımda var olmuşluğu ve hatta bu evliliğin yaşanıp bitmiş oluşu hiçbir zaman değişmeyecek. Yola buradan da derslerimi aldım diyerek devam etmem gerektiğini de çok iyi biliyorum. Ama bunu henüz hissedemiyorum . Bazen geleceğe çok umutsuz baktığım için .

Evlilik ve aile kurumuna çok değer veriyorum. Toplumun en değerli yapı taşı. Bir kişi yukarıda eski eşini değil , evli olma halini özlüyorsunuz gibi bir şey yazmıştı. Galiba haklı. Eski eş ile uzaktan yakından klişe kaçacak ama aynı dünyaların insanı değildik. Bunu evlenmeden önce keşke anlayabilmiş olsaydım. Hayat , kültür, vizyon , hedefler , maddi bütçe yönetimi , aileler , gelenek, görenek tamamen farklı .

Bir nevi aktif kadın , pasif erkek ilişkisi. Ki uzman görüşü aldığımda böyle bir dinamiğe sahip evlilikler ya sonlanıyor yada problemli karşılıklı kabul ve yıpranma ile birlikte devam ediyor demişti. Kaldı ki böyle düzende kadın erkek rolü değişiyor zamanla.

Evet dünyanın sonu değil bunu hepimiz biliyor ve söylüyoruz. Ama yine de insan bir akşam vakti başını bir omza dayama ihtiyacı hissediyor. Bunu tek ben hissediyor olamam değil mi ? Bazıları bana kafayı anne olmak ile bozmuşsun diyor. Evet ben anne olmak ve güzel evlatlar yetiştirebilmek istiyorum . Bunlara karşı umutsuzum . Yeni biri ile karşılaşma ihtimalim neden yokmuş gibi geliyor bilmiyorum . Bazen işin içinden çıkamaz oluyorum :)

Sökmeli. Ben de boşandıktan sonra yaşadığım duygusal ilişkilerle tedavi olduğumu düşünüyorum.
kaç yaşında boşandınız ? çocuğunuz var mıydı ? boşandıktan ne kadar süre sonra duygusal bir şeyle içinizde kıpırdadı ?

Back
X