• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabusum köpek korkusu.!! Canımdan bezdıren hayvan fobim :((

Bu korkuyu birden bire yenemezsin, yavaş yavaş alışacaksın

Önce yolda gördüklerinden başla, kaçmamaya çalış. Sana yaklaşan bir hayvan saldırmak niyetiyle gelmez; ya açtır ya sevilmek istiyordur, ya da bölgesini kontrol ediyordur sadece koklar.

İnsanlar korktukları zaman; bizim hissedemediğimiz ama hayvanların gayet net aldığı bir koku salgılar ve hayvan bu kokudan tedirgin olur, korkmaması için sakin davranman gerek. Kedi ya da köpek farketmez onlarla direkt göz teması kurma, çünkü bazı hayvanlar bunu tehdit olarak algılayabiliyor.

Onlara dokunma aşaması için kendine biraz zaman ver ve bu işe yavruları sevmekle başla. Ama şunu garanti ediyorum bir sevmeye başla müptelası olacaksın. Hayvan sevgisi hiç bir şeye benzemiyor, yerine koyabilecek bir şey yok, o kadar muhteşem bir duygu :)

evet bu fobiyi yenenlerdenim çok şükür..inanılmaz korkardım köpeklerden..çoğu zaman ayakkabılarımı fırlatıp çıkarıp kaçardım,çığlık çığlığa gören saldırıya uğradım sanırdı o derece...21-22yaşındaydım babam benim ve kardeşimin bu korkumuzu yenmemiz için eve yenidoğmuş teriyer cinsi köpeğimizi aldı..o büyüdükçe bizde korku morku kalmadı Allaha bin şükür..şimdi kızımı da hayvanlardan korkmayacağı şekilde yetiştiriyorum,çok şükür ki kızım tam bir hayvansever..

Konunuzu gördüğümde ben yazdım sandım.Hayvanlarla bir türlü yıldızım barışmadı.Hep korktum onlardan.Köpekten ben de çok korkarım her türlü hayvandan ama özellikle böcek ve köpeklerden.Bakıyorum netten resimlerine hepsi çok güzel çok tatlı ama bir göreyim sokakta kaçacak yer arıyorum.Az mı yol değiştirmedim onlardan.Saygıdan bi yarım saat köşede beklemişimdir onları.:44:
Geçen gün de kuaföre gitmiştik kedileri vardı yavru kedi sürekli oyun istiyor üstüne atlıyor insanın.Alışkın değilim sevemiyorum sonra çıkardılar başka yere götürdüler.Dayımın da kedisi vardı ben onlara geldigimde başka odaya götürürlerdi kediyi.:52:Yazık onlara ama olmayınca olmuyor işte.:50:

Kızlar butun yorumları okudum alıntı yapmadım.
hepınız cok guzel faydalı seyler yazmıssınız. sız boyle diyince gaza gelıyorum korkmayacagım diyorum ama bı kopek gorunce manzara aynı. benım tedavı olmam sart bu konuda yada sevme calısmalarına anesteziyle felan gıtmem lazım :))

Yıllardır ben ve ailem sokak hayvanlarını korumak ve daha iyi yaşamalarını sağlamak için çalışıyoruz.
Mahallemizde hiçkimse hayvan sevmezdi neredeyse,benim de bir köpeğim var.
Bizi istemeyenler,korkanlar,şikayet edenler oldu.
Sokak hayvanlarına bir kap yemek-su veriyoruz diye darp bile edildik.
Çocukları da aynı şekilde tabii.
Kaç yavruyu çocukların elinden aldık,öldürülmek üzereyken kurtardık.
Kurtardığımız kedileri sahiplendirmeye çalıştık,kimse istemedi.
Yıllarca hayvanların da "olduğunu" anlatmaya çalıştık insanlara.
Anne-baba hayvan sevmiyor,hayvandan korkuyor diye çocuklarını da hayvan düşmanı yetiştiriyor.
Bu durumdaki mahallelerde hayvan saldırıları haliyle fazla oluyor.
Ama suç yine hayvanlarda oluyor.
Büyüklerin bu saatten sonra düşüncelerini değiştirmek imkansız,fakat çocuklarla konuşarak onların hayvanları sevmelerini sağladık.
"Onu öldürmek çok kolay,bunu kolaylıkla yapabilirsin.Önemli olan onun kurtarıcısı olmak."
Şimdi her çöpün önünde bir kap su,yemek var.
Çocuklar yaralı bir hayvan gördüklerinde bize getiriyorlar,ne yapmaları gerektiğini soruyorlar.
Artık hayvan saldırıları hiç yok.
Çünkü hayvanlar tok,hayvanlar korkmuyor insanlardan,zarar görmüyorlar çünkü.

Kızlar dun esımle sahıl kenarındayız. 4 tane kopek arabalara felan havlıyorlar kosturuyorlar bende bır panık.
neyse bıraz ılerı yuruduk.
oturduk bı yere. kopekler geldıler. arka tarafımızdalar ben bı telaslandım ama bagırmadım yalnız degilim dıye bıraz rahattım.

esım dedıkı sakın ol. gelmezler yanımıza onlar orda kendı kendılerıne duruyorlar.
ben bı an rahatladım sankı gelmeyeceklerıne emın oldum.
oturduk kopekler sonra uyuma moduna gectıler felan motor gectı gene havladılar ama ben hıc bagırıp rezıllık cıkartmadım
sakın kalabıldım. gozum arada onlardaydı tabı.
bunu bırde yalnızken basarabılsem ne kadar guzel olucak. genede kendımce bı guvenım geldı.

Ben de aynen sizin gibiyim,sadece köpekler değil tüm hayvanlardan korkuyorum ve dokunamıyorum.
Yolda köpek gördüğümde yolumu değiştiriyorum.
Köpek uyuyorsa uyanır arkamdan gelir diye korkuyorum ve sürekli arkama bakıyorum rezalet ..

Gerçekden insanın hayatını çok zorlayan bir fobi bu.:26::26::26:

kopek korkusunu yenmek icin korkunun uzerine gitmek en iyisi cunku bizimde evde kopegimiz var cevremizdekiler hep korkardı ama en cok korkan insan bile suan alısmıs durumda yanında olsun falan korkmuyorlar

köpek kovucu alabilirsiniz. benim fobim yok ama oğlumu gezmeye çıkarırken mutlaka yanıma alıyorum. dazer diye aratabilirsiniz googledan.

Saldırgan bir köpekle karşılaştığınızda veya bir köpeğin ,kedinin yanınıza yaklaşmasını istemediğinizde cihazın üzerinde bulunan düğmeye basın ve basmaya devam ederek hayvana doğrultun ,cihazdan yayılan ultrasonik dalgalar köpek ve kediyi sizden uzak tutacaktır.Cihazdan yayılan ultrasonik dalgaları kedi ve köpekler 20 metreden algılar fakat cihazın etkili menzili 7 metredir.

Not: Cihaz korunma maksatlı taşınmalıdır ,ürünü satın alan müşterilerimizin duyarlı davranarak gereksiz yere köpek ve kedileri rahatsız etmemelerini önemle rica ederiz.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Teknoloji_________________ Ultrasonik sistem

Etki Alanı_________________ 7 mt

Bağışıklık________________ Frekans tarayıcılıdır bağışıklık yapmaz .

Nitelik___________________ Zehir likit losyon içermez.

Çalışma Konumu___________ 24 Saat aktif çalışır

Yan Etkisi ________________ Hedef canlı dışında bir canlıya etkisi yoktur

Ürün Kasası________________ Plastik

Çalışma Ömrü______________ 10 Yıl

Enerji______________________ 9 V Alkaline pil

75 liraymış kızlar. bence çok korkanlar için süper bi alet. :31:

Biran önce bu fobiden kurtulmanın yolları aramalısın yoksa benim düştüğüm duruma düşersin. :ssz:

Küçükken köpekleri çok severdim hatta bir köpeğim bile vardı, onunla yatar kalkardım ama sonra ne olduysa (!) köpeklerden korkmaya başladım, sonra kedilerden korkmaya başladım, daha sonra da bütün hayvanlardan :ssz: :ssz:

Küçük bir ilçede yaşıyorum şuanda ve inanır mısın yolda tavuk gördüğümde bile korkuyorum, hele horozlar kabusum oldu :50: Horoz gördüğüm zaman ona yol veriyorum, resmen hayvanın uzaklaşmasını bekliyorum ondan sonra ben yoluma devam ediyorum.

Geçenlerde eşim karşı komşunun civcivlerinden bir tane almış, oğlum 5-10 dakika sevsin diye. Bildiğin sarı küçücük civciv ama o benim gözüme (korkudan) öyle bir büyük gözüktü ki, eşime bunun daha küçüğü yok muydu, oğlana birşey yapmasın dedim, uzaktan bakarak. Eşimin cevabı : "Bunun daha küçüğü yumurtadır herhalde yusum" :9:

Arkadaslar merhaba.
Bu konuda gecıstırdım olmadı korkumu kabullendım olmadı kısaca olmuyor.
Ben hayvanlardan ozellıkle kopeklerden asırı derecede korkuyorum.:31:

Allahım bır köpek gormeyeyım. köşe bucak kacıyorum yollara atıyorum kendımı.
Nasıl gozum donuyorsa yanımda kım varsa parcalarcasına koluna yapısıyorum...
Köpek gorunce helekı ıkı adım pesıme takılsın cıglık kıyamet rezıllık.:5:

Artık hayatımı oylesıne etkıler bı hale geldıkı ev tutucaz o cıvarda kopek fazladır ben yasayamam dıyorum.
yasayacagım yer secımım bıle buna baglı.. sız dusunun..!!
kedı desen ona keza bir cafede masa altı bakmaktan artık kendım bıle bıkıyorum.:26:

canıma tak dedı bu durum. bı ara aman korkuyorum ne yapayım oleyımmı uzak dururum dıyordum
ama yok olmuyor yanı, yakınımda bı kopek gorunce kendımı ıcıne atıcak dukkan arıyorum...:27:

Esım ufak bı kopekle baslayalım sev felan vs. dıyor ama ımkansız.
hıc köpek gormeyecegım bı yer olmadıgına gore en azından yolda yanından geceyım
bagırmadan kacmadan yeter bana dıyorum. köpek yerde uyusun asla kalkmayacagını ozellıkle pesıme takılmayacagına emın olayım sorun kalmıyor...

Var mı bu fobiyi yenebılen sımdıden tessekkurler..:17:

Canım merhaba,

Öncelikle 5 ay öncesine kadar seninle aynı durumda olduğumu paylaşarak başlayayım. Anlattıklarının hepsi bana harfiyen uyuyor :) balıktan kuşa kadar bütün hayvanlar fobimdi...

Ben abimle yaşıyorum, bir gün geldi ve ben eve köpek getirmek istiyorum dedi, bir golden retriever, 1,5 yaşında, küçükte değildi yani. Birsürü kavga ve duygu sömürüsünden sonra, 2-3 gün kalsın sevmezsen söz geri vereceğim dedi. Bu arada hayvancağızı bir direğe bağlamış eski sahipleri ve bırakıp gitmişler, bir veteriner almış.

Köpeğimiz geldi, gözüme öyle kocaman öyle korkunç gözüküyordu ki, hayvancağızın sesi bile çıkmıyor halbuki... Ve abartmıyorum 3 hafta boyunca aynı odada bulunmadık, abim onu odasına kapatmadan ben içeri girmiyordum. Ben eve abimden erken geldiğim zaman 1 saat dışarıda bekledim, ya da yanına gittim ve girmedim içeri. Bu arada gelen misafirlerimiz hepsi bayılıyor köpeğimize. Yavaş yavaş bende uzaktan uzaktan sevmeye başladım. Hatta kapısından içeri, korka korka yemek bırakıyordum, o kadar masumdu ki :) Ama yine de yapabildiğim en büyük yakınlaşma abim tutarken kafasına dokunmaktı. İşte dönüm noktası bu oldu, çünkü ben hayvanların varlığından, ve insan olmayan bir canlıya dokunmaktan korkuyordum. Bu süreç 1 ay aldı bende, en son annemin geldiği bir gün abim olmadan içeri girmek zorunda kaldık (annem de çok korkar). Bir cesaret tasmasını takıp gezmeye çıkardık. Ama her şey o ilk dokunduğum anda değişti...

Şimdi abim bakımıyla çok ilgilenmiyor, artık ben istediğim için bizimle kalıyor diyebilirim. Almak isteyen çok çıktı ama ben onu kimselere vermem :) Çok ama çok seviyorum onu, hayvanların bize çok ihtiyacı var....

Evdekine alıştım ya dışarıdakiler dersen... Sadece ve sadece üstüme atlarlarsa korkarım herhalde her insan gibi, artık 30cm yanlarından kendimi arabaların önüne atmadan geçebiliyorum ve aynı şekilde kedi korkusu da geçti. Artık kediler masaların altına bakıp, ayaklarımı kaldırmıyorum.. yanımdan uslu uslu geçip gidiyorlar... Ve son söz, ben masumumu gezdirirken yolda çığlık atarak kaçanlara aşırı derecede kızıyorum :)

Arkadaslar merhaba.
Bu konuda gecıstırdım olmadı korkumu kabullendım olmadı kısaca olmuyor.
Ben hayvanlardan ozellıkle kopeklerden asırı derecede korkuyorum.:31:

Allahım bır köpek gormeyeyım. köşe bucak kacıyorum yollara atıyorum kendımı.
Nasıl gozum donuyorsa yanımda kım varsa parcalarcasına koluna yapısıyorum...
Köpek gorunce helekı ıkı adım pesıme takılsın cıglık kıyamet rezıllık.:5:

Artık hayatımı oylesıne etkıler bı hale geldıkı ev tutucaz o cıvarda kopek fazladır ben yasayamam dıyorum.
yasayacagım yer secımım bıle buna baglı.. sız dusunun..!!
kedı desen ona keza bir cafede masa altı bakmaktan artık kendım bıle bıkıyorum.:26:

canıma tak dedı bu durum. bı ara aman korkuyorum ne yapayım oleyımmı uzak dururum dıyordum
ama yok olmuyor yanı, yakınımda bı kopek gorunce kendımı ıcıne atıcak dukkan arıyorum...:27:

Esım ufak bı kopekle baslayalım sev felan vs. dıyor ama ımkansız.
hıc köpek gormeyecegım bı yer olmadıgına gore en azından yolda yanından geceyım
bagırmadan kacmadan yeter bana dıyorum. köpek yerde uyusun asla kalkmayacagını ozellıkle pesıme takılmayacagına emın olayım sorun kalmıyor...

Var mı bu fobiyi yenebılen sımdıden tessekkurler..:17:

Ben de aynı sizin gibiyim ama hala yenemedim

bir psikolog fobiyi yenme konusunda size yardımcı olur. çünkü bunun yöntemleri vardır. bu yöntemleri uyguladığınız zaman fobinizden kurtulursunuz. ben uzman olmadığım için birşey diyemem bu yöntemlerle ilgili, çünkü fobiyi yenmek çok basit bir olay değil malesef ve kontrollü olması gerekir.

Back
X