• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabusum köpek korkusu.!! Canımdan bezdıren hayvan fobim :((

Hakikaten zaten hep de korkanı kovalarlar.

Kokudan anlar derler.

Pöfffff
okulun kapısında köpek kovalıyor, ögretmen okula dogru koşuyor
düşünün böyle bir manzarayı.

İşte o kişi benim :)

gulumsettınız benı.
Bende oyle artık dukkanın kapısını kapatan esnaf bıle gormuslugum vardır o derece :(
evet korkunca bı koku oluyormus dıyorlar ben kopek korkumdan kurtulmak ıstıyorum.

dedıgım gıbı oturucagım muhiti bıle ona gore secıyorum korkmayan halımden anlamıyor cevremde :))

Onu arastırdım, ılk basta oyunca kopek sonra yavru sonra baglı kopek olarak gıdıyormus ama bu benım ıcın cook zor.
yanı psıkolog bıle derdıme derman olamaz sanırım.

Tek secenek hıpnoz yontemı varmıs. onada esım yanasmıyor yavru kopekle basla dıyor.
o da bıktı bu huyumdan artık dısarda kopek gormek rezıllık halıne geldı benım ıcın.

Blackberry kesinlikle bak tek çare, çok güvendiğin bir insanın ev hayvanı ile başlamak, kendini birazcık zorlaman lazım, o koca insanlar bütün gün o hayvanla birlikteler birşey olmuyor da beni mi ısıracak ? de kendine ve adım at...

Köpek koklayınca kalp ritmin yavaş yavaş sakinleşecek..:)

Gereken öneriler verilmiş zaten.
Korkunun üzerine gitmek yani bir köpek sevmek-dokunmak ile başlamak.
Eğer yapılamıyorsa terapist desteği.
Eğer hiçbirini yapamam diyorsanız mümkün olduğu kadar az sokak hayvanının olduğu-hatta hiç olmadığı- bir mekanda oturmak.
Yeter ki hayvanlardan korktuğunuz için sokak hayvanlarını yaşadığınız mekandan atmaya-attırmaya-toplatmaya çalışmayın.
İnsanlar korkuyor diye kaç canlının günahına giriliyor zararsız hayvanlar öldürülüyor.

Onu arastırdım, ılk basta oyunca kopek sonra yavru sonra baglı kopek olarak gıdıyormus ama bu benım ıcın cook zor.
yanı psıkolog bıle derdıme derman olamaz sanırım.

Tek secenek hıpnoz yontemı varmıs. onada esım yanasmıyor yavru kopekle basla dıyor.
o da bıktı bu huyumdan artık dısarda kopek gormek rezıllık halıne geldı benım ıcın.

Evet bir de korktugun için sana gülen ya da kızan insanlar yok mu?
Deli oluyorum.

ben de korkuyorum malesef ve yenemedim.
yanımda biri varsa sorun olmuyor.
ya da kalabalık biyerdeysem hiç sorun yapmıyorum.
ama yalnızsam hele tenha biyerde karşıma çıkmasın.
kalbim küt küt atıyor nereye girebilirim diye deliriyorum.
hatta planım bile hazır,
tanımadığım birinin kapısını bile çalabilirim beni içeri alın diye,
o kadar yani.

bende çok korkardım köpeklerden:18:yavru köpeklerdende bile korkardım:1:yolda gördümmü yolumu değiştirirdim

derken bir gün çocuklarımla çiçek almaya gittiğimizde,yavru terrier gördük.ne olduğunu anlayamadım bir baktım evdeyiz:1:

2 gün tedirgindim:18:sonrası harikaydı:69::69:

çocuklarımın arkadaşları bile bizim bobimiz sayesinde köpek korkularını yenmişlerdi.

denedimde yani gecince kopek saldiracakmis gibi geliyor mesela gecen kucuk bi kopek vardi esim sevdi oynadi ben geri geri gidiyorum sonra kopek benle oynamaya calisti ama ben uzaklastim tabi sahibide kopegi azarladi gibi oldu o an kopege uzuldum yani benim yuzumden azari yedi diye :5:bide ben yurt disindayim burda kopek besleyenlerin sayisi oldukca fazla birde yanlis anliyorlar sen kacinca kopekten kizip bozuluyorlar ama napim bilerek yapmiyorumki benimki kucuklukten gelme olabilir kucukken kopek parmagimi isirmistida :25:

Ben de yurtdışındayım evet burda herkesin bir köpeği var neredeyse, hayatımda böyle bolluk görmedim, bir de metroda köpeklerle gidiyoruz falan...:) Geçen bir köpek orta yere yayıldı, insanlar geçemiyor öbür tarafa, kadın da çok rahat hiç köpeğine azcık "çekil kenara" sinyalleri vermedi, kimse de ağzını açmadı, ortada sıkış tıkış gittik:)

hepimizin ki küçüklükten kalma durumlar...

Başka yolu yok, CESARET AZİM VE DOKUNMAK GEREK:)

Uf ya siz böyle tatlı tatlı çocuklarınızdan bahsedince nasıl içim gidiyor anlatamam ama en az üç yıl beklemem lazım :34: Anne köpek var bekle mi diyorr :1: Bak şöyle düşün o minnacık tatlıcıkla birlikte köpeği sevdiğini, oğlun da çok mutlu olur eminim!:)

Zaten küçüklükten kalma korkular o kadar derin izler bırakıyor ki bazen, cesaretimizi tekrar toplayamıyoruz...O zaman seninki korku değil? Çünkü korku genelde sevimli hayvanları sevip onların pozitif enerjilerini alınca diniyor...

Kuşla başlayabilirsin aslında mesela bende vardı, gagalayacak diye korkuyordum, kuzenimin çok güzel bir kuşu vardı, hiç acımıyor gerçekten dedi, elimi açtım ve kuş geldi, parmak etlerimi ısırmaya başladı, ama HİÇ ACIMADI hatta çok haz almaya başladım, sonra her gün sevmeye gitmiştim kuşu..

Bence kendini ikna et, güvendiğin birinin uzun yıllar beslediği bir hayvanla iletişim kurarak korkunu yenmeye çalış...Sana sevimli hayvan fotoları mı atayım her gün:)

:)

3 yıl su gibi akar, belki de çok daha önce olur.
Kim bilebilir ki? :)

Aslında küçükken evimizde sürekli hayvan bulunurdu.
Evde neler beslemedik ki.
Kuş, tavşan, su kablumbagası, balık, civciv :)

4 kardeşiz ama ben hep korkan taraf oldum, ben odaya gelirken ablam, ikizim, erkek kardeşim hemen olaya el atıverirlerdi.

Annem-babam da çok ugraştı ama olmuyor o kadar hayvanseverin yanında büyümeme ragmen yenemedim bu korkuyu.

ben de korkuyorum malesef ve yenemedim.
yanımda biri varsa sorun olmuyor.
ya da kalabalık biyerdeysem hiç sorun yapmıyorum.
ama yalnızsam hele tenha biyerde karşıma çıkmasın.
kalbim küt küt atıyor nereye girebilirim diye deliriyorum.
hatta planım bile hazır,
tanımadığım birinin kapısını bile çalabilirim beni içeri alın diye,
o kadar yani.
Aynen ben oyleyım arabanın onune bıle atlayabılırım yeterkı kopekten kacayım :)

Evet bir de korktugun için sana gülen ya da kızan insanlar yok mu?
Deli oluyorum.
kesınlıkle. bı kere hayvan sahıbı bı amca bana sen uzaydan mı geldın dedı ben şok
anlamıyorlar benım hayvanla bı derdım yokkı korkuyorum sadece. :(

Gereken öneriler verilmiş zaten.
Korkunun üzerine gitmek yani bir köpek sevmek-dokunmak ile başlamak.
Eğer yapılamıyorsa terapist desteği.
Eğer hiçbirini yapamam diyorsanız mümkün olduğu kadar az sokak hayvanının olduğu-hatta hiç olmadığı- bir mekanda oturmak.
Yeter ki hayvanlardan korktuğunuz için sokak hayvanlarını yaşadığınız mekandan atmaya-attırmaya-toplatmaya çalışmayın.
İnsanlar korkuyor diye kaç canlının günahına giriliyor zararsız hayvanlar öldürülüyor.
dokunabılsem ah bı dokunabılsem...
oyle bı mekandayım suanda yanı cevremızde cok asırı sokak hayvanı yok
ama esımle tasınıcagımız yerde var ve ben ne yapıcagımı bılmıyorum.:5:
vallahı olmelerıyle bı derdım olamaz asla zarar gelsın zarar vereyım dıye bı nıyetım olmadı olamaz.
cok fazla olan yerlerde ben kendı sorunumdan dolayı kendımden rahatsız oluyorum.

Blackberry kesinlikle bak tek çare, çok güvendiğin bir insanın ev hayvanı ile başlamak, kendini birazcık zorlaman lazım, o koca insanlar bütün gün o hayvanla birlikteler birşey olmuyor da beni mi ısıracak ? de kendine ve adım at...
Köpek koklayınca kalp ritmin yavaş yavaş sakinleşecek..:)
Bunu dıkkate alıcam. sokaktan gecerken esım varken daha cesaretlı olmaya calısacagım.
benı ısırmasına kadar cok evre var canım ya dokunması koklaması kalpten gıderım gıbı gelıyor
bıde dokunamıyorum hastamıyım neyım dokununca ıcım kalkıcak gıbı oluyorum.
mutlaka bı adım atmalıyım haklısınız.

Ben de yurtdışındayım evet burda herkesin bir köpeği var neredeyse, hayatımda böyle bolluk görmedim, bir de metroda köpeklerle gidiyoruz falan...:) Geçen bir köpek orta yere yayıldı, insanlar geçemiyor öbür tarafa, kadın da çok rahat hiç köpeğine azcık "çekil kenara" sinyalleri vermedi, kimse de ağzını açmadı, ortada sıkış tıkış gittik:)

hepimizin ki küçüklükten kalma durumlar...

Başka yolu yok, CESARET AZİM VE DOKUNMAK GEREK:)

iste otobuste trende boyle rastlasinca daha kotu oluyor diken ustunde gidiyorsun resmen yol bitsede atsam kendimi disari diye ben kopegi gorunce esime ya anaaam gelio derim yada ahada gelio diye anlar zaten o :52:

bende çok korkardım köpeklerden:18:yavru köpeklerdende bile korkardım:1:yolda gördümmü yolumu değiştirirdim

derken bir gün çocuklarımla çiçek almaya gittiğimizde,yavru terrier gördük.ne olduğunu anlayamadım bir baktım evdeyiz:1:

2 gün tedirgindim:18:sonrası harikaydı:69::69:

çocuklarımın arkadaşları bile bizim bobimiz sayesinde köpek korkularını yenmişlerdi.

sızın bobiyi bende bi gorsem :))) allahım mutlaka bı adım atmalıyım yada benım pesıme takılmamalı :(

:)

3 yıl su gibi akar, belki de çok daha önce olur.
Kim bilebilir ki? :)

Aslında küçükken evimizde sürekli hayvan bulunurdu.
Evde neler beslemedik ki.
Kuş, tavşan, su kablumbagası, balık, civciv :)

4 kardeşiz ama ben hep korkan taraf oldum, ben odaya gelirken ablam, ikizim, erkek kardeşim hemen olaya el atıverirlerdi.

Annem-babam da çok ugraştı ama olmuyor o kadar hayvanseverin yanında büyümeme ragmen yenemedim bu korkuyu.

:) Kimbilir:)
Ne güzel....evde beslenebilecek en güzel hayvanları da beslemişsiniz aslında...

O zaman belki de hiç beklemediğiniz bir anda kendiliğinden oluverecek! Siz bile inanamayacaksınız!:) :34:

ben de köpekler başta olmak üzere bütünnnn hayvanları çok severim tam aksine:) nerde bi köpek kedi görsem alıp koynuma sokasım geliyo hemen mıncıklamaya gidiyorum. sokak hayvanları da dahil. keşke imkanım olsa da dünyanın bütün köpeklerini evime doldurabilsem sizi de bu sıkıntıdan kurtarabilsem:)

Köpekler ve kediler, sizin onlara karşı duyduğunuz korkuyu hisseder ve siz kaçtıkça peşinizden gelmeye, size yaklaşmaya devam edebilirler.
Bir köpek gördüğünüzde zihninizde korkuya ait düşünceler olmasın, yolunuzu değiştirin ama korkmayın ya da en azından korktuğunuzu belli etmeyin onlara. :)
Hem bu hayvanlar, karınları açsa ve nadir olarak da sevilmek için size yaklaşır, onun dışında pek yaklaşmazlar zaten.

Sorma canım ben de öyleyim aynı senin gibiyim ya çok beter bir şey napıcam bilmiyorum.Psikoloğa gidicem bu yüzden.Ben köpekleri çok seven birisiydim sokak köpekleriyle oynardım filan.Bir gece beni sokakta 9 tane köpek kuşattı.Allaha şükür ısırmadılar.Ama hayatımda öyle bir korku yaşamadım ben.O gün bu gündür nerede köpek görsem kendimden geçiyorum.Yolda yürürken sürekli arkama bakıyorum.Olmadı köpek kovucu ses çıkartan aletler var onlardan alcam

Arkadaslar merhaba.
Bu konuda gecıstırdım olmadı korkumu kabullendım olmadı kısaca olmuyor.
Ben hayvanlardan ozellıkle kopeklerden asırı derecede korkuyorum.:31:

Allahım bır köpek gormeyeyım. köşe bucak kacıyorum yollara atıyorum kendımı.
Nasıl gozum donuyorsa yanımda kım varsa parcalarcasına koluna yapısıyorum...
Köpek gorunce helekı ıkı adım pesıme takılsın cıglık kıyamet rezıllık.:5:

Artık hayatımı oylesıne etkıler bı hale geldıkı ev tutucaz o cıvarda kopek fazladır ben yasayamam dıyorum.
yasayacagım yer secımım bıle buna baglı.. sız dusunun..!!
kedı desen ona keza bir cafede masa altı bakmaktan artık kendım bıle bıkıyorum.:26:

canıma tak dedı bu durum. bı ara aman korkuyorum ne yapayım oleyımmı uzak dururum dıyordum
ama yok olmuyor yanı, yakınımda bı kopek gorunce kendımı ıcıne atıcak dukkan arıyorum...:27:

Esım ufak bı kopekle baslayalım sev felan vs. dıyor ama ımkansız.
hıc köpek gormeyecegım bı yer olmadıgına gore en azından yolda yanından geceyım
bagırmadan kacmadan yeter bana dıyorum. köpek yerde uyusun asla kalkmayacagını ozellıkle pesıme takılmayacagına emın olayım sorun kalmıyor...

Var mı bu fobiyi yenebılen sımdıden tessekkurler..:17:

tamda benı anlatmıssın cnm eşimde benım bu kedi ve özellikle köpek korkumdan bezmiş durumda.Ben elimdekileri bile atıp kaçıyorum.bı kere saldırgan bı kopek denk geldı sonra bu fobım cok daha fazla etkıledı benı Allah bıze kolaylık versın

Köpekler ve kediler, sizin onlara karşı duyduğunuz korkuyu hisseder ve siz kaçtıkça peşinizden gelmeye, size yaklaşmaya devam edebilirler.
Bir köpek gördüğünüzde zihninizde korkuya ait düşünceler olmasın, yolunuzu değiştirin ama korkmayın ya da en azından korktuğunuzu belli etmeyin onlara. :)
Hem bu hayvanlar, karınları açsa ve nadir olarak da sevilmek için size yaklaşır, onun dışında pek yaklaşmazlar zaten.

cok dogrusun , ama bende köpeği görünce aklım gidiyo bırak korkuyu bellı etmemeyı yolumu değiştirmek için adımı zor atıyorum.:52:

Ben kopeklerin cok severim ama her cinsini degil. Gordugum yerde oksayip, severim, ama korkunc, korkunc bakanlardanda tirzarim.
tirzmamin nedenide, annem Turkiyede iken bir kopek saldirip bacagindan buyuk bir et parcalayip almisdi. Halla dis izleri var.
Cogu kez annemle yururken, annem hemen karsiya kacarken, ben rahat rahat yanindan gecerim..
ister ayagima gelip koklasada ( gulmeyin cunku cogu eyle yapar), yada ustume atlasada, zaten genelikle uztume atlayanlar, sevmem icin atliyor:51:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X