Canım, ben de bir engelli çocuk annesiyim.
Yazacaklarımı bunu göz önünde bulundurarak oku. Karşındaki insanın engel durumu nedir? Neden ailesine bu denli bağlı yaşayan birisi? Engeli çok ağır bir engel mi?
Ailesi ağır bir engeli varsa bu yüzden istememiş olabilir. İnternetten tanıştığın birini sevebilirsin. Engelli de olsa onunla görüşebilirsin ama ağır bir engeli varsa bunu zamanla kaldıramayabilirsin. Bugün seversin, yarın vazgeçebilirsin. Ailesi olarak o insanlar bunları düşünmek zorunda. Çalışmasına engel olacak bir engel mi? Nedir yani?
Benim bile çok bunaldığım zamanlar oluyor. Yük değil bana asla, yük olacak bir engeli de yok ama bazen psikolojik olarak yoruluyorsun.
Hiç tanımadığın bir insan için işi bırakman... neden işi bırakmanı istedi? Mantıklı değil kıskançlık falan.
sevdiğim kişinin engeli öyle ağır değil, çalışıyor, işi iyi rahat.. yürüyor, araç kullanıyor, kullandığı sadece koltuk değneği başka bi kötü durumu yok, ben gönderiği videoda gördüm nasıl yürüdüğünü, yaşı da küçük değil, 35 ini çoktan geçti,
ailesi çok ama çok korumacı onu hala çocuk olarak görüyolar, kaç kere telefonda şahit oldum yani.. ve de ben kesinlikle engelli sağlam söyle böyle ayrım yapılmasına çok karşıyım, yani kim engelli olarak doğmak ister ki, yarın benim de engelli olmayacağım ne malum hem de ondan daha kötü durumda bile olabirim, o da hep söylerdi sen arayıp da bulamayacağım brisin derdi..... biliyorum birçok kişi inanmaz ama beni sevip, bana kalbini açıp, sevgisini veren birine ben sırf engelli diye bbugün sevip yarın amaaaan deyip bırakamam, hatta daha çok severim bu beni ona daha da bağlar, kolay değil ama sevgi herşeyin üstesinden gelir, beni seven insan kalbi ile sevdi, kolu ile bacağı ile değil ki..
ailesi çok korumacı, ve kendinin de söylediği kadarıyla maaş kartı onlarda, belki evlenirse maaşı da elden gider diye düşündüler bilemiyorum çünkü maaşının çoğunu onlar harcıyordu öyle söyledi bana...
iş bırakma konusunda ise, fabrika işiydi saatleri çok uzun ve beni çok yoruyordu, ben myo mezunuyum, eğitimime göre bi iş değildi ve en büyük nedeni de çok kıskançtı, fabrika ortamlarını bilirsiniz belki erkekler de kadınlarda çok laçkadır.. o da beni çok kıskanıyordu evlenene kadar çalışma ben sana daha düzgün bi iş bulurum yaşadığım yerde diyordu...
böyle yani..
size de allah sabır versin, biraz uzun oldu ama bana göre insan yürekten severse ister kocası olsun ister çocuğu annesi vs. engelini gözü görmez, vucut yorulsa bile bakmaktan kalpte sevgi bitmez değil mi?