kaç haftalık hamileyim?

mercimek4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2022
12
1
1
29
Öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. sormak istediğim şu ;

Adetimi 6 gün geçince idrar testi yaptım pozitif çıktı. sonra 13 temmuzda doktora gittim 3 haftalık hamile oldugumu söyledi ve bt hcg 1785 çıktı.(son adet tarihim 06-06-2022) doktorum 3 haftalık dedi ama hem burada gördüklerim hemde internetten araştırdıklarıma ve hesapladıklarıma göre 6 haftalık çıkıyor.Kafam çok karıştı 16 temmuzda keseyi gördük. ortalama 3-3.5 haftalıkken kese görünmesi normal mi ? kızlar şimdiden teşekkür ederim :)

Gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplanır normalde doğru hesapladıysam 6 hafta oluyorsun ama belki kese 3 hafta ile uyumludur buda geç döllenme kaynaklı olabilir
İleri haftalarda bebek birden gelişebilir fark kapanabilir yada doktor son adet tarihinde değişiklik yapılır bundan sonra bu der o tarihe göre takip yapılır bildiğim kadarıyla
Ultrason kağıdı verdiyse orada yazar kese kaç hafta uyumlu
Sağlıkla gelsin inş 🌺

Yani üzülmeli miyim :( bu kötü bir durum mu ? Ultrason kağıdında hangisi oluyor o dediğiniz

Yani üzülmeli miyim :KK43: bu kötü bir durum mu ? Ultrason kağıdında hangisi oluyor o dediğiniz
Son adet tarihiniz ne zaman?
Kese 1500 üstü betahcg ile gözükür.
Doktorlar bu haftalarda kesenin sekline göre yorum yapar.
Demek ki bi sorun görmemiş.
Hayırlı olsun.

Kesem 9 mm son adet tarihim de 06-06-2022. Kafamı kurcalayan hesaplarıma göre 6 haftalık ama doktor 3 haftalık dedi. Bebeğimi takip etmek için hesaplama yaptığımda uyuşmazlık oluyor. Yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. Bu arada teşekkür ederim ikinize de :)

Kesem 9 mm son adet tarihim de 06-06-2022. Kafamı kurcalayan hesaplarıma göre 6 haftalık ama doktor 3 haftalık dedi. Bebeğimi takip etmek için hesaplama yaptığımda uyuşmazlık oluyor. Yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. Bu arada teşekkür ederim ikinize de :)

Öncelikle hayırlı olsun. Keseyi görebilmesi normal ancak bebek ve kalp atışlarını görmeden gebelik var demiyorlar.
Aslında 6 haftalık olması gerekiyor. 2 hafta ileri ya da geri olması sorun değil ama siz 3 haftalık diyorsunuz. Kalp atışı görülmese bile bebeği görmesi gerekiyordu.
Vajinal ultrason ile bakıldı mı? Eğer bakılmadıysa bence tekrar gidin ve kontrol ettirin. Erken dönemde karın ultrasonu doğru sonuç vermiyor.
Bebek görülürse başlangıç için 6 hafta yazacak sonrasında o takip çizelgesi değişiyor zaten 🙈 6 günden ileri ya da 6 günden geri olursa size yeni hesaplanan gebelik haftanız söyleniyor

Şöyle 3 hafta dediği tarih 13 Temmuzdu.Şu an 4. Haftam bitmek üzere yani doktorun söylediği tarihe göre ve 16 temmuzda gittiğimde 1hafta sonra tekrar gel dedi

Yani üzülmeli miyim :KK43: bu kötü bir durum mu ? Ultrason kağıdında hangisi oluyor o dediğiniz
Yoo neden üzülesin kuzucum keseyi görmüşsün işte ne mutlu maşallah inş 1 2 haftayada kalp atışını duyarsın 🌺
adet tarihine göre takip et sen şimdilik bi şey olursa doktorun söyler zaten

İnşallah ya 2-3 gündür 1-2defa pembe lekelenmelerim oluyor çok korkuyorum sürekli ağlama hissi geliyor inşallah bir aksilik olmaz :(

Öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. sormak istediğim şu ;

Adetimi 6 gün geçince idrar testi yaptım pozitif çıktı. sonra 13 temmuzda doktora gittim 3 haftalık hamile oldugumu söyledi ve bt hcg 1785 çıktı.(son adet tarihim 06-06-2022) doktorum 3 haftalık dedi ama hem burada gördüklerim hemde internetten araştırdıklarıma ve hesapladıklarıma göre 6 haftalık çıkıyor.Kafam çok karıştı 16 temmuzda keseyi gördük. ortalama 3-3.5 haftalıkken kese görünmesi normal mi ? kızlar şimdiden teşekkür ederim :)
Merhaba öncelikle hayırlı olsun inşallah. Benimde son adet tarihim 8 Haziran. 12 günlük gecikmede ultrasona girdim doktor biraz zor buldu keseyi ama bulduk şükür. Daha yeni oluşmuş dedi aslında 5+5 gozukuyordum 1 hafta geriden dedi yani 4 haftalık gibi duruyor dedi. İki hafta sonra gel canlanmismi bakalım dedi. Peki normalmi bu durum dedim. Geç yumurtlama olmuş olabilir dedi bu değerle normal tabiki dedi hatta iki gün önce gelseydin göremezdik bile dedi . Seninle aynı durumdayız yani benimkide küçük ama inşallah büyür ve gelişir kalp atışını falan duyarız Allah'ın izniyle o benim mucizem.. inşallah sende kafana takma büyür ♥️

Merhaba öncelikle hayırlı olsun inşallah. Benimde son adet tarihim 8 Haziran. 12 günlük gecikmede ultrasona girdim doktor biraz zor buldu keseyi ama bulduk şükür. Daha yeni oluşmuş dedi aslında 5+5 gozukuyordum 1 hafta geriden dedi yani 4 haftalık gibi duruyor dedi. İki hafta sonra gel canlanmismi bakalım dedi. Peki normalmi bu durum dedim. Geç yumurtlama olmuş olabilir dedi bu değerle normal tabiki dedi hatta iki gün önce gelseydin göremezdik bile dedi . Seninle aynı durumdayız yani benimkide küçük ama inşallah büyür ve gelişir kalp atışını falan duyarız Allah'ın izniyle o benim mucizem.. inşallah sende kafana takma büyür ♥️
Son adet tarihinizden kasit adetin ilk gunu mu son gunu mu oluyor acaba?

İnşallah ya hem korkuyorum hem merak ediyorum açıkçası doktorumdan da pek memnun değilim iyi bir doktor arıyorum hiç ilgilenmedi hiç soru sordurtmadı resmen neyse inşallah iyi bir doktor bulabilirim :( insanın doktoruna sorması gereken şeyleri burda insanlardan öğrenmeye çalışması da çok üzücü.İyi ki varsınız içimi rahatlattınız 🥰

Back
X