Kaç haftalık hamıleyken bebegıniz döndü ve dogum yaptınız?

Tgbkdkv

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2019
8
0
1
33
37+5 haftalık hamıleyım dun gittim doktora hala makat başı dönmemiş haftaya gel dönmezse sezeryana gün vericez dedi
Herşey normal gidiyor kızım 3100 gram sizce döner mi?????

benimki donmedi 39+1 de en son bakti doktor ve sezaryan oldum o gun.memnun kaldim ben acikcasi.randevu ile gittim anestezimi aldim.uyandigimda bebegi yanima getirdiler.sonrasinda da 2 hafta zorluk cektim sonra toparlandim.hakkinizda hayirlisi olsun.

Doğum korkunuz var mı?
Yani normal doğum korkusu?
Var ise büyük ihtimal dönmez.
Biraz geç olmuş .
Aman sağlıklı doğsun da gerisi mühim değil tabii.
Benim oğlan daha rahme ters düştü, 12 haftalıkken bile başı aşağıdaydı veledin .
Ağzıma ağzıma az tekme yemedim o sebeple,
41. Haftada doğdu kendisi. Ama tam olarak doğum pozisyonu baya kafa açısıyla fln 39 . Haftada girmiş. Doktor ıkınsan çıkacak diye dalga geçerdi.

benimki donmedi 39+1 de en son bakti doktor ve sezaryan oldum o gun.memnun kaldim ben acikcasi.randevu ile gittim anestezimi aldim.uyandigimda bebegi yanima getirdiler.sonrasinda da 2 hafta zorluk cektim sonra toparlandim.hakkinizda hayirlisi olsun.
Amin inşallah Rabbım analı babalı buyutmeyı nasıp etsin inş nasıl bir duygu annelik???

Doğum korkunuz var mı?
Yani normal doğum korkusu?
Var ise büyük ihtimal dönmez.
Biraz geç olmuş .
Aman sağlıklı doğsun da gerisi mühim değil tabii.
Benim oğlan daha rahme ters düştü, 12 haftalıkken bile başı aşağıdaydı veledin .
Ağzıma ağzıma az tekme yemedim o sebeple,
41. Haftada doğdu kendisi. Ama tam olarak doğum pozisyonu baya kafa açısıyla fln 39 . Haftada girmiş. Doktor ıkınsan çıkacak diye dalga geçerdi.
Yok aksine çok istiyorum normal dogumu
Benım annem yok kayınvalıdem ıyı birisi ama ıhtıyatta kalıyorum hani kendi isimi kendim yapmayı seven biriyim ve cocugum normal yoldan gelsın ıstyrm sonucta sezeryan ameliyat

Amin inşallah Rabbım analı babalı buyutmeyı nasıp etsin inş nasıl bir duygu annelik???
tabi ki normal dogum olsun dogali olsun ister insan ama her iki tur dogumdan memnun kalani da var kalmayani da var forumda denk gelirsiniz.ilk aylar bebek bakimindan pek bisey anlamiyorsunuz ama 6 aydan sonra daha cok hissediliyor :)

Yok aksine çok istiyorum normal dogumu
Benım annem yok kayınvalıdem ıyı birisi ama ıhtıyatta kalıyorum hani kendi isimi kendim yapmayı seven biriyim ve cocugum normal yoldan gelsın ıstyrm sonucta sezeryan ameliyat
Sezeryan sonrası ilk 20 gün yardımsız pek olmuyormuş evet.
Normal doğumda doğurup kalkıp gidiyorsun kucağına alıp. 1-2 gün işte adet sancısı gibi sonra zaten asıl konun elindeki bebe ve memendeki süt oluyo. Sezeryan haliyle zorluyor.
Eskiden ters doğurtuyorlarmış, en fazla kolu omuzu fln çıkıyor ama önermiyor doktorlar artık. İçerden döndürme olayı varmış, ebeler yapıyormuş ama o da riskli diyorlar. Bi de internette araştordın mı bazı egzersizler varmış. Vajinaya ışık tutma müzik dinletme gibi, bebek göz veya kulaklarıyla oraya yönlenip dönüyormuş sanırım.

Sezeryan sonrası ilk 20 gün yardımsız pek olmuyormuş evet.
Normal doğumda doğurup kalkıp gidiyorsun kucağına alıp. 1-2 gün işte adet sancısı gibi sonra zaten asıl konun elindeki bebe ve memendeki süt oluyo. Sezeryan haliyle zorluyor.
Eskiden ters doğurtuyorlarmış, en fazla kolu omuzu fln çıkıyor ama önermiyor doktorlar artık. İçerden döndürme olayı varmış, ebeler yapıyormuş ama o da riskli diyorlar. Bi de internette araştordın mı bazı egzersizler varmış. Vajinaya ışık tutma müzik dinletme gibi, bebek göz veya kulaklarıyla oraya yönlenip dönüyormuş sanırım.
Benım annem evde makat dogum yapmış tek basına düşün...
Neden eskiler bizden cok cok farklılarmıs bılmıyorum
Bende evde dogdum
Evet oyle şeyler duydum denıcem 😊

tabi ki normal dogum olsun dogali olsun ister insan ama her iki tur dogumdan memnun kalani da var kalmayani da var forumda denk gelirsiniz.ilk aylar bebek bakimindan pek bisey anlamiyorsunuz ama 6 aydan sonra daha cok hissediliyor :)
Oy kuzummmm bilmem ben anne sevgisi gormedım ya kızıma elimden geleni yapmak istiyorum sevgi çok onemlı
İnan maddi durum bir sekılde elde ediliyor ama maneviyat bilmiyorum cocukluk cok onemlı nasıl gecırdıgı insanın..
Şu devirde çalışmak cok zor bebek kiminle kalacak annem olsaydı da guvenıp bırakmazdım sanırım
Tecavuzler bu kadar sapıklar hep aramızda
Bilmiyorum devir cok degıstı
Rabbım meleklerımızı korusun

Benım annem evde makat dogum yapmış tek basına düşün...
Neden eskiler bizden cok cok farklılarmıs bılmıyorum
Bende evde dogdum
Evet oyle şeyler duydum denıcem 😊
Benim anam da 30 undan sora 3 çocuk doğurmuş hrpsi normal, biri makat, ben 54 santim 4300 doğmuşum, benim anam 155 . Artık mesela boyun 155 ve azsa otomatik sezeryan yapıyolarmış. Bi arkadas da oğlu kilolu doğacak diye sezeryan oldu 3 kilo doğdu çocuk 😂
Benimki 3.5 kiloydu , hiç de zorluk yaşamadım.
Eskiden doğumu doğal görüyorlarmış sanırum artık bi tedavi sanki, en kısa yoldan anne ve bebeği en yüksek oranda canlı tutacak şekilde.. ayrıca evde doğum bi kadın için aslında en rahatı, açılma çok daha hızlı oluyor. Ben evdeyken açılmam 4 santim olmuş ev topluyodum. Sonra hastanede devamının gelmesi 7-8 saatten fazla sürdü. Evde olsam doğumum 10 saat değil 7-8 satte biterdi yani. Neyse bu sayede yırtılmam olmadı o da iyibiş de

Back
X