Bebek Beslenmesi kaç öğün süt kaç öğün ek yiyecek verilir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba herkese..

Oğlum 5.5 aylık, maaşallah, sütüm hala güzel, su bile vermedim oğluşuma bu güne kadar, ama demir ilacını kaşıkla verdiğimden kaşığı görünce çıldırıyordu sevinçten, ilacı daha da istiyordu, doktorumda el suyu ile başlayalım yavaş yavaş dedi. Eh ben de dün elma suyu verdim kaşıkla 2-3 mama kaşığı. Çok sevdi, kaşığı görünce uzaktan ağzını açıyor yavrum:) Hepsi bu kadar. Bu sabah da kalktı emdi, 1 saat daha uyudu, kalkınca yine verdim, pek sevdi.
Yorumlarınızı okudum da, bildiğin her şey veriyorsunuz. Ben ne yapmalıyım sizce? cevizmiş, peynirmiş, ekmekmiş nasıl vereyim, vereyim mi? kafam çok karışık, yoğurt vericem ama 3 gün sadece elma suyu alsın alışsın sonra geçeyim diyorum...Bu güne kadar pek rahatmışız biz, asıl maraton şimdi başlıyor...Yani biz daha mönü olayına geçmedik. önerilerinizi bekliyorum..
teşekkürler

Arkadaşlar, benim doktorum ilk ek besine geçişte kademe kademe gidin dedi her hafta başka bir öğün. Bulunduğum yerin en iyi doktorlarından. Birden çoğuğa yüklenmeyin. İlk ay sadece tadımlık oluyor zaten. 7 ayda kahvaltıya geçiliyor. Doktorumun listesini veriyim sizlere belki faydalı olur. Ek besinden önce 1.5 saat bir şey yememesi gerekiyor bebeğin.

İlk hafta: Elma, Armut, Muz ( Muz kabız yaptığı için fazla vermemek gerekiyor) Sabah ilk sütününü emdikten en az 1.5 saat sonra 3 günarayla elma sonra armut sonra muz şeklinde. Cam rendeden geçirerek azar azar miktarı arttırarak.En son 50 ml e kadar arttırılabilir.

2. Hafta: Kendi mayaladığınız yoğurt. Yaptığınız yoğurdu 2 gün yiyebilir. Yine miktarı artarak veriyoruz. Öğlen vaktinde.

3. Hafta: Sebze. Havuz, patates, kabak. ( Sonradan brokoli, ıspanak, mermicek) yine sebzeleri teker teker 3 gün aralıklarla verin. Sebzeleri su ile haşlayın, içine zeytinyağı koyun. Çatalla ya da süzgeçle ezip verin. Blender kesinlikle kullNmayın! Öğleden sonra .

4. Hafta: Çorba. Benim doktorum önerdi ama bazı doktorlar 7. Ay da geçebiliyor. Tarhana çorbası. İöinde baharat, acı olmayacak. Güvenilir birinden bulursanız onu kullanın. Akşam veriliyor.

Bu ek besinler verilirken sütünüzü vermeyi kesmeyin. En az 500 ml süt alması gerek bebeklerin ek besinden sonra. Ben bir süt bir ek besin şeklinde veriyorum. Mutlaka ek besinden sonra su verin (kaynamış, ılıtılnış)

İlerki ay için olacak ama kesinlikle labne yedirmeyin, onun yerine doğalı tuzsuz beyaz peynir. Bazı arkadaşlar direkt kahvaltı demiş. İlk defa duydum çok ağır gelebilir ilk başta. Benim doktorum 7. Ayda önerdi. Blender kullanmayın. Türkiye'de yetişmeyen, tropikal meyveler vermeyin. Yaz aylarında kayısı verilebilir. Her merveyi yetiştiği mevsimde verin.

Umarım birilerine faydası olur. Çoğu arkadaşımın doktoru da bu listeye benzer listeler verdi. Umarım bebeklerimiz bütün yararlı besinleri sever:)

Son düzenleme:
arkadaşım yüzündeki kızarıklar herhangi bir şeye alerjisi olduğu anlamınada gelebilir. senin yediğin bir şey aleji yapabilir, çoğunlukla süt ve süt ürünleri, bunları yemende diyet yapıp deneyebilir, çünkü benimde kızımda böyle kızatıklar vardı dr süt alerjisi dedi.

Benim oglum 8aylik.benim menumde soyle sabah 09.00 gibi kahvalti 12.00corba 03.00meyve yada yogurt aksam 05.00 gibi corba yatarke21.00 gibi muhallebi yediriyorum sizce nasil annisler eksikmi fazlami yediriyorum oglumun kilosu 8.500 kilosu boyuda 72cm biraz zayifmi

mrb benm bebeğim 10 gün sonra 6 aylık olacak kilosu fazla ama anne sütünden dolayı.ek gıdaya yeni başladım 1 tatlı kaşığı kadar bir öğün tattıryorum benim korkum bebeğimin kilosunun obeziteye gitmesi . doktorumuz tattırmaya başlayabilirsin dedi ama içim rahat değil 10 gün daha beklesem mi acaba ? ayrıca üç gün kuralını kesinlikle uygulamak mı gerekir?

selam, benimde bebişim sekizinci ayında. 6 aydan sonra ek gıdaya başladım coğu seyi begenmediği için zayıfladı. tattılman sorun olmaz bence. ek gıdaya gecince onun ek gıda olduğunu unutmayıp az az verilsen hiç sorun yaşamazsın. hem yakında emekleme cabaları artıp yürüme egzersizlerine başlayacak doğal olarak daha fazla enerji harcalıp zayıflayacaktır. saygılar

sayın bilalsaid, bir cok sitede yer alan biigilere göre eğer bebeginiz erkekse ayına göre ortalamanın içinde yer alıyor. kızsa ortalamadan biraz fazla değerleri. bebeginizde yemek sası kusma, huzursuzluk yoksa sorun olmaz bence. saygılar

Merhaba arkadaşlar benim 3 buçuk aylık bir oğlum var . Fakat ilkim olduğu için tecrübeli değilim . Beslenme konusunda her kulaktan bişeyler duyuyorum ama uygulamak istemiyorum . Anne sütünü bıraktı şuan mama ile besleniyo ve bugün yoğurt ve meyve püresine başladım günde kaç öğün vereceğim hakkında bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim ..

Back
X