• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yasında evlendiniz?

26 yaşındayım inşallah 27imde evlenmiş olurum. aşık olduğum adamla birlikteyim olasılık yüksek :) ayrıca geç kaldığımı düşünmüyorum

18yasimda evlendim.19 yasımda anne oldum
Bence çok erkeniz geç farkettim ama yapacak birşeyi yok
Oldu yirmi yil

34 yaşında evlendim..2 çocuğum var..39 yaşındayım..3. de her an gelebilir..Daha erken evlenmemekle hayatımın en akıllıca işini yaptığımı düşünüyorum kendi adıma..Allah herkese yuvasında mutluluk ve huzur versin..Gençkızlarımızın karşısına doğru dürüst ,kıymet bilen insanlar çıksın inşallah..

Amin, sizi okuyunca ümitlendim biraz, Allah sizin de mutluluğunuzu daim etsin.

26 yaşında evlendim. 6 aylık evliyim. Henüz bebiş yok:1:

üniversite bitti, yüksek lisans yapıyorum. Fakat henüz işim yok. Hayalim çok farklıydı. şöyle ki önce kariyer yapıp para biriktirecektim ve tüm masrafları kendim karşılayacaktım ama olmadı maalesef. Ve evlendikten sonra öğrendim ki pko hastasıymışım. 32 yaşından sonra yumurtlama azaldığı için birkaç yıl içinde çocuk sahibi olmak istiyorum Allah nasip ederse.

Yani bu tarz işler pek planla programla olmuyor. kader kısmet işi. Ama bence anne olmak istiyorsanız çok beklmeyin sonuçta kadının doğurgan olduğu bir zaman var.

29 yaş üzeri arkadaşlar kusura bakmayın ama evet geç kalmışsınız :53:

üniversite bitti, yüksek lisans yapıyorum. Fakat henüz işim yok. Hayalim çok farklıydı. şöyle ki önce kariyer yapıp para biriktirecektim ve tüm masrafları kendim karşılayacaktım ama olmadı maalesef. Ve evlendikten sonra öğrendim ki pko hastasıymışım. 32 yaşından sonra yumurtlama azaldığı için birkaç yıl içinde çocuk sahibi olmak istiyorum Allah nasip ederse.

Yani bu tarz işler pek planla programla olmuyor. kader kısmet işi. Ama bence anne olmak istiyorsanız çok beklmeyin sonuçta kadının doğurgan olduğu bir zaman var.

32 yaşından sonra yumurtlama azalıyor diye bir şey yok... Kimi 50 sinden sonra menapoz olur gibi 18 inde menapoz olur...Pko hastasıysan zaten ancak tedavi ile hamile kalabilirsin.. Allah en kısa zamanda senin de kucağını doldurur inşallah..
34 yaşında evlenmiş ve 2 kere ikizlere hamile kalmış ,şu an 2 çocuğu olan ve 3. çocuk planları yapan biri olarak 30 yaşından sonrası evlilik düşünenler için iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:

30 uma gireceğim,evlenmedim ama şu şartlara bu şartlara göre konuşmamak lazım..
hayat işte evdeki hesap çarşıya uymuyor dediğin gibi..evli olan kimi bazı arkadaşların,
dışında kalanlara tipik bakış açısı.:31: ama tecrübe pek çok şey öğretiyor insana:34:
Allah gönlüne göre tez ve hayırlı olanı versin dilerim,kalbinden geçenlerle..:31:

32 yaşından sonra yumurtlama azalıyor diye bir şey yok... Kimi 50 sinden sonra menapoz olur gibi 18 inde menapoz olur...Pko hastasıysan zaten ancak tedavi ile hamile kalabilirsin.. Allah en kısa zamanda senin de kucağını doldurur inşallah..
34 yaşında evlenmiş ve 2 kere ikizlere hamile kalmış ,şu an 2 çocuğu olan ve 3. çocuk planları yapan biri olarak 30 yaşından sonrası evlilik düşünenler için iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum :)

evet her zaman belirtiyorum sen güzel bir örnek ve yol göstericisin bu konuda...:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::13:

inşallah 3.çocuğunu da hayırlısıyla elini alırsın...:nazar::emir_bebek:böylece treni kaçırdınız diyen herkes de

aslında sırayla ya da yaşla değil de bu işin, "kısmet" olduğunu bir kere daha görmüş olurlar...:31:

19 yaşında evlendim hemen anne oldum asla pişman olmadım... bende bazı arkadaşlara katılıyorum genç anne olmak her zaman avantajdır oğlum 20 yaşında yakışıklı bir delikanlı olduğunda ben 39 yaşında genç bir anne olacağım:17: yaşımıda göstermediğimi söyler herkes oğlumla kol kola gezmek çok keyifli olacak :) şahsen oğlum 20 yaşındayken bende 50-60 yaşlarında yaşlı bir anne olmak istemem kuşak farkı çok olmamalı bence sürekli sızlanan yaşlı hasta bir anneyle kim gezmek ister ki :37: ama şuda var herşey kader kısmet :31: bu arada ben eşimle okurken tanıştım hem okul bitirip hem çocuk yapanlardanım eşim çok destek oldu bana saolsun:16:

Son düzenleme:
20 lerinde olup 40 ında gösterenler de var...Kimi kadın erken çöküyor..Hele kilo da aldılar mı tam teyze oluyorlar..Benden küçük olduklarına inanasım gelmiyor çoğu zaman..Halimden memnunum Allaha şükür ,39 yaşında olup üst üste ikiz doğum yapmama rağmen fit bir vücudum var .Tek çatlağım yok..Göbek möbek,sarkma surkma da yok :nazar: Şu anda bile yaşımdan çok genç duruyorum :) Pek övündüm sanki ama bazan gerekiyor...Allaha şükürler olsun ..:))

Herşey kader kısmet ..

Doktorumun söylediğini söyledim cnm. Dediğim gibi eskiden daha geç evleneceğimi planlardım fakat şimdi evlenince iyiki 26 yaşında evlenmişim bak pko hastasıymışım diyorum. Yani bu tarz şeyler çok planla olmuyor. Kader Kısmet.

30 uma gireceğim,evlenmedim ama şu şartlara bu şartlara göre konuşmamak lazım..
hayat işte evdeki hesap çarşıya uymuyor dediğin gibi..evli olan kimi bazı arkadaşların,
dışında kalanlara tipik bakış açısı.:31: ama tecrübe pek çok şey öğretiyor insana:34:
Allah gönlüne göre tez ve hayırlı olanı versin dilerim,kalbinden geçenlerle..:31:

Amin amin cnm herkesin gönlüne göre versin Rabbim. Önce hayırlı eşler nasip etsin...

evet her zaman belirtiyorum sen güzel bir örnek ve yol göstericisin bu konuda...:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::13:

inşallah 3.çocuğunu da hayırlısıyla elini alırsın...:nazar::emir_bebek:böylece treni kaçırdınız diyen herkes de

aslında sırayla ya da yaşla değil de bu işin, "kısmet" olduğunu bir kere daha görmüş olurlar...:31:

Doktorumun söylediğini söyledim cnm. Dediğim gibi eskiden daha geç evleneceğimi planlardım fakat şimdi evlenince iyiki 26 yaşında evlenmişim bak pko hastasıymışım diyorum. Yani bu tarz şeyler çok planla olmuyor. Kader Kısmet.

Dr.unun şahsi görüşüdür o bilimsel değil..Benim eşim de dr... Dediğin gibi kader kısmet herşey...

38 yaşımda evlendim 40 yaşımda kızımı kucağıma aldım iki kere hamile kaldım ilk gebeliğim dış gebelik oldu ikincisinde kızımı doğurdum işde iki hamileliğimde yaşıma rağmen ilk denediğim ay hamile kaldım o nedenle bunların yaşla ilgisi yok çok tanıdığım var bnim yaşlarıma yakın evlenipde çok kolay hamile kalan yani sonuçda bu işler kader kısmet nasip işi Allahım herkese hayırlısını nasip etsin.Hiçde öyle kuşak farkıda olmuyor ben kendimi etrafımdaki 20 lik annelerle kıyaslayınca okadar bilinçli bir anne olduğumu görüyorumki niye kuşak farkı olsun tam tersi daha bilinçli anne oluyorsun her konuda.Hamileyken hastanede yatmak zorunda kalmışdım hastanede yatan br iki hamilenin annesi benimle yaşıtmış kızların annelerine abla diyordum bunu öğrene kadar:) öyleki teyzem gibi duruyorlardı işde erken anne olmuşlarda ne olmuş 40 değil 60 gösteriyorlardı valla bende 40 değil en fazla 30 gösteriyordum:) Bende biraz kendimi övmüş gibi oldum ama övmek için yazmadım gerçekden gerçekleri yazdım buda benim bakış açım.Tabiki genç anne olmanın avantajlarınıda göz ardı edemem bir kere en önemlisi çocuğunuzla daha uzun oda sizle yıllar geçireceksiniz tabi buda Allahın takdiri:emir_bebek:

38 yaşımda evlendim 40 yaşımda kızımı kucağıma aldım iki kere hamile kaldım ilk gebeliğim dış gebelik oldu ikincisinde kızımı doğurdum işde iki hamileliğimde yaşıma rağmen ilk denediğim ay hamile kaldım o nedenle bunların yaşla ilgisi yok çok tanıdığım var bnim yaşlarıma yakın evlenipde çok kolay hamile kalan yani sonuçda bu işler kader kısmet nasip işi Allahım herkese hayırlısını nasip etsin.Hiçde öyle kuşak farkıda olmuyor ben kendimi etrafımdaki 20 lik annelerle kıyaslayınca okadar bilinçli bir anne olduğumu görüyorumki niye kuşak farkı olsun tam tersi daha bilinçli anne oluyorsun her konuda.Hamileyken hastanede yatmak zorunda kalmışdım hastanede yatan br iki hamilenin annesi benimle yaşıtmış kızların annelerine abla diyordum bunu öğrene kadar:) öyleki teyzem gibi duruyorlardı işde erken anne olmuşlarda ne olmuş 40 değil 60 gösteriyorlardı valla bende 40 değil en fazla 30 gösteriyordum:) Bende biraz kendimi övmüş gibi oldum ama övmek için yazmadım gerçekden gerçekleri yazdım buda benim bakış açım.Tabiki genç anne olmanın avantajlarınıda göz ardı edemem bir kere en önemlisi çocuğunuzla daha uzun oda sizle yıllar geçireceksiniz tabi buda Allahın takdiri:emir_bebek:

Aynen.............:16:

dr .lar yukarıda senin belirttiğin gibi bir yaş aralığı vermiyor artık..:34:

erkenden evlenip de bekar hayatına gözü olan çok kişi görüyoruz..
maddi olarak değil ama manevi anlamda kelpçeli gezen çook kadın var maaelsef ülkemizde..
evliliği büyük bir nimet gibi gösterip çevreye karşı kendi iç dünyasında fırtınalar yaşayan..:31:

ayrıca forumdaki pko hastalarının çoğunun nasıl bebek :emir_bebek: sahibi olduklarını anlatan pek çok hikayede mevcut..:10:

Hanımlar dikkat ettim de erken evlenen hanımlar erken evlendiklerini kabul edip kendilerini eleştirebiliyor. Fakat geç evlenen hanımlar, sanki üzerine bir suç atılmışçasına savunmaya geçiyor. Bunun nedeni ileri yaşlarda anne oldukları için oluşan kompleks midir? çünkü bu tarz savunmalara inanın gerek yok. Aslında hepimizin söylediği şey aynı bunlar kader kısmet işi. Yani her insanın ileriye dönük hayalleri vardır ama Rabbim herkese en hayırlı zamanda hayırlı eşler nasip etsin. Evinizde mutluysanız sorun yok. benim demek istediğim şey, siz 40 yaşında evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş olabilirsiniz fakat bu sizin için geçerli bir durum. Herkes böyle olacak değil. Yani bu doğru olan değil. Eşiniz doktor olabilir. Bilimsel gerçekler şuan kadınların ileriki yaşlarda da çocuk sahibi olabileceğini söyleyebilir. Fakat bu genel bir gerçek değildir. Ben fikrimi söyledim. Sizler fikrinizi söylüyorsunuz. Bana göre doğru budur. Size göre O. İlla kendi doğrularımızı başkalarına empoze etmemiz gerekmiyor. Herkesin düşüncesine saygım var. 32 yaşından sonra doğum oranının düştüğünü sadece benim doktorum söylemiyor. Bende bir üniversitede alanında yüksek lisans yapan biriyim. Arkadaşlarım var tıp alanında öğrenim gören. Ayrıca internet üzerinden de araştırma yaparsanız bunun doğru olduğunu görebilirsiniz.

KADIN HAYAT / SALIK / KADIN-DOUM / Ksrln 4 nedeni

http://www.e-gebelik.net/gebelige_hazirlik/dogum_icin_en_uygun_yas.asp

Son düzenleme:
Hanımlar dikkat ettim de erken evlenen hanımlar erken evlendiklerini kabul edip kendilerini eleştirebiliyor. Fakat geç evlenen hanımlar, sanki üzerine bir suç atılmışçasına savunmaya geçiyor. Bunun nedeni ileri yaşlarda anne oldukları için oluşan kompleks midir? çünkü bu tarz savunmalara inanın gerek yok. Aslında hepimizin söylediği şey aynı bunlar kader kısmet işi. Yani her insanın ileriye dönük hayalleri vardır ama Rabbim herkese en hayırlı zamanda hayırlı eşler nasip etsin. Evinizde mutluysanız sorun yok. benim demek istediğim şey, siz 40 yaşında evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş olabilirsiniz fakat bu sizin için geçerli bir durum. Herkes böyle olacak değil. Yani bu doğru olan değil. Eşiniz doktor olabilir. Bilimsel gerçekler şuan kadınların ileriki yaşlarda da çocuk sahibi olabileceğini söyleyebilir. Fakat bu genel bir gerçek değildir. Ben fikrimi söyledim. Sizler fikrinizi söylüyorsunuz. Bana göre doğru budur. Size göre O. İlla kendi doğrularımızı başkalarına empoze etmemiz gerekmiyor. Herkesin düşüncesine saygım var. 32 yaşından sonra doğum oranının düştüğünü sadece benim doktorum söylemiyor. Bende bir üniversitede alanında yüksek lisans yapan biriyim. Arkadaşlarım var tıp alanında öğrenim gören. Ayrıca internet üzerinden de araştırma yaparsanız bunun doğru olduğunu görebilirsiniz.

KADIN HAYAT / SALIK / KADIN-DOUM / Ksrln 4 nedeni

Doum in En Uygun Ya,leri Anne Ya ,Yal Anne Aday-Gen Anne Aday Annelik e-gebelik.net

Bende hiç bir kompleks yok bu konuda ..Artık nasıl bir algılamanız varsa:9:Kimseye de bir şey empoze etmiyorum..Ben insanların morallerini bozmamaya çalışıyorum..Aksine kendimden örnek vererek moral verdiğime inanıyorum...Hem bu işler kader kısmet deyip hem de geç kaldınız demek çelişkidir..Sen ise morallerini bozuyorsun şu yaştan sonra evlenenler geç kaldınız diye..Yüksek lisans yapan birine böyle düşünmeden konuşmak yakışır mı ? Empati denen şeyi öğrenmelisiniz..Fikrinizi söylerken düşünerek söylemelisiniz..İnternetten bir şeyleri kopyalayıp oku diye önüme sunmanın hiç anlamı yok.. Aynı araştırmaları yeterince yaptım..2 kere doğum tecrubesi yaşamış biri olarak bu konuda seninle bilgimi,tecubemi,araştırmalarımı kıyaslamam bile..Allahın izniyle önce bir hamile kalabil, sonra yeniden araştırmalar yap....Ayrıca eğitim durumlarını yarıştırmıyoruz burada..Ben yüksek lisansı bitireli yıllar oldu...:34:

hayat tamamen kader kısmet..bunda hem fîkırız zaten.ortada empoze durumu yok kücük düsurüct tespıtler var,umarım 29 nu gelmeden hayata yenıden baslamak zorunda kalma!ınsanlar kendilerını yucektırken karsındakılerı kucuk görmeden fıkır beyan ederse konuda amacına ulasır.:31:

Lisedeyken 30 dan önce asla evlenmem derdim,okulun feminist kızıydım,ideallerim,kariyer planlarım vardı,sonra evlilik ve çocuk derdim.

Üniversitede aşık oldum nişanlandım,23 yaşında evlendim,24 oğlum doğdu,27 kızımı kucağıma aldım.

İdeallerimi ve kariyer planlarımı geri plana attım,bir süre ara verdim,ama onuda başardım.

Geriye dönüp baktığımda erken evlendiğimi düşünüyorum,ama kısmet böyleymiş demekki.

Yanlız şunu belirtmeliyim şuan 35 yaşındayım oğlum 11 kızım 8 yaşında ve şimdiden onlarla arkadaş gibiyiz ,bana göre erken evlenmenin en güzel yanı erken çocuk sahibi olmak.

26 yaşındayım. benim için ideal yaşın 28 olduğunu düşündüm ve öyle planladım hep. ama şuan aşık olduğum adamla evlenmek için sabırsızlanıyorum. mantıklı bakarsam koşulların iyileşmesi adına 28 yaşında evlenmem daha doğru ama ben enfazla 1 sene daha bekleyebilirim 27 de evlenmiş olurum inşallah. hemen anne olmak da istemiyorum en az 30 yaşımda Allah kısmet ederse çoçuğum olur inşallah
herkesin hayat akışı farklı kimseyi kıstas almaman gerek bence evlenme yaşı için. okulum olmasaydı master yapmasaydım isstediğim işi beklemeseydim bu yaşıma kadar evlenmiş olurdum belki de.

Back
X